Wie is Charlie Lee? Het Litecoin Light

Als je meer wilt weten over de cryptocurrency, hoe deze zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld en wie de mensen zijn achter de opkomst van cryptocurrencies, is een van de eerste vragen die je moet stellen, wie is Charlie Lee.?

Charlie Lee is de man achter een van de vroegste derivaten van de Bitcoin, de Litecoin. Hij was een van de vele computerwetenschappers die begin 2010 op de kar van cryptocurrency waren gesprongen. Destijds wisten of verwachtten niet veel mensen dat cryptocurrencies zo waardevol zouden zijn, maar hij geloofde in het concept. Daarom bleef hij werken aan iets dat later naar voren kwam als Litecoin, een populaire cryptocurrency.

Dus het simpele antwoord op de vraag, wie is Charlie Lee is – hij is de oprichter en de werkelijke geest achter de zesde grootste cryptocurrency door marktkapitalisatie, Litecoin.

Lee geniet de status van beroemdheid in de wereld van cryptocurrency en blockchain-technologie. Toch vragen veel mensen zich af wie Charlie Lee is? Zijn reis naar het maken van Litecoin is inspirerend, aangezien hij een keer faalde maar niet opgaf.

Tegenwoordig, zelfs als Litecoin misschien niet zo groot is als Bitcoin of Ethereum, maar het geniet nog steeds van een zeer loyale groep supporters en klimt het snel op de ladder in de steeds veranderende wereld van cryptocurrency..

Charlie Lee’s vroege leven

Charlie Lee werd geboren uit Chinese immigrantenouders in het West-Afrikaanse land Ivoorkust. Zijn ouders verhuisden daarheen in de jaren 60 toen Afrika de koloniale heerschappij aan het afschaffen was en de economieën zich voor de wereld openden. Zijn vroege jeugd bracht hij echter alleen door in Afrika.

Toen hij 13 jaar oud was, verhuisden zijn ouders naar de Verenigde Staten.

Onderwijs: Hij ging naar Lawrenceville High School in Lawrenceville, Illinois. In 1995 studeerde hij af van de middelbare school en ging hij naar de prestigieuze universiteit Massachusetts Institute of Technology (MIT). Op de universiteit was zijn afstudeerrichting Computerwetenschappen, en hij verdiende rug aan rug undergraduate en graduate diploma’s. Hij voltooide zijn Master in Computer Science in 2000.

Vroeg professioneel leven

Een slimme student als Lee kon alleen bij enkele van de beste technologiebedrijven van het land terechtkomen, en dat is precies wat er gebeurde. Na zijn afstuderen aan het MIT vond Lee een baan als Software Engineer bij Kana Communications. Hij werkte daar drie jaar tot hij bij Guidewire Software kwam. Bij dat bedrijf werkte hij vier jaar en vertrok medio 2007.

Werken bij Google

In 2007 begon Lee bij Google te werken als Software Engineer. Hij werkte aan een aantal typische Google-projecten, zoals Chrome OS en YouTube Mobile. Het was rond deze tijd dat hij voor het eerst Bitcoin tegenkwam en geïnteresseerd raakte in het idee van cryptocurrency.

Voordat hij betrokken was bij cryptocurrency, was hij geïnteresseerd in de goudhandel. Het is nu heel duidelijk dat hij niet alleen geïnteresseerd was in informatica, maar ook in handel en economie. Hij werkte 5 jaar bij Google, waarna hij het bedrijf verliet om zijn carrière in blockchain en cryptocurrency fulltime voort te zetten..


Het begin in de cryptocurrency-wereld

Lee heeft herhaaldelijk onthuld dat hij betrokken raakte bij Bitcoin en cryptocurrency terwijl hij bij Google werkte. Aanvankelijk begon hij Bitcoin te delven, net als andere ontwikkelaars die deze nieuwe digitale valuta tegenkwamen. Hij kocht zijn eerste Bitcoin na correspondentie met Mike Hearn, een van de ontwikkelaars achter de blockchain voor Bitcoin.

Omdat Charlie Lee zelf een ervaren software-ingenieur was, besloot hij zijn eigen cryptocurrency te creëren. Hij was echter niet de enige, aangezien veel ontwikkelaars probeerden het idee van Bitcoin te kopiëren, maar hij slaagde toen velen faalden. Hij ervoer echter ook zijn eigen deel van de mislukkingen voordat hij het succes vond in de vorm van Litecoin.

