De ultieme Blockchain-technologiegids: een revolutie om de wereld te veranderen

De grootboektechnologie, Blockchain, kwam naar de wereld met het potentieel om alles te veranderen. Blockchain-technologie bespaart veel geld, heeft niet veel administratie nodig en verandert de IT-sectie op een heel andere manier.

Cryptocurrencies zijn gebaseerd op dit grootboeksysteem. Een van de gehypte is bitcoin, die nu vrijwel de hele wereld overneemt. Als je nog maar een beginner bent in deze technologie en nieuwsgierig bent naar de hele blockchain-façade, dan ben je hier aan het juiste adres.

Ik zal het hebben over alles wat er te weten valt over de blockchain-technologie. Laten we dus eens kijken wat deze beginnershandleiding over de blockchain zal behandelen.

Contents

Inhoudsopgave

Hoofdstuk-1: Wat is Blockchain-technologie?
Hoofdstuk-2: Verschillende soorten blockchains
Hoofdstuk-3: verschillende generaties blockchain-technologie
Hoofdstuk-4: De Blockchain-technologiestack
Hoofdstuk 5: 10 scenario’s uit het echte leven: hoe Blockchain-technologie uw dagelijks leven zal beïnvloeden?
Hoofdstuk 6: 6 toonaangevende blockchain-platforms die u moet kennen
Hoofdstuk-7: Voorbeelden van gedecentraliseerde blockchaintoepassingen
Hoofdstuk 8: Verschillende typen van Blockchain-consensusprotocollen
Hoofdstuk 9: De toekomst van blockchain
Laatste gedachten

Laten we nu beginnen met het hoofdonderwerp, zullen we?

 

Hoofdstuk 1: Wat is blockchain-technologie?

De blockchain is een andere revolutionaire technologie die de manieren van internet kan veranderen, net zoals open source software dat deed. Net als zij zal blockchain enige tijd nodig hebben om af te koelen en voor iedereen redelijk geprijsd te krijgen om te gebruiken in moderne ontwikkelingen.

Het kan jaren duren om het echte potentieel te bereiken dat erin ligt. Omdat blockchain een gedistribueerd P2P-grootboeksysteem is, kan iedereen de invoer van andere gebruikers zien, maar ongetwijfeld kan niemand het wijzigen.

Het verhoogt een hoger niveau van transparantie in het hele systeem.

Het is echter onwaarschijnlijk dat het traditionele gecentraliseerde database-netwerk dat regeringen gebruiken, wordt overgenomen; het kan eerder een nieuw systeem binnen de mondiale ondernemingen structureren.

 

Nu er elk jaar nieuwe technologie wordt geïntroduceerd, staan ​​we op het punt een nieuw tijdperk in te gaan.

U kunt blockchain alleen updaten met behulp van een consensus-algoritme. Dus wanneer een nieuwe set informatie op het systeem wordt geüpload, kan niemand deze wijzigen. De blockchain bevat nauwkeurige en betrouwbare informatie over het grootboek.


 

Simpel gezegd: je kunt het maar één keer schrijven en daarna kan het niet meer worden gewijzigd. Het is geen enkele technologie, maar eerder een ander type architectonisch systeem waarmee gebruikers transacties op een andere manier kunnen uitvoeren. Denk je dat blockchain alleen voor dummies is? Waarom kom je er niet achter?.

Lees hier wie blockchain heeft uitgevonden!

Wat kan Blockchain-technologie doen?

Het netwerk kan verbinding maken met gebruikers en directe transacties tussen hen uitvoeren. De tijdstempels en grootboeken worden automatisch bijgehouden door het systeem. Dit betekent dat u geen officiële cijfers van derden in het systeem nodig heeft.

Alle gebruikers van de blockchain-technologie zijn echter de beheerders. U kunt ook slimme contracten gebruiken op de blockchain-technologie. Omdat het netwerk consensusalgoritmen gebruikt, kunt u snel een project maken onder bepaalde voorwaarden.

Dus nadat ze allemaal dienovereenkomstig zijn vervuld, krijgt elk lid van het project een eerlijke verdeling van hun betaling. Dit elimineert het stellen van prioriteiten of gunsten in geval van teamwerk.

Een goed voorbeeld hiervan is de vastgoedmarkt. Als in deals niet aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, vindt de transactie nooit plaats. Gewoonlijk gebruiken de gebruikers in de blockchain de eigen gespecificeerde valuta van het netwerk om als tokengeld te betalen.

 

Blockchain-technologie uitgelegd: hoe werkt het?

Laten we het nu hebben over hoe het werkt. Maar laten we eerst eens kijken naar enkele belangrijke kenmerken van het hele systeem.

 1. Blockchain houdt alle soorten gegevensuitwisselingen bij. Dit wordt een grootboeksysteem genoemd en de gegevensuitwisseling wordt ‘transacties’ genoemd. Na verificatie wordt elke transactie als een blok opgeteld bij het grootboek..
 2. Het maakt gebruik van een ander soort gedistribueerd netwerk om ervoor te zorgen dat elke transactie zich op het punt tussen P2P-knooppunten bevindt.
 3. Nadat een blok is toegevoegd en geverifieerd, kan niemand de informatie ervan wijzigen.

Het proces

Blockchain zorgt voor veiligheid in dit netwerk door het concept van ‘Sleutel’ te gebruiken. Als je een set versleutelde sleutels gebruikt, krijg je een unieke identificatie die niemand kan breken. U krijgt een privésleutel en een openbare sleutel. Met deze combinatie krijgt u een unieke identiteit.

Anderen zullen uw openbare sleutel gebruiken om u op het netwerk te vinden. Met behulp van uw privésleutel kunt u elke actie ondertekenen of transacties autoriseren die aan uw openbare sleutel zijn gekoppeld.

Als u aan cryptocurrencies denkt, wordt de openbare sleutel gebruikt als uw portefeuilleadres en gebruikt u de privésleutel om digitaal geld op te nemen, te verzenden of te kopen. Daarom is het essentieel dat u deze sleutel veilig bewaart.

Als iemand uw privésleutel in handen krijgt, kan hij / zij toegang krijgen tot al uw digitale activa en deze misbruiken.

Dus elke keer dat u iets via het netwerk verzendt, geeft u het toestemming. Het kan zoiets zijn als “Todd stuurt Jamie 2 BTC”, dit omvat de openbare sleutel van Jamie om hem te lokaliseren en de openbare en privésleutel van Todd om de transactie te versleutelen..

Na de transactie verifiëren de systeemknooppunten deze en wordt deze aan het grootboek toegevoegd met behulp van een unieke id en een uniek tijdsbestek.

Kortom, elke transactie heeft dezelfde kenmerken, een openbare sleutel, digitale handtekening, unieke ID en het tijdstempel.

Maar hoe zorgen ze ervoor dat u volledig anoniem bent??

Welnu, de openbare sleutels hebben geen herkenbare volgorde, u zult uw naam daar niet op zetten. Het bestaat uit willekeurige letters en cijfers. Daarom kan niemand het naar jou herleiden of omgekeerd.

U kunt ook zoveel zoekwoorden genereren als u wilt en gaandeweg nieuwe sleutelparen bedenken.

 

Hoe veilig is de Blockchain-technologie?

Geen enkel systeem is ‘onkraakbaar’ op internet. Maar blockchain zorgt ervoor dat het tot nu toe een van de meest beveiligde is. Veel industriële boerderijen hebben deze verklaring geverifieerd, waaronder de Northwest Passage Ventures.

Het werkt niet zoals traditionele middelen zoals banken, dus om het te hacken, moet je de hele computer hacken die het gebruikt. Het proces is buitengewoon lastig en daarom wordt het als extreem beveiligd beschouwd.

Om alle bronnen te berekenen, moeten hackers vanwege het grote aantal computers voor veel uitdagingen komen te staan.

Net als elke andere technologie heeft blockchain nog een lange weg te gaan. Als we het echter vergelijken Blockchain versus gecentraliseerde platforms, blockchain zal zeker winnen.

