Sinds het begin van cryptocurrency zijn de meeste actieve grenzen in de innovatieagenda mannen geweest, maar in de afgelopen twee jaar heeft Elizabeth Stark bewezen een vrouwelijke gigant te zijn die rekening houdt met haar bijdrage zoals als het bliksemnetwerk voor de bitcoin-gemeenschap. Dus iemand zou kunnen vragen, wie is Elizabeth Stark? Waar komt zij vandaan? Wat is haar portfolio? Nu, tot in de details.

Elizabeth Stark is afgestudeerd aan de Harvard University, waar ze haar J.D. in Law behaalde. Ze werd bevallen in Brooklyn, New York en woont momenteel in San Francisco, de Verenigde Staten van Amerika, ze is de mede-oprichter en CEO van Lightning Labs. Lightning Labs is een bedrijf dat “blockchains opschaalt”. (Wat betekent het om blockchain te schalen? Kom er later achter.) Als liefhebber van cryptocurrency is ze een fellow bij Coin Center. Coin Center is een onderzoekscentrum dat is opgericht (non-profit) om te pleiten voor de implementatie van goed overheidsbeleid ten aanzien van cryptocurrencies, d.w.z. Bitcoin, Ethereum, Litecoin enz. En andere gedecentraliseerde technologieën. Hoewel ze niet erg betrokken is bij de academische wereld, zoals het de cryptogemeenschap lijkt, heeft ze de banden met de academische wereld echter niet verbroken. Ze is een visiting fellow bij Yale’s Information Society-project, en ze geeft ook les aan de Yale University. Aan beide universiteiten heeft ze lesgegeven over P2P-technologie, open-sourceprotocol en andere technologieën. Als mentor van de Thiel Fellowship, werkt ze met de bedoeling om steun, d.w.z. financiële, begeleiding te bieden aan studenten onder de 23 jaar met de bedoeling om van school te gaan om andere projecten na te streven. Het zou u interesseren op te merken dat Stark geen ontwikkelaar is; haar interesse in technologie is echter opmerkelijk.

LIGHTNING LABS: HOE HET BLIKSEMNETWERK WERKT

Bliksemlabs is een technische startup die een open protocollaag ontwikkelt, gebruikmakend van de beschikbaarheid van blockchain- en slimme contractfuncties om transacties naar iedereen over de hele wereld goedkoop en snel te maken. Het is ontworpen om de schaalbaarheid van blockchain te helpen. Dat blijkt uit de bitcoin blockchain met de activering van het Lightning-netwerk in 2018. Door schaalbaarheid, in plaats van het gebruikelijke proces waarbij informatie naar alle nodes wordt verwerkt om transacties te bevestigen, stroomlijnt dit protocol het aantal nodes dat betrokken is bij individuele transacties. Op die manier zou de tijd die transacties nodig hebben sneller zijn dan normaal, en het zal ook resulteren in redelijke vergoedingen. Paren van knooppunten beheersen deze transacties. Deze knooppunten verbinden de afzender in een transactie met de ontvanger, en ze zijn verbonden door betaalkanalen die op de originele blockchain bestaan. Wanneer een kanaal wordt gecreëerd, plaatsen de twee bij de transactie betrokken partijen geld op de blockchain in een invoer, waarbij de twee partijen tekenen om transacties te laten plaatsvinden.

Elizabeth Stark CEO van Lightning Labs

Afbeeldingscredits: Lightning Labs

Er kleven echter voor- en nadelen aan dit soort transacties. Aangezien de transactie de toestemming van beide partijen vereist om de transacties af te tekenen, kan de niet-beschikbaarheid van een van de partijen resulteren in annulering van de transactie of de onbeschikbare partij verbeurt zijn geld. Het is van belang op te merken dat dit bliksemeffect niet alleen voor Bitcoin werkt, maar ook voor andere blockchains. In feite kan er cross-blockchain-implantatie zijn met behulp van bliksem, zodat er op elk moment tokens kunnen worden gewisseld. Ten slotte zijn ze volgens de missie van Lightning Labs op een missie om de veerkrachtige, gedecentraliseerde & Financieel systeem.

“Wij geloven dat systemen op basis van cryptografie, blockchain en slimme contracten de financiële samenwerking over de hele wereld op ongekende manieren op zowel grote als kleine schaal zullen verbeteren.”

Bekijk haar hier over het belang van Laag twee.

ELIZABETH STARK BIJDRAGE AAN DE CRYPTO-GEMEENSCHAP

Afgaande op de feitelijke geschiedenis, begon cryptocurrency niet in 2008. In de jaren 90 van de 20e eeuw waren er mensen die de cypherpunks werden genoemd, kijkend naar hun bijdrage via hun schrijven, vinden we een opvallende gelijkenis tussen hen en Bitcoin. We kunnen dus zeggen dat hun cryptogemeenschap een plekje vindt in het huidige tijdperk. In 2008 werd Bitcoin uitgevonden met de officiële release in januari 2009 door een man (of groep, identiteit onbekend) genaamd Satoshi Nakamoto..


