blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Contents

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogNieuws

18 Blockchain-voorspellingen voor 2018

Gewaagde beweringen over de toekomst van digitale identiteit, tokenisatie, acceptatie door ondernemingen, consensusalgoritmen en het blockchain-ecosysteem in het algemeen. Door Andrew Keys 2 januari 2018 Gepost op 2 januari 2018

ConsenSys 400 blockchain-projecten die voortbouwen op ethereum hero

1. Bitcoin is de generatie 0 van blockchain-technologie … de openingshandeling … het gateway-medicijn … de eerste inning … MySpace.

We moeten haar bedanken voor haar werk, aangezien geen van de volgende technologieën beschikbaar zou zijn zonder Satoshi’s Bitcoin, maar we staan ​​op het punt veel, veel verder te gaan. Terwijl Satoshi een databasestructuur convergeerde met peer-to-peer-netwerken, cryptografische tokenisatie, consensusvormingsalgoritmen en speltheoretische economische prikkels om een ​​middel te creëren voor betrouwbare digitale opslag en overdracht van waarde, de “Digitaal goud”Use case, is slechts één use case.

Bitcoin als digitale waardeopslag is het minst interessante gebruik van blockchain … Daar zei ik het.

Veel interessanter zijn programmeerbaar geld, programmeerbare overdracht van activa en gedeelde, fraudebestendige bedrijfslogica. Mensen die gefixeerd zijn op Bitcoin, missen het feit dat we aan de rand van de volgende generatie van het wereldwijde web staan.

Het Bitcoin-protocol is ‘s werelds grootste moderne telraam; het stelt ons alleen in staat om een ​​kraal (of munt) van de ene naar de andere kant te verplaatsen. De mogelijkheid om dit te doen op een globaal, toestemmingsloos substraat is niet triviaal. Maar ik kan de beperkte reikwijdte van dit oorspronkelijke ontwerp niet genoeg benadrukken, vanwege het gebruik van een virtuele machine die niet Turing-compleet is.

Hier is een voorbeeld van een Bitcoin-script

scriptPubKey: OP_DUP OP_HASH160 <pubKeyHash> OP_EQUALVERIFY OP_CHECKSIG scriptSig: <sig> <pubKey>Codetaal: HTML, XML (xml)

Het bovenstaande script zou moeten dienen om de inherente beperkingen van de Bitcoin-scripttaal uit te leggen. Ethereum is Bitcoin + al het andere, met een softwaretaal van hoog niveau die doet denken aan Javascript.

Hoewel we nog steeds waarde kunnen opslaan en verzenden (de enige Bitcoin-use case), kunnen we onze overeenkomsten ook programmeren met Ethereum. Hier zijn twee voorbeelden van typische overeenkomsten die nu eenvoudig kunnen worden gecodificeerd met behulp van Ethereum’s Stevigheid programmeertaal.


Een lening

Een slim contract voor een leningsovereenkomstEen slim contract voor een leningsovereenkomst

Een beursintroductie of crowdfunding

Een slim contract voor een crowdfundingEen slim contract voor een crowdfunding

Onze overeenkomsten veranderen van Microsoft Word-documenten die zijn geschreven door advocaten en erkend door notarissen in overeenkomsten die zijn gebonden aan code, waarbij activa worden verhandeld die van nature digitaal zijn.

Omdat internet de kosten voor communicatie commoditiseerde, commoditeert Ethereum onze kosten van overeenkomst en vertrouwen.

2. 2018 in blockchain-jaren is het equivalent van 1994 tot de hausse op internet in 1996.

Intranetten eerst

Vergelijkbaar met de evolutie van internet die begon op privé-intranetten, toegestane blockchains zullen plaats maken voor de toestemmingsloze blockchains zodra ze met succes schaalbaarheid en privacy hebben bereikt.

