30+ Corda Mülakat Soruları ve Cevapları

Corda röportajı için hazırlanıyor musunuz? Hazırlığınız için en iyi blockchain mimarı mülakat sorularını kapsayacak uzman rehberi getiriyoruz.!

Blockchain ile ilgili işler için büyük bir talep var. Bu dolaylı olarak Corda gibi blockchain teknolojilerinin de talep göreceği anlamına geliyor. Makale, kendilerini röportaj için hazırlamaya çalışan blok zinciri öğrenicilerini hedefliyor. Corda’da çok sayıda röportaj sorusu üzerinden geçeceğiz.

Çok yakında: Corda Geliştirme Kursu Yeni Başlayanlar Kılavuzu

Contents

Neden Corda? Talebini Anlamak

İşletmelerin işleri için açık kaynaklı çözümleri benimsemeleri yaygındır. Bu onlara çözümü gereksinimlerine göre kullanma yeteneği verir..

Şu anda, Corda blockchain ekosistemi güçlüdür ve çok sayıda geliştirici, onu endüstri oyuncuları arasında daha istikrarlı ve standart hale getirmek için çalışır. Corda platformunda, geliştiriciler CorDapps oluşturabilir. Ayrıca, blockchain platformu, gizlilik odaklı yaklaşımıyla ve ayrıca işlemlerle ve kayıt tutmayla ilgili maliyetleri düşürmesiyle bilinir. Sonuç, kolaylaştırılmış iş operasyonlarıdır.

Blockchain Röportajına Nasıl Hazırlanırsınız??

Röportaj için hazırlanmak asla kolay değildir! Ama bu sizi caydırmamalı. Konunun temellerinde güçlü olduğunuzdan ve ileri düzey konular hakkında bilgi edinme becerisine ve yeteneğine sahip olduğunuzdan emin olmalısınız. Blockchain mülakat sorularının üzerinden geçmek, mülakat sırasında da size avantaj sağlayacaktır..

Bu makalede, Corda röportajı gibi blockchain tabanlı bir röportaj için hazırlamanız gereken tüm önemli şeyleri ele aldık. Emin olmanız gereken tek şey, öğrenmenizi, çözmeyi hedeflediğiniz şirkete göre değiştirmektir..

Roller ve Gereksinimleri

Bir Corda röportajına giderken başvurabileceğiniz birçok rol vardır. Çoğu şirket, özel olarak bir Corda geliştiricisi değil, blockchain söz konusu olduğunda iyi bir beceriye sahip birini arar..

Örneğin, bir uzman veya bir blockchain mimarı arıyor olabilirler. Her ikisinin de yönetmede ve başarılı olmak için biraz farklı bir beceri setini gerektirmede farklı rolleri vardır..

Şimdi kayıt: Sertifikalı Kurumsal Blok Zinciri Mimarı (CEBA) Kursu

30+ Corda Mülakat Soruları ve Cevapları


R3 Corda mülakat sorularına başlayalım.

Temel Corda Mülakat Soruları

1. Corda nedir?

Cevap: Corda, işletmeleri hedefleyen popüler bir blockchain projesidir. İşletmelerin sıkı bir gizliliği yönetebilecekleri birlikte çalışabilir bir blok zinciri ağı geliştirebilecekleri, oluşturabilecekleri ve sürdürebilecekleri açık kaynaktır. Corda, akıllı sözleşme teknolojisi söz konusu olduğunda parlıyor. İşletmeler doğrudan işlem yapabildiğinden işletmeye doğrudan değer katar. Dahası, şirketler artık daha endüstri odaklı olduklarından Corda kullanım örnekleri konusunda istekliler.

2. Corda’nın Temel Hedefleri Nelerdir??

Cevap: Corda farklıdır ve Corda’nın temel hedefleriyle anlaşılabilir. Uzun ömür ve iş için inşa edilmişlerdir. 300’den fazla Corda ekosistem katılımcısıyla, iş ekosisteminde hızla büyüyor.

