Blockchain versus gecentraliseerd: welke is de beste?

Tegenwoordig is er veel hype met Blockchains, en mensen kunnen er geen genoeg van krijgen. De blockchain is een enorm onderwerp om mee om te gaan, en daarom kun je van tijd tot tijd in de war raken als je er niet de juiste kennis over hebt. Veel mensen verwarren blockchains vaak met het gecentraliseerde databasesysteem en kennen de fundamentele verschillen tussen hen niet. Daarom zullen we vandaag de Blockchain versus de gecentraliseerde database nader bekijken om al uw verwarring op te lossen.

Laten we ermee doorgaan, zullen we?

Blockchain versus gecentraliseerd: wat is de beste oproep?

Blockchains zijn een nieuw ontwerp van het databasesysteem dat de centralisatieprocedure helemaal overbodig maakt. U kunt de database beheren zonder centrale administratie. Door dit te doen, kunt u gegevens dus rechtstreeks met iemand anders delen of bijwerken.

Dit verschilt volledig van het originele NoSQL- of SQL-databasesysteem, omdat ze voornamelijk worden beheerd door een centrale bron.

Blockchains hebben in veel opzichten meer beveiliging dan standaard gecentraliseerde databases zoals banken, maar ze missen ook op een aantal andere aspecten!

U kunt via dit systeem zonder gedoe transacties opslaan of zelfs uitvoeren, net als bij een gecentraliseerd systeem.

Maar laten we, voordat we de laatste oproep doen, eens kijken hoe goed ze presteren in verschillende sectoren.

Blockchain versus gecentraliseerd: prestatieanalyse

  1. Derden: Blockchain wint

Het belangrijkste aantrekkelijke kenmerk van de blockchain is het ontbreken van centrale administratie. Hiermee kunt u rechtstreeks transacties uitvoeren. Maar hoe?

Het is eigenlijk heel simpel. Transacties die op een blockchain-systeem worden uitgevoerd, vereisen autorisatie en een geldig bewijs van geldigheid. Deze twee voorwaarden zorgen voor de beveiliging van de transactiebehoeften, in tegenstelling tot gecentraliseerde systemen.

De knooppunten die in blockchain worden gebruikt, verifiëren uw transacties en verwerken de betaling altijd synchroon met elkaar.

Gewoonlijk wordt de inhoud van standaard databases opgeslagen op een soort computersysteem, waar u deze gemakkelijk kunt manipuleren. Als gevolg hiervan zult u hoe dan ook afhankelijk moeten zijn van het systeem en u uiteindelijk beheersen.

Blockchains verwijderen deze systemen toevallig en beveiligen de gegevens door middel van geavanceerde cryptografie.


Dus als een code eenmaal is geschreven, kan niemand deze op welke manier dan ook manipuleren. Best cool, toch?

  1. Complexiteit: gecentraliseerde database wint

Elk knooppunt op het systeem werkt onafhankelijk op het blockchain-systeem. Knooppunten kunnen dat doen omdat ze volledige toegang hebben tot de database. Dus als er wijzigingen plaatsvinden, zullen ze allemaal hun grootboek dienovereenkomstig bijwerken.

Voor een financiële transactie zou volledige transparantie echter niet de beste manier zijn.

Standaard gecentraliseerde databasesystemen voorkomen dit soort problemen door de gebruikersvrijheid te beperken. Dit kan zowel een goede als een slechte strategie zijn. Een gecentraliseerde database heeft de mogelijkheid om gegevens te lezen of te schrijven, maar aan de andere kant staat blockchain alleen Write de enige optie toe.

Daarom moet blockchain een extra beveiligingslaag toevoegen om dit probleem op te lossen. Nogmaals, het gebruik van verschillende blockchain-adressen en cryptografieën maakt deze procedure nog ingewikkelder dan normaal.

Op deze manier kan het echter een veel veiligere procedure zijn.

  1. Robuustheid: de blockchain wint hier

Als een heel systeem heeft de blockchain het hogere niveau van het tolereren van elk aantal fouten. Alle knooppunten hier zijn onafhankelijk, waardoor elke hoeveelheid verlies beheersbaar is. Zelfs als een knooppunt of een paar knooppunten uitvallen, hebben andere knooppunten het grootboek bijgewerkt en kunnen ze zonder problemen doorgaan.

Dit type systeem maakt Blockchain een geweldige technologie om mee om te gaan. Dus als u enige vorm van gegevens via het systeem verzendt, bestaat de mogelijkheid dat de nultransactie mislukt. Het is een geweldige procedure waarbij u altijd een manier krijgt om bij te praten in het geval dat het knooppunt uitvalt.

Reguliere databases hebben dit type fail-safe systeem niet. Daarom kunnen er in het typische systeem veel transactiefouten zijn.

Dus als je je afvraagt ​​welke het meest geschikt is voor financiële transacties, dan wint Blockchain de overwinning.

  1. Betere prestaties: het is een gelijkspel!

Hoewel blockchains relatief langzamer zijn dan gecentraliseerde databases, is de technologie toch uitzonderlijk nieuw en ondergaat ze veel wijzigingen om dit probleem op te lossen.

Er zijn al veel gevallen geweest waarin het systeem is aangepast om zo snel te werken als een gecentraliseerde database.

Het verifiëren van de handtekening met behulp van private-public cryptografie kost veel tijd. Aangezien de knooppunten de transactie tussen twee gebruikers initiëren, kan niemand deze procedure verlaten. Veel cryptocurrencies zoals Nano of Litecoin gebruiken echter een blockchain-technologie die sneller werkt dan normaal.

Uiteindelijk,

Blockchain versus gecentraliseerde database

Het verschil tussen blockchain en de gecentraliseerde database is onverwacht groot. echter, de Gecentraliseerd systeem staat hier al eeuwen en bestaat nog steeds zonder problemen. Omdat blockchain een nieuwe technologie is, zal het wat meer tijd kosten om eraan te wennen.

Maar ik ben er vrij zeker van; zodra het al zijn tekortkomingen overwint, zal het altijd de winnaar zijn van blockchain versus gecentraliseerde database-discussie.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map