Ben je nieuw bij cryptocurrency? Ben je net begonnen met lezen over de cryptocurrency en hoe verschillende cryptocurrencies zijn ontstaan? Zo ja, dan is er één naam die moeilijk te negeren is: Vitalik Buterin. Dus wie is Vitalik Buterin?

De meesten van ons kennen hem als de oprichter van Ethereum en de medeoprichter van Bitcoin Magazine. Zo te zien, en zijn prestaties tot dusver, is hij een begaafde millennial die uitstekend is in wiskunde, die binnen een paar weken Mandarijn heeft geleerd, de universiteit heeft verlaten en in een mum van tijd een grote invloed heeft op de crypto-industrie..

Ziet eruit als een genie, toch?

Wie is Vitalik Buterin?

Vitalik Buterin is een Russisch-Canadese programmeur die Ethereum heeft bedacht en opgericht. Hij werd geboren op 31 januari 1994 in Kolomna, Rusland. Toen hij nog maar zes jaar oud was, emigreerden zijn ouders naar Canada.


Hier is een interessant feit uit zijn jeugd, toen hij net in de derde klas zat – hij werd in een klas voor hoogbegaafde kinderen op zijn basisschool geplaatst. Nou, je kunt zeggen dat Vitalik Buterin vanaf het begin voorbestemd was voor iets groots.

Hij was goed in wiskunde en kon sneller dan een gemiddeld mens drie cijfers in zijn hoofd optellen. Hij was ook van jongs af aan geïnteresseerd in computerprogrammering. Zijn vader, Dmitry Buterin, was zelf een computerwetenschapper.

Toen hij 17 was, speelde hij graag World of Warcraft, net als elke andere 17-jarige. Hij raakte echter ook in iets anders geïnteresseerd: de Bitcoin.

Afbeeldingscredits: Techcrunch

Aanvankelijk investeerde hij niet veel in het idee van cryptocurrency, maar zijn vader wel. In korte tijd groeide deze nieuwe technologie op hem. Houd er rekening mee dat zelfs de meest ervaren financiële experts destijds niet wisten wat Bitcoin was en wat het zou worden.

Hij ging naar de Abelard School in Toronto en schreef zich vervolgens in aan de Universiteit van Waterloo. Op dat moment raakte hij nog meer betrokken bij Bitcoin.

Hij begon forumberichten te schrijven over cryptocurrency met een snelheid van 5 Bitcoins. Het was rond deze tijd dat de magere en nerdachtige student besloot om zich fulltime op dit gebied te richten. Hij raakte zo geïnteresseerd in de cryptocurrency, dat hij zelfs de universiteit verliet om al zijn tijd te investeren in zijn nieuw gevonden passie.

Medeoprichter van Bitcoin Magazine

Het was tijdens zijn studententijd dat zijn berichten over Bitcoin in een stroomversnelling kwamen en zijn opvattingen over deze beginnende technologie als inzichtelijk werden beschouwd. Omdat hij werd gezien als de autoriteit op dit gebied, richtte hij in 2012 samen met een andere Bitcoin-liefhebber, Mihai Alisie, samen met een andere Bitcoin-liefhebber, Mihai Alisie, het Bitcoin-magazine op om het meeste uit zijn nieuw verworven roem te halen..

Het tijdschrift Bitcoin werd opgericht toen hij nog op de universiteit zat. Het was een hectische tijd voor hem, want hij volgde cursussen aan de universiteit en diende tegelijkertijd als hoofdschrijver voor het tijdschrift. Het Bitcoin Magazine kan worden beschouwd als het eerste succes van Buterin, aangezien het tijdschrift een grote beïnvloeder voor Bitcoin bleek te zijn.

Iets meer over Bitcoin Magazine

BTC Media uit Nashville, Tennessee, nam Bitcoin Magazine over in 2015. BTC Media publiceert ook Distributed, yBitcoin en Let’s Talk Bitcoin. Toen Bitcoin Magazine begon, werd het gedrukt en verspreid bij Barnes & Edele. Abonnees ontvingen ook gedrukte edities. Nu is het echter alleen online beschikbaar.

Bitcoin Magazine was zeker een startpunt voor Vitalik Buterin, maar het was Ethereum dat hem tot een kracht maakte waarmee rekening moet worden gehouden in de cryptocurrency-wereld.

Dus, als iemand je vraagt, wie is Vitalik Buterin, je kunt beginnen, hij is de mede-oprichter van een van de meest populaire cryptocurrency-tijdschriften – Bitcoin Magazine.

Ethereum-oprichter

Als je zoekt naar ‘Wie is Vitalik Buterin’, is het antwoord meestal de oprichter van Ethereum. Het was Ethereum dat Vitalik Buterin maakte tot wat hij nu is. Het grappige is dat hij, toen hij de whitepaper over Ethereum schreef, niet verwachtte dat het zo goed zou werken.