 

Hoofdstuk 2: Verschillende soorten blockchains

 • 2.1- Openbare blockchains

Welnu, er zijn verschillende soorten blockchain-technologie die u kunt gebruiken. Een daarvan is openbare blockchain. De naam laat je alles weten. Zo’n blockchain-netwerk staat volledig open voor iedereen. Niemand heeft toestemming nodig om deel te nemen aan de openbare blockchain of er vragen over te stellen. Elk transactieproces via dit soort blockchain wordt voor iedereen gevalideerd.

Iedereen heeft het volledige recht om de code te downloaden en elk openbaar knooppunt op zijn eigen apparaat uit te voeren. Iedereen kan zelfs zijn huidige status controleren en ook besluiten om blokken aan de ketting toe te voegen.

Verder kun je zonder enige aarzeling gemakkelijk lid worden van het netwerk, en het meest aantrekkelijke is dat ze van niemand enige vorm van validatietoestemming nodig hebben. Dergelijke kenmerken trekken meer mensen aan om deel uit te maken van de blockchain-technologie die als openbaar wordt uitgelegd.

 

Het systeem of de servers hebben geen onderhoud nodig. Daarom kosten de gedecentraliseerde applicaties niet te veel om ze te maken en uit te voeren.

Een van de toonaangevende blockchain-netwerken is Bitcoin. Ethereum, Dash, Dogecoin, Litecoin, Monero zijn ook verschillende openbare blockchain-netwerken. Al deze blockchain-netwerken hebben de toegang voor iedereen om zich bij hen aan te sluiten als deelnemers, hun codes te gebruiken en ook transacties te verzenden of zelfs te lezen.

 • 2.2- Federatieve blockchains

Een andere blockchain-technologie is de federatieve blockchain. Het wordt ook wel Consortium Blockchains genoemd. Het is een beetje het tegenovergestelde van het openbare blockchain-netwerk. Dat komt omdat mensen geen toegang krijgen tot het grootboek en geen enkele vorm van transactie-verificatieproces. Iedereen heeft niet het recht om deze blockchain te lezen.

Een groep leiders exploiteert de Federated Blockchains. Dat is de belangrijkste reden achter de naam van deze blockchain. De privacy van transacties is beter in dit systeem. Ze gaan er met grote zorg mee om. Zelfs hun schaalbaarheid is hoger dan openbare.

De groep van haar leiders controleert al haar consensusprocessen. Het is extreem snel. Over het algemeen gebruiken de banksectoren de Federated blockchains, of je kunt zeggen de Consortium blockchains.

Met dit blockchain-netwerk heeft niemand het recht om zonder toestemming lid te worden van en deel te nemen aan het systeem. U heeft de juiste toestemming nodig voordat u deelneemt aan een proces van dit netwerk.

Federated, ook bekend als Consortium-blockchain, vervangt legacy-systemen. Het elimineert gegevensredundanties. Het zorgt ervoor dat mensen de documenten rechtstreeks afhandelen. Er zijn geen semi-handmatige nalevingsmechanismen. De transactiekosten zijn ook lager in het Federated blockchain-netwerk.

B3i (verzekeringen), R3 (banken), Corda, EWF (energie); dit zijn enkele van de federatieve of consortium-blockchains.

 • 2.3- Private Blockchains

In sommige gevallen kun je zeggen dat het belangrijkste verschil tussen de private en de federatieve blockchain is dat, behalve een groep organisaties, er slechts één het proces van private blockchain-netwerk beheert..

Meestal hebben mensen geen toegang tot het blockchain-netwerk, zoals auditing en databasebeheer. Individuele bedrijven kunnen de toegang krijgen met de juiste toestemming en proces. Ze hebben intern toegang tot transactieverificatie. Maar er zijn gevallen waarin het publiek de kans krijgt om te auditen.

Private Blockchain-technologie is in sommige gevallen het tegenovergestelde van de openbare. Het is een gecentraliseerd systeem. Met de private blockchains neemt het risico op beveiligingsincidenten toe.

 

De transactiekosten zijn lager met het private blockchain-netwerk. Ze veranderen de overervingssystemen. Het verwerken van documenten is veel eenvoudiger met dit blockchain-netwerk. Multichain, MONAX zijn twee private blockchain-netwerken.

Bekijk meer: ​​privé versus openbare blockchain: wat is het beste?

Hoofdstuk 3: Blockchain voor dummies: verschillende generaties blockchain-technologie

Tot op heden kwam blockchain-technologie voor ons als verschillende versies, elk met specifieke upgrades en nieuwe functies.

Laten we eens kijken wat ze zijn, zullen we?

 

3.1- Blockchain-technologie van de eerste generatie

Om een ​​beter begrip te krijgen van de eerste generatie, moet u de technologie van Bitcoin van naderbij bekijken. Bitcoin was de eerste die deze nieuwe technologie ooit introduceerde, dus elke functie van dat netwerk wordt als de eerste generatie geteld.

Met behulp van de blockchain-technologie trok bitcoin vanaf het begin de aandacht van iedereen. Deze blockchain van de eerste generatie heeft een vast beleid dat niemand kan veranderen.

Je krijgt slechts 21 miljoen bitcoins van mij en zodra de drempel is bereikt, kan niemand meer mijnen of ze in handen krijgen, tenzij ze het kopen.

Het beleid houdt ook in dat een gebruiker zijn / haar bitcoins maar één keer kan uitgeven. Na hun transactie zouden ze die niet meer kunnen bemachtigen.

Hoe hebben ze zoiets groots bereikt??

Nou, ze deden het met behulp van de eerste generatie blockchain-technologie. Gewoonlijk maakt gecentraliseerde systemen die fiatgeld gebruiken geen verbinding met andere privé-grootboeken. Dit is de reden waarom ze geen communicatie hebben.

Laat me het verduidelijken aan de hand van een voorbeeld.

Alice werkt als serveerster en op een dag krijgt ze $ 300 aan fooien. Ze neemt dan dat geld en de stortingen op haar Bank X. Bank X werkt hun grootboek dienovereenkomstig bij. Op de terugweg herinnerde ze zich dat ze wat boodschappen moest doen. Helaas is de enige opnamemogelijkheid de dichtstbijzijnde Bank Y.

Bank Y werkte hun grootboek echter niet bij en daarvoor moest ze helemaal terug naar Bank A.

Nou, dit is misschien niet altijd het geval, maar dit soort dingen gebeuren, en het is een van de zwakke punten van het systeem. U zult ook blindelings uw bank moeten vertrouwen voor uw geld. Als iemand het hackt en het grootboek wijzigt, verliest u ongetwijfeld uw geld.

 

 • 3.1.1- Hoe deze anders is

De blockchain werkt het grootboek van alle deelnemers bij en maakt het volledig gedecentraliseerd proces. Dus in plaats van de gegevens alleen in één knooppunt op te slaan, worden ze ook in ieders grootboek geregistreerd.

Het is dus niet voldoende om met één knooppunt te knoeien om u uit uw geld te halen.

Waarom?

Beschouw uzelf en uw vrienden als de knooppunten. Elke keer dat een transactie jullie helpt om af te spreken en de details van de transactie te delen. Nadat u alle informatie correct heeft gedeeld en verzameld, werkt u die bij in uw notitieblok en registreert u de betalingen.

Nadat u ze hebt opgenomen, zullen u en uw vrienden ze vergelijken om te zien of u allemaal dezelfde resultaten heeft.

Als de resultaten hetzelfde zijn, tekent u op de pagina om ervoor te zorgen dat niemand deze kan wijzigen. Hetzelfde geldt voor alle knooppunten. Dus je ziet dat het niet gemakkelijk te hacken is.

 

 • 3.1.2- Wat zijn de voordelen van blockchaintoepassingen van de eerste generatie?

Welnu, er zijn zoveel voordelen van dit type blockchain van de eerste generatie. Laten we ze een voor een bekijken.

 1. Niemand zal verlies lijden door het verlies van een enkel knooppunt. De gegevens worden ook in elk ander knooppunt opgeslagen.
 2. Als iemand het probeert te hacken of de records te manipuleren, zou het proces te duidelijk zijn. Als er slechts negen andere grootboeken zijn waarin de hacker moet inbreken en een vergelijkbaar grootboek op het systeem moet installeren, kan het een fluitje van een cent zijn.