De stapel

De volgende generatie van het internet zal een “stapel” zijn die bestaat uit: (1) een gedecentraliseerde transactielaag (waarvan ik geloof dat het de sterkste Ethereum is); (2) een gedecentraliseerde bestandsopslaglaag (IPFS en Zwerm zijn vroege leiders); (3) een gedecentraliseerde berichtenlaag (Matrix of Fluisteren zijn sterke kandidaten); en (4) een computerhulpmiddel met hoge doorvoer (Golem is een voorbeeld van een poging om dit te bereiken).

Standaarden

Zoals Jeremy Millar opmerkte bij het begin van de Enterprise Ethereum Alliance, blockchain-technologieën zullen enorm worden geholpen in 2018 door middel van formele standaardisatieprocessen, vergelijkbaar met wanneer Java evolueerde naar Java 2 Enterprise Edition door standaardisatie van database- en web-API’s om de meest gebruikte softwaretaal op aarde te worden.

Klantgerichte toepassingen

Vroege gebruikssituaties van consumentengerichte internettoepassingen in de jaren 90 waren gokken, pornografie en games.

Interessant is dat we koplopers op Ethereum zien in dezelfde genres als Spankchain, Kermis, Deugd poker, en Crypto Kitties consumentgerichte applicaties op Ethereum.

3. Ethereum zal in 2018 in veelvoud het grootste blockchain-ontwikkelaarsecosysteem blijven.

Ontwikkelaars, ontwikkelaars, ontwikkelaars, ontwikkelaars, ontwikkelaars… jij krijgt het punt.

De ecosystemen met de meeste ontwikkelaars winnen doorgaans. Ik zie niet in hoe geautoriseerde blockchains die geen crypto-economische prikkels hebben, ooit zullen staan ​​tegen publieke ecosystemen zonder toestemming.

Ethereum heeft al een bloeiende ontwikkelaarsgemeenschap. Truffel, het slimme contractontwikkelaarraamwerk heeft meer dan 250.000 downloads voor ontwikkelaars. Infura, dat kan worden gezien als een Akamai voor Ethereum en IPFS, verwerkt nu meer dan 2 miljard verzoeken per dag en vloeiend geschaald naar een piek van 4,5 miljard verzoeken per dag op een dag in december. MetaMask, die Ethereum naadloos naar browsers brengt, heeft meer dan 500.000 actieve gebruikers.

4. Blockchain zal een vat van goed zijn.

Terwijl de wereld kennis neemt van de maatschappelijke implicaties van blockchain-technologie, zullen we in 2018 een toename van humanitaire toepassingen zien.

In 2017 wij zagen het Wereldvoedselprogramma gebruikt Ethereum om 1,4 miljoen voedselbonnen uit te delen aan 10.500 Syrische vluchtelingen in Jordanië. En het mikt op één miljoen transacties per dag. Dit innovatieve programma, genaamd “Building Blocks”, laat zien hoe database-efficiëntie tastbare voordelen zal opleveren voor de meest kwetsbaren. Ik juich de inspanningen van het Wereldvoedselprogramma toe en geloof dat het succes ervan een teken is van grote dingen die komen gaan.

5. Ondernemingen halen de zijwieltjes eraf.

Terwijl toestemmingloze blockchains hun schaalbaarheid en privacy-upgradeproces voortzetten, zullen geautoriseerde blockchains de mindshare van de ontwikkelaar blijven verliezen en mogelijk hun klantenbestand verliezen, vergelijkbaar met hoe AOL-, Prodigy- en Compuserve-services verloren gingen van het internet. Er zullen beperkte use-cases zijn voor intranetachtige, geautoriseerde blockchains, net als SNEL nooit het internet aangeraakt, maar de lange staart gebruiken protocollen zonder toestemming.

Intranetten waren geweldige zijwieltjes, totdat het internet alomtegenwoordig was. Hetzelfde traject zal plaatsvinden met toegestane blockchains in 2018 en daarna.

