Waar ging de toekomst van Blockchain naartoe?

De toekomst van blockchain ziet er rooskleurig uit en voelt aan alsof het de volgende soort technologie op het internet is. Blockchain kan een revolutie teweegbrengen in de fintech-industrie en sociale media als we het goed gebruiken.

Weet u niet wat blockchain is? Ga hierheen.

Wereldwijde betalingen

Een traditioneel betalingsnetwerk dat wordt bedreigd, is SWIFT – Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications. Het vergemakkelijkt wereldwijde geldoverdrachten tussen meer dan 200 banken. En het duurt minimaal een dag om een ​​transactie te verwerken. Om nog maar te zwijgen van het feit dat deze grensoverschrijdende transacties meestal een valutawisselproces omvatten. En de instelling die er tussenin betrokken is, zal een slechte wisselkoers geven, en soms ook conversiekosten.

Zelfs met de creditcardaankopen die van een andere valuta zijn dan de valuta van de kaart, zijn er slechte valutaconversiekoersen. Deze conversies brengen bovendien servicebelastingen met zich mee.

Als je dat uit elkaar houdt, hoe zit het met microtransacties?

Wat als u 100 dollar wilt verzenden van de VS naar India??

Er zijn weinig mogelijkheden.

  1. PayPal – hoge conversiepercentages, 5% kosten daarbovenop, en het duurt ongeveer drie dagen om geld van PayPal op de lokale bankrekening te krijgen.
  2. Bankoverschrijving – vergeet het maar, voor elke overboeking wordt 30 USD aan kosten in rekening gebracht, en u kent de slechte conversiekosten daartussenin. Aan de andere kant brengt de lokale bank extra kosten in rekening voor het verwerken van de inkomende transactie.

Blockchain bewijst al dat deze overdrachten binnen enkele minuten, zo niet seconden, kunnen worden gedaan. En het kan ze goedkoper maken, omdat ze slechts een fractie van de dollar kosten.

Dit is hoe een overdracht zou gebeuren als de afzender blockchain gebruikt.

  1. Alice wil 200 USD naar zijn vriend Bob in India sturen.
  2. Alice kiest Ether (ETH) om het geld te sturen.
  3. Momenteel wordt dat ongeveer omgezet in 0,38 ETH.
  4. Bij ontvangst converteert Bob ETH naar de lokale valuta Indiase roepie (INR) door deze te verkopen.
  5. Binnen enkele minuten zou de overdracht voltooid zijn.

Wat als banken zelf blockchain-technologie gebruiken? Dat zou beter zijn dan het bovenstaande proces.

Wat als de acceptatie door handelaars van cryptocurrencies zoals ETH toeneemt? Internationale aankopen hebben minder overheadkosten.

Ripple, een op gedistribueerd grootboektechnologie gebaseerd betalingssysteem, bedient al banken als American Express, UBS en Santander. Ripple opereert echter niet op een openbare blockchain – dat wil zeggen, het bedrijf neemt zelf beslissingen en is meer gecentraliseerd, in tegenstelling tot de kernfilosofie van blockchain-technologie, namelijk om meer open te staan ​​voor publieke betrokkenheid..


Hoe dan ook, we verwachten dat openbare blockchains in de nabije toekomst dominante spelers zullen worden in de grensoverschrijdende betalingssector.

Sociale media kunnen de toekomst van blockchain zijn

Recent Facebook-gegevensschandaal laat zien hoe een miljardenbedrijf roekeloos omgaat met gebruikersgegevens. Social media is een digitale voetafdruk van het leven, de ideeën en percepties van mensen. Het gebruik van die gegevens zonder toestemming van de gebruiker is een schending van fundamentele mensenrechten.

Blockchain kan dit probleem aanpakken door gebruikers volledige controle over de gegevens te geven. Hoe meer de blockchain-technologie is gedecentraliseerd, hoe minder een individuele entiteit de gegevens kan beheren.

Een voorbeeld is STEEM blockchain. Het is een sociaal platform voor bloggers en schrijvers om hun werk te publiceren. Het platform beloont gebruikers die inhoud beheren en creëren zonder afhankelijk te zijn van advertenties. En voor het platform kan iedereen een interface maken om de artikelen op de blockchain mooi te presenteren. Een voorbeeld hiervan is steemit.com.

Niet alleen het beschermen van gegevens, maar blockchain kan ook een nieuwe sociale mediarevolutie in gang zetten: een die transparanter, betrouwbaarder en natuurlijk minder opdringerig is.

Gevolgtrekking

De reden waarom de toekomst van blockchain meer belangstelling krijgt, is dat het veel problemen kan oplossen waarmee we vandaag worden geconfronteerd.

De laatste tijd hadden we een schandalig idee. Wat als elk individu zijn eigen blockchain heeft die helpt bij verschillende aspecten van het leven van het individu??

Zou dat niet geweldig zijn als al deze individuele blockchains met elkaar kunnen praten?

Uw belastingen worden bijvoorbeeld door de belastingdienst berekend op basis van de gegevens op uw blockchain. En de belastingdienst houdt automatisch belasting in zonder dat u hoeft te zitten, te rekenen en te verifiëren.

Uw facturen, lonen en aankopen, ze kunnen allemaal meer naadloos en automatisch worden.

Nou, we gingen te ver in de toekomst. Maar we geloven dat de toekomst van blockchain deze belofte inhoudt.

Wat denk je? Laat je opmerking beneden achter.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map