Maar stel je voor wat er gebeurt als er tweeduizend of miljoen mensen bij het grootboek zijn. De sessies worden ook elke 10 minuten vernieuwd, dus het is praktisch onmogelijk om het te hacken.

 1. U hoeft geen enkele partij blindelings te vertrouwen. Elke transactie wordt automatisch geverifieerd en ondertekend door elk lid.

De eerste generatie blockchain-technologie was een van de revoluties van de digitale wereld. Dit was de wortel van elke andere cryptocurrency en de nieuwste versies van blockchain-technologie.

3.2- Blockchain-technologie van de 2e generatie

Ethereum is de basis van de tweede generatie blockchain-technologie. Laten we dit systeem eens nader bekijken om een ​​beter begrip van het systeem te krijgen. Ethereum wordt vaak gecombineerd met bitcoin. Het introduceert een nieuwe functie genaamd “slimme contracten”, en u kunt geld verzenden met hun valuta Ether.

 

 • 3.2.1 – Slimme contracten: uitleg over blockchaintechnologie

Een smart contract is een gecodeerd project dat op het netwerk wordt geüpload. Nadat alle contracten zijn uitgevoerd, wordt het automatisch bijgewerkt in het grootboek.

Je zou het kunnen zien als een gecodeerde versie van de ‘Als-dan’-situatie. De contracten hebben specifieke vereisten en na voltooiing ervan zou het project voorbij zijn. Dit zorgt voor totale transparantie omdat niemand aan de gegevens kan knoeien.

Ook krijgt iedereen een eerlijk deel van de betaling en wordt niemand buitengesloten. Ik zal u een voorbeeld geven om de kwestie verder op te lossen.

 

 • 3.2.2- Het scenario voor online winkelen

Stel je voor dat je iets online bij een verkoper wilt kopen. U moet hem van tevoren betalen en het product wordt dan binnen drie dagen naar u verzonden. Het is echter pas nadat de verkoper het geld heeft ontvangen.

Er zijn veel problemen met dit systeem.

Allereerst is er geen vertrouwen tussen u en de verkoper, aangezien u hem / haar nergens eerder kent.

Ten tweede zal de verkoper het geld van tevoren claimen, omdat u hem mogelijk ook niet betaalt na ontvangst van het product.

Ten slotte verliest de rederij op de een of andere manier het product en geeft u een slechte recensie aan de verkoper.

Al deze problemen worden gemakkelijk opgelost na het gebruik van slimme contracten.

Het contract wordt automatisch betaald zodra de levering is bevestigd. Geen enkele partij hoeft elkaar blindelings te vertrouwen; het proces wordt echt transparant. Het transportbedrijf neemt contact op met de verkoper als deze het product verliest of beschadigt. U wordt ook op de hoogte gesteld van de situatie.

Elk onderdeel van dit proces heeft geen centrale autorisatie nodig. U hoeft geen papieren in te vullen of extra kosten voor het product te betalen. Het enige dat u hoeft te doen of de leverancier hoeft te doen, is het slimme contract op het blockchain-netwerk maken.

De uitleg van de tweede generatie blockchain-technologie voegt een nieuwe functie toe aan de hele digitale valutasituatie. Dus nu kan het ook worden gebruikt anders dan alleen een valutatool.

 

3.3- Blockchain-technologie van de derde generatie

De derde generatie voegt een extra laag van effectiviteit toe aan het hele netwerk. Neem gewoon het Apple- en Android-besturingssysteem als voorbeelden. Ze hebben allebei een andere set codes voor hun toepassingen.

Een Android-app werkt dus niet op Apple’s iOS en vice versa. Als u de exacte applicatie op Apple wilt uitvoeren, moet u deze in Swift coderen.

De react native lost dit probleem eigenlijk op. Het stelt iedereen in staat om elke applicatie voor beide te coderen. Deze structuur is wat de derde generatie introduceert. Ethereum is een geweldig platform, maar het mist flexibiliteit.

Elke gedecentraliseerde applicatie die op Ethereum is gebouwd, draait alleen op hun EVM (Ethereum Virtual Machine). Dus als je wilt dat het naar een ander platform gaat, bijvoorbeeld Lisk, moet je de codering aanpassen.

De derde generatie biedt de flexibiliteit om platforms uit te wisselen en gebruikt blockchaintoepassingen op elk netwerk.

Daar zijn veel voorbeelden van. Bekijk er hieronder een paar.

 • 3.3.1- Qtum

Het is een nogal spannend platform. Het draait momenteel op hun Qtum Virtual Machine. Deze VM is een aangepaste vorm van EVM. Het beste van dit systeem is dat er Account Abstract Layer (AAL) is. Met deze andere laag kunt u zonder gedoe slimme contracten van een ander platform toevoegen.

U kunt alle slimme contracten op het netwerk integreren; het is moeiteloos.

 • 3.3.2 – Rimpel

Ripple is een andere blockchain-technologie van de derde generatie. Hiermee kunt u transacties uitvoeren binnen verschillende grootboeksystemen. U kunt dus onderhandelen tussen privé- en privébetalingen en traditionele betalingssystemen.

Hun Interceder-protocol stelt hen in staat deze strategie uit te voeren. Je zou het dus kunnen zien als een link tussen verschillende blockchain-platforms.

 • 3.3.3- IOTA

IOTA verwijdert de microtransacties van slechte kwaliteit. Het volume was extreem laag in de vorige generaties. IOTA zorgt echter elke seconde voor supersnelle en een hoog volume transactie. U moet voor elke transactie een bepaald bedrag betalen.

Hoe doen ze dat?

Nou, ze bundelen ze vrijwel als blokken en ze worden geverifieerd door alle mijnwerkers. IOTA gebruikt een nieuwe technologie genaamd ‘Tangle’, waarbij elk blok op het netwerk zelf wordt gecontroleerd.

Het model heeft een behoorlijk deel van de eisen van veel industrieën verdiend, en het vergroot uiteindelijk de schaalbaarheid.

 

Hacken van de blockchain

Het hacken van een blockchain is buitengewoon moeilijk, maar niet ‘onmogelijk’.Misschien zou de DAO een goed voorbeeld zijn. DAO werd gehackt uit $ 70 miljoen Ethereum vanwege een systeemfout. De hacker bedroog het netwerk op de een of andere manier en kreeg de $ 70 miljoen op zijn / haar account.

Er zijn echter niet veel voorbeelden van dit scenario. Als de blockchain-technologie een soort lus heeft, dan kan daar misbruik van worden gemaakt. Anders is het systeem volledig bewijs.

Vanaf vandaag twijfelen sommige experts aan het motief achter deze nieuwe technologie, maar ze denken ook dat het als een geschenk kan worden beschouwd om het zo gemakkelijk toegankelijk te maken. Nou, het heeft zeker veel meer waardering nodig dan het in werkelijkheid krijgt.

Sommige mensen twijfelen zelfs aan hun volledige potentieel, zelfs met alle functies.

 

Hoofdstuk 4: De Blockchain-technologiestack

De blockchain bevat verschillende lagen. Bekijk de lagen van onderaf:

 • 4.1- De internetlaag: inleiding tot web3

Deze laag is de wortel van de hele stapel. Het is de combinatie van alle netwerken, zoals IoT-apparaten, smartphones, computers, enz. Ze vertrouwen allemaal op de Internet Protocol Suite. Deze laag bepaalt hoe de informatie moet worden verzonden, geadresseerd, verpakt, enz.

De eerste versie van internet, bekend als Webversie 1 of World Wide Web (WWW), werd geïntroduceerd in 1989. Het gebruikte het IoI (Internet of Information). Het definieerde een specifiek raamwerk en de URL’s naar andere bronnen.

Na meer dan tien jaar zag de technologie een nieuwe upgrade en werd het webversie 2. Deze versie begon het internet van interacties te gebruiken, meestal gebruikt op sociale media en e-commerce websites..