6. Proof of Stake verandert het consensusspel van blockchain.

Op oudejaarsavond ’17 liet het Ethereum-onderzoeksteam het testnet alpha van Casper, vernoemd naar de Gmeest riet H.het zwaarst Observed SubTree protocol. Alle ogen in de blockchain-ruimte zullen kijken naar de overgang van Ethereum van proof of work naar proof of stake.

Een consensusalgoritme voor proof-of-work is een economische maatregel om Denial of Service-aanvallen en ander servicemisbruik, zoals spam op een blockchain, af te schrikken door wat werk te eisen van de serviceaanvrager, meestal door complexe vergelijkingen op een GPU of ASIC-computer te verwerken..

In openbare blockchains met bewijs van inzet, zoals de aanstaande Casper-implementatie van Ethereum, zet een reeks validators elke weddenschap in op blokken waarvan zij achten dat ze gevalideerd zijn, en het gewicht van elke validator-stem hangt af van de grootte van de storting. Er worden straffen opgelegd aan slechte acteurs die op meer dan één blok op een bepaalde diepte wedden of die niet meedoen wanneer dat zou moeten.

Voordelen van proof-of-stake zijn onder meer:

  • De mogelijkheid om het grote elektriciteitsverbruik en de hardwarekosten te verlagen om een ​​blockchain te beveiligen. Geschat wordt dat het elektrische verbruik van Bitcoin zal evolueren naar een gelijkwaardig verbruik van het land van Denemarken tegen 2020.
  • Vanwege het verminderde energieverbruik is de uitgifte van tokens niet noodzakelijk intrinsiek aan de securitisatie van het netwerk. Er kan een negatieve netto-uitgifte plaatsvinden, waarbij tokens daadwerkelijk worden verbrand, waardoor het aanbod wordt verminderd en de waarde per token toeneemt.
  • 51% van de aanvallen wordt exponentieel duurder, omdat u riskeert wat u inzet. Vlad Zamfir legt vaak uit dat “als je deelneemt aan een mislukte 51% -aanval, PoS je ASIC-boerderij platbrandt”.

7. Token Fever – Niet zo snel op de SAFT.

Terwijl Earth de voordelen van native digitale assets voor alles blijft realiseren (natuurlijke bronnen, fiat, goud, muziek-, loyaliteitspunten, Madonna concertkaartjes, software, onroerend goed, IoT-apparaatregistratie, aandelen, elektronen, enz.) op wereldwijde gedistribueerde grootboeken, zal regelgeving nodig zijn. Regelgevers krijgen de bevoegdheid om slimme contractsoftwarespecificaties te creëren en tests te ontwikkelen die compliant bedrijven moeten doorstaan.

Met betrekking tot het reguleringsproces voor tokenisatie ben ik Marco Santori, Juan Batiz-Benet en Jesse Clayburgh dankbaar voor het feit dat ze de eerste scheur in zelfregulering hebben genomen via de SAFT whitepaper, maar ik ben er niet van overtuigd dat de goedbedoelde SAFT geschikt is voor de meeste tokenisatieprojecten.

ConsenSys begon met het Brooklyn-project om een ​​reis van best practices voor zelfregulering te beginnen, en de slimme juridische geesten van Cardozo Law en het juridische team van ConsenSys schreven een voortreffelijk papier waarin de beperkingen van de SAFT gedetailleerd werden beschreven..

Token Foundry zal het eerste platform zijn dat het mogelijk maakt om aan de regelgeving te voldoen utility-token te lanceren zonder een SAFT te gebruiken – wat betekent dat iedereen (niet alleen geaccrediteerde mensen op Sand Hill Rd.) kunnen deelnemen en tokens kopen bij een eerste verkoop, waardoor risicokapitaal wordt gedemocratiseerd.

Ik stel me voor dat het SAFT-debat zal blijven evolueren naar 2018 om de beste praktijken voor tokenisatie te bevorderen. Ik kijk uit naar de openbare onthulling van de praktische tips voor tokenisatie van ConsenSys in 2018.

8. Het blockchain-ecosysteem zal hun educatieve middelen enorm opvoeren.

“Onderwijs is het krachtigste wapen dat je kunt gebruiken om de wereld te veranderen.”

