Vijf zakelijke kansen voor blockchain in 2018

De blockchain verandert onze economie volledig. Van banken tot financiën, blockchain heeft het potentieel om alles te veranderen. Voor bedrijven biedt het een geheel nieuwe kans om op zijn succes te vertrouwen. De huidige trends duiden ook op een snellere acceptatie. Vanaf nu meer dan 50% van de bedrijven adopteert blockchain of denkt eraan dit binnenkort te doen.

Vanaf nu zijn er veel zakelijke kansen voor blockchain. In dit artikel zullen we die vijf kansen bespreken waarvan we denken dat blockchain het bedrijf zal bieden. Laten we beginnen.

Vijf zakelijke kansen voor blockchain in 2018

Blockchain heeft een breed scala aan toepassingen. Het is voor ons echter niet mogelijk om elke sector of branche op te sommen waarop deze impact zal hebben. Op dit moment bloeit de markt met honderden blockchain-bedrijfsideeën. Daarom zullen we vandaag de enige industrieën opnoemen waarvan we denken dat ze de significante impact zullen hebben.

1. Internet of Things (IoT)

IoT is de afgelopen jaren enorm gegroeid. De technologie wordt gebruikt om slimme apparaten, waaronder auto’s, huizen en andere slimme apparaten, met elkaar te verbinden. Met blockchain kunnen we het nog meer zien groeien. De groei is puur door gedistribueerde grootboektechnologie.

Bedenk eens hoe bedrijven gedistribueerde blockchain kunnen gebruiken om gegevens on-the-fly op te slaan en op te halen. Momenteel hebben we verbeterde consensusalgoritmen die extreem snel en efficiënt zijn als het gaat om resourcebeheer. Bovendien kunnen de slimme apparaten die met de blockchain zijn verbonden, er ook voor zorgen dat er economie op kan. Ethereum, EOS of zelfs Bitcoin kunnen bijvoorbeeld op het netwerk worden uitgegeven.

Naarmate er nieuwe investeringen in IoT komen, kunnen we een sterke groei zien.

2. Bankieren

Ondanks de populaire overtuiging kan blockchain worden gebruikt om banksystemen te verbeteren. Een goed voorbeeld is het gebruik van Ripple in de banksector. Hoewel Ripple sterk gecentraliseerd is, draagt ​​het het idee van blockchain met zich mee. Veel banken hebben hun digitale valuta al vrijgegeven. Een goed voorbeeld is Unity Settlement Coin (USC). De Zwitserse UBS-bank creëert de munt.

Zoals je misschien al uit de naam hebt geraden, is het een digitale valuta die door verschillende banken over de hele wereld wordt gebruikt om transacties veiliger af te wikkelen. Enkele van de banken die USC gebruiken, zijn MUFG, State Street, Barclays en anderen.

3. Productie en supply chain management (SCM)

Een van de ongekende sectoren die kunnen profiteren van blockchain zijn productie en supply chain management. Slimme contracten maken het gebruik van blockchain in deze sectoren mogelijk. Voor niet-ingewijden automatiseren slimme contracten acties op blockchain die van tevoren worden beslist. Ze zijn redelijk veilig en doen hun werk 100% van de tijd.


Productie kan bijvoorbeeld slimme contracten gebruiken om specificaties en vereisten over verschillende afdelingen te communiceren. Om dit te laten werken, moeten slimme contracten worden ingebed in de softwareapplicatie voor programmabeheer. De use-cases zijn onbeperkt. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van slimme contracten om de kwaliteitsnormen van het product in ontwikkeling te controleren.

SCM kan daarentegen ook profiteren van slimme contracten. Slimme contracten kunnen bijvoorbeeld de behoefte aan nieuwe items activeren op basis van bepaalde voorwaarden. Het hele proces wordt volledig geautomatiseerd. Het voordeel van het gebruik van een ander systeem is dat slimme contracten veiligheid en integriteit in het systeem brengen. Ze kunnen worden gecodeerd volgens de leverancier en verbeteren ook de authenticiteit van de geleverde producten.

4. Verbonden vervoer

Een andere duidelijke integratie van blockchain voor bedrijven is het transport. De toekomst van het transport zal veranderen, aangezien de auto-industrie probeert elke auto met elkaar te verbinden. Het idee van “connected car” kan worden bereikt met behulp van blockchain, aangezien het kan worden gebruikt om informatie transparanter op te slaan.

Zo kan blockchain auto’s helpen om beter te communiceren. Ik kan Vehicle to Infrastructure (V2i), Vehicle to Everything of Vehicle to Vehicle (V2V) zijn. IoT zal ook een belangrijke rol spelen om het hele systeem te laten werken. Het belangrijkste voordeel van het gebruik van IoT en blockchain is dat communicatie veilig, snel en gemakkelijk te interpreteren is.

5. Gezondheidszorg

Blockchain zal een enorme impact hebben op de laatste sector die we denken in de zorg. Gezondheidszorg is een van de meest onderbenutte zorg als het gaat om het gebruik van nieuwe technologie. Blockchain kan nieuwe manieren openen waarop we gezondheidszorg zien en gebruiken. Het kan worden gebruikt om medische dossiers vast te leggen. Iedereen waar ook ter wereld heeft toegang tot dezelfde medische dossiers. Dit maakt de behandeling van een patiënt gemakkelijker. Het gedeelde ecosysteem kan wonderen verrichten voor zowel lokale als internationale behandeling, waardoor het papiervrij is.

Gevolgtrekking

In het artikel van vandaag hebben we besproken hoe blockchain onze wereld kan veranderen. Dit kan ook leiden tot meer kansen op blockchain-banen. Over het algemeen moeten we afwachten hoe het de industrieën en de manier waarop we zaken doen, verandert. Dus, wat vind je ervan? Reageer hieronder en laat het ons weten.

Nieuw in deze wereld? Hier is onze ultieme Blockchain-beginnershandleiding.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map