Met deze nieuwe versie groeide de Pear to Pear-verbinding meer in de tijd, en veel grote groepen fungeerden daarvoor als medium.

Deze organisaties profiteerden van het gebruik van advertenties of andere abonnementsbronnen.

Deze nieuwe populariteit gaf de geboorte van de nieuwste webversie 3. De meeste mensen beschouwen dit als het internet van waarde of het web. Blockchain-technologie is een van de belangrijkste initializers van deze nieuwe upgrade. Begon met de bitcoin en vond langzaam zijn weg naar de topmarkten.

Zo, is Blockchain het nieuwe internet?

Deze zelfde technologie kan sociale media of apps voor het delen van ritten vervangen. Het kan het web immers toch een gedecentraliseerde plek maken.

Lees meer: ​​Blockchain versus internet: komt er een nieuw internet?

 

 • 4.2- Blockchain-protocollaag

De laag werkt op dezelfde manier als elk ander blockchain-netwerk. De knooppunten voeren protocollen uit, tellen gegevens op in het grootboek en zorgen voor transparante transacties.

Het protocol introduceert een open, vertrouwd en gedeeld grootboeksysteem. Het protocol biedt voldoende feedback aan de gebruiker.

 

 • 4.3- De applicatielaag

Het bitcoin-netwerk was de grens van vele andere blockchain-technologieën. Het aantal vorken werd echter vergroot. De applicatielaag van het systeem bestaat uit andere functies dan eenvoudige cryptocurrencies.

Slimme contracten en gedecentraliseerde applicatie bevinden zich in deze laag. De laag maakt de ontwikkeling mogelijk van gedecentraliseerde applicaties die verder gaan dan het consensusalgoritme.

De slimme contracten kunnen voor complexere toepassingen zorgen. De tokens zijn absoluut cruciaal voor het netwerk en voor de ontwikkeling van de dApps zelf.

 

 • 4.4- Gebruikerservaring (UX) -laag

Deze laag geeft toegang tot het hele netwerk en verschillende blockchain-applicaties. Het is de voorste voering van de hele stapel.

 

Hoofdstuk 5: 10 scenario’s uit het echte leven: hoe blockchain-technologie uw dagelijks leven zal beïnvloeden?

 • 5.1- Internet of Things (IoT)

Het woord is wijdverbreid in de crypto-niche – Internet of Things (IoT). Maar wat is het? Denk aan alle apparaten die verbinding kunnen maken met internet. Het kan uw koelkast zijn, uw huisassistent, misschien zelfs uw smart-tv. Het basisconcept is – wat het ‘ding’ ook is, als het verbinding kan maken met internet, het in de IoT-club zit.

Over het algemeen worden de slimme huishoudelijke apparaten beschouwd als de entiteiten van het internet der dingen. Elke punt die verbinding maakt met internet, is een grote aanwinst voor het technologienetwerk. Wat het beste aan deze technologie is, is dat ze energiezuinig is. Cryptocurrencies verbruiken over het algemeen een krankzinnige hoeveelheid om te genereren. Het IoT kan veel doen om een ​​enorme hoeveelheid elektriciteit te besparen.

 

 • 5.2- Blockchain-gezondheidszorg

Een van de unieke kenmerken van de blockchain-technologie is dat alle gegevens gecodeerd zijn. Het schendt nooit persoonlijke privacy. Het is een geweldig wapen tegen datalekken en andere virtuele misdrijven. We denken dus dat deze technologie grote voordelen kan hebben voor de zorgsector. Blockchain kan alle gebruikersgegevens versleutelen en deze alleen voor specifieke ogen beveiligen. Alle documentatie, zoals operatiegegevens, kan worden gecodeerd en privé worden gehouden.

Gezondheidszorg zou dus ongetwijfeld een enorm gebied kunnen zijn dat het meeste uit de technologie kan halen.

 

 • 5.3 – Cross-Broder-betalingen gemakkelijk gemaakt: zeg vaarwel tegen geschillen over schikkingen

Geld versturen en ontvangen vanuit het buitenland is altijd een gedoe geweest. Allereerst is niet elke betaalmethode in elk land beschikbaar. Bijna elke staat heeft een regerend oog dat het algehele proces in stand houdt. Ten tweede duurt het ongeveer 4-5 dagen om geld van de ene staat naar de andere te verhandelen.

Er moest iets gebeuren! We hebben het over veel geld. Alleen in de jaren 2015 is er van land tot land ongeveer 150 biljoen dollar verhandeld. Toch is het proces erg gecompliceerd, ondoorzichtig en twijfelachtig. Blockchain kan in dit geval een redder in nood zijn.

Je zou gewoon afscheid kunnen nemen van vervelende wachttijden. Wat is het leukste eraan? Niemand zou naar uw geld kijken als gieren die op de loer liggen tijdens de feesten!

Grensoverschrijdende betalingen zijn nu een kwestie van een klik met deze technologie. Bovendien is er ruimte voor het witwassen van geld en andere aanverwante misdrijven. Er zullen ongetwijfeld minder geschillen zijn en het leven zal veel gemakkelijker zijn voor mensen die gezinnen uit het buitenland ondersteunen.

 

 • 5.4- E-stemmen: niet alleen een mythe!

Stemmen is een van de fundamentele burgerrechten van alle burgers. Maar de slechtheid heeft de dingen hard gemaakt of eerlijkheid en duidelijkheid. Het proces kan enorm veel hulp krijgen van de blockchain-technologie. Er zijn twee hoofdredenen om het e-stemsysteem te ondersteunen: anoniem en beveiligd.

Mensen twijfelen altijd aan een dergelijk systeem. En het is heel redelijk. De concurrerende partijen zouden het gevoel kunnen hebben dat een verkiezing wordt gemanipuleerd. Maar de Amerikaanse verkiezingen van 2016 en de verkiezing van Denemarken in 2014 gaven een definitief antwoord aan de twijfelaars.

De technologie wordt geleidelijk aan steeds betrouwbaarder en geaccepteerd door mensen en politici over de hele wereld. Toegegeven, het zal een tijdje duren voordat iedereen, en elke regeringsleider het voordeel zou kunnen beseffen.

 

 • 5.5 – Verbeterde digitale beveiliging

Cybercriminelen vormen nu een enorme bedreiging voor overheden en grote bedrijven. De cyberbeveiligingsindustrie is volgens verschillende rapporten jaarlijks minstens $ 18 miljard waard. Distil Networks heeft een verklaring over de kwestie gepubliceerd, en het heeft ertoe geleid dat veel techgoeroes de kwestie opnieuw hebben bekeken.

Als we zien dat populaire en technische giganten zoals Facebook door cybercriminelen zijn misleid, begint ons geloof af te brokkelen. Wie weet of reclamebureaus uw persoonlijke gegevens kopen of niet. Transparantie is hard nodig. Anders ben je niets anders dan producten voor de zakenwereld.

Je zou kunnen zeggen blockchains de helden zonder capes. De technologie is zo robuust als maar kan. Uw gegevens kunnen veel veilig zijn (bijna niet te kraken) en uw privacy wordt gemakkelijk gehandhaafd.

 

 • 5.6- Uw auto wordt slimmer

Autodiefstal is een veel voorkomende misdaad in de meeste landen ter wereld. Het is een kwestie van groot verdriet om zo’n grote aanwinst voor de dieven kwijt te raken. Maar het mooie is dat uw auto steeds slimmer wordt! Nu kunnen veel nieuwe modelauto’s worden ontgrendeld met een smartphone. Maar wat als hackers de wachtwoorden zouden kunnen hacken en uw auto nog gemakkelijker zouden kunnen stelen?.

Dit is waar blockchain op de markt komt. Blockchain biedt een meer beveiligde en cryptografische manier om de gegevens te beheren en te verwerken. We zouden dus gemakkelijk kunnen aannemen dat slimme auto’s nog beter zouden worden beveiligd met de magische aanraking van de technologie. Iedereen begroet het machtige blockchain-grootboek!

