Op zoek naar de juiste uitleg van blockchain-definitie? Laten we nu eens kijken naar de ins en outs van deze technologie!

Blockchain verschuift de paradigma’s van onze zakenwereld in snel tempo. U denkt misschien dat het begrijpen van de technologie vrij eenvoudig is. Maar we weten dat de kans groot is dat u veel betekenis tegenkwam die niet echt klopte toen u online naar blockchain-definitie zocht.

Maar maak je geen zorgen, de echte blockchain-definitie is veel gemakkelijker te begrijpen dan je denkt. In werkelijkheid verandert de nieuwe technologie eigenlijk het perspectief van de digitale wereld. Omdat blockchain-technologie nergens heen gaat, is het voorlopig tijd om de echte definitie van blockchain te leren kennen.

Schrijf nu in: Gratis Blockchain-cursus

Inhoudsopgave

Hoofdstuk-1: Blockchain-definitie: wat is het?

In werkelijkheid zou de technische blockchain-definitie als volgt zijn:

“Blockchain-technologie is een gedistribueerd grootboeksysteem dat decentralisatie, transparantie en gegevensintegriteit bevordert.”

Lijkt erg technisch, nietwaar? Nou, laten we het voor je opsplitsen.

In de kern zou je het kunnen zien als een reeks blokken. Maar hier vertegenwoordigen de woorden “ketting” en “blok” iets anders.

In deze context vertegenwoordigt het blok digitale informatie en geeft de ketting weer hoe digitale gegevens worden opgeslagen in de database / het grootboek.

Gewoonlijk vormen digitale stukjes informatie de “blokken” in het grootboek. Verder heb je drie hoofdonderdelen –

Het slaat de informatie over de blockchain-transactie op, zoals tijd, datum, bedrag, enz. Nu kan het echter verschillende soorten gegevensformaten opslaan, zoals documenten, afbeeldingen, identiteiten, enz..

In het blok wordt opgeslagen wie er deelneemt aan de blockchain-transactie. In plaats van uw echte naam te gebruiken, krijgt u echter een unieke “digitale sleutel” als gebruikersnaam. Bovendien bevat de blockchain alleen die gebruikersnaam.

Een ander belangrijk feit is dat elk blok anders is dan andere blokken. Een beetje zoals hoe we verschillende namen hebben om onszelf te identificeren. En dus slaat het blok een “hash” op, een unieke code die het systeem helpt om twee blokken van elkaar te onderscheiden.


De ketting vormen

Zodra alles is voltooid, moet uw blok worden geverifieerd. Nou, dit is waar het interessant wordt. Niemand in het netwerk kan zomaar willekeurig een blok maken en opslaan. In werkelijkheid zullen andere knooppunten uw gegevens in het blok valideren en als alles in orde lijkt, geven ze het groene signaal.

En pas dan wordt het opgeslagen in het grootboek. Een blok wordt echter aan het vorige blok gekoppeld wanneer het in het grootboek wordt opgeslagen. En als er weer een ander blok komt, wordt het ook aan dat blok gekoppeld.

U heeft bijvoorbeeld een blok ‘x’ gemaakt en voorheen was er een blok ‘y’. Dus wanneer uw “X” wordt opgeslagen in het grootboek, wordt deze gekoppeld aan de “y”. Evenzo zal het blok “y” ook een link naar het “x” blok opslaan.

Alle schakels tussen de “blokken” zorgen voor een continue kettingachtige structuur. Zie je, dit is de echte betekenis van de blockchain-definitie.

Bekijk onze Blockchain Vs. Databasehandleiding om het verschil tussen deze twee te kennen.

Maar waarom is blockchain zo belangrijk??

De beste manier om te beschrijven waarom de blockchain-definitie zo belangrijk is, is door naar de kernstructuur van het systeem te kijken. In werkelijkheid weet u hoe alles afhankelijk is van gecentraliseerde servers. Bovendien zijn de beperkingen van de gecentraliseerde servers de enige reden achter de revolutie van de blockchain.

En daarom is het erg belangrijk om te weten wat de blockchain-definitie is. In werkelijkheid helpt het om de technologie beter te begrijpen, omdat de gecentraliseerde structuur het niet zo goed doet.

Maar zijn gecentraliseerde systemen die beperkt zijn?

Nou, laten we eens kijken of ze dat zijn.

Beperkingen van gecentraliseerde systemen

Als je het typische softwareaspect van de digitale wereld opmerkt, zul je zien dat de meeste daarvan gebaseerd zijn op een gecentraliseerde structuur. Meestal is het niet omdat de architectuur heel gemakkelijk te onderhouden en te ontwikkelen is. Het is omdat iedereen gewend is andere partijen te vertrouwen om hun informatie te beschermen.

Bovendien zijn we afhankelijk van andere partijen dat ze ons niet bedriegen of bedriegen met hun producten. In werkelijkheid zou u waarschijnlijk niet samenwerken met iemand met wie u voorheen geen zaken had.

Het wordt dus buitengewoon moeilijk om op te schalen of met iemand te handelen zonder enige voorafgaande zakelijke relatie.

Laten we het uitleggen met een voorbeeld. Stel dat je iets via Amazon hebt besteld, maar je bent er zeker van dat je de levering krijgt, nietwaar? In werkelijkheid is Amazon echter niet degene die het item produceert; het is iemand anders.