Wie is Charlie Lee? Oprichter van Fairbix

Je kent Charlie Lee misschien van Litecoin, maar dat was niet zijn eerste cryptocurrency-creatie. Zijn eerste project heette Fairbix. Toen Bitcoin voor het eerst uitkwam, was het allemaal razernij onder ontwikkelaars over de hele wereld. Ze probeerden het volgende op blockchain gebaseerde betalingssysteem te produceren.

Fairbix is ​​gekloond vanuit Tenebix – een cryptocurrency die een jaar voorafgaand aan Fairbix werd uitgebracht. Lee en verschillende andere ontwikkelaars hebben de broncode gekloond en enkele wijzigingen aangebracht voor Fairbix.

Het enige dat Fairbix en Litecoin gemeen hebben, is het proof-of-work consensusprotocol. Fairbix deed het vanaf het begin niet zo goed. In eerste instantie werden ongeveer 8 miljoen Fairbixen gepre-mineerd. Dit volgde op veel slechte pers. Het tankte binnen een paar weken na vrijlating. De cryptocurrency-gemeenschap en -liefhebber kochten het idee achter Fairbix niet.

Fairbix zou een redelijk gedistribueerd alternatief zijn voor de valuta waaruit het was gekloond. Het was ook gebaseerd op hetzelfde proof-of-work-algoritme als het geval was in Tenebix. Maar Tenebix begon met slechts 100 voorgedolven blokken voordat het voor het publiek werd vrijgegeven. Omdat Fairbix bijna 8 miljoen voorgedolven munten had, zou het ongetwijfeld mislukken.

Het falen van Fairbix werd nog permanenter toen een onbekende aanvaller een aanval van 51% op zijn netwerk uitvoerde. De aanvaller heeft 1500 blokken gestolen. Dit vernietigde in feite de waarde van Fairbix en beëindigde zijn kleine reis.

Wie is Charlie Lee? Oprichter van Litecoin

Fairbix was een mislukking, maar dat weerhield Lee niet. Hij leerde zijn lessen uit de fouten die hij maakte met Fairbix en besloot zijn strategie te verbeteren. Hij was niet klaar om zijn rol in het creëren van een cryptocurrency-economie op te geven.

Afbeeldingscredits: Litecoin

Iets minder dan een maand na Fairbix bracht Lee een andere cryptocurrency uit, de Litecoin. Hij heeft de kernbroncode van Bitcoin gekloond en aanpassingen gedaan om het systeem te verbeteren. Bitcoin was niet zonder fouten, en Lee probeerde die met Litecoin kwijt te raken. Hij veranderde het hashing-protocol, de GUI, de gemiddelde bloktransactietijd en de totale maximale voorraadlimiet. Hij slaagde erin om een ​​echt effectief te creëren alt-munt.

Bitcoin gebruikt het SHA256-algoritme voor het hash-protocol. Litecoin gebruikt echter het op Scrypt gebaseerde algoritme. Deze wijziging had ook invloed op de transactietijd en verkortte deze met 75 procent. Nu was de bloktransactietijd gemiddeld slechts 2 en een halve minuut. Het maximale aanbod van Litecoin is 84 miljoen, wat veel hoger was dan dat van Bitcoin.

Charlie Lee: een visionair

Het was tijdens zijn dagen bij Google dat Lee het vertrouwen in de Federal Reserve verloor en hoe er in de wereld met geld werd verhandeld. Het was niet meer dan normaal voor hem om in cryptocurrency te springen en Litecoin te creëren, zelfs nadat hij een keer faalde. Hij zei ooit:

“Ik geloof dat cryptocurrency de fiatvaluta zal overnemen en de reservevaluta zal worden.”

Dus het antwoord op wie Charlie Lee is, is: hij is een visionair, een man die weigert een mislukking te accepteren. Zelfs toen hij met een mislukking in de vorm van Fairbix te maken kreeg, boog hij nooit voor moeilijkheden die hij tegenkwam.

