In een branche die nog geen tien jaar bestaat, hebben veel mensen hun sporen verdiend en ideeën en innovatie gebracht die hebben bijgedragen aan het verbeteren van de cryptocurrency- en blockchain-gemeenschap. Een van die persoonlijkheid is Alex Tapscott.

Alex Tapscott, een Canadees naar nationaliteit, werd in 1986 geboren in het gezin van de heer Don Tapscott en mevrouw Ana Paula Lopes, een auteur van het bestverkochte boek Wikinomics, The Digital Economy. Alex Tapscott is een auteur, adviseur en venture capitalist. De meeste van zijn werken draaien om bedrijfsstrategieën, ideeën en technologische innovaties.

Hij werd bevallen in Toronto, Ontario, Canada. Cryptocurrency kwam in de schijnwerpers in het jaar 2009, en Alex begon erover te lezen, begon te bestuderen wat de blockchain is, hoe cryptocurrencies worden gebruikt, enz. Het grootste deel van zijn literaire werk draait dus om blockchain-technologie, cryptocurrencies en de toepassing ervan met een bijzondere interesse. in Bitcoin als de eerste reguliere cryptocurrency.

Alex is een durfkapitalist naar keuze van Career, met een bijzondere interesse in cryptocurrencies en de blockchain, hij richtte een bedrijf op met de naam NextBlock Global. Net als zijn vader heeft Alex een passie voor zaken. Zijn vader, Don Tapscott, heeft verschillende boeken geschreven en verschillende artikelen gepubliceerd op gebieden als technologie, het bedrijfsleven en de samenleving. En gek genoeg schreef hij samen met zijn zoon aan een boek met de titel ‘Blockchain-revolutie: hoe de technologie achter Bitcoin geld, zaken en de wereld verandert.

Afbeeldingscredits: @alextapscott

Dan Tapscott is ook de kanselier van Trent University en een professor aan de Rotman School of Management. Met dit niveau van ervaring en milieubehoud waarover Alex beschikt, is hij uitgegroeid tot een prominente figuur in de blockchain-gemeenschap, zodat hij wordt uitgenodigd voor seminars en conferenties om te spreken over Blockchain en cryptocurrencies, net zoals hij onlangs deed op 21 juni 2018 bij @ ideacity’s georganiseerde blockchain-conferentie.

Hij heeft een persoonlijke website waarop hij dingen plaatst die met hem te maken hebben, zoals video’s, interviews, publicaties, enz. Zijn website is www.alextapscott.com. Hij is ook bereikbaar op Twitter, met zijn handvat “@BuienRadarNL.”Zijn bedrijf NextBlock Global is een investeringsmaatschappij met een focus op financiële” activa “zoals Bitcoin, Ethereum en andere cryptocurrencies. Het is ook betrokken bij het helpen van Blockchain-startups om het goed te doen. Naast het feit dat Alex de CEO en oprichter is van NextBlock Global, is hij naast Don Tapscott ook de mede-oprichter van Blockchain Research Institute.

WIE IS ALEX TAPSCOTT? GEZIN, CARRIÈRE EN ONDERWIJS

Alex werd geboren in een gezin van vier, het gezin van Don Tapscott en Ana Paula Lopes, en groeide op met een gezin dat een grote invloed had op zijn leven en carrière. Hij heeft een broer of zus met de naam Nicole Tapscott. De heer Dan Tapscott, twaalf jaar ouder dan zijn echtgenote, werd in het jaar 1947, op 1 juni om precies te zijn, bevallen. Hij is de CEO van Tapscott Group. Hij heeft ongeveer vijftien boeken geschreven en co-auteur.

Hij is betrokken bij brancheoverkoepelende groepen die oplossingen willen aandragen voor politieke kwesties in de blockchain- en cryptocurrency-ruimte. Hij woont ook een top bij met zijn zoon Alex, waar ze allebei spreken over blockchain-gerelateerde kwesties. Don heeft een Bachelor of Science (B.Sc.) diploma in psychologie en statistiek van de Universiteit van Alberta. Hij heeft ook een Master of Education (M.Sc.) graad in onderzoeksmethodologie. Ten slotte is hij lid van de Orde van Canada.