Soms verkopen zelfs andere derde partijen die items. Amazon werkt dus als een buffer tussen die derde partij en jezelf. Ook al weet je ze misschien niet, maar je vertrouwt ze nog steeds vanwege de Amazon-tag.

Wat de blockchain-definitie hier echter definieert, is de “noodzaak voor de derde partij om vertrouwen te vestigen.” Met blockchain heb je geen derde partij nodig; u kunt rechtstreeks en met volledige zekerheid samenwerken met andere bedrijven, ook al vertrouwt u ze niet.

In een typisch gecentraliseerd systeem zijn er dus veel tekortkomingen, waaronder:

 • Kan niet volledig worden vertrouwd
 • Biedt geen volledige beveiliging
 • Maakt zich geen zorgen over privacyproblemen
 • Kost teveel tijd en uiteindelijk kosten
 • Geen transparantie

Voordelen van Blockchain ten opzichte van een typisch gecentraliseerd systeem

 • Verwijdert alle tussenpersonen
 • Verificatie van transacties
 • Hoogbeveiligde protocollen
 • Lagere kosten
 • Transparant netwerksysteem
 • Onveranderlijk en gedecentraliseerd

Kijk, ik zeg niet dat blockchain alle problemen oplost. In werkelijkheid brengt blockchain ook enkele problemen met zich mee. Houd er echter rekening mee dat het veel van de gecentraliseerde problemen wegneemt. Het is dus een geweldige upgrade van gecentraliseerde servers naar gedecentraliseerde servers.

Bovendien zijn er veel scenario’s waarin de blockchain een oplossing veiliger, transparanter en robuuster kan maken. Blockchain is echter een complexe architectuur voor netwerken. Dus, zonder er volledig kennis van te hebben, moet u de sprong niet maken.

Maar als u de technologische revolutie wilt bijhouden en wilt opschalen, is het het beste om te weten wat de eenvoudige definitie van blockchain is.

Dus om deze redenen moet u de blockchain-definitie kennen.

Lees verder: Blockchain-gebruik: lijst met 20+ Blockchain-technologie use cases

Hoofdstuk-2: Geschiedenis van Blockchain-technologie

1991-2008:

Weet je wanneer blockchain voor het eerst echt opkwam? Nou, in 1991 begonnen Stuart Haber en Scott Stornettqo te werken aan de eerste blockchain-technologie. In eerste instantie wilden ze een cryptografisch versleuteld kettingblok maken. Bovendien probeerden ze het fraudebestendig te maken.

Zelfs toen gebruikten ze tijdstempels van de documenten om alle transacties volledig bij te houden. Later hebben ze het systeem geüpgraded en Merkle-bomen toegevoegd. Het verbeterde dus hun vermogen om meer documenten in een enkel blok op te slaan.

Dus, zie je, hoewel veel mensen denken dat de definitie van blockchaintechnologie voor het eerst in 2018 kwam, begon deze eigenlijk in 1992. Het is absoluut noodzakelijk om volledig op de hoogte te zijn van de eenvoudige definitie van blockchain..

Hoe dan ook, later in 2008 kwam eindelijk de echte revolutie. Een groep of een persoon genaamd Satoshi Nakamoto kwam met een nieuwe visie op blockchain, en deze keer was het de kern van een cryptocurrency – Bitcoin.

Bitcoin veranderde de manier waarop ons systeem werkt, aangezien het een digitale vorm van betaling was.

2009-2011:

Na de introductie van bitcoin bracht Satoshi Nakamoto in 2009 eindelijk de Bitcoin-whitepaper uit. Verder gaf hij in de whitepaper volledige details over hoe het netwerk werkt. Bovendien geeft het ook aan hoe het digitaal vertrouwen kan versterken.

In werkelijkheid zou niemand de touwtjes in handen hebben, dus niemand kan het vertrouwen van anderen breken. De teugel van Satoshi Nakamoto kwam echter tot een einde toen hij de ontwikkeling van het platform aan andere ontwikkelaars overhandigde en verdween.

In werkelijkheid, hoewel Satoshi Nakamoto niet bezig was met de ontwikkeling van technologie, begonnen andere ontwikkelaars langzaamaan meer blockchain-platforms te creëren.

Bovendien, met een gedecentraliseerde applicatie in de mix, begon de definitie van de blockchain-technologie eindelijk onder ieders aandacht te komen.

Hoe dan ook, in 2010 vond eindelijk de eerste online bitcoin-aankoop plaats. Een gebruiker kocht twee pizza’s met 10.000 BTC.

 2012-2014:

Deze periode in de geschiedenis was verreweg de belangrijkste als de simpele definitie van blockchain. In werkelijkheid was Bitcoin een uitstekende start voor blockchain, maar veel ontwikkelaars waren van mening dat het niet genoeg was voor nieuwe innovatie.

Onder hen was Vitalik Buterin, die heeft bijgedragen aan de Bitcoin-codebase. Bitcoin was echter drastisch beperkt. Dus de ontwikkelaar begon te werken aan een andere oplossing die verschillende functies zou kunnen vormen, maar nog steeds het peer-to-peer-netwerksysteem zou bevatten.

Eindelijk kwam hij in 2013 met Ethereum op de proppen met nieuwe toevoegingen aan de typische bitcoin-codebase. Bovendien was het een ontwikkeling die de manieren van blockchain voorgoed veranderde in een eenvoudige definitie van blockchain-geschiedenis.

