Ardor vs Ethereum: wat zijn de voor- en nadelen?

De cryptocurrency-wereld wordt steeds meer overspoeld met een reeks nieuwe ideeën en innovaties, terwijl munten hun concurrentievoordeel en uniciteit proberen te bevestigen. Ardor vs Ethereum (ETC) lijkt de laatste strijd te zijn, die vorm krijgt, terwijl cryptocurrencies de aandacht van mensen trekken.

Dus hoe kunnen deze twee eerlijk tegen elkaar zijn?

Ardor vs Ethereum: Purpose

Ardor werpt zichzelf op als een blockchain-as-a-service-platform waarmee mensen blockchain-technologie kunnen gebruiken met kinderketens. De blockchain as a service biedt een hoofdketen die zowel blockchain-beveiliging als decentralisatie afhandelt, plus aanpasbare kindketens die andere transacties afhandelen.

Ardor Blockchain

Afbeelding tegoed: Ardor

De ontwikkelaars achter Ardor zijn dezelfde die aan hebben gewerkt NXT, een ander blockchain-project dat de toegang tot blockchain-technologie wil democratiseren. Het primaire doel van Ardor is om kritieke problemen van blockchain-bloat op te lossen, evenals schaalbaarheid en maatwerk.

Ethereum daarentegen is een open software op basis van blockchain-technologie. Het gedistribueerde blockchain-netwerk biedt een platform waarop ontwikkelaars gedecentraliseerde applicaties kunnen bouwen en implementeren.

Ethereum is zo gebouwd dat ontwikkelaars slimme contracten kunnen bedenken, dit zijn scripts die automatisch taken uitvoeren wanneer aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

Ardor versus Ethereum: de voordelen

Ardor voordelen

Afbeelding tegoed: Ardor

Ardor is een evolutie van NXT, de eerste blockchain die ooit helemaal opnieuw is gebouwd, en wordt geleverd met veel verbeteringen die mogelijk zijn gemaakt door de wijziging van de onderliggende blockchain. Om te beginnen maakt het zichzelf vrij van veel data naar efficiëntie verbeteren en snelheid door het creëren van meerdere ketens.

De bovenliggende keten van Ardor bewaart alleen essentiële informatie met andere transactie-informatie die naar onderliggende ketens wordt verplaatst. Ardor blockchain is dus minder omslachtig en efficiënter voor transacties.


Ethereum daarentegen, net als de Bitcoin-winkel en verwerkt transacties op een enkele blockchain. Om deze reden heeft het momenteel een capaciteit van 121 GB blockchain, wat betekent dat revalidatie moet plaatsvinden voor alle nieuwe knooppunten. Dit verklaart de schaalbaarheidsproblemen.

Beveiliging met Ardor-blockchain is ook op een ander niveau dankzij de ouder-kindketens die transacties en gegevens van elkaar scheiden.

Ardor wordt ‘de WordPress van blockchain’ genoemd, omdat het een straatvrije interface biedt die mensen kunnen gebruiken zonder codering. Ethereum daarentegen is gebouwd om een ​​hoog niveau van maatwerk weer te geven, ideaal voor ontwikkelaars met gepolijste codeervaardigheden.

Ardor vs Ethereum: The Cons

ETH

Afbeelding tegoed: Ethereum

Ardor bevindt zich nog in de beginfase van ontwikkeling. Hoewel het vooruitzichten heeft getoond om van goede waarde te zijn voor gebruikers, ontwikkelaars en bedrijven, heeft het nog een lange weg te gaan. Het zal even duren voordat het een gangbare naam wordt in de cryptocurrency-ruimte.

Ethereum biedt daarentegen essentiële technologische feiten. Om te beginnen draait het platform op slimme contracten die populair worden, waardoor het hele netwerk technologisch gezond en gevestigd is.

Ardor kan de populariteit die Ethereum in de korte periode heeft opgebouwd niet evenaren, aangezien het fungeert als een donatieplatform voor Initial Coin Offerings. Het platform heeft veel projecten geholpen om maximale bekendheid te krijgen door economisch gestimuleerde inspanningen.

Bekijk onze andere vergelijkingen:

  • Bitcoin versus Ethereum? Wat is het verschil?

  • Ethereum versus Litecoin: waarom LTC voor transacties is en ETH voor slimme contracten?

  • EOS vs Ethereum: een potentiële Ethereum-moordenaar!

  • NEO versus Ethereum: wat beter is?

  • Ethereum vs Ripple: diepgaande vergelijking

Bottom Line

Ardor lijkt in een stroomversnelling te komen in de cryptocurrency-ruimte dankzij de nieuwe innovatieve manieren om de blockchain-infrastructuur en -beveiliging te structureren. Dat gezegd hebbende, kan het slechts een kwestie van tijd zijn voordat bedrijven het implementeren, aangezien het geen hoog niveau van expertise of doorlopend onderhoud vereist.

Ethereum blijft daarentegen een blockchain-project dat de voorkeur heeft voor ontwikkelaars, gezien zijn unieke middelen voor het ontwikkelen van slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties. Hoewel Ethereum een ​​voorsprong lijkt te hebben op Ardor, valt nog te bezien of het zijn voordeel zal behouden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map