3. Corda Açık Kaynaktır?

Cevap: Evet, Corda açık kaynaklı bir blockchain projesidir. Bu, işletmelerin kullanabileceği ve kendi gereksinimlerine göre özelleştirebileceği anlamına gelir..

4. Corda’ya İzin Verildi?

Cevap: Piyasadaki diğer popüler platformların aksine, Corda tamamen izinli bir blok zinciridir ve ağdaki her kullanıcı bilinir. Bu nedenle bu platform, kurumsal kullanım durumları için daha uygundur.

5. Kısaca R3’ün Tarihini Bize Anlatın.

Cevap: R3, Corda’yı geliştirdi ve ilk versiyonunu Nisan 2016’da piyasaya sürdü. O sırada 200 endüstri ve teknoloji ortağı vardı. İlk piyasaya sürüldüğü sırada açık kaynak değildi. Kasım 2016’da açık kaynak oldu.

Bir sonraki büyük kilometre taşı, Kasım 2017’de Corda 2’nin piyasaya sürülmesidir. Şu anda mevcut olan en son sürüm, Şubat 2014’te Corda 4’tür. Şu anda, 1800’den fazla taahhüdü var.

6. Bize Corda Yol Haritasını Anlatın

Cevap: Corda, topluluk geri bildirimlerini yakalamak ve açık kaynak projesini iyileştirmek için üzerinde çalışmak istiyor. Şu anda Corda 4’ü yayınladılar ve önemli güncellemeleri canlı sürüme getirme konusunda üyelerle iletişim kuruyorlar..

7. CorDapps Nedir?

Cevap: CorDapps, Corda Dağıtım Uygulamaları olarak bilinir. Corda platformunda çalışırlar. Amaçları, defterin güncellenebilmesi için düğümler arasında belirlenen anlaşmaya göre çalışmaktır..

8. CorDapp Bileşenleri Nelerdir??

Cevap: CorDapp’ın bileşenleri arasında akışlar, durumlar, sözleşmeler, hizmetler ve serileştirme bulunur.

9. Corda Blockchain’in Özellikleri Nelerdir? Onu Bu Kadar Farklı Kılan Nedir?

Cevap: Corda, birçok blok zinciri özelliğiyle birlikte gelir. Örneğin, kendi başına büyük bir özellik olan açık kaynak kodludur. Diğer temel özellikler şunları içerir:.

  • Gizlilik: İşletmelerin, gizliliği artıran gizlilik odaklı izinli ağlar oluşturmasına olanak tanır.
  • Birlikte çalışabilirlik: Corda ağında birlikte çalışabilirlik sunar, bu da sürümlerine rağmen herkesin birbiriyle etkileşime girebileceği anlamına gelir. İşlemleri güvenli ve sorunsuz bir şekilde yapabilirler.
  • Esnek ve çevik: Corda, iş gereksinimlerini karşılayan çevik geliştirmeyi destekler. İşletmeler hızlı bir şekilde başlayabilir ve gereksinimlerine göre özelleştirebilir.
  • Açık Tasarım: Platformun iyileştirilmesi ve işletmelerde blockchain teknolojisi entegrasyonunun iyileştirilmesi ile sonuçlanan işbirliğine dayalı bir ortam sağlar..
  • Açık Geliştirme: Corda aracılığıyla gelişmiş blok zinciri teknolojisine yönelik çalışan sağlam bir topluluk sunar.

10- Kahinleri açıklayın

Cevap: Oracle, işlemlerin yalnızca içindeki gerçekler doğruysa imzalanmasını sağlamak için Corda platformunda mevcuttur.

Corda uzmanı olmak ister misiniz? Sertifikasyon sürecinizde size rehberlik edecek bir R3 Corda sertifikasyonu kılavuzu..