In de tussentijd werd Bitcoin zo populair dat het de $ 1 miljard op de markt overtrof. Al snel bracht Vitalik de Ethereum-whitepaper uit. En de crowd-sale begon voor financiering. Hoe dan ook, tijdens deze definitie van de blockchain-geschiedenisperiode, slaagde Ethereum erin om alle benodigde financiering te krijgen.

Toen hij echter het potentieel van blockchains zag, kwam Ripple – een zakelijke blockchain-financiële oplossing op de markt.

Bovendien vormde een ander populair blockchain-consortium voor ondernemingen – R3, het consortium met meer dan 40 legacy-leden. Onnodig te zeggen dat alle drie de nieuwe innovaties nog steeds de overhand hebben op de blockchain-markt.

En zo ontstond de definitie van blockchaintechnologie.

Lees verder: Enterprise Ethereum: Private Blockchain voor ondernemingen

2015-2017:

In 2015 lanceerde Ethereum officieel een nieuwe functie genaamd slimme contracten. Bovendien werden slimme contracten een van de leidende functies die verschillende contractuele functies konden uitvoeren.

Hoe dan ook, Ethereum is erin geslaagd om een ​​enorme gemeenschap van actieve ontwikkelaars te verzamelen die het nog steeds als een echt ecosysteem vestigen.

Een andere grote speler op de markt begon zijn reis nu eigenlijk voor het eerst in 2015. In werkelijkheid begon het overkoepelende project Hyperledger zijn reis voor blockchain-ontwikkeling.

Linux Foundation introduceerde Hyperledger en vormde een consortium voor de ontwikkeling van blockchain-technologie. Ze vormen dus ook een groot deel van de definitie van blockchain-technologie. Bovendien wilde Hyperledger alle blockchain-inspanningen in één ruimte verenigen.

Bovendien bevordert Hyperledger samenwerkingen tussen bedrijven in plaats van concurrentie om iedereen in staat te stellen een eerlijk deel van de exposure te krijgen. Bovendien introduceerde Hyperledger ook een nieuwe structuur, modulaire architectuur genaamd, waarmee u elk type functie kunt aansluiten en gebruiken.

Dus ook al komt uw blockchain misschien niet met een functie die u nodig heeft, u kunt deze gewoon handmatig ontwikkelen en op het systeem aansluiten en gebruiken.

J.P. Morgan zag het potentieel in ondernemingen en lanceerde Quorum blockchain als een bedrijfsoplossing. De basislijn van Quorum is eigenlijk Ethereum, maar aangezien Ethereum openbaar is, had het enkele aanpassingen nodig.

Zo hebben we nu een privé Quorum-platform dat de onderneming zonder problemen kan gebruiken.

Lees verder: Quorum Blockchain ultieme gids

2018:

In 2018 zul je de enorme populariteit van blockchain-technologie zien. De extreem vluchtige aard van Bitcoin zorgde er echter voor dat de markt verschoof naar de kerntechnologie van cryptocurrencies.

In werkelijkheid zijn cryptocurrencies geweldig, maar ze hebben de neiging zeer vluchtig te zijn. Het creëert dus onzekerheid op de markt, iets waar grote bedrijven niet naar op zoek zijn.

Een ander groot feit in de tijdlijn van de definitie van blockchaintechnologie is de opkomst van financiële bedrijven die het netwerk gebruiken. In het begin waren financiële bedrijven zeer sceptisch omdat ze hun grip op gecentraliseerde systemen verliezen.

Vanwege de voordelen van de technologie gebruikt nu 15% van de financiële bedrijven deze technologie. En het is in opkomst. Na de enorme verschuiving in use cases in de definitie van blockchain, willen bedrijven er nu meer dan gretig gebruik van maken.

Volgens een onderzoek is 95% van de bedrijven bereid om in 2018 in blockchain te investeren. En velen van hen investeren al miljoenen in de niche.

Eind 2018 bedroeg de wereldwijde blockchain-zakelijke markt $ 1,2 miljard.

 2019:

Op dit moment wordt blockchain-technologie massaal geïmplementeerd in veel ondernemingen, dankzij de blockchain as a service-industrie. In werkelijkheid biedt blockchain als een servicebedrijf een ander soort ontwikkelomgevingen voor bedrijven zonder enige kennis van blockchain.

Waarom? Nou, eigenlijk zijn de middelen om op zichzelf een blockchain-technologie te ontwikkelen vrij schaars. Omdat slechts een beperkt aantal programmeurs de complexiteit van de technologie aankan, nemen veel bedrijven hun diensten af.

Omdat de meeste toonaangevende blockchain-platforms voor bedrijven echter open source zijn, kan iedereen het vrij op hun systeem gebruiken. Maar daarvoor hebben ze ontwikkelingsteams nodig die helpen om meer functies toe te voegen of om ze te helpen integreren.

De blockchain als dienstverlenende industrie evolueert dus snel om beter aan alle behoeften te voldoen. We kunnen gerust stellen dat we in deze sector meer groei zullen blijven zien.

Vanwege de juridische problemen van ICO worden de meeste nu vervangen door Security Tokens. Deze zijn vergelijkbaar met ICO’s, maar worden geleverd met legale back-ups. Mensen die in ICO’s investeren, zullen dus niet te maken krijgen met oplichting of frauduleuze bedrijven.