Buterin geloofde bijna dat het zou worden vernield door crypto-analisten en vrij eerder zou worden ontmaskerd. Tot zijn verbazing kreeg zijn idee erkenning en lof, in plaats van geroosterd te worden. Dit was het punt waarop het allemaal begon, en Buterin werd er des te zekerder van dat dit de juiste weg was.

Hij had tenslotte zijn leven gewijd aan cryptocurrency, en het was niet meer dan normaal voor hem om zijn inspanningen een stap voor te blijven.

Wat is Ethereum?

Ethereum is een open-source, block-chain gebaseerd en openbaar computerplatform met scriptfunctionaliteit. Het Ethereum genereert de blockchain voor Ether, de cryptocurrency van het Ethereum-platform.

Ethereum is opgericht om een ​​beperking van het Bitcoin-protocol te ondervangen. Bitcoin-oprichter, S.atoshi Nakamoto, veranderde de manier waarop wereldwijde transacties werkten en verwijderde de derde partij uit het proces. Het heeft geleid tot een systeem dat transacties registreerde in een gedistribueerd grootboek dat werkt volgens het proof-of-work consensusalgoritme. Je kunt hier meer over en blockchain in het algemeen lezen.

De blockchain-technologie die Nakamoto voor Bitcoin gebruikte, had zijn beperkingen. Om veiligheidsredenen is het voor Bitcoin geschreven protocol met opzet ontworpen om alleen niet-complexe bewerkingen uit te voeren. Daarom konden complexe transacties tussen een betaler en een begunstigde niet worden uitgevoerd onder dit protocol, hoewel het idee van een dergelijke blockchain toen al geruime tijd in werking was..

Ethereum – een verbeterde versie van Bitcoin?

Buterin realiseerde zich dit probleem en besloot Turing-complete programmering te schrijven om een ​​dergelijke blockchain-technologie te creëren, die in staat is om allerlei soorten applicaties en slimme contracten te maken. Buterin gaf zijn mening over dit probleem in een van zijn interviews:

In het Ethereum-whitepaper legde hij het verder uit,

Ethereum bracht een nieuwe industrie voort, een waarin alle soorten cryptoprojecten konden worden gemaakt met hun eigen tokens.

Vitalic Buterin Politieke opvattingen

Genoeg met zijn vroege leven, zijn interesse in bitcoin en wat brengt hem ertoe om zijn eigen cryptocurrency te creëren, hoe zit het met zijn politieke opvattingen? Wie is Vitalic Buterin als het om politiek gaat?

Het is veilig om aan te nemen dat Vitalik Buterin een libertariër is en een voorstander van vrije markten. Het bewijs hiervan ligt in zijn interesse in het werk van Friedman, Mises, Sowell en Hayek. U kunt hier ook tips voor vinden in de Vitalik Buterin-blog. Hij heeft er niet voor teruggeschrokken om zijn libertaire opvattingen te uiten in zijn tweets, posts en interviews.

Buterins kijk op vrije markten is een beetje anders dan de meeste mensen. Als we het hebben over vrije markt en kapitalisme, gaat de volgende gedachte over winst. Hij maakt zich niet zozeer zorgen over de winst als hij over dit onderwerp spreekt. Zijn kijk op de vrije markt is dat ondernemers de grond krijgen om vrij en creatief te zijn.

Keer op keer heeft hij het idee geïnsinueerd dat een dergelijk systeem niet moet gaan over het opsporen van geld, maar om innovatie en creativiteit iets waardevols te laten doen voor de samenleving. Het Twitter-account van Vitalic Buterin heeft veel tweets die zijn mening over het kapitalisme onthullen.

Vitalic Buterin Twitter-handvat: @VitalikButerin

Hij lijkt zich terdege bewust van hoe systemen zoals cryptocurrency kunnen worden getransformeerd in een plan om miljoenen te vergaren. Daarom waarschuwt hij mensen in deze branche om voorzichtig te zijn.

Zijn opvattingen zijn nogal hoopvol en degenen in de cryptocurrency moeten luisteren naar zijn woorden en anderen zoals hij. Als je naar zijn reis kijkt, kun je duidelijk zien dat het innovatie is die hem drijft en niet geld. Dat betekent echter niet dat hij niet rijk is.

Simpel gezegd, als je van cryptocurrency houdt, is het aan te raden om hem te volgen op Twitter en andere sociale mediaplatforms.

Nettowaarde van Vitalik Buterin

Als je je afvraagt ​​dat hij een fortuin moet hebben verdiend met zijn schepping, dan heb je het niet helemaal mis. De marktkapitalisatie van Ethereum wordt geschat op meer dan $ 50 miljard en hij is het hoofd van de op een na meest succesvolle cryptocurrency ter wereld.

Zijn rijkdom en bezittingen zijn niet verborgen, en zijn transparantie maakt hem zelfs nog legitiemer. In februari 2016 onthulde hij hoeveel van zijn eigen cryptocurrency ETH hij heeft. Op dat moment bezat hij 630.000 ETH. Na een paar maanden liquideerde hij een vierde daarvan. Zelfs na die verhuizing heeft hij nog genoeg ETH over.

