Blockchain versus Bitcoin: zijn ze anders?

Laten we beginnen met te zeggen dat Blockchain en Bitcoin niet hetzelfde zijn. Hoewel ze met elkaar zijn geassocieerd, betekent dat niet noodzakelijk dat beide hetzelfde zijn. Ik kan echter wel zeggen dat ze een nauwe band hebben en dit kan de mensen die nieuw zijn bij de blockchain soms in verwarring brengen. Laten we eens kijken wat het debat blockchain versus bitcoin ons laat zien.

Omdat Bitcoin de eerste blockchain-applicatie was; veel mensen gebruiken de term ‘bitcoin’ in plaats van de blockchain. Ik denk dat het zo is hoe het misverstand in de eerste plaats begon. Aangezien ik zal verduidelijken wat ze vandaag zijn, zul je het verschil binnen de kortste keren merken!

Laten we beginnen!

Blockchain versus Bitcoin: wat is Bitcoin?

Wat is Bitcoin

Bitcoin is een van de vele cryptocurrencies die mensen tegenwoordig gebruiken. Het was de eerste applicatie die in 2009 werd geïntroduceerd en kort na de eerste release toonde het een uitzonderlijk systeem dat niemand ooit eerder had gezien.

Om bitcoins te bemachtigen, moet je het mijnen. Maar hoe gebruik je het? Het is eigenlijk heel eenvoudig, u hoeft alleen maar complexe wiskundige problemen op te lossen met uw computersysteem. En je wordt beloond met bitcoins na een succesvol resultaat.

Best cool, toch?

Bitcoin gebruikt een bepaald soort blockchain-technologie om alle transacties anoniem en gedecentraliseerd te maken. Elke transactie wordt geregistreerd in een grootboeksysteem, maar omdat ze anoniem zijn, kan niemand de transacties terug naar de bron volgen.

U kunt er ook internationale betalingen mee doen zonder enige regelgeving of extra kosten. Het is een uitstekende optie voor kleine bedrijven, aangezien u geen extra kostengerelateerde problemen zult ondervinden. Alle bitcoins die u verdient, worden opgeslagen in een digitale portemonnee en u kunt deze vanaf daar online gebruiken.

Blockchain versus Bitcoin: wat is Blockchain?

Bitcoin versus Blockchain

Dus, wat is deze blockchain-technologie dat? geschokt de hele wereld direct nadat het werd geïntroduceerd? Welnu, het is een gedecentraliseerd grootboeksysteem dat elke transactie tussen twee peers registreert.


Met deze technologie kan elke gebruiker transacties uitvoeren en bevestigen zonder dat daarvoor een centrale autoriteit nodig is. Met deze indrukwekkende technologie kunt u geld overmaken, stemmen, verschillende transacties afwikkelen, officiële documenten delen en nog veel meer doen.

Het systeem is veel groter dan bitcoin of welke andere cryptocurrency dan ook en kan in veel andere applicaties worden geïntegreerd.

Als we het vanuit een zakelijk perspectief bekijken, kan blockchain de op één na beste innovatie zijn die de manieren van ons bedrijfssysteem echt kan veranderen. Door deze technologie te integreren, kunt u de bedrijfsprocedures tussen twee bedrijven verbeteren en uiteindelijk de negatieve gevolgen van vertrouwenskwesties verminderen.

Nogmaals, dit verhoogt het aantal retouren voor elke uitgegeven dollar in vergelijking met andere traditionele middelen.

Nu geven banken de voorkeur aan blockchain boven bitcoins

Zoals de reputatie van de blockchain-technologie is veel groter dan bitcoins, veel financiële instellingen staan ​​meer te popelen om de blockchain te integreren. Veel bankautoriteiten tonen grote interesse in blockchain-technologie en willen hiervan het permanente banksysteem maken.

Veel grote industrieën zoals NASDAQ, Visa en Citi willen van blockchain een potentieel betaalsysteem maken, simpelweg omdat blockchain een positiever karakter oplegt dan bitcoins.

Maar waarom deze stormloop richting blockchain gaat?

Nou, de zaak is simpel. Door alle aspecten van deze nieuwe technologie te benutten, kunnen banken hun transactie-efficiëntie in hoge mate verhogen. Deze nieuwe technologie belooft een grootboeksysteem dat zichzelf bijwerkt, dus als de banken het gebruiken, kunnen ze de onnodige software verwijderen, die elk jaar verouderd raakt..

Sommige experts beweren echter dat banken blockchain niet alleen zouden moeten gebruiken om hun tekortkomingen in het transactieproces te vergroten, maar ook om het algehele systeem volledig te veranderen..

Als zoiets gebeurt, stel je dan eens voor hoe ons leven veel eenvoudiger en comfortabeler kan worden, toch?

De blockchain legt al de financiële behoeften van veel peers op. Veel bedrijven hebben al een upgrade of nieuwe blockchain-technologie gemaakt om het nog beter te maken dan voorheen. Dus met elke upgrade wordt het steeds stabieler en nuttiger.

Daarom, als je nadenkt over wie het hoger is tussen blockchain en bitcoin, kan ik zeker zeggen dat het bitcoin is.

Dus, hoe verschillen ze allebei??

Bitcoin gebruikt een soort blockchain-technologie, maar het definieert niet het algehele systeem. Niet elke blockchain-technologie is bitcoin, maar bitcoin is slechts een cryptocurrency die werkt met behulp van de blockchain.

Zoals ik eerder heb gezegd dat er veel andere toepassingen van blockchain zijn, waaronder financiële zaken, valt bitcoin hier in de financiële categorie.

Het is slechts een cryptocurrency en wat dat betreft enigszins onstabiel. U kunt deze cryptocurrency gebruiken om online betalingen te doen zoals echt geld dat zou doen. In vergelijking met bitcoin gaat blockchain veel verder dan zijn potentieel.

Blockchain is een grootboeksysteem waarin u de transacties van verschillende cryptocurrencies, transacties en andere gegevensformulieren kunt vastleggen. Het systeem is de wortel van de meeste cryptocurrencies, wat een goede mate van beveiliging toevoegt aan het hele proces.

Eindoordeel,

Om de hele situatie van Blockchain versus bitcoin samen te vatten, kan ik zeggen dat ze echt van elkaar verschillen. Blockchain is de root core van de bitcoin, dus het hangt helemaal af van de blockchain. Aan de andere kant is blockchain een onafhankelijke technologie, die je in veel toepassingen kunt gebruiken.

Ik hoop dat de verwarring nu is opgehelderd; u kunt ook andere artikelen bekijken om een ​​beter begrip te krijgen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map