Er zijn een aantal mensen die onlangs de wereld van blockchains aan het verkennen zijn. Mensen verwarren de blockchains vaak met cryptocurrencies. Sommigen zijn geneigd te geloven dat het slechts synoniemen zijn. Nou, je kunt raden dat ze zeker niet hetzelfde zijn. Dus, wat zijn de grote verschillen tussen hen? Houd je paarden vast, je zult alles over deze twee weten in dit artikel over blockchain versus cryptocurrency.

Blockchain versus cryptocurrency: wat is een blockchain?

Oké, dus eerst komen de blockchains. De blockchain is een technologie waar transacties of gegevens worden opgeslagen. Elk blok in de keten bevat een uniek stukje data of informatie. Deze blokken combineren een complete ketting en werken als een groot digitaal grootboek. Alle gegevens worden chronologisch opgeslagen.

Helemaal aan het begin, toen Satoshi Nakamoto de technologie uitvond die hij de zijne noemde blockchain als Bitcoin. Opnieuw is de naam van de cryptocurrency in het ecosysteem ook Bitcoin. Dit is waar de verwarring begon. Toen was het gewoon een peer-to-peer elektronisch geld.

Blockchain

Na de economische crash in 2008 schreeuwde de wereld om nieuw geld dat niet verloren zal gaan door enkele fouten van de banken. De wereld had een hekel aan de banken omdat veel mensen alles verloren wat ze hadden. Bitcoin begon het potentieel te tonen om het nieuwe bankbestendige (!) Geld te zijn waarop mensen kunnen vertrouwen.

Later kwamen veel andere blockchains aan het licht, zoals Ripple en Ethereum. Ze hebben de technologie nog geavanceerder gemaakt. Ze lieten ons zien dat een blockchain veel andere aspecten kan hebben. Het kan alle soorten gegevens opslaan. In zekere zin was het een technologische hausse. Wat mensen kunnen doen met deze blockchain-technologie is grenzeloos.

Kenmerken van Blockchains

Een blockchain heeft 4 belangrijke kenmerken. Ze zijn als volgt,

1. Gedecentraliseerd. Niemand kan dus de manier waarop een blockchain zou moeten werken, wijzigen of manipuleren.

2. Een gedistribueerd grootboek om fraude tegen te gaan en het beheer te vergemakkelijken.

3. Het slaan van munten is een veelvoorkomend scenario. Je zou kunnen denken aan het delven van Bitcoins als het slaan van munten.

4. Tamper gratis ecosysteem.


Blockchain versus cryptocurrency: wat is een cryptocurrency?

Cryptocurrency is een heel nieuw ander verhaal! Je kunt het de troef noemen die de blockchain-technologie gebruikt – het geld van het netwerk. In technische termen noemen mensen het vaak de “tokens”. Hoewel er blockchains zijn die geen tokens gebruiken in hun ecosysteem. Het is een tokenloze blockchain. Ripple zonder hun munt XRP kan een goed voorbeeld van een dergelijk type zijn. Daar komen we later op terug, dat is een ander verhaal.

Blockchain versus cryptocurrency

Wanneer we materialen of diensten uitwisselen, moeten we een gemeenschappelijk monetair item gebruiken waarvan beide partijen ermee instemmen dat het waarde heeft. Cryptocurrency is dat gemeenschappelijke bezit dat beide partijen hun vertrouwen hebben – ruilmiddel.

Je kunt het zo zeggen: blockchains zijn de federale bank van de VS en cryptocurrencies zijn de Amerikaanse dollars.

Zoals we de tokenless blockchains hebben gezien, zijn er ook blockless cryptocurrencies. IOTA is een goed voorbeeld van een dergelijk gedistribueerd grootboekbedrijf.

Niet elke munt heeft dezelfde naam als de Blockchain die het gebruikt. Zoals, Ethereum gebruikt Ether (ETH) en Ripple gebruikt XRP.

Er kunnen meerdere cryptocurrencies op dezelfde blockchain worden gebouwd. Zelfs u kunt bijvoorbeeld uw eigen cryptocurrency maken met behulp van de blockchain van Ethereum. De technologie is echt geavanceerd en solide.

Hoe zou u cryptocurrencies kunnen bezitten?

Dus, wil je cryptocurrencies bezitten? Er zijn gewoonlijk twee scenario’s over hoe u dit zou kunnen doen:

1. Mijn de valuta met behulp van uw verwerkingskracht en elektrische energie.

2. Koop de valuta bij een vertrouwd crypto-uitwisselingscentrum.

Kenmerken van cryptocurrencies

Er zijn enkele gemeenschappelijke kenmerken of eigenschappen van de crypto’s,

1. Onomkeerbaar, dat wil zeggen, wanneer de transactie wordt gedaan waar geen weg terug is.

2. Pseudoniem.

3. Snel en veilig

4. U hoeft geen toestemming te vragen om iemand geld te geven of aan te nemen.

5. Het marktaanbod wordt strikt gecontroleerd. Er is maar een beperkt aantal bitcoins op de planeet.

6. Gebaseerd op het IOU-systeem, dus er zijn geen schulden.

Laatste woorden

Dus jongens, dit was het. Ik denk dat je de kern begrijpt van de verwarring tussen blockchain en cryptocurrency. Raak nooit in de war over het onderwerp. Als u van plan bent om in cryptocurrencies te investeren, kunt u beter een idee krijgen van alles wat er toe doet. Hier zijn enkele geweldige artikelen die de race van kennis voor zouden zijn. Ik hoop dat je een geweldige reis voor de boeg hebt!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me