Corda Mülakat Soruları: Orta Zorluk

11. Corda’nın Nasıl Çalıştığını Açıklayın?

Cevap: Corda, geleneksel kurumsal blok zinciri çözümlerinden farklıdır. Diğer tüm eşlerle bağlantı kurarak ve ardından işlemi tamamlayarak bir işlemi doğrulamaya çalışmaz. Corda’nın dağıtılmış defter teknolojisi olarak adlandırılmasının nedeni budur. Bir eş bloktan ziyade bir grafiktir. İşlem verileri, gerektiğinde verileri veya işlemi kontrol etmek için üçüncü taraf çözümleri seçeneğiyle esas olarak taraflar arasında paylaşılır. Çok sayıda ölçeklenebilirlik sorunu ortaya çıkarır.

12. Corda Ağı Ekonomik Modeli Nedir??

Cevap: Corda Ağı Ekonomik Modeli, iş ağlarıyla ilgili tasarımcılar, yönetimler ve kullanıcılar dahil olmak üzere ağ katılımcılarına bağlıdır. Altyapı sağlayıcıları ve oracle hizmetleri de ağa katılır ve ödeme yapması veya ödeme yapması gereken hizmetlerdir. Ağ aynı zamanda itibari paranın dijital temsilini de destekler. Bu, herkese fiat parayla Corda blok zincirine erişim sağlar – ancak yönetim organları onu düzenler. Bunun üstesinden gelmek için Corda’nın düzenleyici kurumlar tarafından daha iyi düzenlenip kabul edilebilen platform tabanlı bir varlığı desteklemesi gerekiyor..

13. Corda, Herkese Açık Blok Zincirlerden Nasıl Farklıdır?? 

Cevap: Herkese açık blok zincirleri, her bir eşin oynayacağı bir rolün olduğu büyük ağlardır. Ethereum ve bitcoin’i dikkate alırsanız, bir işlem gerçekleşirse, tamamlanması için çok sayıda düğümün buna katılması gerektiğini fark edeceksiniz..

Devrim niteliğinde olmasına rağmen, ölçeklenebilirlik, gizlilik ve verimlilik gibi dezavantajlardan muzdariptir. Corda’nın devreye girdiği ve her eşin bir işlemi gerçekleştirmesi için bilgilendirilmesine dayanmayan dağıtılmış bir defter teknolojisi sağladığı yer burasıdır..

14. Corda Bitcoin’den Nasıl Farklıdır??

Cevap: Corda, birçok yönden Bitcoin’e benzer. Örneğin, her ikisi de işlemler tarafından yaratılan ve tüketilen değişmez durumlar sunar. Dahası, her ikisinin de kendi işlem çıktıları ve girdileri var. Bitcoin durumunda, harcanmamış bir işlem çıktı seti anlamına gelen UTXO seti kullanılır. Corda’da işler daha genelleştirilmiştir, ancak karmaşık veri modellerini destekler.

Büyük bir fark, verilerin tek bitcoin işlemlerinde nasıl saklandığıdır. Katı bir veri biçimini izler. Buna karşılık, Corda eyaletleri, diğer formatlara kıyasla daha esnek olan rastgele yazılan verileri destekler..

15. Corda ve Ethereum Arasındaki Farkları Belirleyin.

Cevap: Kurumsal Ethereum söz konusu olduğunda, CorDapp kodunu güçlü bir sanal makinede çalıştırma yeteneği de dahil olmak üzere birçok benzerlik vardır. Dahası, her iki DLT’de de akıllı sözleşmeler yazmak için montaj dışı programlama dilleri kullanılabilir..

En büyük fark, sözleşmelerin hem Ethereum’da hem de Corda’da nasıl uygulandığıdır. Ethereum’da sözleşmeler temelde programın katılımcı düğüm tarafından sürdürülen ve çoğaltılan bir örneğidir. Bu, Nesne yönelimli programlamaya çok benzer. Bunun aksine Corda, akıllı sözleşmeleri bir dizi işlev olarak ele alır. Ana odak noktası, doğrulama işlevini kullanarak sistemi senkronize tutmaktır – durumsuz ve saf işlev.

16.Corda’yı Popüler Kurumsal Blok Zincirleri ile Karşılaştırın.