 

 • 5.7- Reizen gemakkelijk gemaakt

Heb je iets met een nomadisch leven? Misschien hou je ervan om rond te dwalen en niet tot rust te komen. Een menselijke geest is ongetwijfeld een avontuurlijke kerel. Maar tijdens het reizen zult u met een typisch scenario te maken krijgen: geld. Elk land heeft verschillende valuta.

Wat als u een universele portemonnee had die snel en veilig is en de account in realtime onderhoudt? Je reizende leven zal je dankbaar zijn voor zo’n gemakkelijke methode. Nou, met blockchain zou je gemakkelijk zo’n leven kunnen proeven.

 

 • 5.8- De piratenmoordenaar!

Piraterij is altijd een moordenaar geweest in de industrie, vooral in de entertainmentsector. Met digitale formaten van muziek en delen is het bijvoorbeeld een grote uitdaging geweest om er een winstgevende bedrijfstak van te maken.

We hebben gezien dat talloze muzikanten en artiesten niet bleken te schitteren door piraterij. Met blockchain-technologie kan muziek opnieuw een niet-schaars digitaal bezit zijn.

Muzikanten zouden hun verdiende royalty’s kunnen krijgen en de industrie opnieuw kunnen vestigen in de vorige robuuste vorm. Het zou een eerbetoon zijn aan de artiesten en muzikanten en filmmakers.

 

 • 5.9- Regulering gemakkelijk gemaakt

Corruptie zit in elke menselijke ziel. Het maakt niet uit hoeveel strenge autoriteit en regering er is, corruptie vindt een weg naar binnen! Met het openbare en openbare grootboek kunnen we een einde maken aan het witwassen van geld en andere financiële misdrijven.

Het zou de doeltreffendheid van de antiwitwasautoriteiten drastisch verbeteren. De misdaadringen zullen een enorme klap krijgen en we zouden een einde kunnen maken aan de wrede misdaad en de misdaadringen die erbij betrokken zijn.

 

 • 5.10 – Rit delen krijgt een upvote

Met de populariteit van Uber, Lyft en vele andere carpoolbedrijven gaan we ervan uit dat de branche nog meer zal groeien. Reeds verschillende lokale merken domineren de straten langs de wereldmarktleiders.

Blockchain-technologie opent mogelijk de mogelijkheid van ride-sharing 2.0. Een dergelijke optie zal het bestaan ​​van de tussenpersoon volledig weglaten. Dan worden de ritten nog goedkoper en betaalbaarder. Nou, het is al betaalbaar, maar de prijs zal ook meer dalen.

De blockchain vestigt zich ook op het gebied van gaming.

 

Een mogelijkheid opent zich voor het scenario voor het uitlenen van geld

Geld lenen is een concept dat al sinds het begin van de burgermaatschappijen gaande is. De basisregel is dat u geld krijgt voor geldverstrekkers, en u betaalt het oorspronkelijke bedrag terug plus de rente die beide partijen hierover zijn overeengekomen..

Maar het leven is onvoorspelbaar. U kunt het slachtoffer worden van elk soort ongeval. Dan betaalt u het geld niet. Zo worden ontelbare mensen het slachtoffer van een faillissement. Ze verliezen hun kostbare bezittingen. Sommige mensen verliezen zelfs hun laatste bezittingen, zelfs hun huis.

Hoe kan blockchain helpen bij dergelijke gevallen? Bij blockchain-technologie hoef je die extra rente niet te betalen. Maar hoe? Nou, je hebt geen bank of andere financiële organisaties nodig om transacties uit te voeren met behulp van de blockchain. U kunt dus tonnen geld besparen.

 

Waarom is Blockchain-technologie een betere technologie??

De blockchain is de oplossing van dit tijdperk. Het kan zelfs de manier waarop we ons financiële leven onderhouden, veranderen. Nou, het beïnvloedt veel industrieën. Vier belangrijke sterke punten zorgen ervoor dat de technologie opvalt in de massa –

 • Gedistribueerd
 • Onbetrouwbaar
 • Onveranderlijk
 • Gedecentraliseerd

 

1- Verdeeld

Het eerste verschil met het huidige model is dat het gecentraliseerde servers en enorme datacenters heeft. Dus als een dergelijk datacenter uitvalt of wordt gehackt, kunnen al uw kostbare gegevens verloren gaan. Het zal zelfs op talloze websites de dood markeren.

Een blockchain-technologie wordt gedistribueerd. In plaats van een gecentraliseerde server te hebben, is het netwerk gedistribueerd. De kopie van het grootboek wordt verspreid onder alle gebruikers en alle knooppunten. Iedereen heeft dus dezelfde autoriteit over het systeem. Zelfs IoT’s kunnen lid zijn van het blockchain-netwerk.

Bovendien is het praktisch onkraakbaar. Hackers en cyberaanvallers zullen het hele netwerk van alle gebruikersknooppunten moeten uitschakelen. De taak is ronduit onmogelijk.

 

2- Betrouwbaar

Vertrouwen is een groot woord! Bij een digitale transactie maken twee partijen verbinding om transacties uit te voeren. Maar deze twee partijen hebben geen wederzijds vertrouwen jegens elkaar. Daarom wordt de technologie vaak de betrouwbare technologie genoemd. Dus, hoe gedragen ze zich normaal? Welnu, ze moeten een algemeen consensusalgoritme volgen dat elke transactie verifieert en opslaat in het grootboek.

Bovendien kan iedereen alle uitgevoerde transacties zien. En als een transactie dit consensusalgoritme schendt, wordt de transactie zelf geschonden. Dus zelfs als de partijen elkaar niet vertrouwen, maakt het niet uit. Het systeem is ontworpen om veiligheid en gemeenschappelijk vertrouwen onder de gebruikers te garanderen.

 

3- Onveranderlijk

U zult het erg moeilijk vinden om een ​​transactie ongedaan te maken die ter verificatie via het netwerk is gedeeld. Na verloop van tijd wordt het proces van herstel en ongedaan maken moeilijker. Dus in die zin kan de technologie als onveranderlijk worden beschouwd.

Het is tegelijkertijd een goede en een slechte zaak. Als u een freelancer bent, kan de klant u de betaling niet meer terugnemen zodra hij u de betaling heeft gestuurd. Tegelijkertijd, als u per ongeluk iemand het geld stuurt, is het bijna onmogelijk om het terug te krijgen.

Zo’n functie maakt de technologie robuuster en duurzamer en betrouwbaarder bij de gebruikers.

 

4- Gedecentraliseerd

Het is te lang geleden dat de regering en de banken je geketend hebben gehouden en het monopolie met je hebben gespeeld. Wat doen deze centrale overheden? Ze nemen een percentage van uw geld of activa om te verifiëren dat u de eigenaar bent van dat specifieke activum.

Door gedecentraliseerd te zijn, wordt de blockchain-technologie nog aantrekkelijker voor het publiek. Het maakt de kleine Robin Hood in ons allemaal juichen.

Gedecentraliseerd zijn heeft veel positieve kanten. Niemand kan het hele netwerk uitschakelen; geen derde partij kan naar uw privé-uitgaven kijken. Dus als u de tussenpersoon uit elk scenario haalt, bespaart u veel geld. Het kostbare zuurverdiende geld is alleen van jou als je het blockchain-netwerk gebruikt.

 

Is Blockchain nog steeds onvolwassen?

Is blockchain alleen voor dummies? Nou, blockchain-technologie heeft veel ruimte om uit te groeien. De technologie is tien jaar oud. Satoshi Nakamoto, de mysterieuze uitvinder, bracht het concept in 2008 onder de aandacht van het publiek. Het is dus vrij gemakkelijk te raden dat er een aantal gebreken in het blockchain-netwerk zullen zijn. Enkele van de cruciale zijn:

 • Stroomverbruik
 • Hogere netwerkkosten
 • Variatie in blokgrootte
 • Marktspecialisatie
 • Onveranderlijke slimme contracten

 

1- Stroomverbruik

Het uitvoeren van het consensus-algoritme is inderdaad een ontmoedigende taak voor de processors. PoW hangt volledig af van de onbewerkte verwerkingskracht van de knooppunten. Helaas, zonder veel rekenkracht en elektriciteit uit te geven, kun je niet genoeg munten mijnen. Bovendien wordt de volledige kopie van het totale systeem opgeslagen voor alle leden binnen het netwerk. Als u de gegevens in alle knooppunten heeft, kunt u nadenken over hoeveel gegevens het verbruikt.