Nelson Mandela

Tot voor kort waren degenen die leerden software-ingenieurs, maar in ’18 zullen er aangepaste educatieve programma’s zijn voor beleidsmakers, advocaten, projectmanagers, leidinggevenden en MBA’s om de implicaties van deze technologie op hun respectieve vakgebieden te begrijpen. ConsenSys Academy heeft veel van deze inspanningen al uitgerold en er komen in het nieuwe jaar een aantal opwindende initiatieven aan.

9. De IRS en hun equivalenten wereldwijd zullen hun pond vlees eisen.

“Niets kan worden gezegd dat het zeker is, behalve overlijden en belastingen.”

Ben Franklin

Er is al een precedent in VS versus Coinbase Inc., et al. waar een beurs de handelsgeschiedenis van zijn gebruikers heeft moeten onthullen. Ik verwacht een vergelijkbaar bereik met andere uitwisselingen. Software zoals Balans3 wordt gebruikt om de p&l van de digitale activa van een persoon of bedrijf, evenals de handelsgeschiedenis. Betaal uw belastingen.

10. Mensen nemen de controle over hun online identiteit.

We zullen de groeiende trend blijven zien waarin mensen, bedrijven en machines hun identiteit zelf-soeverein beheren in plaats van door een externe serviceprovider zoals een bank, Facebook of een andere internetprovider..

Interessant is dat regeringen zichzelf steeds vaker zullen zien als getuigen van deze zelf-soevereine identiteiten, vergelijkbaar met hoe Zug, Zwitserland, het gebruik van de identiteit van burgers bevestigt met uPort, Ethereum’s toonaangevende oplossing voor zelf-soevereine identiteit..

11. In 2018 zullen overheden en regelgevende instanties het gebruik van blockchain verplicht stellen om hoogwaardige activa te volgen en te traceren.

“De toeleveringsketen is echt lastig.”

Elon Musk

Bedrijven en organisaties zullen beseffen dat het voor het eerst mogelijk is om de basisinfrastructuur voor track en trace over te hevelen naar de openbare keten. Dit zal leiden tot een verlaging van de kosten en regeldruk, en tot een grotere merkloyaliteit van de klant. Deze twee trends vormen de basis voor een gedeelde track en trace-infrastructuur die wordt ondersteund door de publieke keten.

Grote Fortune 50-bedrijven eisen al track-and-trace-use-cases van de openbare keten waarvoor ze het Viant platform om hun oplossingen te bouwen.

12. De evolutie van de wet zal de informatica blijven kruisen.

“Het eerste wat we doen, is dat we alle advocaten vermoorden.”

Shakespeare

De advocaten van morgen zullen fundamentele toekomstige aspecten van informatica net zo goed moeten begrijpen als een juridisch precedent.

Gebruik makend van OpenLaw, Advocaten kunnen op basis van Ethereum en IPFS juridische overeenkomsten van de volgende generatie maken, implementeren en bewerken. Hier zijn geweldige voorbeelden van aankoop van beperkte aandelen, standaardovereenkomst voor eigen vermogen, en een ERC20-token koopovereenkomst.

Enterprise Ethereum Alliance heeft vormde een werkgroep met veel van de toonaangevende advocatenkantoren en juridische scholen om ervoor te zorgen dat de juridische sector zich kan aanpassen.

13. “Voor het eerst kunnen open source, peer-to-peer protocolontwikkelaars geld verdienen met hun project op protocolniveau” – Olaf Carlson-Wee

Voor het eerst kunnen we open source-werk stimuleren en er geld mee verdienen, wat het gevoel zal hebben een match toe te voegen aan nitroglycerine in een Cambrische explosie van nieuwe blockchain-technologieparadigma’s. Met nieuwe tokenized projecten zoals Bounties.Network en Gitcoin, we voegen een crypto-economische laag toe aan software engineering.