De moeder van Alex, Ana Paula Lopes, een Portugees naar nationaliteit, werd geboren in 1959. Ze woont in Toronto, Canada met haar man en ze is een sociale innovator & ondernemer, spreker in het openbaar. Ze heeft een Bachelor of Arts (B.Arts) diploma van de Universiteit van Toronto. Ze wordt in haar land erkend nadat de president van Portugal haar in 2014 een onderscheiding van de Order of Merit heeft toegekend. En net als haar man werd ze in 2011 vier jaar eerder dan haar man lid van de orde van Canada.

Alex is gelukkig getrouwd met Amy Welsman.

Alex heeft via zijn boek, dat hij samen met zijn vader schreef, veel erkenning gekregen. Het boek is een bestseller van Toronto Star en het werd ook een Globe and Mail. Financial Times en andere opmerkelijke organisaties hebben het boek gelezen en beoordeeld. Harvard Business review rapporteerde ook in het boek. In de Financial Times-recensie zeiden ze


“De Tapscott’s in hun boek vormden een grondige, goed geschreven en uitgebalanceerde gids voor de volgende grote stap in technologie”.

Alex ‘eerste keer dat hij een TEDx-talk hield, was in oktober 2016 in San Francisco. Momenteel functioneert hij als adviseur in de adviesraad van Canada’s onafhankelijke agentschap voor het handhaven van federale verkiezingen, ELECTIONS CANADA. Hij is ook lid van de adviesraad voor startups als Paycase en Nuco. Op 16 maart 2017 kondigde hij de lancering aan van het International Blockchain Research Institute op de DC Blockchain Summit, die werd georganiseerd door de Chamber of Digital Commerce..

INTERNATIONAAL ONDERZOEKSINSTITUUT BLOCKCHAIN

Het International Blockchain Research Institute is een initiatief dat de regering van Canada, andere overheidsinstanties en bedrijven uit de particuliere sector samenbrengt om samen te werken om briljante geesten in zowel onderzoek in de publieke als private sector te brengen, hen te helpen bij het bouwen van op blockchain gebaseerde economieën over de hele wereld. . Financiering voor dit instituut zou worden gehaald uit een portemonnee die wordt gefinancierd door overheden, openbare en particuliere bedrijven en blockchain-startups.

Met dit initiatief zou een nieuw tijdperk worden ingeluid dat de blockchain- en cryptocurrency-gemeenschap zou aanmoedigen om zich te ontwikkelen, net zoals de internettechnologie-startups zich ontwikkelden. De oprichtende leden van dit initiatief zijn IBM, Accenture, SAP, Digital Asset, NASDAQ, Centrica, PepsiCo, Liberty Global, Ontario Government, University Health Network en blockchain-bedrijven zoals WISeKey, YouBase, Cosmos, Votem, Artlery, Paycase, Nuco, enz. Deze lijst zal naar verwachting na verloop van tijd groeien met leden van regeringen en particuliere bedrijven.

Toen Alex deze aankondiging deed, merkte hij de voordelen op van een dergelijk instituut, waarbij hij de relatie aangaf die Canada heeft met enkele van ‘s werelds toonaangevende blockchain-onderzoekers en startups. Dit instituut is opgezadeld met de verantwoordelijkheid om met startups aan verschillende strategieën te werken om een ​​blockchain-economie tot stand te brengen. Deze enorme rol is het werk van experts in blockchain, waarin ze de startups ook de vrije hand geven bij het voorstellen van nieuwe ideeën, zodat het meer op een gezamenlijke inspanning lijkt..

De eerste fase van het programma begon op 3 april 2017 en werd afgerond op 20 december 2017. De ‘Program Deliverables’ bestaan ​​uit rapporten en tools die de conclusies van het programma projecteren onder de leden van het instituut, d.w.z. lidorganisaties, webinars en executive briefings..