Lee stelt dat Litecoin geen concurrent is van Bitcoin. Zijn visie op Litecoin is een soort digitale valuta die het meest geschikt is voor kleine transacties zoals online winkelen. U kunt deze valuta gebruiken om koffie te kopen of een nieuw overhemd te bestellen. Bitcoin is, zoals u weet, beter voor internationale handel en betalingen. Hij zei ooit in een interview:

 “Ik wilde iets maken dat een soort van zilver is voor het goud van Bitcoin”

Hij verviervoudigde het aanbod van 21 miljoen naar 84 miljoen om de Litecoin toegankelijker te maken. Ook zag de GUI aanzienlijke verbeteringen om het systeem gebruiksvriendelijker te maken.

Hij creëerde Litecoin terwijl hij nog bij Google werkte. Twee jaar na de release van Litecoin verliet hij eindelijk Google. Zijn nieuwe cryptocurrency kostte wat tijd, maar begon wat grip te krijgen in de cryptocurrency-industrie.

Litecoin Succes

Litecoin is geslaagd omdat het gebaseerd was op het idee van eerlijkheid. Alleen het Genesis-blok en twee blokken daarna waren voorgedolven. Het was vanaf het allereerste begin van Litecoin duidelijk dat Lee eindelijk de code van een succesvolle cryptocurrency had gekraakt.

Toen het in 2013 werd uitgebracht, groeide het gebruikersbestand met duizenden. Dit heeft uiteraard geleid tot een waardestijging en een te hoge marktkapitalisatie. Het was slechts een kwestie van tijd dat de marktkapitalisatie toenam en in miljarden dollars bedroeg.

Werk bij Coinbase

Lee kwam in 2013 bij Coinbase in de hoedanigheid van Engineering Manager. Coinbase is de meest populaire digitale valuta-uitwisseling die er is. Hij werkte bij Coinbase toen er maar heel weinig mensen waren. Zijn functie werd tijdens zijn ambtstermijn bij Coinbase gewijzigd in Director of Engineering. In deze hoedanigheid had hij de leiding over beveiligings- en privacyactiviteiten. Hij verliet het bedrijf in de zomer van 2017. Nu is Litecoin zijn enige focus.

Litecoin is een doorlopende fulltime baan voor Lee, die momenteel werkzaam is als Managing Director bij de Litecoin Stichting. Zijn primaire taak is om toezicht te houden op de ontwikkeling van Litecoin. We hebben al veel verbeteringen gezien sinds de start.

Wie is Charlie Lee? Een beïnvloeder van sociale media

Charlie Lee’s twitter account heeft meer dan een half miljoen volgers en het aantal blijft groeien naarmate meer mensen bekend raken met hem en zijn cryptocurrency. Omdat hij een fervent aanhang heeft op sociale media, wordt hij er soms van beschuldigd marktleider te zijn vanwege zijn tweets en opmerkingen.

Wie is Charlie Lee? Een Litecoin-oprichter zonder Litecoins

Litecoin werd mainstream en de prijs steeg toen Litecoin eindelijk in Coinbase werd toegelaten in 2017. Lee besloot echter te verkopen al zijn Litecoins en doneer het geld aan zijn stichting. Hij wilde geen belangenverstrengeling. Hij schrijft nadat mensen hem ervan beschuldigden zijn invloed op sociale media te gebruiken om de markt te leiden ten gunste van Litecoin:

Deze stap werd ook met kritiek beantwoord, waarbij sommigen beweerden dat deze stap eigenlijk in zijn eigen persoonlijke belang was. Een Twitter-cryptocurrency-onderzoeker zat achter deze beschuldigingen, Bitfenex ‘. Hetzelfde gebruikte zijn vertrek uit Coinbase als bewijs dat hij inderdaad al zijn munten had gedumpt om geld te verdienen.

Lee ontkrachtte de theorieën echter later in de reeks verklarende tweets.

Er zijn ook aanhangers die geloven dat zijn beslissing adequaat en ethisch was. Ze geloven dat dit het beste was voor Litecoin. Als je de status van Litecoin vandaag bekijkt, lijkt het erop dat het allemaal prima werkte. Nu kan Lee zijn mening uiten en steun bieden aan de gemeenschap zonder onder vuur te liggen. Litecoin-gebruikers luisteren nu meer dan ooit naar hem.