14. INSECTEN begonnen: slimme contractaudits zullen in 2018 een noodzaak zijn.

Decennialang creëerden software-ingenieurs code met bugs, wat enigszins onbeduidend was omdat software voornamelijk diende als een communicatiemechanisme. Terwijl we overstappen naar een internet van waarde met digitaal getokeniseerde activa, kunnen bugs mogelijk kapitaalverlies betekenen. We hoeven de polka of geniet van de DAO-Saster van respectievelijk 2017 en 2016 om overeen te komen dat slimme contractbeveiligingsaudits nodig zijn.

Supersterren houden van Phil Daian en ConsenSys Diligence worden de helden van slimme contractbeveiligingsaudits en dit zou een van de grootste niches / banenmarkten binnen het blockchain-ecosysteem kunnen zijn.

15. Reguleer niet alleen blockchain… .reguleer VIA de blockchain.

2018 wordt het jaar van G-to-C en G-to-G (Government to Citizen and Government to Government) – wetten, voorschriften, verdragen geschreven in slimme contracten, waardoor het 100x goedkoper en eenvoudiger wordt om eraan te voldoen en 100x goedkoper en gemakkelijker om passend toezicht te houden zonder persoonlijke en bedrijfsgegevens te hoeven dagvaarden.

16. Stabiele munten komen eraan.

Stablecoins vormen de basis van financiële instrumenten voor hedging en derivaten die hiervoor nodig zullen zijn wilde Westen de industrie om de kloof over te steken naar veilige en gemakkelijker te gebruiken financiële producten. Maker DAO, Variabel, en Basecoin proberen dit vanuit het startup-ecosysteem, maar ik denk dat dit een geweldige ruimte is voor een gevestigde bank van een onderneming om waarde, liquiditeit en geldigheid te bieden aan het ecosysteem van digitale activa.

Ik voorspel dat we in 2018 een op blockchain gebaseerde stablecoin zullen zien als ze het door compliance kunnen krijgen. 17. Tangoing met Contango.

Na getuige te zijn geweest van de eerste bitcoin-futuresproducten op gereguleerde Amerikaanse beurzen die in 2017 in contanten worden afgewikkeld, verwacht ik dat de markt zal evolueren naar fysiek afgewikkelde aanbiedingen om te vermijden bonzen de buurt om futures te manipuleren. Bovendien zullen we andere derivaten van digitale activa zien, zoals ether.

Deze derivatencontracten zullen termijnprijscurves bieden die nodig zijn voor het ontstaan ​​en de evolutie van op de beurs verhandelde fondsen. 18. De totale marktkapitalisatie van op blockchain gebaseerde digitale activa zal op 1 januari 2019 meer dan $ 2 biljoen dollar bedragen.

“Nieuwe auto, kaviaar, viersterren Daydream.”

Pink Floyd

De prijs van ether zal in 2018 meer dan $ 2.000 bedragen. Ether zal het beter blijven doen dan bitcoin, en de totale marktkapitalisatie van ether zal die van bitcoin in 2018 overtreffen. De bestuurskwesties van Bitcoin, de onwil om te evolueren en extreem hoge vergoedingen kunnen leiden tot zijn ondergang . Bitcoin Cash heeft een serieuze kans om Bitcoin te overschaduwen. De marktkapitalisatie van Filecoin zal die van bitcoin in 2023 overtreffen.

Er komt een cryptowinter, maar niet in ’18, aangezien de industrie in de lente van zijn jeugd is.

Interessante tijden,

AK

Neem alstublieft alle voorspellingen met een korreltje zout. Ze zijn geen financieel advies of een uitnodiging voor financiële diensten. Zie ook zijn vorige 2016 en voorspellingen voor 2017 om te zien of zijn staat van dienst goed is.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Ethereum Q3 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Ecosysteemrapport uitzettenVerslag doen van

Ethereum 2.0-ecosysteemrapport

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerkenGids

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwtWebinar

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwt

Centrale banken en de toekomst van geldWit papier

Centrale banken en de toekomst van geld

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me