Cevap: Hyperledger Fabric ve Enterprise Ethereum dahil olmak üzere popüler olan birçok farklı kurumsal blok zinciri vardır. Bu kurumsal tabanlı çözümlerin her biri mükemmeldir ve işletmelere dağıtılmış defter teknolojilerini kullanmak için geçerli bir yol sağlar. Ancak yaklaşımları veya vizyonları çok sınırlıdır. Diğer dağıtılmış defter teknolojileriyle çalışmayacak bağımsız veya bağımsız bir ağ oluşturmak için en iyisidir. Örneğin, ağda kazanılan varlıklar diğerinde kullanılmayacaktır..

Kurumsal platformlar arasındaki farkları mı merak ediyorsunuz? İşte Hyperledger ile Corda ve Ethereum karşılaştırması için bir rehber.

17. Corda Ağı Nedir?

Cevap: Ağ, her düğümün Corda örneğini CorDapps ile birlikte çalıştırabildiği bir düğümler koleksiyonudur. Bir Corda ağında, düğüm içindeki iletişim noktadan noktaya yapılır. Bu, bir Corda ağında küresel yayın olmadığı anlamına gelir. Corda, düğümleri haritalamak için düğümleri kolayca eşleyen ve ağ kimliklerini doğrulayan bir sertifika kullanır..

18. Corda Ledger Nasıl Farklıdır??

Cevap: Corda’daki Ledger farklı çalışır. Burada defter, meslektaşın bakış açısına bağlıdır. Örneğin, iki eş birbiriyle iletişim halindeyse, tam defter versiyonunu veya aralarında paylaştıkları gerçeğini göreceklerdir. Bu, ağın esnek ve ölçeklenebilir olmasını sağlamak için yapılır. Temel olarak, defter tek bir merkezi veri deposu değildir.

19. Corda’daki Sözleşmeler Nelerdir??

Cevap: Sözleşmeler, tarafların gereksinimlerine göre tanımlanan yasal kodlardır. Corda’daki akıllı sözleşmeler Kotlin ve Java kullanılarak yazılır. Ayrıca, sözleşmeler deterministik bir şekilde yürütülür, böylece çift harcama yapılamaz..

20. Corda İçerisindeki İşlemler Nelerdir??

Cevap: Corda ağındaki bir işlem, eşler arasında nakit veya başka bilgiler gönderildiğinde gerçekleşir. Corda, tıpkı Bitcoin gibi, bir UTXO, yani harcanmamış işlem çıktısı kullanır. Temel olarak, bir defteri güncelleme süreci teklif aracılığıyla yapılır.

Corda Mülakat Soruları: Uzman Düzeyi

21. Corda’daki İki Tür Konsensüs Nedir??

Cevap: Corda’daki iki tür fikir birliği algoritması aşağıdakileri içerir.

  • Geçerlilik mutabakatı → Bu mutabakatta, gerekli imzalayan, işlem imzalanmadan önce verilerin veya işlemlerin geçerliliğini kontrol eder..
  • Benzersizlik mutabakatı: Benzersizlik fikir birliği noter servisi tarafından gerçekleştirilir..

22. Noterleri Açıklayın

Cevap: Corda ağındaki noterler, benzersiz bir fikir birliği sağlamak için hazırdır. “Mükerrer harcamaları” önlemek de dahil olmak üzere birkaç temel sorumluluğu olan bir ağ hizmetidir. İşlevsel hale getirmek için noter kümeleri, işlemin noter tasdik edilmesi gereken süreyi tanımlayan zaman damgası otoriteleri içerir..

23. Vault Hakkında Ne Biliyorsunuz??

Cevap: Kasa, önemli düğümün sahibinin verilerinin depolandığı bir depolamadır. Tüketilmemiş durumları ve tüketilmiş durumları içerebilir. Tüketilmemiş durumu, Apps Kasası’nın en son durumudur, ancak tüketim durumları doğaları gereği geçmiştedir ve bir işlem sırasında zaten tüketilmiştir.

