blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogEnterprise Blockchain

30 Blockchain-platform bedrijfsfactoren

Belangrijkste overwegingen bij het kiezen van het optimale enterprise blockchain-platform voor uw zakelijke gebruikssituatie. door Clemens Wanfebruari 28, 2020Geplaatst op 28 februari 2020

1


Clemens Wan is Solution Architect bij ConsenSys. Hij schrijft lijsten van 30 seelemons.com.

Wanneer u een blockchain-platform kiest dat geschikt is voor uw zakelijke gebruikssituatie, wilt u waarschijnlijk wat due diligence doen en een rubriek maken die uw zakelijke en technische keuzes rechtvaardigt voor uw belanghebbenden en team. Hier zijn enkele zakelijke factoren die in overweging kunnen worden genomen bij uw platformkeuze (lees voor technische overwegingen 30 Blockchain Platform technische factoren).

 1. Belangrijkste ondersteunende onderneming van het platform – Wie is het? Zijn er veel bedrijven die hetzelfde platform ondersteunen??
 2. Ondersteuning van de ondersteuningsstrategie van het bedrijf op de lange termijn – Blijft het bedrijf aanwezig en speelt het een belangrijke rol bij het onderhouden van de codereleases? Is het afgesplitst van het netwerk?
 3. Ondersteuning van de financiële situatie van het bedrijf – Dieper graven in de financiële baan en waardering van het ondersteunende bedrijf.
 4. Unieke zakelijke waardepropositie – Is deze blockchain specifiek gebouwd voor een bepaalde omgeving om aan specifieke functionele / niet-functionele vereisten te voldoen??
 5. De doelmarkt van het platform – Heeft het platform een ​​duidelijke doelmarkt die direct de top van stack dapps koopt en bovenop het platform bouwt??
 6. Het go-to-market-plan van het platform – Wat is de aanpak voor meer adoptie van de markt?
 7. Volume van technologieleveranciers – Hoeveel bedrijven bouwen top-of-stack-apps bovenop het systeem?
 8. Kwaliteit van technologieleveranciers – Welke van deze bedrijven hebben een goede reputatie en hebben eerdere projecten opgeleverd of hebben een bestaande marktkoop?
 9. Type vrijgegeven apps – Zijn de vrijgegeven apps nuttig en worden ze door de markt gebruikt??
 10. Verzadiging van de markt – Heeft de markt een niveau van toewijding bereikt dat de mogelijkheid laat zien om lid te worden? Is het al verzadigd?
 11. Beschikbare ontwikkelaars – Is er een sterke community van ontwikkelaars die op zoek is naar vacatures??
 12. Kosten van ontwikkelaars – Zijn gespecialiseerde blockchain-ontwikkelaars te duur om in te huren of te evangelist om lid te worden van een traditionele instelling?
 13. Eenvoudige integratie met bestaande applicaties – Zullen deze applicaties verbinding maken met bestaande systemen met behulp van traditionele technologieën?
 14. Marktplaats van live dapps – Hoeveel dapps zijn er live?
 15. Roadmap van features – Welke extra functies zullen aan het platform worden toegevoegd?
 16. Compatibiliteit met open source- versus bedrijfsversie – Zijn zowel open source- als bedrijfsversies interoperabel?
 17. Open source versus aanvullende zakelijke functies – Welke extra functies moeten door de leveranciers worden gekocht of gebouwd?
 18. Licentiekosten van blockchain-laag – Hoeveel kost de blockchain-laag (bijv. Knooppunt / klanten / infrastructuur / stichtingslidmaatschap)?
 19. Licentiekosten van dapp – Hoeveel kost de dapp? Hoe verdient de dapp geld in het ecosysteem? Zal het geld binnen een slim contract vastleggen door tokens te verkopen of een vergoeding in rekening te brengen binnen het contract per transactie?
 20. Voordeel van het bouwen van je eigen dapp versus het kopen van een gepubliceerde – Is het economisch haalbaar om een ​​dapp te bouwen en deze aan anderen in het ecosysteem te verkopen voor een puur technologisch spel??
 21. Ondersteuning van incidentbeheer en bedrijfscontinuïteit – Die in staat is om op alle niveaus ondersteuning te bieden en ervoor te zorgen dat alles werkt als u een nieuwe technologie toepast?
 22. Intern inhuren voor doorlopend onderhoud – Wie moet ik inhuren binnen DevOps of infrastructuur om het systeem te ondersteunen? Is er een conversiemogelijkheid binnen de instelling?
 23. Systeemintegratie componenten – Zijn er bestaande componenten die vanuit bestaande systemen kunnen worden ingezet of hergebruikt?
 24. Standaarden ondersteunen – Is de technische stack in overeenstemming met het technische beleid van de instelling??
 25. Audits op ondernemingsniveau – Heeft het platform audits op bedrijfsniveau van de software en het ondersteunde bedrijf ondergaan voor implementatie??
 26. Verkoper-agnostisch – Zijn er meerdere technologieleveranciers die bijdragen aan de verschillende lagen??
 27. Wereldwijde testen van beveiliging – Zijn er voldoende white-hat hackers en overzichtsgeschiedenis op het platform wat betreft beveiligingsmaatregelen?
 28. Marktwaardering – Is er een netwerk met bestaande waarde die verhandeld kan worden?
 29. Marktlandschap volwassenheid – Voldoende bemiddelende partijen hebben posities ingenomen binnen de succesvolle marktintroductie?
 30. Uitvoering met voorkeursleverancier – Biedt uw voorkeursleverancier (het adviesbureau dat het meest door uw bedrijf wordt gebruikt) dit platform aan voor de gebruiksscenario’s die onze zakelijke problemen kunnen oplossen?
Raadpleeg onze blockchain-experts

Ons wereldwijde Solutions-team biedt blockchain-training, strategisch advies, implementatiediensten en samenwerkingsmogelijkheden. Neem contact met ons op Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerkenGids

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Inleiding tot tokenisatieWebinar

Inleiding tot tokenisatie

De toekomst van digitale activa en defiWebinar

De toekomst van financiën: digitale activa en deFi

Wat is Enterprise EthereumWebinar

Wat is Enterprise Ethereum?

Centrale banken en de toekomst van geldWit papier

Centrale banken en de toekomst van geld

Komgo Blockchain voor Commodity Trade FinanceCase Stud

Komgo: Blockchain voor Commodity Trade Finance

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me