Wat is het verschil tussen Blockchain en Distributed Ledger?

Tegenwoordig lijkt blockchain-technologie voor veel buzz te zorgen. Omdat veel van dit brede scala aan blockchain-technologie onze mond open heeft gedaan, gebruiken mensen vaak de term gedistribueerd grootboek in plaats van de blockchain. Maar zijn blockchain en gedistribueerd grootboek hetzelfde?

Laten we wat dieper duiken en ontdekken hoe ze echt werken en of blockchain en gedistribueerd grootboek hetzelfde zijn of niet?

Wat is Distributed Ledger Platform?

Gedistribueerd grootboekplatform of -technologie is een soort database die knooppunten of andere computersystemen gebruikt om de gegevens op te slaan. Elk knooppunt op het netwerk slaat een exacte kopie van het grootboek op.

Bovendien werkt elk knooppunt alle informatie onafhankelijk bij.

Best cool, toch?

Het meest opwindende is dat alles in het gedistribueerde grootboekplatform niet afhankelijk is van een centraal autoriteitssysteem. Elke update van het systeem wordt afzonderlijk geregistreerd en vervolgens bijgewerkt door het knooppunt zelf.

Nadat ze alle informatie hebben ontvangen, stemmen ze om ervoor te zorgen dat elk knooppunt de meerderheidsovereenkomst heeft. Na een specifieke beslissing te hebben genomen, werken deze knooppunten het grootboek bij met de nieuwe versie. Dit type grootboeksysteem helpt om elke negatieve kant van vertrouwen te beëindigen.

Omdat deze knooppunten onafhankelijk zijn, hoeft u niet afhankelijk te zijn van hogere autoriteiten zoals de overheid, banken of advocaten.

Dit geweldige grootboekplatform introduceert een nieuw type oplossing voor gecentraliseerde systemen. Dit zou het begin kunnen zijn van een nieuwe revolutie!

Wat is blockchain-technologie?

Nou, blockchains zijn eigenlijk een soort gedistribueerd grootboekplatform. Wat hier gebeurt, is dat de knooppunten een ketting vormen voor het optellen van een extra beveiligingslaag en nauwkeurigheid.

Een peer-to-peer-netwerksysteem beheert een blockchain-technologie. Omdat het een soort gedistribueerd grootboeksysteem is, kan het bestaan ​​zonder enige gecentraliseerde autoriteit of server, die het onderhoudt. Dus hier zouden de gegevens afhangen van de computationele integriteit en het replicatieproces van de knooppunten.


Dat gezegd hebbende, de structuur van blockchain maakt het zo uniek. Alle gegevens op dit grootboeksysteem worden in een blok opgeslagen en gegroepeerd op de knooppunten. Vervolgens worden deze datablokken met elkaar verbonden en later beveiligd door middel van een of andere vorm van cryptografie.

Het is dus een groeiende lijst met gegevensrecords. Niemand kan eerder opgeslagen datablokken verwijderen of wijzigen, en dat blijft zo. Als er een systeemfout optreedt, die meestal niet bestaat, kaatsen de knooppunten terug en gebruiken ze de eerder opgeslagen gegevens om de verliezen te beheren.

Dat is de reden waarom het volgen van de gebeurtenissen of het beheren van het systeem veel meer ontspannen wordt in dit type gedistribueerd grootboeksysteem.

Bitcoin, het gouden juweel van cryptocurrency, was de pionier van deze technologie en werd later ontwikkeld en gebruikt in veel andere cryptocurrencies.

Dus als je je afvraagt ​​waarom cryptocurrencies zo mainstream zijn, dan is dit het daadwerkelijke antwoord.

Wat is er het voordeel: Blockchain uitgelegd

De technologie is verreweg een van de meest robuuste systemen. U zult het moeilijk hebben om zoveel beveiliging te doorbreken. Niemand kan dat 100% beveiligingsniveau natuurlijk bieden, maar blockchain helpt misbruik in hoge mate te minimaliseren.

De structuur is zo veilig dat u zelfs zonder zorgen financiële gegevens kunt verwerken. De nieuwe blockchain-technologie geeft de bedrijven een moderne manier om met hun bankproblemen om te gaan zonder de extra pijn van papierwerk.

Blockchain zorgt ervoor dat financiële transacties plaatsvinden zonder de operationele inefficiënties. Dit proces bespaart uiteindelijk veel geld. Dit is voor jou de ultieme reden om blockchaintechnologie te gebruiken.

Blockchain en gedistribueerd grootboek: Is er iets dat verder gaat dan Blockchain??

Nou, blockchain is misschien een populair gedistribueerd grootboeksysteem, maar het is niet het enige. Veel mensen gaan nu een stapje verder en vinden tal van andere efficiënte gedistribueerde grootboektechnologieën uit om blockchain te verslaan.

De beste manier om nieuwe en verbeterde DLT te krijgen, is samenwerking. Omdat de meeste blockchain-technologie open source is, zijn mensen vrij om de codes te gebruiken en aan te passen om het nog efficiënter te maken.

Die dag is niet ver meer wanneer DLT’s de ultieme standaard worden en bedrijven het zullen gebruiken om hun financiële of zelfs andere aspecten van bedrijven te verwerken..

Uiteindelijk,

Het belangrijkste verschil tussen blockchain en gedistribueerd grootboek is dus het interne structuursysteem. Alle blockchain-technologieën zijn een vorm van het gedistribueerde grootboek, maar niet alle gedistribueerde grootboeksystemen zijn blockchain.

Elk gedistribueerd kanaal is anders en hangt grotendeels af van het gedrag van de knooppunten.

Noem het gedistribueerd grootboek of blockchain, maar het is ongetwijfeld de evolutie waar iedereen reikhalzend naar heeft uitgekeken.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map