Maak kennis met Flure – een uitgebreide oplossing voor bedrijfsgegevensbeheer en het delen van vertrouwde gegevens

Wat is Fluree?

Fluree is een gegevensbeheerplatform dat is gebouwd om moderne toepassingsvereisten te ondersteunen en externe en zelfs gedecentraliseerde mogelijkheden voor het delen van gegevens, samenwerking en transactiebeheer mogelijk te maken. Fluree is een veelzijdige toolkit die kan worden gebruikt om bedrijfstoepassingen van stroom te voorzien, vertrouwde gegevensuitwisseling en samenwerking mogelijk te maken en end-to-end blockchain-oplossingen te bouwen..

Hoewel het gebruikelijk is om een ​​duidelijk onderscheid te maken tussen blockchains en databases, heeft Fluree de twee respectieve technologieën gecombineerd om een ​​tool te bieden om datacentrische applicaties uit te bouwen die praktisch (en schaalbaar) gebruik maken van decentralisatie, onveranderlijkheid en data-integriteit..

Team grootte – 8

Plaats – Winston-Salem, North Carolina, VS.

Hoe ziet de architectuur van Fluree eruit??

De meeste moderne databases draaien de transactor-engine (de “schrijft”) en de query-peer (de “leest”) op hetzelfde knooppunt (server). Om de schaalbaarheid van een moderne database en de onveranderlijke en gedecentraliseerde voordelen van een blockchain te bieden, heeft Fluree de traditionele database in twee delen opgesplitst: FlureeDL en FlureeDB.

FlureeDL is een grootboek dat alle transacties valideert, opslaat en beveiligt. FlureeDB maakt gebruik van FlureeDL met een semantische grafiekquery-engine voor het aandrijven van bedrijfstoepassingen.

Beide systemen schalen onafhankelijk en zijn configureerbaar (regels, machtigingen, etc.).

Wat zijn enkele van de kernfuncties van Fluree??

 • Bewijsbare geschiedenis – Bewijs niet alleen de integriteit van elk stukje gegevens in uw systeem, maar ook de oorsprong van elke transactie.
 • Manipulatiebewijs – Als een logboek dat alleen kan worden toegevoegd, geeft Fluree een aantoonbaar en volledig auditspoor af, bestand tegen manipulatie.
 • Historische gegevenstoegang – Voer query’s uit op een bepaald tijdstip – waardoor elke toepassing onmiddellijk de mogelijkheid heeft om terug te spoelen.
 • Semantische grafiekquery’s – Fluree legt gegevens bloot in een rijke database met semantische grafieken, die in staat is om zeer analytische aggregaties uit te voeren.
 • Decentralisatie – Desgewenst decentraliseer uw grootboek met programmeerbare regels en inplugbare consensus voor slimme governance.
 • Directe gegevensuitwisseling via API’s – Beveiligde toegangsrechten waar ze horen – op de datalaag in plaats van een web van API’s samen te voegen.

Welk probleem of welke reeks problemen probeert het project op te lossen??

Het team van Fluree streeft ernaar om nogal wat problemen op te lossen in het datamanagementspectrum, maar vanuit het blockchain-perspectief wil Fluree de immense voordelen die blockchain met zich meebrengt rechtstreeks naar de datalaag van een typische applicatiestack brengen..

Blockchain is geëxplodeerd met een grote vraag naar applicaties die onveranderlijkheid, transparantie en decentralisatie bieden, maar een universele factor heeft veel projecten gehinderd: gegevensbeheer en opslag. Openbare blockchains zijn geoptimaliseerd en ontworpen voor een zeer eenvoudige overdracht van activa – waarvoor minimale gegevensbeheerbehoeften nodig zijn.

Maar wat gebeurt er als we hetzelfde blockchain-formaat proberen aan te passen aan de onderneming, bijvoorbeeld een ERP-applicatie voor de toeleveringsketen die inkooporders, belanghebbenden, RFID-informatie en meer beheert? Het bouwen van een blockchain-oplossing die native data en metadata verwerkt, wordt een grotere uitdaging – zowel in ontwikkeling als in informatiebeveiliging.


Projectmanagers hebben ontdekt dat, aangezien de meeste blockchains verbinding maken via de “business logic” -laag van de applicatiestack, ze nog steeds gegevens en metadata met betrekking tot blockchain-transacties naar een gecentraliseerd, statisch databasesysteem moeten pushen. Het ontbreken van volledige gegevensopslag in de keten leidt tot een integratielaag die niet nodig is (of zoals sommigen het zeggen: “proberen blockchain in een stapel te dwingen die het simpelweg verwerpt”.)

Fluree lost dit data-integratieprobleem op als een grondgebonden databasetechnologie, waardoor ontwikkelaars een uniforme en onveranderlijke dataset kunnen bouwen om hun applicaties van stroom te voorzien en te schalen. Geen plakkerige integraties of extra lagen – slechts één, opvraagbare blockchain-datastore geoptimaliseerd voor bedrijfstoepassingen.