24. Corda İçindeki Akışlar Nelerdir??

Cevap: Corda’da, mutabakat defteri güncelleme sürecini otomatikleştirmek için akışlar kullanılır. Yani, iki düğüm birbiriyle iletişim halindeyse, bunu akış yoluyla yapacaklardır. Ayrıca, akışlar yerleşikse, ortak görevleri otomatikleştirmek için kullanılacaktır..

25. Deterministic JVM’yi açıklayın?

Cevap: Deterministik JVM, doğası gereği belirleyici olan bir Java Sanal makinesidir. İşlemlerin yapıldığı yer burasıdır.

JVM hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? Corda’yı doğru şekilde nasıl geliştireceğinizi öğrenmek için kullanabileceğiniz eksiksiz bir Corda öğreticisi..

26. Corda’da Durumlar Ne Anlama Geliyor??

Cevap: Corda’da eyaletler, defterdeki gerçeklerdir. Eyaletler, belirli bir zamanda bir defterde saklanan gerçekleri temsil eder. Herhangi bir bilgi değiştirilirse, durum da yeni bilgiyi temsil edecek şekilde değişecektir. Bu, durumların değişikliklere göre geliştiği anlamına gelir. Ayrıca, eski devletler doğası gereği tarihsel değildir. Tüm tarihi durumları depolamak için her düğümün, bu durumları depoladığı kendi Kasası vardır..

27. Bir İşlemin Tamamlanması İçin Koşullar Nelerdir??

Cevap: Aşağıdaki durumlarda bir işlem yapılır:

  • İşlem sözleşmeye göre geçerlidir
  • İşlemi gerekli taraflar imzalar
  • İşlem çift harcama yapmaz

28. CorDapp Formatı Nedir?

Cevap: CorDapp formatı yarı yağlı JAR’dır. CorDapp’ın tüm bağımlılıklarını içerir.

29. Kurumsal Ayarlarda Corda Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Cevap: Kurumsal bir ortamda Corda kullanmanın birçok faydası vardır. Corda’ya dayalı blockchain teknolojisi çözümlerinin temel avantajları şunları içerir:

  • Kanıtlanmış performans: Corda ağı 600 TPS’yi (saniye başına işlem) işleyebilir.
  • Son derece ölçeklenebilir: Oldukça ölçeklenebilir ve herhangi bir ekosistemde çalışabilir.
  • Kurumsal entegrasyon: Kritik görevler ve veritabanı teknolojileriyle güzelce çalışabilir.
  • Güvenli ve özel: Corda, güvenli ve özel bir şekilde çalışacak şekilde yapılandırılabilir. Örneğin, bilgi yalnızca bilinmesi gerektiğinde paylaşılır. Ayrıca, düğümler, HSM entegrasyonu seçeneği ile güvenlik duvarının arkasında barındırılabilir..
  • Buluta hazır: Corda Enterprise, bulut çözümleriyle çalışacak hale getirilebilir. Örneğin, Docker yeni düğümler ayarlamak için kullanılabilir.
  • Birlikte çalışabilirlik: Birlikte çalışabilir ve açık kaynak sürümü de dahil olmak üzere diğer Corda sürümleriyle% 100 uyumludur.

30. Corda’yı Çalıştırmanın Ön Koşulları Nelerdir??

Cevap: Corda’yı başlatmak ve bir geliştirme ortamında çalışmak için geliştiricinin aşağıdaki önkoşullara sahip olması gerekir.

  • Java 8 JVK
  • Git

Sonuç

Bu bizi Corda Röportajı sorularımızın ve cevaplarımızın sonuna götürür. Corda, birinci sınıf bir kurumsal blockchain teknolojisidir. Corda her geçen gün daha fazla ivme kazandıkça, Corda uzmanlarına olan talep hızlı bir şekilde artıyor. Bu nedenle, rekabetin her zamankinden daha sert hale gelmesi sadece bir zaman meselesidir. Bu nedenle, röportajınızı şimdi en üst düzeye çıkarmak için Corda geliştirme kursumuzu kesinlikle geliştirmelisiniz.!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map