Blockchain is de nieuwe technologie die voor wat buzzes zorgt in de technische gemeenschap. Blockchain zal de wereld veranderen! Maar hoe en waarom? Om u te helpen bij het beantwoorden van de vragen, hebben we deze gids voor u samengesteld.

Voordat we ontleden waarom blockchain de wereld zal veranderen, laten we beginnen met ‘wat is blockchain’. Blockchain-technologie is een gedistribueerd en gedecentraliseerd grootboeksysteem dat transparantie, onveranderlijkheid en veiligheid biedt.

Afgaande op het succes van de laatste paar jaar, is blockchain een blijvertje en verstoort het langzaamaan verschillende industrieën. Maar maak je geen zorgen, verstoring betekent niet altijd een negatieve impact. In werkelijkheid kan blockchain in alle industrieën helpen, door de tekortkomingen weg te werken die hen in de eerste plaats teisterde.

Dus elke beginneling die niet bekend is met het onderwerp, zou deze gids moeten gebruiken om vertrouwd te raken met het concept van blockchain en hoe het de wereld zal veranderen.


Schrijf nu in:Gratis Blockchain-cursus

Hoe zal Blockchain de wereld veranderen?

Nu je weet wat blockchain is, kunnen we kijken naar hoe het de koers van onze economie en ons bedrijf daadwerkelijk kan veranderen.

De blockchain is een gedecentraliseerde database waarin alle transacties worden opgeslagen en gevalideerd die waarde hebben. De waarde kan echter alles vertegenwoordigen, zoals geld, land, juwelen, enz. Forbes ziet de toekomst al en stelt zijn vertrouwen in het nieuwe geld. Ze geloven dat blockchain de wereld zal veranderen.

Maar eerst, wat voor voordeel levert het op? En hoe zal het de wereld veranderen?

blockchain zal de wereld veranderen

Peer-to-peer netwerksysteem

Iedereen heeft volledig vertrouwen in de blockchain-database, aangezien deze niet wordt beheerd door een enkele organisatie, wat betekent dat deze open is. Met blockchain-technologie kunt u rechtstreeks transacties uitvoeren met de ontvanger, die elke derde partij tevreden stelt.

Het maakt ze dus volledig zinloos, omdat je geen andere derde partij meer nodig hebt om te valideren. De impact van blockchain hier is dus het tot stand brengen van peer-to-peer-transacties in plaats van een client-server-model.

Geen gecentraliseerde controle

Blockchain zal de wereld veranderen door gecentraliseerde controle af te schaffen. Geen enkele centrale autoriteit heeft meer controle over uw vermogen. Hoewel het openbare blockchain-systeem autonoom is, heeft een privé blockchain-systeem authenticatie nodig om te functioneren. Maar het kan nog steeds het niveau van gecentraliseerde controle verminderen.

In de afgelopen jaren hebben we de onvoorstelbare dominantie van Google, Facebook of Amazon op de markt gezien. Nu hebben ze de persoonlijke gegevens van bijna iedereen ter wereld! Blockchain kan u echter helpen de controle over uw eigen gegevens terug te krijgen.

Lees verder:6 belangrijke Blockchain-functies die u moet kennen

Privacy verbeteren

Met behulp van de hash-functie en cryptografiemethode worden alle transacties gecodeerd en kan niemand uw transacties bijhouden. In werkelijkheid helpt dit echt om de privacy te behouden, aangezien geen enkele slechte partij de inhoud van uw transactie kan zien, zelfs als ze dat willen.

Volledige transparantie

Een van de beste aspecten van blockchain is dat het transparantie bevordert. Momenteel bieden de meeste van onze bedrijfsmodellen dit kenmerk niet. We kunnen zelfs geen transparantie krijgen van de overheid zelf.

Dus wanneer blockchain een openbaar grootboeksysteem biedt waar iedereen kan zien wat er gebeurt, kan het het verloren vertrouwen van mensen herstellen.

Geen corruptie

Blockchain zal de wereld veranderen door corruptie in onze samenleving weg te werken. In werkelijkheid, aangezien we nog steeds werken met verouderde netwerksystemen en papieren documenten, is het voor frauduleuze partijen gemakkelijk om deze te wijzigen.

Maar blockchains zijn van nature volledig onveranderlijk. Het is onmogelijk om de inhoud in een blok te wijzigen of te wijzigen. Als iemand ermee probeert te knoeien, zullen alle knooppunten in het systeem het onmiddellijk afwijzen omdat het de consensus schendt. Zo wordt corruptie verwijderd.