Enterprise blockchain-platforms zijn cruciaal voor de acceptatie van blockchain. Lees nu meer over Enterprise Blockchain-platforms!

2020:

2020 was een geweldig jaar voor blockchain-technologie. Veel overheidsinstellingen onderzoeken de blockchain-portemonnee en investeren geld om deze te implementeren. Meer nog, banken staan ​​te popelen om te werken aan digitale valuta van centrale banken die het landschap van de wereld voor altijd zullen veranderen.

China onthulde een volledig functioneel CBDC-model, dat al wordt geleverd met een handige blockchain-portemonnee. De Weegschaal van Facebook is echter ook onderweg om dit CBDC-model te voltooien.

In werkelijkheid kijken veel bedrijven niet naar de blockchain-tutorial om meer over de technologie te leren en hun eigen project te starten. Daarom is de vraag naar op blockchain gebaseerde vaardigheden en tutorials momenteel hoog.

De toekomst:

De toekomst van blockchain ziet er best rooskleurig uit. Zoals u kunt zien, is de eenvoudige definitie van de blockchain-tijdlijn veelbelovend. Bovendien wordt geschat dat de blockchain-markt in 2030 meer dan $ 3,1 biljoen zal bedragen.

Dit is dus het moment om een ​​plaats in die enorme marktkapitalisatie te bemachtigen.

Meer weten over de geschiedenis van blockchain? Bekijk nu de geschiedenis van de blockchain-tijdlijn!

Hoofdstuk-3: Basisfuncties van blockchain-technologie

Er zijn enkele basisfuncties van blockchain die de blockchain-ontwikkelaar moet kennen. Laten we eens kijken wat ze zijn –

Onveranderlijk

Onveranderlijkheid is ongetwijfeld een van de belangrijkste blockchain-functies. Het betekent dat geen enkele blockchain-ontwikkelaar of gebruiker de gegevens in het grootboek kan wijzigen / verwijderen of nieuwe inhoud kan toevoegen zonder enige validatie. Deze functie zorgt voor onveranderlijkheid.

In werkelijkheid werkt de blockchain-transactie net iets anders dan elk ander financieel bedrijf. Omdat het geen gecentraliseerde autoriteit heeft, hangt het af van het knooppunt binnen het netwerk.

Wanneer een blockchain-transactie plaatsvindt, moeten alle knooppunten in het netwerk zeggen dat deze geldig is of worden ze niet toegevoegd aan het grootboek.

Bovendien, wanneer een blok wordt toegevoegd, is het permanent. Er is dus geen manier om het te veranderen of aan te passen.

Weet u dat deze functie van blockchain-definitie het corruptievrij maakt??

Omdat de meeste corruptie van binnenuit een organisatie komt door het grootboek te wijzigen, is de mogelijkheid om dat te doen geëlimineerd. Het vecht dus zwaar terug naar de misdaad.

Gedecentraliseerd

In de definitie van blockchain kwam je het woord ‘gedecentraliseerd’ tegen. Maar wat houdt het in? In werkelijkheid betekent het dat er geen enkele persoon of regeringsautoriteit is die over het raamwerk kijkt. Maar in een typische netwerkstructuur hangt alles sterk af van het client-server-model.

Maar hier zorgt één persoon of groep voor de hele infrastructuur. Dit is een van de belangrijkste voordelen waar elke blockchain-ontwikkelaar naar moet zoeken. Het bevordert gebruikersrechten. Het biedt dus uiteindelijk meer voordelen –

 • Verwijdert door mensen gemaakte fouten, dus het is meer fouttolerant.
 • Meer controle voor gebruikers over hun eigendommen.
 • Zeer veilig omdat het duurder is, meer hackers om het systeem te stapelen.
 • Verwijdert alle integraties van derden.
 • Geen kans om opgelicht te worden, aangezien het systeem volledig op algoritmen draait.
 • Elke wijziging wordt beoordeeld door de knooppunten, wat de transparantie bevordert.
 • Introduceert een authentieke architectuur, zodat mensen de code moeilijk kunnen kraken en aanvallen.

Verbeterde beveiliging

Welnu, het schrapt de centrale autoriteit, maar dat betekent niet dat iedereen alles kan doen wat hij wil. Dat zou een ernstig risico zijn voor elk knooppunt. In werkelijkheid zijn alle gegevens in het grootboek zwaar gecodeerd om privacy en veiligheid te bevorderen.

Hier, in blockchain-definitie, wordt een term genaamd cryptografie zwaar genoemd. In werkelijkheid is cryptografie een van de complexe wiskundige algoritmen die er zijn. Het dient dus als de firewall voor het netwerk.

Er is geen manier om de code te kraken. Bovendien, als iemand een waarde in het blok wil wijzigen, zal dit een heel ander resultaat genereren dat niet zal worden gekoppeld aan de oorspronkelijke wijziging. Bovendien wordt elk blok geleverd met een unieke hash-ID. Het wijzigen van de hash-ID is echter onmogelijk.

Als u een blockchain-transactie wilt uitvoeren, heeft u ook hulp nodig van zowel openbare als privésleutels. Het is ook onmogelijk om de privésleutels van andere gebruikers te achterhalen.