ALEX TAPSCOTT & NEXTBLOCK GLOBAL

Dit bedrijf, opgericht door Alex Tapscott en Charlie Morris in het jaar 2017 in Toronto, Ontario, Canada, is een investeringsmaatschappij voor digitale activa. NextBlock is een van ‘s werelds toonaangevende tech-startups die de blockchain-technologiebeweging ondersteunen. Er zijn slechts twee leden van dit bedrijf, en dit zijn de bovengenoemde, waarvan de laatste ook fungeert als Chief Investment Officer. In hetzelfde jaar doorliep het bedrijf een financieringsproces waarbij ze ongeveer twintig miljoen dollar ($ 20.000.000) realiseerden. Het financieringsproces eindigde op 31 juli 2017. De officiële website van het bedrijf is www.nextblock.co, er is daar weinig of geen informatie beschikbaar. Maar momenteel is de website tijdelijk beschikbaar.

Nadat het werd opgericht in het jaar 2017, kondigde Alex aan dat NextBlock zich zou concentreren op het doen van investeringen in de ruimte via ICO’s. We wisten niet dat deze investeringen zouden worden gehaald door valse ICO’s.

Het bedrijf is beëindigd met verschillende controverses. Op 1 november 2017 meldde Forbes dat het bedrijf ten onrechte vier prominente blockchain-persoonlijkheden noemde als leden van zijn adviesraad. Nadat deze aantijging was ingetrokken en er onderzoeken waren uitgevoerd, werd ontdekt dat de beschuldiging waar was. Als een nasleep breekt het bedrijf zijn plan voor openbare notering af en zou het geld teruggeven aan de investeerders.

BLOCKCHAIN-REVOLUTIE: HOE DE TECHNOLOGIE ACHTER BITCOIN GELD, ZAKEN EN DE WERELD VERANDERT.

Dit boek is de eerste publicatie die Alex met zijn vader schreef. Omdat ze vergelijkbare gevoelens delen over de toekomst van blockchain en cryptocurrency. Het boek werd op 5 mei 2016 gelanceerd op de Rotman School of Management. Daarna begon het duo met een tien uur durende stadstour aan de Universiteit van Toronto waar ze spraken over de onderwerpen in hun boek. Tijdens hun reis hadden ze een indoor meeting met een aantal zakelijke en technologieleiders en voerden ze duidelijk aan hoe blockchain-technologie zou veranderen hoe bedrijven worden geleid, hoe internet wordt gebruikt om financiële systemen te verbeteren. De blockchain staat bekend als een grootboek waarin transacties worden opgeslagen, geregistreerd, bevestigd en verwerkt. Deze technologie kreeg bekendheid via de cryptocurrency Bitcoin en is uitgegroeid tot een sjabloon voor andere cryptocurrency-projecten.

De Tapscott beweren echter in hun boek dat de blockchain die een revolutie teweegbrengt in de wereld veel meer impact zou hebben dan gebruikt te worden voor gedigitaliseerde valuta. Omdat de blockchain een niet-bewerkbaar programma is en alle informatie erop kan worden gewist, geeft het een gevoel van veiligheid voor financiële activa. Elke deelnemer op de blockchain krijgt unieke identiteiten toegewezen in de vorm van mengsels van cijfers en letters, zodat wanneer er een transactie plaatsvindt op de ketting, de bron en bestemming traceerbaar zijn.

Met dit soort identificatie beweren de Tapscott’s dat de blockchain kan worden gebruikt voor zaken als stemprocessen. Zoals bekend in verschillende klimaten, wordt stemmen gedaan door individuen, en er zijn veel uitdagingen aan verbonden, zoals manipulatie, dubbel stemmen, enz. Het gebruik van blockchain kan dergelijke problemen helpen verminderen en uit de wereld helpen, aangezien er een bepaalde sleutel is voor een individu. en als de individuele stemmen, wordt de stemming geregistreerd en beschikbaar gesteld op de ketting, niet bewerkbaar of uitwisbaar.