Het goede nieuws is dat bijna alle grote namen in de branche hun best doen om het proces minder stroomverbruikend en minder verkwistend te maken.

 

2- Hogere netwerkkosten

Een blockchain bestaat uit knooppunten. Maar sommige blockchain-ecosystemen hebben een beperkt aantal knooppunten. Als het totale aantal gebruikers het aantal knooppunten overschrijdt, kan het hele netwerk afbrokkelen. Dergelijke scenario’s werpen twee grote problemen op:

 • Hogere kosten
 • Lagere transactiesnelheid

Misschien is er eerder de introductie van de aanmoedigingsknooppunten. Er is dus een aanzienlijke mogelijkheid om een ​​nieuw digitaal kastensysteem te creëren dat volledig indruist tegen de onderliggende ideologie van de technologie zelf.

 

3- Variatie in blokgrootte

De blokken kunnen verschillende soorten gegevens bevatten. Voor het bevatten van dergelijke big data kunnen “grotere” brokken nodig zijn. Deze zwaardere blokken zijn tegen twee soorten bedreigingen.

 • Creëren van kleinere grootboeken die de onveranderlijkheid en het consensusalgoritme schaden.
 • Een meer gecentraliseerd dan gedistribueerd netwerk.

Geen van deze voorwaarden is wenselijk, aangezien het de zeer aantrekkelijke aard van de technologie die iedereen wenst, verandert.

 

4- Marktspecialisatie

De blockchain-technologie is net begonnen te groeien. Een van de belangrijkste redenen waarom mensen bang zijn, is vanwege de volatiliteit, en er zijn gewoon te veel blockchains op de markt. Welke blockchain moet je kiezen en in welke cryptocurrency je zelfs zou moeten investeren.

De markt is teveel speculatief. Bitcoin heeft bijvoorbeeld een eenheidswaarde van $ 20.000 bereikt, maar dit betekent niet dat het altijd zijn piekwaarde zal behouden. De prijs kan elk moment dalen. Of misschien doen sommige andere valuta het uitzonderlijk goed. Niemand wat er zal gebeuren om de scène gecompliceerder te maken dan ooit.

Is blockchain dus alleen voor dummies? Nou, dit zou je dat kunnen doen denken.

Bovendien heeft het invloed op uw bloeddruk!

 

5- Onveranderlijke slimme contracten

Een slim contract is een contract tussen twee personen met een absolute tijdslimiet en voorwaarden. Zodra aan deze voorwaarden is voldaan, wordt de deal zelfvaliderend. Ethereum introduceerde voor het eerst de slimme contracten.

Een belangrijk kenmerk van dergelijke slimme contracten is dat ze onveranderlijk zijn. Dit betekent dat als je eenmaal de deal hebt gemaakt, de voorwaarden waaraan je moet voldoen, onveranderlijk worden. De hackers zouden deze functie kunnen gebruiken om ons aan te vallen. Nogmaals, als ze de code kunnen kraken om dergelijke contracten te creëren, zullen er rampen voorbij komen.

 

Hoofdstuk 6: 6 toonaangevende blockchain-platforms die u moet kennen

 • 6.1- Ethereum

Afbeeldingscredits: Ethereum-website

Ethereum, het baanbrekende blockchain-platform, is een wonder van een 22-jarige Russisch-Canadees. Zijn naam is Vitalik Buterin. Je zou ze het meest innovatieve blockchain-ecosysteem kunnen noemen.

Wat onderscheidt Ethereum? Ethereum introduceerde de Smart Contracts, dApps en DAO. Door zulke unieke eigenschappen was het systeem aantrekkelijk voor de gewone gebruiker. Misschien is dat de reden waarom ze het grootste aantal gebruiksscenario’s hebben. Ze hebben zelfs een vriendelijke en behulpzame online ondersteuningsgemeenschap die zich richt op regelmatige productupdates en gebruikersondersteuning.

Het heeft momenteel het oudere proof of work consensus-algoritme in hun systeem. Maar Ethereum is van plan om in plaats daarvan het bijgewerkte proof of stake consensus-algoritme te gebruiken.

 

 • 6.2- Hyperledger-stof

Afbeeldingscredits: Hyperledger-website

Linux, het wereldberoemde open source-platform, ondersteunt Hyperledger. Ze zijn gericht op het creëren en bedienen van grootboekkaders op brancheniveau. Ze hebben al samengewerkt met grote ondernemingen uit verschillende industrieën, zoals verloofde, bankwezen, toeleveringsketen, productiebedrijven en IoT’s, enz..

Hyperledger is een van de beste blockchain-frameworks die er zijn. Het past perfect bij bedrijfsoplossingen. Met de blockchain kun je meteen aan de slag met behulp van hun consensusprotocol.

Ze hebben onlangs ook aangekondigd dat ze een nieuwere versie van Hyperledger Fabric gaan lanceren.

 

 • 6.3- R3 Corda

Afbeeldingscredits: Corda R3-website

R3 is een andere revolutionaire belangrijke financiële instelling die een open-source gedistribueerd grootboekplatform heeft gecreëerd met de naam Corda. Er is geen ingebouwd token of cryptocurrency voor Corda en het is een blockchain-type met toestemming.

Waarom?

Welnu, het zal iedereen beperken die niet voldoet aan blockchain-protocollen. Dus als u alleen expliciet bent verbonden met het netwerk, krijgt u geen toegang tot bepaalde delen.

 

 • 6.4- Rimpel

Ripple is tot nu toe een van de interessante. Hun RippleNet is bedoeld om alle banken en betaalmethoden te koppelen of op één plek aan te bieden. De transactiekosten die Ripple aanbiedt, zijn vrijwel gratis.

Hun digitale valuta heet “Ripples of XRP,” en ze zijn een van de meest populaire geworden, direct na Bitcoin en Ethereum. XRP is beter schaalbaar en sneller dan andere cryptocurrencies.

Afbeeldingscredits: Ripple Net-website

 • 6.5- EOS

EOS is nieuw op de markt en heeft al een grote indruk op de markt gemaakt. Mensen worden er door gehyped. Welnu, er zijn hoofdzakelijk drie redenen achter: schaalbaarheid, flexibiliteit en bruikbaarheid.

Je zou kunnen zeggen dat het vrij is van alle grote tekortkomingen die Bitcoin momenteel heeft. Alleen de tijd kan uitwijzen hoe ver EOS gaat, aangezien de concurrentie zich op het hoogtepunt bevindt.

 

 • 6.6- NEO

De pasgeboren NEO is al met een knal op de markt gekomen! Het verandert het hele scenario met hun enorme capaciteit om transacties per seconde af te handelen. Terwijl blockchains zoals Bitcoin 6-7 transacties per seconde kunnen verwerken, kan NEO 10.000 bewerkingen per seconde verwerken.

Bovendien heeft NEO het monster – Ethereum – uitgedaagd. NEO is alles wat Ethereum is, maar jonger, slimmer en sneller.

 

Hoofdstuk 7: Voorbeelden van gedecentraliseerde blockchaintoepassingen

Nu u weet hoe u gedecentraliseerde apps kunt bouwen op basis van verschillende platforms, laten we enkele modellen bekijken om het proces verder te begrijpen.

Meestal zijn er tegenwoordig drie soorten gedecentraliseerde apps. Zij zijn:

Type-I: Deze dApp heeft zijn eigen blockchain-netwerk.

Type II: Deze gedecentraliseerde app draait op het blockchain-netwerk van Type I dApp. Ze gebruiken ook andere protocollen om hun eigen tokensysteem te gebruiken.

Type III: Deze dApp gebruikt enkele protocollen van Type II dApps en gebruikt vervolgens hun eigen protocollen om tokens uit te geven.

Laten we nu een paar van hun voorbeelden bekijken.