Schrijf nu in: Gecertificeerde Enterprise Blockchain Professional (CEBP) cursus

Gedistribueerd grootboek

Een ander cool kenmerk van blockchain is de gedistribueerde aard van het systeem. In werkelijkheid onderhouden alle knooppunten het grootboek, en dus wordt de totale rekenkracht onder hen verdeeld. Zo bevordert u een goed resultaat.

In het geval van de openbare blockchain kan iedereen het grootboek probleemloos inzien. Privé veranderen de dingen echter een beetje, maar toch is het zichtbaar. Vanwege de aard van de technologie is deze efficiënter en biedt ze ook andere voordelen –

 • Hoge responstijd voor kwaadwillende activiteiten omdat elke wijziging in het grootboek relatief sneller detecteerbaar is. Het is dus gemakkelijk om bij te houden wat het probleem is.
 • De knooppunten fungeren als verificateurs en bieden hen dus een rol van participatie.
 • Het verwijdert alle gunsten in het netwerk. En dus krijgt iedereen evenveel rechten in het systeem.

 Consensus

De consensus is een cruciale factor als het om blockchain gaat. Zonder consensus werkt het blockchainsysteem niet. In werkelijkheid helpen de consensusalgoritmen het netwerk om beslissingen te nemen. Zonder enige consensus kan geen enkele blockchain een eerlijk oordeel vellen over de blokken die worden toegevoegd.

Als we het eenvoudiger uitleggen, is het slechts een proces van besluitvorming voor de knooppunten op het netwerk. Welnu, wanneer miljoenen knooppunten zich op hetzelfde netwerk bevinden, wordt het absoluut noodzakelijk om een ​​consensus te hebben.

Omdat in werkelijkheid niet alle mensen op eigen kracht tot dezelfde conclusie kunnen komen. Zie het voor meer duidelijkheid als een stemproces waarbij de meerderheid zal winnen.

Momenteel zijn er veel soorten consensusalgoritmen. Elk heeft echter verschillende soorten voor- en nadelen.

Hoe dan ook, om een ​​netwerk draaiend te houden, moet de blockchain-ontwikkelaar een soort consensusalgoritme implementeren.

Snellere afwikkeling

Nou, met blockchain kun je transacties uitvoeren op het netwerk, ook al biedt het nu veel meer dan dat. In werkelijkheid zorgt blockchain voor een snellere uitkomst bij nederzettingen. En zo kunt u sneller geld overmaken.

We denken dat u al weet dat traditionele banknetwerken relatief langzamer zijn. Vaak kost het teveel tijd om de betaling af te wikkelen. In tijden van nood kan het echter veel tijd kosten om vanuit het buitenland geld te sturen.

Het creëert dus een groot probleem. Maar met blockchain zou het maar een paar seconden duren om het geld te krijgen. Het is dus super voordelig om te gebruiken. De blockchain-ontwikkelaar moet er echter voor zorgen dat de transactietijd niet ten koste van alles in gevaar komt.

Lees verder: 6 belangrijke Blockchain-functies die u moet kennen

Hoofdstuk-4: Blockchain-technologie Definitie: wat zijn de verschillende typen?

Om de definitie van de blockchain-technologie beter te begrijpen, moet u op dit moment meer weten over de verschillende soorten blockchain.

Als we de blockchain kunnen classificeren, dan zou deze gebaseerd zijn op twee verschillende scenario’s. Typisch in de algemene classificatie krijgen we vier soorten blockchain –

 • Privaat
 • Openbaar
 • Federatief
 • Hybride

En op basis van classificatie op machtigingsniveau krijgen we twee typen:

 • Toegestaan
 • Toestemmingloos

Het is een absolute noodzaak om hiervan op de hoogte te zijn voor blockchain-technologiebedrijven. Omdat met de nieuwe integratie in ondernemingen, blockchain-technologiebedrijven zouden moeten voorzien welke het meest geschikt is voor de industrieën.

Laten we ze in ieder geval eens bekijken!

Algemene classificatie

Privé blockchain

In de privé-blockchain zie je maar één organisatie in het netwerk. In feite kan een enkele organisatie selecteren wie vrij is om lid te worden van het netwerk en wie niet. Het lijkt nu niet zo gedecentraliseerd, toch?

In werkelijkheid is de kernwaarde van blockchain nog steeds intact. In deze krijgen de blockchain-technologiebedrijven echter ook een beheerssysteem. Bovendien is dit vooral geschikt als het interne netwerk van een onderneming.

Het probleem is dat openbare blockchains geweldig zijn, maar ze hebben een open grootboek dat iedereen kan zien. In een concurrerende markt is de behoefte aan privacy vrij hoog. En dus passen openbare platforms in dit geval niet.

Alle andere basisdoelen zijn er nog steeds: beveiliging, gedistribueerd grootboek, enz. Bovendien is het een platform met laag stroomverbruik dan openbare.

Openbare blockchain

Welnu, openbare blockchains zijn de pionier op het gebied van blockchain-definitie. In deze krijgen de blockchain-technologiebedrijven volledige vrijheid. In werkelijkheid betekent dit dat iedereen vrij is om lid te worden van het netwerk. Er zouden helemaal geen beperkingen zijn.

Het betekent dus dat u hier de smaak van echte decentralisatie krijgt. Maar het probleem is met privacy. In het geval dat deze technologie wordt gebruikt in blockchain-technologiebedrijven, kan dit veel problemen veroorzaken.