Dus, zoals eerder gezegd dat Elizabeth Stark de CEO en mede-oprichter is van Lightning Labs, heeft ze bijgedragen aan de community op het gebied van blockchains. Ten eerste, wat is een blockchain? De Blockchain is een grootboek op het digitale netwerk waarin transacties in bitcoin of een andere cryptocurrency chronologisch en openbaar worden vastgelegd. Met Lightning Labs is opschaling van blockchains mogelijk. Wat betekent het om blockchains te schalen? Dit proces behandelt het aantal transacties dat mogelijk is op de blockchain per tijdseenheid. De blockchain registreert transacties vanaf het begin, en dit werkt door de overdracht van informatie van het ene knooppunt naar het andere. Een blockchain bestaat uit knooppunten die transacties op de ketting bevestigen. Net als bij het maken van Bitcoin kreeg het een blokgroottelimiet van 1 MB, en dus wordt, wanneer transacties worden uitgevoerd, de informatie in een blok opgeslagen nadat de knooppunten het hebben bevestigd en wanneer de 1 MB wordt overschreden, wordt een ander blok gemaakt . Uit statistieken blijkt dus dat het aantal transacties dat per seconde wordt verwerkt gemiddeld tussen de 3,3 en 7 ligt. Dit definieert dus de schaalbaarheid van de blockchain als gevolg van het verkeer in het verwerken van informatie. Dus om dit probleem op te lossen voor toekomstige adoptie, introduceerde ze een concept met de tag “Layer Two”. Dit staat algemeen bekend als het Lightning-netwerk, waar Bitcoin Core-ontwikkelaars om vroegen toen mensen in 2017 om SEGWIT-activering vroegen.

BELANGRIJKSTE UITDAGINGEN VAN BITCOIN EN ZIJN BLOCKCHAIN

  • Tijd: Eerder werd vermeld dat zodra een blok is gevuld, er een nieuw blok wordt aangemaakt, dus gemiddeld elke tien minuten een nieuw blok. Dit vertraagt ​​transactieprocedures omdat transacties die in de wachtrij staan ​​na het vullen van een blok, wachten op bevestiging door de mijnwerkers. Deze transacties die na een overflow in de wachtrij staan, bevinden zich in wat we noemen “de bitcoin mempool”. Vanwege dit rigoureuze proces, terwijl sommige transacties nog steeds in de wachtrij staan, komen andere transacties in de wachtrij. Het is dus begrijpelijk dat hoe groter de transacties in de wachtrij staan, hoe meer percentage ervan vastloopt in de mempool. Vanaf januari 2018 bereikte de gemiddelde bevestigingstijd een recordhoogte van 190 uur 53 minuten of ongeveer acht dagen. Deze vertraging in de verwerkingstijd in combinatie met de gestegen transactiekosten maakte veel investeerders nerveus als er een plan was om SEGWIT 24 op de blockchain te activeren, waardoor de limiet voor de blokgrootte zou worden verhoogd en ruimte zou worden gegeven voor vorken op de blockchain. De nasleep van deze beslissing resulteerde in twee belangrijke harde forks met de resulterende valuta’s, respectievelijk Bitcoin Cash en Bitcoin Gold.
  • Transactiekosten: In cryptocurrency, zoals genoemde knooppunten de autoriteitsfiguren zijn op de blockchain, en ze zijn niet geprivatiseerd, is het een universele consensus die besliste wat er met de blockchains gebeurt. De mensen die deze knooppunten bedienen, worden mijnwerkers genoemd. Cryptocurrency-mijnbouw is een lucratief onderdeel van cryptocurrency. Bitcoin is een Proof of Work-valuta en daarom worden de mijnwerkers betaald door het oplossen van complexe cryptografische puzzels. Het is hun werk om elke transactie te verwerken en op hun beurt hun transactiegeheugen aan de blockchain toe te voegen. Als beloning voor hun werk om de blockchain in stand te houden, worden ze uitbetaald in Bitcoin; deze beloningen zijn afkomstig van de transactiekosten en uitbetalingen om de blockchain onder controle te houden. Dus hoewel de hoge TX-vergoedingen gunstig zijn voor de mijnwerkers, is het echter niet winstgevend voor de transactiedeelnemers op de blockchain. Bovendien zouden hoge TX-vergoedingen microbetalingen niet ondersteunen. Dus, bij het oplossen van deze problemen, startte Elizabeth Lightning Labs met een voorstel voor een Layer twee open source-protocol op de originele blockchain, zodat het probleem van het hebben van transacties in de Bitcoin-mempool waardoor er vertragingen in de transactie en de hoge kosten ontstaan..

Deze video van Manuel Stages met de titel “The Blockchain and Us” bevat ook Elizabeths interview.

LIGHTNING LABS: SLIMME CONTRACTEN

Het bliksemeffect heeft een contractuele impact op de bitcoin blockchain. Het kan worden gezegd dat het een slim contractsysteem is. In deze structuur dient de blockchain echter als de rechtbank die niet kan worden omgekocht. Onthoud dat elke transactie op de blockchain uitwisbaar en niet-bewerkbaar is. Dus wanneer het slimme contract is opgesteld en alles wat de contractdetails vooraf zijn bepaald. Lightning zorgt ervoor dat het contract rechtmatig wordt uitgevoerd.