 • 7.1- Augur

Augur is een type II dApp. Het is een unieke applicatie. Het maakt gebruik van een decentraliserend netwerk samen met voorspellingen van de financiële markt om logische en krachtige marktvoorspellingen te creëren.

De voorspellingen zijn echter niet beperkt tot alleen financiële markten.

Afbeeldingscredits: Augur Blog

 • 7.2- Golem

Golem maakt gebruik van een van de grootste marktplaatsen ter wereld, rekenkracht. Het betekent dat het een supercomputer is waartoe u altijd toegang heeft. Als u over ongebruikte rekenkracht beschikt, gebruik deze dan op het netwerk.

Als beloning zorgt u ervoor dat andere gebruikers uw rekenkracht van de supercomputer kopen.

Je zult de kracht moeten kopen met hun eigen tokens. U krijgt dus Golem Network Tokens wanneer iemand uw stroom koopt.

Het is een geweldige manier om te investeren in blockchain-technologie.

Golem is een ander voorbeeld van Type II dApp.

 • 7.3- Aragon

Aragon is een van de weinige gedecentraliseerde beheerplatforms die waarde bieden aan vooraanstaande organisaties. Het project is gebouwd op het Ethereum-platform. Het enige doel is om alle grenzen te doorbreken en een gestructureerd organisatiesysteem te promoten om u te helpen.

Aragon wil het ontwikkelaars gemakkelijk maken om nieuwe gedecentraliseerde autonome organisaties te creëren. Dat is waarom het veel dingen omvat, zoals tokenbeheer, arbitrage, roltoewijzingen, enz.

Aragon is ook een voorbeeld van Type II dApp.

 • 7.4- Sia

Sia werkt met de ongebruikte capaciteit van de harde schijf over de hele wereld. Hiermee vestigden ze een basis op basis van blockchains en zorgden ze voor een uniek opslagsysteem. Het platform gebruikte die lege ruimtes als cloudopslag.

Ze zijn ook ongelooflijk goedkoop. Dus als u een beschikbare harde schijf heeft, kunt u die ruimte uitlenen met Sia. U kunt de opslag ook kopen als uw brandstof bijna op is.

Het is een Type I dApp.

 • 7.5- Veilig netwerk

Safe Network is verantwoordelijk voor een veiligere peer-to-peer-communicatie. Het maakt gebruik van de blockchain-technologie en het woord SAFE betekent beveiligde toegang voor iedereen. U kunt hun platform gebruiken om toegang te krijgen tot een beveiligd netwerk en vervolgens rekenkracht met iemand anders te delen.

Ze zijn bedoeld om hun gebruikers te beschermen tegen gecentraliseerde autoriteiten zoals de overheid, criminelen, banken, enz.

Het is een Type III dApp.

 

Hoofdstuk 8: Verschillende soorten consensusprotocollen voor blockchain

Elke blockchain-technologie is anders. Ze gebruiken allemaal verschillende consensusalgoritmen om hun platform beter te maken dan elkaar.

Ze zijn dus van vitaal belang in het netwerk.

 • 8.1- Proof-of-Work (PoW)

Het was de eerste die aan de wereld werd geïntroduceerd, daarom is het zo populair dan andere consensusprotocollen.

In deze, wanneer een gebruiker een transactie start, proberen ‘miners’ of supercomputers een probleem of puzzel op te lossen.

Hierdoor kunnen ze blokken aan het hele netwerk toevoegen. Als beloning voor werken krijgen ze een kleine transactiekost en een percentage blockchain-tokens.

Het heeft echter enkele nadelen.

Energieverspilling:

De miners verspillen veel energie aan het oplossen van de puzzels. Ze laten hun computers langere tijd aan staan ​​en verhogen vervolgens het wereldwijde energieverbruik.

Kwetsbaar:

Hoewel het een van de populaire is, is het vatbaar voor hackers. Het systeem is oud en heeft een upgrade van de protocollen nodig.

Ethereum gebruikte aanvankelijk PoW, maar vanaf 2018 wel ging verder naar Proof-Of-Stake.

 • 8.2- Bewijs van inzet (PoS)

Dit protocol is ontworpen om de nadelen van het PoW, praktisch het energieverbruik, te ondervangen. Het contract is ook bedoeld voor openbare blockchains, net als PoW.

Hierdoor worden geen nieuwe munten gewonnen, maar worden gebruikers eerder aangemoedigd om hun geld aan de munten te besteden. Hoe meer ze uitgeven, hoe groter de kans dat ze een validator worden. Hiermee kunnen ze deelnemen aan het maken van het blok.

Maar er is een twist: de validators worden willekeurig geselecteerd.

Hun grootste nadeel is dat ze net zo kwetsbaar zijn als PoW. Als we PoW Vs. PoS, we zullen zeker in een augurk zitten.

 

 • 8.3- Gedelegeerde proof-of-stake (DPoS)

Ze zijn vergelijkbaar met proof-of-stake, maar met een twist! Gebruikers met meer munten kunnen stemmen en Getuigen kiezen. Het enige verschil is dus de democratische kijk op de hele situatie.

Als u deelneemt aan dit stemsysteem, ontvangt u beloningspunten. Het is de beste manier om cryptocurrencies te bemachtigen.

 • 8.4- Geleasd proof-of-stake (LPoS)

Waves heeft dit kassasysteem ontwikkeld. Hiermee kun je aangepaste tokens maken en deze op je boerderij gebruiken. Het doel is om meer veiligheid te bieden dan het PoS-systeem. De naam “Leased” is ontstaan ​​vanwege de aard van de investeringen. U kunt uw munt aan het netwerk leasen en vervolgens beloningspunten krijgen.

 • 8.5- Bewijs van verstreken tijd (PoET)

PoET is vergelijkbaar met PoW. Het verschil is dat het meer gericht is op stroomverbruik. Het heeft echter speciale hardwareapparatuur nodig om vrij te kunnen werken.

 • 8.6- Praktische Byzantijnse fouttolerantie (PBFT)

Een van de toonaangevende platforms maakt momenteel gebruik van PBFT. Byzantine gebruikte een bepaalde volgorde om de rouge-gebruikers op afstand te houden. Het is volkomen normaal om een ​​paar verwoestende gebruikers op elk blockchain-platform te hebben. Het is beter om veilig te zijn.

 

Blockchain-technologie uitgelegd: andere consensusalgoritmen

Dit waren de belangrijkste. Laten we nu eens kijken hoe andere algoritmen het doen.

 • 1- Bewijs van activiteit: Het is een hybride protocolsysteem. Het gebruikt zowel PoS als PoW om ervoor te zorgen dat de beloningspunten op tijd zijn. Als ze een puzzel oplossen, gebruiken ze PoW, daarna draait het allemaal om PoS.
 • 2- Bewijs van belang: NEM heeft deze ontwikkeld. Ze wilden een protocol maken dat ook beloont op basis van netwerkactiviteit en niet alleen op transacties. Dit betekent dat gebruikers die regelmatig transacties verzenden en ontvangen, daarvoor worden betaald.
 • 3- Bewijs van capaciteit: Met dit protocol kunt u de capaciteit of opslagruimte van uw harde schijf benutten. Hoe meer opslagruimte je hebt, hoe meer blokken je kunt delven en vervolgens wordt beloond.
 • 4- Bewijs van brand: Verbrand je munten en word beloond. Dit is nogal een vreemde. Elke gebruiker die de munten terugstuurt naar zijn portemonnee waarvan hij niet kan herstellen, krijgt een beloning op basis van het bedrag.

 

Welke industrieën kunnen deze technologie gebruiken?

U denkt misschien waar de blockchain-technologie wordt gebruikt. Het wordt in principe gebruikt in bepaalde sectoren, zoals de gezondheidszorg, de scheepvaart, energie en fintech. Je kunt ook zeggen dat deze industrieën ze gebruiken als medium om koolstofkredieten uit te wisselen.