Omdat het grootboek voor iedereen toegankelijk is, kan iedereen het zien. Dus de hele netwerkbasis in gevaar brengen. Dit platform is echter een stuk veiliger dan privé. Het is ook volledig transparant en bevordert de empowerment van gebruikers.

Een onderneming zou deze technologie kunnen gebruiken om elk netwerk van stroom te voorzien waarmee zijn consumenten kunnen communiceren zonder het interne netwerksysteem te beïnvloeden.

Lees ook: Hoe werkt Blockchain?

Federatieve Blockchain

Federatieve of consortium blockchain-technologie is min of meer het beste van twee werelden. In dit geval zul je echter zien dat het een beetje in de buurt komt van privé-blockchains. In werkelijkheid is de federatieve blockchain een gedecentraliseerd privénetwerk.

Nou, laat me het uitleggen. U weet al hoe een enkele organisatie daadwerkelijk een privénetwerk kan onderhouden. Maar in federatief zullen meerdere organisaties deelnemen aan het bestuur. Het zal dus eindelijk het gedecentraliseerde karakter van de blockchain bevorderen.

Federatieve netwerken zijn erg populair bij blockchain-technologiebedrijven. Met het gebruik van dit netwerk kunnen veel blockchain-technologietoepassingen hun kosten verlagen. Bovendien zie je ook meer regelgeving over de blockchain-technologietoepassingen.

Regelgeving zorgt ervoor dat niemand het netwerk kan misbruiken voor illegale doeleinden. Bovendien bevordert dit type ook lage transactiekosten in vergelijking met andere.

Hybride blockchain

Hybride lijkt een beetje op federatieve blockchain, maar ze zijn zeker anders. In dit geval gebruikt Hybrid blockchain ook het beste van twee werelden. Hier zou het echter tegelijkertijd vrijheid en gecontroleerde toegang aangeven.

Hybride blockchains staan ​​niet voor iedereen open, maar bieden wel hetzelfde niveau van transparantie, beveiliging en integriteit. In werkelijkheid is het netwerk in hoge mate aanpasbaar. Bovendien kunnen de leden in het systeem beslissen welke gebruikers kunnen deelnemen en welke niet.

Bovendien kunnen ze ook beslissen welke transactie ze openbaar moeten maken. Gewoonlijk kunnen blockchain-technologietoepassingen deze technologie gebruiken wanneer ze met meerdere belanghebbenden tegelijk werken.

In deze blockchain-technologietoepassingen zijn de transacties doorgaans geen openbaar eigendom. Maar ter verificatie kunnen ze openbaar domein worden gemaakt. Maar het is beperkt tot alleen verificatie.

Classificatie op machtigingsniveau

Toegestane blockchains

Bij dit type blockchain blijft het netwerk binnen een gesloten omgeving. Kort gezegd zou het betekenen dat de knooppunten toestemming nodig hebben om het netwerk te betreden. Hier konden voorheen enkele geselecteerde knooppunten alleen binnenkomen.

Doorgaans geven gecentraliseerde industrieën de voorkeur aan dit type blockchain-technologietoepassingen omdat ze op zijn minst andere gebruikers kunnen beperken.

Aan de andere kant zorgt een geautoriseerde openbare blockchain ervoor dat alle knooppunten die passen bij criteria kunnen invoeren, en dan zijn ze vrij om het grootboek te zien en transacties te doen. Net als bij openbare.

Permissieloze Blockchains

In dit netwerk kunnen alle knooppunten deelnemen aan het verificatieproces. Er is dus geen enkele beperking. Bovendien kan iedereen in het netwerk transacties uitvoeren of informatie aan het grootboek toevoegen. Blockchain-technologietoepassingen die worden geleverd met een meer open omgeving, zullen deze zeker leuk vinden.

Aan de andere kant zijn er privénetwerken zonder toestemming. In deze zouden gebruikers moeten behoren tot een organisatie die toegang heeft tot het netwerk. Voornamelijk hier wordt de toegang uitsluitend gespecificeerd. Dus iedereen binnen een privénetwerk krijgt toegang als knooppunt.

Lees verder: 4 verschillende soorten blockchain-technologie & Netwerken

Hoofdstuk 5: Populaire toepassingen van blockchain-technologie

Wereldwijde transacties

Blockchain-technologie gedijt momenteel in de financiële sector. Nou waarom niet? De onderliggende betekenis van blockchain begon toen het een financieel instrument was. In werkelijkheid lost het gebruik van blockchain-technologie in plaats van een gecentraliseerd banksysteem de meeste tekortkomingen op.

Met blockchain zouden nu grensoverschrijdende betalingen een fluitje van een cent zijn. Bovendien kunnen veel financiële ondernemingen een enorme boost krijgen met behulp van deze nieuwe technologie. IBM’s World Wire is een toonaangevend voorbeeld van deze zaak.

Handel

Handelsfinanciering is ook een geweldige aanvulling op de lijst met gebruiksvoorbeelden. Jaarlijks worden er veel goederen verscheept met hulp van handelsbedrijven. Maar de handelsfinanciering heeft te maken met veel complicaties, waaronder een gebrek aan transparantie, veiligheid, enz.

Dus om volledige controle over het systeem te hebben, kunnen ze blockchain gebruiken. Een populair voorbeeld hiervan is TradeLens. Bovendien stelt deze technologie handelaren in staat om beter met elkaar te communiceren.

