Het is nu bijna halverwege 2018 en het wordt misschien de hoogste tijd dat u in cryptocurrency investeert. We kennen allemaal Ethereum, de crypto met het op één na hoogste marktkapitaal die Smart Contracts naar ons heeft gebracht. Nou, NEO is eigenlijk hetzelfde. Mensen noemen het zelfs het ‘Chinese Ethereum’ of ‘Ether van het Oosten’.

Dus, is het dezelfde technologie? Nee, in filosofische en technische POV hebben ze veel verschillen. Laten we deze twee eens bekijken en beslissen welke munt meer potentieel vertoont. Wie is de betere kanshebber? Het is NEO versus Ethereum. Laat de strijd beginnen!

NEO versus Ethereum: The Battle of Experience and Youth


Ethereum heeft het voorrecht om de eerste beweger te zijn, wat betekent dat het meer erkenning heeft dan de pasgeboren Chinese versie ervan.

Maar NEO is slimmer, jonger en sneller. Ze hebben grote namen die hen steunen. De Chinese regering steunt het en ook door de staat en de nationale banken. Zelfs de tech-giganten zoals Alibaba en Microsoft zitten achter de snelle opkomst van deze altcoin eind 2017.

Filosofisch gezien hebben ze allebei dezelfde soort marktvisualisatie. Zowel Ethereum als NEO zijn non-profit blockchain-community die zich richt op Smart Contracts of Smart Economy.

Ethereum-portemonnee heeft de valuta Ether, terwijl NEO NEO en Gas heeft. Zoals eerder gezegd, Ethereum is ouder en heeft daarom de 2e titel in de cryptowereld met een marktkapitalisatie van $ 57 miljard.

NEO is veel jong en gelooft in dezelfde ideologie, maar bevindt zich in de 11e rang met een marktkapitalisatie van $ 3,4 miljard. NEO-cryptocurrency vertoont echter een groot potentieel, aangezien de NEO-cryptocurrency-prijs is gestegen naar $ 52.

NEO heeft de Tech!

Ethereum alleen wensen worden weer jonger. Maar ze zijn diep geworteld in de markt en kunnen de technologie nu niet aanpassen. NEO kan bijvoorbeeld 10.000 transacties per seconde verwerken, terwijl Ethereum er slechts 15 aankan.

NEO gebruikt een beter geavanceerd consensus-algoritme voor het valideren van dBFT, terwijl Ethereum nog steeds vasthield aan het oudere Proof-of-Stake-algoritme. Proof-of-Stake (POS) wordt beschouwd als meer stroomverbruikend en zwaarder.

NEO ondersteunt meer algemene C # en Java. Ze zijn zelfs van plan om Python en Go als extra taal toe te voegen. Dus steeds meer programmeurs kunnen deelnemen aan de blockchain-technologie.

Ethereum daarentegen gebruikt een beetje onorthodoxe programmeertaal genaamd Solidity. U kunt niet voldoende codeerders vinden die de taal kennen. Dat is nog een minpuntje voor de oudere broer.

NEO heeft ook de betere technologie om hacks en cyberaanvallen af ​​te handelen dan Ethereum. Hoe? Ze hebben het NeoQS-antikwantummechanisme om deze aanvallen beter aan te pakken. Omdat Ethereum niet zo’n soort beschermingsmaatregel heeft, staan ​​ze enigszins achterpoten.

Maar er is een enorm verschil tussen de aard van deze twee ecosystemen. Ethereum is minable, terwijl NEO dat niet is. Bovendien staat NEO geen breuken toe, ze hebben alleen de gehele getallen. Terwijl Ethereum in fracties kan worden gekocht of verkocht.

In deze strijd tussen NEO en Ethereum heeft NEO een duidelijk voordeel.

Wie heeft er betere back-up en ondersteuning?

NEO is een bankvriendelijke cryptocurrency die in feite tegen het algemene idee van decentralisatie is. De crypto heeft een duidelijke betrokkenheid van de Chinese overheid. Zoals we in het verleden hebben gezien, is China een enorme markt en zijn ze goed in staat westerse bedrijven te verslaan in termen van gebruikers. We hebben dit gezien voor Alibaba, we hebben dit opnieuw meegemaakt voor WeChat. Ze kunnen een serieuze uitdaging vormen voor de westerse technologiemarkt.

Ethereum is bijna het tegenovergestelde van NEO. Ze zijn tegen centralisatie en betrokkenheid van de overheid. Ze hebben dus een groot aantal algemene fans die voor het ware doel van cryptocurrency staan.

Bekijk onze andere vergelijkingen:

  • Bitcoin versus Ethereum? Wat is het verschil?

  • Ethereum versus Litecoin: waarom LTC voor transacties is en ETH voor slimme contracten?

  • EOS vs Ethereum: een potentiële Ethereum-moordenaar!

  • Ardor vs Ethereum: wat zijn de voor- en nadelen?

  • Ethereum vs Ripple: diepgaande vergelijking

Laatste gedachten

Vanaf nu, in deze NEO vs Ethereum-strijd, moet je je nog steeds aan Ethereum houden, omdat het al geruime tijd meer vertrouwd en in de mainstream is en langzaam de kloof begint te dichten met Bitcoin, de grootvader. U moet Ethereum-nieuws volgen.

Maar nogmaals, u moet NEO cryptocurrency-nieuws goed in de gaten houden en op de hoogte blijven van de voorspelling en prijs van neo cryptocurrency. Wie wordt de nieuwe Bitcoin? NEO met zijn slimme economie of het Ethereum met de pioniersvisie. De keuze is aan jou en jij alleen!

Genoten van dit artikel? Bekijk Stellar vs Ripple en Ethereum vs Ripple.

Nieuw in deze wereld? Bekijk de ultieme beginnershandleiding over hoe u in crypto kunt investeren.

* Disclaimer: het artikel mag niet worden opgevat als, en is niet bedoeld als beleggingsadvies. Claims in dit artikel vormen geen beleggingsadvies en dienen niet als zodanig te worden opgevat. Doe je eigen onderzoek en zorg ervoor dat je onze volledige Disclaimer leest.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me