 • Blockchain in verzending

In de scheepvaartindustrie moeten landingsinspecteurs en ontvangers voor vrachtzendingen meerdere keren aftekenen voordat ze worden afgeleverd. Het was allemaal een traditioneel papierwerk. Later, met het digitale elektronische systeem, was er ook een veel tijdrovend ondertekeningsproces.

Ten slotte probeerde Maersk, de grootste operator van containervervoer ter wereld, het hele landingsproces voor vrachtzendingen te moderniseren en het veel comfortabeler te maken.

In maart 2017 kwam naar voren dat het een grootboek gebruikt op basis van blockchain-technologie die de toeleveringsketen digitaliseert. Zo kon het enorme papierwerk digitaal afhandelen en werd de zending veel toegankelijker.

Maersk werkt nu samen met IBM aan een nieuw elektronisch blockchain-gebaseerd verzendplatform. Er zijn verwachtingen van de nieuwe elektronische blockchain-technologie.

Het blockchain-grootboek bevat de volledige gegevens van de zendingen inclusief de status van de goederen, vrachtbriefjes, douanedocumenten en alle andere informatie over de zendingen. Men kan alle gegevens en kennis van de lading bekijken als hij of zij lid is van de toeleveringsketen van de scheepvaart.

Maar de leden kunnen geen gegevens uit de record wijzigen, bewerken of verwijderen. Zelfs zij kunnen niemand op het netwerk optellen zonder enige overeenkomst of de juiste procedure. Het hele datasysteem is een onveranderlijk registratiesysteem. In feite is blockchain zo’n technologie die de hele wereld met elkaar verbindt.

 

 • In FinTech

Het belangrijkste fantastische kenmerk van de blockchain-technologie is de financiële transactie. U kunt binnen zeer korte tijd efficiënt transacties uitvoeren en ook zonder enige onderbreking van een derde of derde partij. Er is geen behoefte aan overheids- of bankondersteuning voor het transactieproces. U hoeft dus geen extra kosten te betalen.

Het is dus niet duidelijk dat de blockchain-applicaties de financiële technologie beheersen! Het doet het eigenlijk. Het elimineert ook de transactietijd en -kosten. Zelfs iemand kan de blockchain-invoer en de transactiestatus zonder problemen snel controleren. Dat is een enorme bijdrage aan de fintech-wereld.

Een rapport over blockchain is dat het de infrastructuurkosten voor sommige grootste investeringsbanken gemiddeld met ongeveer 30% zou kunnen verlagen. Ze zouden jaarlijks een aanzienlijk bedrag kunnen besparen met behulp van de blockchain-technologie.

In het geval van een transactie over de landsgrenzen heen, kan het enkele dagen duren voor de betaling en andere verwerking. Er zijn veel processen voor de inklaring, verrekening en betaling tijdens transacties over de grenzen heen. Er zijn veel communicatieprocessen. Hoewel ze allemaal via elektronische berichten verlopen, zou het heel natuurlijk zijn om minimaal twee dagen te nemen voor het afwikkelingsproces.

Maar met een blockchain-netwerk kost het niet eens zoveel tijd voor het hele transactie-, communicatie- en afwikkelingsproces. Deze technologie maakt alle bewerkingen beheersbaarder en minder tijdrovend.

 

 • Blockchain in energie

Er zijn ook blockchaintoepassingen in de energie-industrie. Blockchain-grootboek kan worden gebruikt om energiegegevens op te slaan. Onlangs gebruiken sommige bedrijven blockchain-cryptografische technologie of blockchain-grootboek om energiegegevens op te slaan.

U vraagt ​​zich misschien af ​​of deze techniek duur of nep is. Het lijkt misschien een duur en vals proces, maar dat is het niet. Bovendien is het zuinig, origineel en helemaal niet gevaarlijk.

U moet zonnepanelen installeren op basis van de hoeveelheid energie die u wilt besparen. Er moet een microgrid blockchain-grootboek op het paneel zijn aangesloten. Het microgrid bevat lithium-ionbatterijopslag, netwerkcontrolesysteem, slimme elektrische meters en converters.

De Microgrid blockchain-database is een boekhoudsysteem gebaseerd op het web. Het zorgt voor de verdeling van de belasting, het bewaken van het net en het aanpakken van problemen. Met behulp van de blockchain ledger-technologie kan een enorme hoeveelheid energie worden bespaard en gebruikt tijdens een stroomstoring of een andere ramp.

Veel bedrijven en bewoners gebruiken deze methode om energie te besparen en deze te gebruiken wanneer ze dat goedkoop nodig hebben. En veel bedrijven zijn van plan om de blockchain-grootboektechnologie te gebruiken.

Dit blockchain-grootboeksysteem vereist een computer of knooppunt om alle informatie over het microgrid te delen en te valideren. De blockchain zal het hele energiesysteem efficiënt in evenwicht brengen.

Alle onderzoeken en studies over blockchain-technologie hebben uitgelegd dat het een groot potentieel zal zijn in de energiesector. Het zal het hele energiebesparende rastersysteem efficiënter en probleemloos beheren.

 

Carrière als Blockchain-ontwikkelaar

Blockchain-technologie neemt elke dag een enorme plaats in de industrieën in. Met de komende dagen zal de vraag naar de blockchain-applicaties toenemen. Er komt dus een enorme kans in de blockchain-carrière.

Blockchain-ontwikkelaars hebben al een uitstekende vraag. Met deze jobvaardigheid bezitten ze de tweede rang van de meest veeleisende jobvaardigheden. De kansen op werk nemen tegenwoordig toe.

Blockchain-ontwikkelaars beschikken niet alleen over het vaste fulltime banenveld, maar ook over de freelancenwereld. Ze eisen enorm veel voor hun service, en het meest verwonderende is dat bedrijven ze inhuren vanwege hun grote vraag.

Verschillende instituten zijn van plan ingenieurs, programmeurs en ontwikkelaars te trainen in het programmeren en ontwikkelen van blockchain-applicaties. Als je je vaardigheden kunt laten groeien met blockchain-applicaties, zijn er veel mogelijkheden om je carrière op te bouwen in de blockchain-technologie. De mogelijkheden voor blockchain-ontwikkelaars worden groter dan ooit!

 

Hoofdstuk 9: Blockchain voor dummies: de toekomst van blockchain

Blockchain heeft ons op een geheel nieuwe manier naar de wereld laten kijken. Als je erover nadenkt, zal onze hele wereld en hoe we met gegevens omgaan, veranderen. We kunnen ons eindelijk een wereld voorstellen die geheel vrij is van technologische opperheren. Maar het gaat niet van de ene op de andere dag gebeuren. Mensen zullen behoorlijk wat tijd nodig hebben om de hele technologie te begrijpen. Het behoeft geen betoog dat blockchain-technologie de manier waarop internet werkt gaat veranderen. De menselijke geest heeft de neiging de veranderingen af ​​te wijzen.

Als u bijvoorbeeld kijkt naar de TCP / IP-technologie, zult u merken dat het ongeveer 30 jaar duurde voordat mensen de technologie onder de knie hadden. Omdat blockchain de noodzaak van banken en andere door de overheid gecontroleerde financiële systemen gaat wegnemen, denken we dat het deze keer nog langer kan duren.

Maar wie kan de toekomst voorspellen? Videobellen was zo’n sciencefiction in de jaren zeventig of tachtig. Maar zelfs kinderen gebruiken tegenwoordig FaceTime om contact te maken met vrienden en familie.

Dus, hoe gaat blockchain-technologie de wereld veranderen? Hoe gaat het ons dagelijks leven beïnvloeden? Wat zijn de scenario’s die drastisch zullen veranderen?

Zulke vragen komen vrij vaak bij ons op. Maak je geen zorgen, maat! We zullen alle problemen beantwoorden die u met betrekking tot het probleem bezighielden.

 

Laatste gedachten,

Blockchain-technologie is de naam van de nieuwe revolutie die overal zijn weg begon te vinden. Die dag is niet ver weg waarop we onze digitale en echte industrieën volledig kunnen samenvoegen.

Het is nog maar het begin. Je zult getuige blijven van nieuwe en verbeterde blockchain-applicaties, die ons dagelijks leven veel comfortabeler maken.

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map