Meer nog, het stelt de ontvanger in staat om het proces te volgen en de afzender om de betaling op tijd te ontvangen.

Lees over hoe Blockchain de handelsfinanciering nu kan transformeren!

Voedselveiligheid

Een andere opwindende use case achter de blockchain-betekenis zou voedselveiligheid zijn. In werkelijkheid bevatten bewerkte voedingsmiddelen veel onethische ingrediënten. Maar er is geen manier om te weten wat de industrieën gebruiken.

Met behulp van blockchain kunnen de bedrijven volgen waar hun producten vandaan komen. Aloë’s, de consumenten kunnen volgen of hun product is wat ze echt zeggen. Hier is IBM’s Food Trust een van de prominente voorbeelden.

Bevoorradingsketen

Nou, de supply chain is echt een van de beste use-cases voor blockchain. Door de technologie in de toeleveringsketen te gebruiken, zouden de bedrijven een extreem veilige omgeving voor de toeleveringsketen krijgen die realtime tracking bevordert.

Bovendien kan het slimme contractgegevensvalidatieprocessen bieden en overeenkomsten afdwingen. Bovendien kan het ook elk beschadigd gedrag binnen het systeem achterhalen. Hoe dan ook, de kostenbesparingen en stijgende inkomsten maken het zeker vermeldenswaardig in de betekenis van blockchain.

Kleinhandel

Vervalsing is het meest prominente probleem op de afdeling Retail. En blockchain kan dat probleem snel oplossen. Zoals u weet, hebben de detailhandelsbedrijven hun best gedaan om het probleem te bestrijden, maar hebben ze weinig vooruitgang geboekt.

Met blockchain blijft alles dat in het grootboek wordt geregistreerd daar voor altijd. Dus als een interne partij die wil stelen, zou hij het grootboek moeten veranderen, wat hij niet kan.

Geen enkele interne partij kan dus de producten wijzigen. Bovendien heeft elk afzonderlijk product van de fabrikant een RFID-tag. De autoriteit zou dus de ontbrekende producten in een mum van tijd kunnen volgen.

Benieuwd naar de impact van blockchain op de detailhandel? Bekijk nu onze gids over blockchain in de detailhandel!

 Overheidsdiensten

Overheidsinstellingen bevinden zich echt in een slechte situatie met alle corruptie in de mix. In werkelijkheid, met dit enorm uitgebreide netwerk om te monitoren, worden dingen over het hoofd gezien. Bovendien kan de overheid niet alle plichten naar de burger goed vervullen, waardoor er meer kloof ontstaat tussen beide partijen.

Hier past blockchain-betekenis perfect. Het kan de regering helpen om een ​​papierloze gemeenschap te worden en elke vorm van corruptie uit de wereld te helpen.

Ook het kunnen hebben van een snellere output zal enorm helpen bij het vervullen van burgerrechten.

Benieuwd naar de impact van blockchain op overheden? Bekijk nu onze gids over blockchain voor de overheid!

Intellectueel eigendom

Beheer van intellectueel eigendom is momenteel een puinhoop. In werkelijkheid is er geen echt volgsysteem dat kan achterhalen of iemand het werk van andere personen als zijn eigen werk gebruikt of niet.

Er is een patentregeling, maar toch helpt dat op geen enkele manier om de intellectuele eigendommen veilig te stellen.

Alle muzikanten, ontwerpers, uitvinders en artiesten krijgen dus niet het loon of de eer die ze verdienen.

Blockchain kan deze industrie echter echt voorgoed veranderen. Omdat het kan volgen wanneer een andere persoon het gebruikt en de authentieke artiest de eer geeft die hij / zij verdient.

Gezondheidszorg

De gezondheidszorg is een uitstekende industrie om blockchain-technologie tot bloei te laten komen. Jaarlijks besteden veel van de zorgbedrijven enorm veel geld aan de verbetering van de sector.

Het resultaat is echter minimaal.

Maar met blockchain zouden de dingen veranderen. In werkelijkheid kan het de datatransparantie bieden die de zorgsector op dit moment nodig heeft. Het kan ook veel zekerheid bieden in de vertrouwelijke documentatie van patiënt en arts.

De FDA gebruikt om verschillende redenen al blockchain.

Benieuwd naar de impact van blockchain op de zorg? Bekijk nu onze gids over blockchain in de gezondheidszorg!

Olie en gas

Welnu, de olie- en gasindustrie levert een enorme bijdrage aan de huidige markt. Ze hebben echter een probleem in de sector van vrachtbetalingen en audits. Het probleem is dat er geen goede tracking is en geen goede planning om een ​​efficiënter resultaat uit te voeren.

Maar met blockchain zouden de dingen veranderen. Het kan de efficiëntie verbeteren door rekening te houden met elke mogelijke route en de best mogelijke manier te selecteren. Volgens Accenture kan de industrie hun omzet gewoon met 5% verhogen door alleen de nauwkeurigheid van de gegevens te verbeteren.

Onroerend goed

In werkelijkheid is de vastgoedmarkt enorm volatiel. Met het verstrijken van de dagen neemt de behoefte aan onroerend goed toe. Maar met de stijgende prijzen blijft de middenklasse buiten de voordelen. De industrie lijdt dus onder ontoegankelijkheid, enorme kosten en geen liquiditeit.