Lees ook:Alles wat u moet weten over de principes van blockchain-governance

Blockchain die de economie verandert: nieuw monetair systeem

Een ander nieuw kenmerk van blockchain begint op dit moment langzaamaan grip te krijgen. Het is de verandering in het monetaire systeem van gecentraliseerd naar gedecentraliseerd. Op dit moment zijn veel regeringen geïnteresseerd in digitale valutamodellen van centrale banken.

Bij de traditionele methode is de derde partij de federale banken die “geld” uitgeven, wat in onze overweging een waardevolle entiteit is. Maar de federale banken delen hun gegevens niet met het publiek en controleren de economie als geheel.

Bovendien zijn transacties vaak onbetrouwbaar. Als gevolg hiervan doen zich gevallen van financiële fraude voor.

Het probleem houdt hier niet op. Elk land heeft zijn eigen valuta. Er is dus geen uniforme valuta. Mensen moeten lastige obstakels doorlopen voordat ze hun geld in een vreemd land kunnen gebruiken. Transacties duren dagen.

Bovendien houdt het ‘alziende oog van de overheid’ elke cent bij die u uitgeeft. Wie wil dat iemand zijn zaken neerslaat? Het is een inbreuk op iemands privacy.

Maar met de uitvinding van het CBDC-model passen veel landen nu blockchain toe en maken ze een digitale kopie van hun eigen geld. Landen als China of de VS zijn al bezig met het ontwikkelen van hun oplossingen.

Dit zal onze sociale en economische status zeker voorgoed veranderen.

China lanceert onlangs zijn eigen CBDC-model. Lees er meer over in onze gids over het DCEP-project.

Wanneer zal Blockchain het overnemen??

Als je erover nadenkt wanneer blockchain het overneemt, moet je weten dat het al veel industrieën heeft overgenomen. Net als toeleveringsketen, handelsfinanciering, verzekeringen en gezondheidszorg, passen veel industrieën blockchain-technologie toe voor hun bedrijven.

De verandering is dus al begonnen. Alleen wanneer blockchain zijn technische tekortkomingen kan verhelpen, kan het het massale acceptatieproces starten.

Lees ook: Hoe werkt Blockchain?

Waarom Blockchain de wereld zal veranderen?

Welnu, we denken dat het belangrijk is om op te merken dat blockchain niet alleen het technologische aspect van de wereld zal veranderen, maar ook van invloed zal zijn op de manier waarop we als samenleving functioneren. Meer nog, blockchain is de verandering van paradigma, een manier waarop we de wereld als geheel kunnen begrijpen en niet alleen delen ervan.

Welke invloed heeft blockchain op de economie? De traditionele manieren zijn vol problemen en vooral corruptie. Het werd dus de hoogste tijd voor ons om een ​​technologie toe te passen die ons helpt onze bedrijfsmodellen nog efficiënter te maken. Dit is hoe blockchain een positieve invloed kan hebben op onze economie.

Zal blockchain slagen? Wij geloven van wel! Het laat al in veel projecten positieve resultaten zien. Ook investeren veel grote ondernemingen veel in blockchain-gebaseerde oplossingen. Daarom is de verschuiving niet alleen gunstig voor de mensen, maar ook voor de bedrijven.

Wil je weten hoe blockchain de wereld verandert? Bekijk onze gids over hoe blockchain de wereld op dit moment kan veranderen!

Eindnoot

Blockchain-groei is de afgelopen jaren ongebreideld. Je zult de laatste tijd veel Blockchain-applicaties zien. U kunt nu met cryptocurrencies auto’s, huizen en gezondheidszorg kopen. Gezien de steeds groeiende populariteit, kan eenvoudig worden aangenomen dat blockchain de toekomst zal zijn, aangezien het elk probleem oplost dat de traditionele systemen hebben.

Alleen de tijd kan ons echter vertellen of blockchain geschikt is voor onze toekomst of niet.

Het belangrijkste is hoe het de wereld echt zal beïnvloeden als het eenmaal wereldwijd is aangenomen. Als je nog maar een beginneling bent in het blockchain-rijk en meer wilt weten over deze technologie, kun je hiervoor onze gratis blockchain-cursus gebruiken.

Blockchain wordt voorspeld voor de technologie van de toekomst, dus waarom zou je achterblijven bij de race??

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me