Ethereum vs. Ripple: diepgaande vergelijking

Ethereum versus Ripple is een strijd die vorm krijgt naarmate de twee blockchain-projecten baanbrekende oplossingen blijven leveren die serieuze gevolgen hebben voor verschillende sectoren. Dus hoe verschillen deze twee populaire blockchain-projecten van elkaar, maar ze zijn allemaal gebaseerd op blockchain-technologie?

Ripple Vs. Ethereum: hoofddoel

Ethereum is gemaakt met als doel rivaliserende financiële instellingen te bieden door een gedecentraliseerd netwerk te bieden, waar mensen kunnen handelen en zaken kunnen doen zonder toezicht van een gecentraliseerde autoriteit. Het is daarom een ​​forum waar mensen elkaar ontmoeten om projecten op te zetten en af ​​te spreken hoe verschillende veranderingen kunnen worden doorgevoerd.

Ethereum wordt ook gebruikt om collega’s bij elkaar te brengen in projecten waarin ze geloven. Het wordt ook gebruikt om de ontwikkeling en creatie van nieuwe tokens te ondersteunen die gezamenlijk ERC20 worden genoemd..

Ripple, aan de andere kant, is opgericht met als doel financiële instellingen te ondersteunen in plaats van ze te rivaliseren. De blockchain project heeft tot doel het voor financiële instellingen gemakkelijk te maken om financiële transacties op een blockchain uit te voeren. Het project is niet gedecentraliseerd maar gecentraliseerd, waarbij consensus vereist is om eventuele wijzigingen door te voeren.

RippleNet, mogelijk gemaakt door Ripple, is een blockchain-oplossing die steeds populairder wordt voor het faciliteren van grensoverschrijdende betalingen. Het netwerk biedt ook directe afwikkeling van transacties en bidirectionele messaging-mogelijkheden.

Ripple brengt zichzelf op de markt als een nuttig mechanisme voor grensoverschrijdende transacties, aangezien Ethereum zichzelf beschouwt als een digitaal token en een ruileenheid.

Ethereum vs. Ripple: technologie en toekomstige ontwikkeling

Ripple is een open source gedistribueerd betalingssysteem dat directe betalingen tegen minimale kosten mogelijk maakt. Het protocol van het netwerk maakt transacties tussen meerdere valuta’s mogelijk zonder dat een centrale autoriteit nodig is.

Ethereum daarentegen is een stukje software dat maakt het mogelijk de verificatie en uitvoering van code op de Ethereum-blockchain. Ethereum biedt ook ondersteuning voor gedecentraliseerde applicaties die vergelijkbaar zijn met traditionele computertoepassingen, maar met een verhoogde beveiligingslaag en minder risico op downtime..

Ripple Vs. Ethereum: distributie van munten

De XEP Ledger van Ripple wordt onderhouden in een Protocol Consensus Algorithm dat verschilt van proof-of-work-systemen die vaak worden gebruikt in andere cryptocurrencies. Alle munten voor de eigen valuta van het project zijn bij de lancering voorgemijnd, wat betekent dat het niet mogelijk is XRP te minen.

Aan het begin van het project werden 100 miljard XRP-munten gewonnen, waarvan Ripple 7 miljard bezit. Ripple beheert ook ongeveer 55 miljard XRP-munten via een geblokkeerde rekening.


Ethereum wordt daarentegen onderhouden met behulp van een proof of work-algoritme genaamd Ethash. Ether is de onderliggende cryptocurrency die het netwerk aandrijft en fungeert als een vorm van betaling voor het uitvoeren van gedistribueerde applicaties op het platform.

In tegenstelling tot Ripple kan Ethereum worden gedolven in een proces waarbij miners computers opzetten om cryptografische puzzels op te lossen. Bovendien werd in 2014 in totaal 60 miljoen ether gecreëerd aan bijdragers van de voorverkoop, waarvan 20% of 12 miljoen werd toegewezen aan het ontwikkelingsfonds.

Ethereum vs. Ripple: schaalbaarheid

Ripple vs. Ethereum-vergelijking zou niet compleet zijn zonder te kijken naar het schaalbaarheidsaspect van de twee blockchain-projecten. Schaalbaarheid verwijst naar het totale aantal transacties dat een blockchain in een bepaalde periode kan afhandelen.

Ripple heeft een voorsprong, niet alleen tegen Ethereum, maar ook tegen andere cryptocurrencies, aangezien de blockchain tot 1.500 transacties per seconde kan verwerken. Dit is 100 keer meer dan wat Ethereum kan verwerken, een voordeel waardoor het netwerk veel belangstelling heeft getrokken van het reguliere financiële systeem.

Ripple heeft ook een voorsprong op Ethereum als het gaat om transactiesnelheid. Ethereum levert elke twee minuten een transactie. Ripple daarentegen kan elke vier seconden een transactie afleveren.

Bekijk onze andere vergelijkingen:

  • Bitcoin versus Ethereum? Wat is het verschil?

  • Ethereum versus Litecoin: waarom LTC voor transacties is en ETH voor slimme contracten?

  • EOS vs Ethereum: een potentiële Ethereum-moordenaar!

  • Ardor vs Ethereum: wat zijn de voor- en nadelen?

  • NEO versus Ethereum: wat beter is?

Gevolgtrekking

Ripple zegeviert Ethereum als het gaat om het afhandelen van valutatransfers, gezien de transactiesnelheden en het totale aantal transacties dat het een seconde kan verwerken. Ethereum verslaat Ripple daarentegen als het gaat om het omgaan met een reeks gecompliceerde interacties tussen meerdere partijen, een voordeel dat het heeft gezien dat het werd gebruikt voor zaken als slimme contracten.

De strijd tussen Ethereum en Ripple zal naar verwachting nog vele jaren voortduren, aangezien de twee blockchain-oplossingen een voorsprong hebben in hun respectievelijke specialisatiegebieden.

Genoten van dit artikel? Bekijk Stellar vs Ripple.

Nieuw in deze wereld? Bekijk de complete beginnershandleiding over hoe u in crypto kunt investeren.

* Disclaimer: het artikel mag niet worden opgevat als, en is niet bedoeld als beleggingsadvies. Claims in dit artikel vormen geen beleggingsadvies en dienen niet als zodanig te worden opgevat. Doe je eigen onderzoek en zorg ervoor dat je onze volledige Disclaimer leest.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map