Om dit beter te begrijpen, laten we zeggen dat twee personen een transactie willen uitvoeren, namelijk Rijst en Water als betaling voor online servicekosten. Ze zouden allebei een 2-of-2 multi-signature overeenkomst aangaan (dit kan worden vergeleken met de gezamenlijke spaarrekening van een bank waar beide handtekeningen vereist zijn om een ​​geldopname uit te voeren) op de originele blockchain. Vervolgens brengt deze actie hen naar laag twee, die de transactie tussen de twee leest. Stel je voor dat Rice en Water respectievelijk $ 50 en $ 100 inlegden om een ​​betalingskanaal van $ 150 te maken. Het zou zijn dat elke keer dat ze transacties uitvoeren, ze hun digitale handtekening uitwisselen om de transactiegeschiedenis van hun off-chain kanaal bij te werken. Het is belangrijk op te merken dat de transactie in het open source-protocol is en de munten de blockchain niet verlaten, wat wordt geregistreerd is een transactie. Een kanaal is open wanneer de transactie plaatsvindt en wordt gesloten wanneer de transactie is voltooid, zodat de laatste transactiegeschiedenis wordt toegevoegd aan de blockchain. Dus, aangezien de blockchain de deelnemers beschermt tegen diefstal van munten, verliest de dief in geval van poging tot diefstal zijn tokens als een boete en wordt zijn geld bijgeschreven op de deelnemer wiens tokens gestolen moesten worden. Het is echter raadzaam om de meest recente legitieme status van het kanaal uit te zenden in elk geval van poging tot diefstal voordat de laatste transactie naar de blockchain wordt verzonden..

Het voorbeeld dat hierboven is uitgelegd, is dat wat er bestaat tussen twee deelnemers, hoe zit het met een netwerk tussen kanalen zodat Rice $ 25 naar Dan wil sturen, maar ze hebben geen open kanaal, maar Water heeft een open kanaal met Dan. Dus in plaats van Rice om een ​​nieuw kanaal met Dan te openen, kan Rice de betaling via Water sturen. In dit scenario werkt het Lightning-netwerk echter zodanig dat Water het geld eerst naar Dan stuurt voordat hij zijn geld van Rice ophaalt, ook al moet er een vergoeding voor betaald worden omdat hij als een bliksemknooppunt fungeert. Deze structuur voorkomt dat Water het geld steelt. Het is belangrijk om te weten dat dit systeem niet bestaat op basis van vertrouwen. Alles wordt dus zorgvuldig en in orde gedaan.

HAAR CRITICISMEN

Omdat de crypto-ruimte een technologisch georiënteerde ruimte is, is er nogal wat kritiek op haar geweest vanwege haar vermeende onvermogen om diepgaande technische concepten achter haar project uit te leggen. Hoewel ze een juridische achtergrond heeft, wordt haar enthousiasme elke keer dat ze spreekt, gezien en gebruikt ze op levendige manieren voorbeelden om complexe kwesties in haar project uit te leggen. We kunnen echter zeggen dat de kritiek op haar op upspeaking misschien te wijten is aan de belangrijkste reden waarom het interview werd afgenomen, namelijk om haar in staat te stellen meer over haar project te praten, maar de gemeenschap wil er meer, waarvan niemand ooit heeft gezonden. bewijzen om hun beweringen te staven.

Dus ook wordt opgemerkt dat Lightning helpt om microbetalingen gemakkelijker en sneller te maken & goedkoper, hetzelfde kan niet gezegd worden van een grotere transactie, aangezien dit veel vragen van wantrouwen binnen het systeem oproept. Stel je bijvoorbeeld onder de boete-transactie voor dat iemand met een tegoed van $ 10 wordt bestraft voor vermeende poging tot diefstal en dat zijn geld naar de ander wordt overgemaakt, hoewel het geld klein is, maar de boete-transactie zou veel wenkbrauwen oproepen. Dat gezegd hebbende, stel je nu iemand voor wiens geld $ 100.000 is en wordt verteld over een boete-transactie waarvan zijn geld zou worden overgemaakt aan benadeelde bitcoiner die klaagde over token-diefstal, als dit niet goed wordt beheerd, kan die ene handeling gebruikers ervan weerhouden om slim op te zetten. contracten op de bitcoin blockchain met behulp van Lighting Network. Hoewel het Lightning-netwerk zijn belofte heeft waargemaakt om bitcoin-transacties gemakkelijker, goedkoper en sneller te maken, moet het zichzelf verbeteren omdat grootschalige leveranciers een effectieve bijdrage leveren in elke economie..

Referenties:

https://cointelegraph.com/news/lightnings-elizabeth-stark-2017-will-be-the-year-of-smart-contracts

www.hackernoon.com/5-notable-women-in-the-blockchain-and-crypto-industry-6dd5981c0e7d

www.ccn.com/lightning-chief-its-a-bitcoin-not-blockchain-world/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me