Wat is een van de meest kritieke kenmerken van de cryptocurrency? Makkelijk, het is decentralisatie! Dus wat betekent het? Het betekent dat geen enkele centrale autoriteit zoals banken of overheid dit systeem kan controleren.

De algehele controle is verdeeld over knooppunten, netwerken en computers. In de meeste gevallen voegen deze cryptocurrencies een extra beveiligingslaag en privacy toe aan de wereldwijde transacties. Dit is een uitstekend proces, aangezien u niet zoveel zekerheid zult zien in standaardvaluta’s.

Op basis van deze indrukwekkende technologie probeerden ontwikkelaars in 2016 een gedecentraliseerde, autonome organisatie, ook wel DAO genoemd, op te bouwen. De vraag rijst dus: “Wat is DAO?”

Onnodig te zeggen dat het project succesvol was.

Dus, wat is DAO?

Gedecentraliseerde autonome organisatie is gemaakt om gedecentraliseerd en geautomatiseerd te zijn. De algemene structuur van deze organisatie omvat overigens geen managementidentiteit of directeuren.

In plaats daarvan is het een open source-code die als een soort durfkapitaalfonds fungeert. Om het volledig buiten het bereik van regeringen te maken, werkt het systeem zonder enige slogan van naties. Dit betekent dat er geen specifiek land achter deze technologie zit, dus ze kunnen deze na de lancering niet meer claimen.

De wortel van dit concept is echter het Ethereum-netwerk.

Waarom zoiets in de eerste plaats maken?

Gebruikelijke organisaties zitten vol menselijke fouten en manipulaties. U kunt ook specifieke favorieten in dat systeem zien.

Om dit probleem op te lossen, hebben de ontwikkelaars van deze technologie dit systeem gemaakt waarbij de beslissingen zouden afhangen van het geautomatiseerde systeem in plaats van een mens.

Wat is een gedecentraliseerde autonome organisatie

Wat is DAO?


De enige brandstof van dit systeem was Ether, en het stelde veel investeerders in staat om zonder gedoe geld naar het buitenland te sturen. Na het investeren zouden ze tokens ontvangen, die hen zullen helpen om stemmen uit te brengen op specifieke projectlijnen.

Aanvankelijk was het DAO werd in 2016 gelanceerd en na een geweldige crowdsale van een maand en geld inzamelen. Mensen investeerden er meer dan 150 miljoen dollar in, en het werd beschouwd als een van de grootste crowdsale ooit.

Hoe werkt DAO?

Technisch gezien was Bitcoin de eerste volledig operationele DAO. Waarom? Nou, omdat er al enkele regels waren ingesteld door de maker en het automatisch zou kunnen werken, afhankelijk van die regels.

Daarna werd het gebruik van slimme contracten later in Ethereum vastgesteld. Deze stap zorgde ervoor dat het meer toegankelijk was voor het publiek en dat mensen deze technologie in hun voordeel konden gebruiken.

Hier is hoe het werkt.

Ten eerste heeft de DAO een reeks regels nodig die hij zal volgen. Deze regels worden vervolgens geprogrammeerd in een smart contract en vervolgens voor iedereen opengesteld voor gebruik op internet.

Het zou echter mensen nodig hebben om specifieke taken uit te voeren die het zelf niet kan.

Na dit alles is er een eerste fondsenwerving, die tokens of een andere vorm van valuta kunnen zijn. Waarom? Welnu, na het voltooien van elke taak zal de DAO de teamleden belonen op basis van hun prestaties.

Ten slotte, wanneer het actief is, kan niemand, zelfs de maker, de regels wijzigen of hoe dan ook beïnvloeden. Elke regel die door de maker is ingesteld, wordt vastgelegd in het blockchain-grootboeksysteem. Dit zorgt dus voor de transparantie en veiligheid die het nodig had om te functioneren.

Nadat alle taken zijn uitgevoerd, verdeelt het fonds zich dienovereenkomstig en hebben we een succesvol project zonder enige invloeden of wat dan ook.

Hoe beveiligd is de DAO?

Nou, het onaantastbare codeproces is eigenlijk een geweldig idee. Niemand kan de code of regels aanraken nadat deze zijn gerepareerd.

Als iemand echter een maas in de wet of een bug in de DAO tegenkomt, is er geen manier om dit te veranderen. Dit is een aanzienlijk nadeel.

Als iemand een maas in de wet ziet, kan hij / zij proberen deze te beïnvloeden of te hacken om al het geld te krijgen. Er is geen manier om ze te stoppen, aangezien ze in eerste instantie de regels zullen volgen.

Een vergelijkbare situatie deed zich direct na de lancering voor. De ontwikkelaars moesten het geld terugdraaien, wat uiteindelijk leidde tot oproer onder de gemeenschap.

Heeft u wettelijke toestemming nodig om DAO te gebruiken?

Als u een startend bedrijf heeft en als DAO wilt opereren, moet u via legale kanalen werken.

Allereerst moet u de regels definiëren voor het verkopen van cryptocurrencies, in feite crypto-tokens. U moet ook een overzicht geven van de beveiligingsprotocollen voor het omgaan met potentiële hackers.

Ten tweede heeft u een werkbaar contract of raamwerk nodig om het DAO-systeem in uw eigen systeem te integreren.

Maar dit alles vereist dat je een advocaat krijgt en de pas krijgt om het systeem in te bedden.

Laatste woorden,

Nu je weet ‘wat is DAO’ en hoe het werkt, zou dit concept glashelder zijn. DAO’s vormen inderdaad een aanzienlijk voordeel ten opzichte van onze typische middelen en zorgen ervoor dat er tijdens geen enkel project menselijke fouten optreden.

Het is ongetwijfeld een van de beste blockchain-technologie die er is!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me