Hij heeft nog steeds invloed en zijn tweets gaan naar tienduizenden liefhebbers van cryptocurrency. Hij is zelfs onder vuur komen te liggen voor het promoten van andere cryptocurrencies, vooral toen hij ondersteuning bood aan Nano.

In reactie daarop beweerde hij dat hij geloofde dat er in de cryptowereld ruimte is voor meer dan één valuta.

Charlie Lee aanwezig & Toekomstige inspanningen

Na Coinbase richt Lee zich uitsluitend op Litecoin en brengt een aantal positieve veranderingen teweeg. Litecoin werd de eerste valuta ooit met een gescheiden getuige. Het is een zachte vork die uiteindelijk de transactiegrootte verkleint en daarmee de transactiecapaciteit vergroot. Om dit beter te begrijpen, moet u eerst bestuderen wat vork is.

De Segwit werd in mei 2017 geïmplementeerd tijdens een conferentie genaamd Litecoin Global Roundtable Resolution.

Lee is vandaag werkzaam bij de Litecoin Foundation die zich inzet om Litecoin vooruit te helpen om de samenleving te helpen verbeteren. Ze streven ernaar om de nieuwste technologie voor deze cryptocurrency te gebruiken en de gebruikers te geven wat ze willen. Ze werken er ook aan om de concepten begrijpelijk te maken, zodat meer mensen geïnteresseerd kunnen zijn in cryptocurrency.

Dus als je ernaar kijkt, concentreert hij zich niet alleen op zijn eigen cryptocurrency, hij doet zijn best om een ​​wereld te creëren die meer openstaat voor de cryptocurrencies en meer vertrouwd is met het concept..

De stichting heeft ook een actieve hand in de ontwikkeling van Litecoin. Ze dragen ook geld bij met behulp van Lee’s eigen donaties en uit andere bronnen. Aangezien Lee zelf een software-engineer is, levert hij nog steeds een bijdrage aan het kernontwikkelteam. Zijn belangrijkste missie in de nabije toekomst is werken aan Lightning Networks en vertrouwelijke transacties.

Hij twitterde hierover en beweerde enthousiast te zijn over de verwachte voortgang van vertrouwelijke transacties. Hij toonde ook zijn gretigheid om fungibiliteit als een functie aan Litecoin toe te voegen, en beweert dat dit een mogelijkheid is, vooral met het gebruik van een zachte vork..

Zijn visie om van Litecoin het zilver te maken voor het goud van Bitcoin lijkt werkelijkheid te worden. Nu de valuta onafhankelijk van hem is en alleen onder invloed van gebruikers wordt gelaten, is deze echt gedecentraliseerd.

Wie is Charlie Lee – The Final Words

Hij is de kracht achter Litecoin.

Hij is een voorstander van eerlijke cryptocurrency en heeft een grote interesse in economie.

Charlie Less is een doorgewinterde software-engineer en hij is een zeer slimme denker, ongeacht aan welke kant je uitwijkt over de controverse over het verkopen van zijn Litecoins..

Hij is een social media influencer.

Hij is een genie, een visionair en iemand die oprecht zijn best doet om de wereld te veranderen.

Lee’s toekomstplan gaat over het nog groter maken van Litecoin en ervoor zorgen dat mensen het snel genoeg gebruiken om dingen online te kopen.

Simpel gezegd, als u geïnteresseerd bent in cryptocurrency, of Litecoin, advies nodig heeft van de marktleiders en experts, volg Charlie Lee op sociale media en op nieuws.

 

Referenties

  • https://en.wikipedia.org/wiki/Coinbase
  • medium.com/the-mission/
  • https://www.cnbc.com/2017/12/20/litecoin-founder-charlie-lee-sells-his-holdings-in-the-cryptocurrency.html
  • http://www.businessinsider.com/litecoin-creator-charlie-lee-sells-entire-ltc-holding-2017-12
  • https://ambcrypto.com/litecoins-ltc-charlie-lee-says-most-excited-about-lightning-network/
  • https://www.cnbc.com/2017/12/14/litecoin-founder-charlie-lee-talks-bitcoin-cryptocurrencies.html
  • https://cointelegraph.com/news/charlie-lee-to-make-litecoin-more-decentralized-eventually-i-would-step-away
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map