Waar zie je de meeste tractie?

We zien doorgaans interesse in Fluree in twee categorieën: ten eerste, SaaS-providers of SaaS-adviesbureaus die hun blockchain-toolkit willen uitbreiden. Ten tweede hebben we een ongelooflijke gemeenschap van startups die Fluree gebruiken als hun infrastructuur om hun aanbod uit te bouwen.

In termen van brancheverticalen is Fluree een brancheagnostische data-oplossing. We zien echter veel belangstelling voor het bijhouden van gegevens in de toeleveringsketen, verzekeringen, gezondheidszorg en de overheid.

Waarin verschilt Fluree van andere blockchain-oplossingen?

Fluree is een private / enterprise blockchain die zich richt op gegevensbeheer en transactionele integriteit tussen partijen die Fluree SmartFunctions ™ gebruiken. Fluree werkt op een meer generiek niveau dan de meeste blockchains, die doorgaans speciaal zijn gebouwd om activatransacties te vergemakkelijken (d.w.z. geld, effecten, digitale activa). Door op een meer configureerbaar niveau te werken, naast het functioneren als een betere gegevensopslag, maakt Fluree het mogelijk om delen (of alle) van de gegevensopslag te decentraliseren en te gebruiken als een gezamenlijke transactieoplossing.

Wanneer een blockchain gewenst is om betrouwbare en transparante activatransacties mogelijk te maken naast een bestaande applicatie (waarbij de blockchain als een service fungeert), of voor een applicatie die volledig geldgeoriënteerd is en dus weinig tot geen aanvullende applicatielogica of UI vereist, bestaande blockchains zullen waarschijnlijk een sneller pad bieden dan Fluree, aangezien hun documentatie en configureerbare regels op dat specifieke probleem zijn gericht. Fluree heeft de mogelijkheid om dergelijke oplossingen en meer te faciliteren, maar moet voor elk van deze doeleinden worden geconfigureerd.

Voor doeleinden waarbij de blockchain gewenst is om het delen van informatie of informatie naast activatransacties te vergemakkelijken, biedt Fluree een enkele allesomvattende oplossing en levert het een enorm nut aan elk van de deelnemers rond de gegevens die worden beheerd en gedeeld. Traditionele blockchains missen de mogelijkheid om gegevens te beheren in de mate die bedrijfstoepassingen nodig hebben – sommige kunnen stukjes informatie opslaan, maar bieden geen uitgebreide zoekfunctie voor die informatie. Waar informatie deel uitmaakt van de blockchain-oplossing, worden ontwikkelaars gedwongen om al het gegevensbeheer in een traditionele (gecentraliseerde) database te bouwen, die dezelfde integriteit mist als de blockchain, en vervolgens aangepaste API’s te bouwen om die gegevens met andere partijen te delen. Het resulteert in een dure, geplaveide reeks technologieën die uit verschillende werelden van technologie kwamen (gecentraliseerd versus gedecentraliseerd).

Fluree blockchain-opstartteam

Photo Credit: Innovation Quarter

Hoe is de technologie beschikbaar om vandaag te gebruiken??

Aan de slag gaan met Fluree is gratis – zowel als in de cloud gehost en als downloadbaar Java-uitvoerbaar programma. Fluree zal binnenkort ook worden gelanceerd als een open source-project om verdere gemeenschapsontwikkeling te ondersteunen.

Tractie

Fluree lanceerde zijn bètaprogramma eind 2017 en trok meer dan 750 organisaties aan die zich momenteel hebben aangemeld voor de gratis community-editie. Fluree is in november 2018 overgestapt op productie en heeft ondernemingscontracten ondertekend, waaronder een breed scala aan gebruiksscenario’s in de industrie:

 • Kleding stof, een marktplaats voor consumentengegevens
 • SSBI, een gezamenlijke inspanning met de Indiase regering om eigendomsrecords op te bouwen
 • Benekiva, een insurtech-bedrijf dat zich richt op het digitaliseren van het proces van levensverzekeringsclaims
 • Ideeënblok, een startup die de digitale octrooimarkt wil verstoren
 • Docsmore, een cloudgebaseerd technologiebedrijf voor documentbeheer

Onderscheidingen

 • 10 coolste big data-producten van 2017CRN Magazine
 • 10 Data Analytics-leveranciers om in de gaten te houden in 2018The Channel Company
 • Top 20 coolste cloudleveranciersCRN Magazine
 • Opstarten om te kijkenDatabasetrends en toepassingen
 • Top 10 opstarten in North CarolinaNC Tech Association
 • Wereldwijde Top 50-startupGoogle’s Startup Grind

Dit bericht maakt deel uit van het 101 Blockchains for Startups Initiative en is geschreven door Kevin Doubleday, Communications Lead bij Fluree.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map