Maar met blockchain in het midden, kunnen ze het eindelijk in evenwicht brengen. Bovendien kan blockchain helpen het liquiditeitsprobleem te beheersen en te voorkomen dat de sector volatiel wordt.

Veel landen implementeren om deze reden al een blockchain-oplossing.

Benieuwd naar de impact van blockchain op onroerend goed? Bekijk nu onze gids over blockchain voor onroerend goed!

Humanitarisme

De humanitaire industrie is opgericht om de mensen te helpen die het nodig hebben. Maar nu, met corruptie, is de sector volkomen gedoemd. Veel van de donaties in het systeem blijven ongecontroleerd. Niemand kan dus zeggen of een schenking de armen heeft ontvangen zonder in de zakken van de corrupte personen te zitten.

Maar met blockchain kan nu iedereen die een donatie doet, de donatie volgen om er zeker van te zijn dat het geld iemands leven heeft gered. Het zal ook helpen om erachter te komen welke personen werkelijk verdorven zijn.

Verzekering

Het probleem in de verzekeringssector is het overweldigende papierwerk. In werkelijkheid zou iedereen in deze branche weten hoeveel papierwerk een verzekeraar moet afhandelen. Om nog maar te zwijgen van de dagelijkse valse beweringen die het nog erger maken.

Al deze factoren zorgen ervoor dat echte mensen lijden, omdat alles extreem traag is. Maar met behulp van blockchain-technologie kan de industrie er gemakkelijk achter komen of een claim onjuist is of niet.

Bovendien kan het er ook voor zorgen dat de branche volledig papierloos wordt en alles online wordt gedaan.

Benieuwd naar de impact van blockchain op verzekeringen? Bekijk nu onze gids over blockchain in verzekeringen!

Media en entertainment

De media- en entertainmentsector hebben te maken met veel oneerlijkheid. Dankzij internet wordt nu iedereen blootgesteld aan de entertainmentindustrie. Maar de harde waarheid is dat de artiesten meestal niet de waarde krijgen die ze verdienen.

In veel scenario’s hebben veel getalenteerde artiesten het opgegeven vanwege de negatieve uitkomsten. Maar met behulp van blockchain kunnen vanaf nu alle fouten goed zijn.

Bovendien zal de blockchain alle gegevens bijhouden van wie wat heeft gedaan en ervoor zorgen dat de artiesten de juiste eer krijgen.

Reizen

Blockchain kan een revolutie teweegbrengen in de manier waarop de reisindustrie passagiers verwerkt. In werkelijkheid kost het veel tijd om elke passagier afzonderlijk te verwerken, wat veel tijd en moeite kost. Aan de andere kant kunnen veel voortvluchtigen hun paspoort vervalsen en ervoor vluchten, omdat er geen manier is om het te traceren.

Maar met blockchain zou alle passagiersinformatie in het beveiligde grootboek kunnen staan. De passagier heeft dus niet eens een paspoort nodig om te reizen. Ze kunnen gewoon digitale ID’s gebruiken en instappen. Blockchain betekent dus echt de manier waarop mensen nu reizen.

Netwerkoplossingen

Blockchain kan op dit moment de netwerkoplossing zijn voor elke branche. Het heeft de functies om alle oude netwerkproblemen volledig op te lossen. Bovendien kan het ook geautomatiseerde oplossingen en gegevensintegriteit bevorderen.

Met behulp van een onveranderlijk grootboek wordt het ook een eenvoudige taak om gewoon op de inhoud ervan te vertrouwen, omdat niemand echt kan veranderen hoe het werkt.

Gamen

Een andere coole use-case voor blockchain is de gamingsector. In werkelijkheid bloeit het enorm. Veel online games worden in veel gevallen gehackt en vaak verliezen gamers de activa die ze met geld hebben gekocht.

Maar aangezien de blockchain een veilig platform is, zou niemand het systeem kunnen hacken en wijzigen om iemands bezittingen te bemachtigen.

Cyberveiligheid en het internet der dingen

Beide sectoren passen perfect bij het idee van blockchain. Vanwege de verouderde netwerken zijn de typische cyberbeveiligingsmaatregelen niet voldoende om ze te beschermen. Maar met behulp van blockchain kunnen ze het volledig beveiligen.

Aan de andere kant zijn Internet of Things-apparaten ook vatbaar voor hacks. Maar als de blockchain het onderliggende netwerk is, krijgt de hacker geen toegang tot het systeem. Dus iedereen die IoT gebruikt, zou veilig zijn. Zelfs in tijden van DDoS-aanvallen kan de blockchain het netwerk beveiligen.

Wilt u weten wat de invloed van blockchain is op de beveiligingsindustrie? Lees onze gids over hoe blockchain de beveiligingsindustrie nu kan transformeren!

Hoofdstuk 6: Afsluitende gedachten

Uiteindelijk kunnen we gerust stellen dat blockchain al een tijdje nergens heen gaat. Zoals je kunt zien, is het hier om te blijven. Het is dus het beste om de blockchain-definitie zo snel mogelijk te begrijpen. In werkelijkheid, hoewel velen van nu misschien geen veranderingen in het dagelijkse leven zien, is de adoptie op grote schaal.

Binnen een paar jaar zullen we dus meer gedecentraliseerde applicaties op de markt zien. Daarom, als je nieuwsgierig bent naar de acceptatie van blockchain, bekijk dan nu onze gratis blockchain-cursus!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me