Ook neemt de blockchain de feilbaarheid weg van derden bij het beschikbaar stellen van transparante, toegankelijke en goedkope transacties. Hoewel het internet nu al dertig jaar bestaat om de manier waarop we met onszelf en ons sociale bewustzijn omgaan te veranderen, zei hij, was de manier waarop we handel drijven hetzelfde oude, inefficiënte proces van derden. Omdat het ook een gedecentraliseerd netwerk is, kan de blockchain bestaan ​​als een onafhankelijke structuur voor het runnen van de zaken van bedrijven.

Het boek behandelt veel onderwerpen van bitcoin, blockchain, crypto-activa en het gebruik van blockchain enzovoort. Het ontraadselt het begrip dat velen hebben over blockchain. De stijging en daling van de prijs van Bitcoin hebben er in de loop van de tijd toe geleid dat velen hun investeringen hebben verloren en de industrie als oplichterij bestempelen.

Dit is echter niet zo, en dit boek legt het expliciet uit. In het boek leerden we over de soorten crypto-activa die zeven in aantal zijn, d.w.z. cryptocurrencies zoals Bitcoin, platforms zoals Ethereum waar de deelnemers slimme contracten kunnen uitvoeren, de derde zijn applicaties die op deze netwerken draaien. Deze applicaties worden Dapps genoemd, d.w.z. gedecentraliseerde applicaties, en veel ervan draaien op Ethereum, NEO of IOTA. Er zijn ook beveiligingstokens, en deze tokens worden gebruikt om het eigen vermogen in een bedrijf te vertegenwoordigen. Het vijfde type wordt de tokens voor natuurlijke activa genoemd, d.w.z. deze tokens zijn digitale activa met een overeenkomstig fysiek activum. De zesde heet Crypto-verzamelobjecten, bijvoorbeeld CryptoKitties. En de laatste zijn crypto-fiat-valuta’s zoals de USD Tether.

In de recensie van Harvard Business Review die op 1 maart 2017 werd gepubliceerd, werd het boek uitgelegd in het licht van hoe Blockchain de wereldwijde financiën verandert met cryptocurrencies zoals Bitcoin als grenzen..

Het boek bespreekt ook de volatiliteit van de cryptocurrency-markt en hoe de economie kan groeien. Dit boek is een must-have voor elke cryptoliefhebber en iedereen die een tech-startup wil oprichten.

U kunt meer lezen over het boek hier.

Referenties

 1. http://www.goldmansachs.com/our-thinking/talks-at-gs/alex-tapscott.html
 2. https://www.thestar.com/news/gta/2016/05/05/don-and-alex-tapscott-predict-upcoming-digital-revolution.html
 3. https://m.nasdaq.com/article/don-tapscott-announces-international-blockchain-research-institute-cm762234
 4. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Alex_Tapscott
 5. https://www.forbes.com/sites/laurashin/2017/11/01/alex-tapscotts-crypto-vc-firm-going-public-with-100m-cad-falsely-touted-4-blockchain-stars- als adviseurs /
 6. https://blogs-images.forbes.com/laurashin/files/2017/11/AlexTapscott_c-Max-Power.jpg?width=960
 7. https://www.forbes.com/sites/laurashin/2017/11/05/alex-tapscotts-crypto-vc-firm-aborts-public-listing-will-return-money-after-falsehoods-revealed/
 8. https://www.trendingtopics.at/alex-tapscott-blockchain-revolution-ethereum-bitcoin-crypto-token-coins/
 9. https://www.crunchbase.com/organization/nextblock-global
 10. https://www.prnewswire.com/news-releases/new-digital-asset-investment-company-nextblock
 11. global-kondigt-sluiting-van-overtekend-20-miljoen-financiering-637605983.html aan
 12. https://www.futuretechpodcast.com/podcasts/nextblock-global-investing-in-the-next-era-of-the-internet/
 13. https://hbr.org/2017/03/how-blockchain-is-changing-finance

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me