Het interessante is dat, omdat Ethereum zo’n transparante blockchain is, iedereen op elk moment kan bijhouden hoeveel ETH hij heeft. Om het u eenvoudig te maken in termen van reguliere valuta, zit hij op $ 175 miljoen.

Het is zijn transparantie over het systeem en zijn eigen middelen die Ethereum zo betrouwbaar maken. We hebben genoeg schema’s en schandalen gezien die rond cryptocurrencies draaien om onze bedenkingen te hebben. Buterin heeft echter de geloofwaardigheid eerlijk en vierkant verdiend. Het zou niet verkeerd zijn om te zeggen dat Vitalik Buterin het ware en positieve gezicht van cryptocurrency vertegenwoordigt.

Vitalik Buterin, de beïnvloeder

Buterin heeft ongetwijfeld een aanzienlijke invloed op liefhebbers van cryptocurrency. Wat hij zegt en schrijft, weegt zwaar. Hij was een influencer lang voordat Ethereum ontstond. Toen hij met Bitcoin Magazine begon, was zijn woord het woord.

Hoe kan een 24-jarige zoveel invloed hebben? Het feit dat hij met Ethereum met zo’n briljante blockchain-oplossing kwam, zou de reden kunnen zijn. Misschien was het zijn unieke kijk en transparantie die mensen ertoe brachten naar hem te luisteren, of misschien was het puur geluk. Hij heeft bijna een miljoen volgers op Twitter en is daar erg actief.

De dodelijke hoax van juni 2017 is een duidelijk bewijs van zijn invloed, zij het een trieste. Het gerucht dat Buterin omkwam bij een auto-ongeluk verspreidde zich als een lopend vuurtje. Nieuwswebsites en blogs voor cryptocurrency begonnen het nieuws te verspreiden. De prijs van Ethereum ging na dit gerucht van $ 300 naar $ 230.

Vitalik heeft erkenning en prijzen gewonnen voor zijn bijdragen.

  • Hij won de Thiel Fellowship Award in 2014
  • Vitalik Buterin won datzelfde jaar ook een World Technology Award
  • Hij werd in 2016 uitgeroepen tot een van de Fortune 40 Under 40
  • In 2018 haalde hij ook de Forbes-lijst van 30 Under 30

Buterin zelf geniet niet zo veel van zijn roem. Toen hem werd gevraagd naar zijn roem en invloed in een interview met de Financiële tijden, hij heeft geantwoord:

“Vorig jaar kwam het op het punt waarop [de roem] vervelender dan goed werd.”

Dus, wie is Vitalik Buterin? Waarschijnlijk een introverte persoon, een genie die de wereld wil veranderen, een doener met grote doelen.

Wie is Vitalic Buterin? Een fervent voorstander van decentralisatie

Het behoeft geen betoog dat Buterin de decentralisatiebeweging ondersteunt. Het bevindt zich nog in de beginfase en de wereld beweegt er geleidelijk naar toe. We beginnen pas de mogelijkheden te zien en er komt nog veel meer. Vitalik is een van de meesterbreinen hierachter en in die zin is hij ook een soort held.

Gedeelde economie gaat hand in hand met decentralisatie en grote bedrijven stappen aan boord en je weet dat het groot is als bedrijven als Microsoft erin gluren. Cryptocurrencies floreren vooral door decentralisatie. Zie hoe gedecentraliseerde apps onze wereld veranderen.

Zijn visie op decentralisatie en blockchain is dat de macht naar de kleine man gaat, d.w.z. de ondernemers. Hij vertelde WIRED in 2016:

Laatste gedachten

Dus wie is Vitalik Buterin?

Hij is een ondernemer.

Absoluut een technologisch genie.

Hij is een getallenkraker.

Ook een meertalig genie.

Hij is de oprichter van Ethereum en een meesterbrein achter het succes van de op een na populairste cryptocurrency ter wereld.

Hij is wat de wereld vandaag nodig heeft als we ernaar streven onze economieën te verbeteren, onze gegevens te beschermen en ons op de toekomst voor te bereiden.

Er zijn er velen die nog steeds denken dat cryptocurrency bedrog is, maar de waarheid is dat mensen zoals Buterin heel echt zijn en dat wat ze produceren verre van bedrog is. Zelfs nadat hij zo’n succes heeft behaald, stopt hij niet. Hij heeft onlangs Rusland bezocht en een ontmoeting gehad met president Poetin. Het resultaat? Een andere cryptocurrency voor de Russische markt is in gesprek. Met zijn ideeën en zijn ethische standpunt lijken cryptocurrency en blockchains in goede handen te zijn.

 

Referenties:

https://github.com/ethereum/wiki/wiki/White-Paper

https://www.wired.com/2014/01/ethereum/

https://www.wired.com/2016/06/the-uncanny-mind-that-built-ethereum/

https://www.forbes.com/profile/vitalik-buterin/

https://vitalik.ca/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me