30 dingen om te doen met Crypto

blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogBlockchain uitgelegd

30 dingen om te doen met Crypto

Door Clemens Wan 22 januari 2021 Geplaatst op 22 januari 2021

30 dingen om te doen met crypto

Random Observation # 695: Composability en actief persoonlijk digitaal activabeheer worden ondergewaardeerd binnen de cryptocurrency-ruimte.

Waarom deze lijst?

Bitcoin is de blockchain voor huisdieren. Je kunt het kopen, uitgeven en opslaan, maar dat is het zo ongeveer. Als je applicaties en services bovenop een netwerk wilt bouwen, zou ik Ethereum aanbevelen. Er is zoveel meer dat u kunt ontdekken als platform voor echte netwerk-of-netwerkeffecten. 

Als u een digitaal activum hebt gekregen binnen een geautoriseerd netwerk (bijv. Cadeaukaart die u alleen in een winkel kunt uitgeven), is de waarde van dat item binnen het netwerk slechts zo krachtig als de integraties met dagelijks gebruik (bijv. Waar de cadeaukaart verwijst worden gerespecteerd en inwisselbaar). Zelfs als ik een ‘munt’ in een netwerk zou hebben, zou ik misschien de licentiekosten voor software kunnen betalen, maar er zou niet genoeg integratie of marktplaatsen zijn om de waarde van een ‘saldo’ te verhogen. 

Met de gevestigde infrastructuur van CeFi (bijv. Gecentraliseerde crypto-uitwisselingen) en DeFi (gedecentraliseerde financiën) uitwisselingen en activaparen, hebt u toegang tot een geheel nieuw ecosysteem van vervangbaarheid. De meeste mensen zullen cryptocurrency waarschijnlijk gewoon als een speculatieve investering beschouwen, maar ik raad ten zeerste aan om met deze opties te spelen. Ik zou de innovatie van HODLing vergelijken met het lezen van een statische website versus experimenteren wat zou kunnen leiden tot het bouwen van een e-commerceplatform.

 1. Koop en HODL. In wezen de belangrijkste strategie voor de meeste mensen die dit beschouwen als een activaklasse die losstaat van de financiële markten. Dit is eigenlijk wat u doet met aandelen, en daarom classificeren sommige mensen deze als grondstoffen zoals goud, effecten en beleggingsvehikels.. 
 2. Stuur een deel ervan naar je vrienden. Help ze een MetaMask wallet en laat zien hoe u direct tussen wallets kunt verzenden. MetaMask Mobile heeft ook een geweldige ingebouwde webbrowser met aanbevelingen voor gedecentraliseerde applicaties die u kunt uitproberen..
 3. Bouw met ETH! ETH is rekenkracht. Je hebt het nodig voor gas en voor het financieren van slimme contractuitvoering. Ik ben persoonlijk dol op Austin Griffth’s eth.build platform voor het leren van de web3-componenten. Natuurlijk zou u waarschijnlijk gewoon Rinkeby testnet ETH gebruiken voordat u naar mainnet pusht.
 4. Verwissel het direct voor andere tokens met MetaMask-swaps functionaliteit – Als u directe blootstelling van uw portefeuille aan deze tokens wilt, kunt u de volledige lijst met beschikbare tokens bekijken en uw ETH direct naar deze tokens converteren met geaggregeerde beste prijzen. Het zou rechtstreeks beschikbaar moeten zijn in uw browserextensie en binnenkort beschikbaar moeten zijn voor mobiel.
 5. Zet ETH in voor winsten op lange termijn eeuwigdurende obligaties (ETH2 uitzetten). ConsenSys heeft een Staking-as-a-Service-product op institutioneel niveau genaamd Codefi Staking, maar ik heb persoonlijk geëxperimenteerd met ingezet.us, gebouwd voor gebruikers in de detailhandel.
 6. Zet ETH in om andere projecten te ondersteunen. Elk project biedt verschillende uitzetbepalingen zoals% beloningen en lock-up periodes. Deze projecten vertegenwoordigen meestal niet-Ethereum-blockchains en de Staking Service zou helpen bij het bewaren van uw ETH terwijl deze wordt omgezet en gestort op contracten die rente opleveren. Ik heb persoonlijk ingezet Stip (PUNT), Synthetisch (SNX), en Tezos (XTZ).
 7. Doe mee aan een Lossless Lottery zoals ZwembadSamen. “Lossless” betekent dat de gepoolde fondsen worden toegevoegd aan maandelijkse beleggings- / uitleenopties zoals hierboven vermeld om rente terug te betalen. De “winnaar” zou de verzamelde rente ontvangen en iedereen krijgt zijn geld terug.
 8. Zet in op de voorspellingsmarktplaatsen zoals Augur en Gnosis. Deze Nederlandse gokplatforms voor veilingen bestaan ​​al een lange tijd en kwamen een beetje tegen toen het werd gebruikt als een manier om huurmoordenaars op de zwarte markt in te huren door te vermelden of mensen al dan niet zouden moeten leven of sterven op de tweezijdige markt. Onhandig.
 9. Proberen Deugd poker. Ik heb dit in bèta getest en het was super leuk. Dit wordt binnenkort op mainnet gelanceerd. Het is gewoon de normale ervaring die u zou hebben met online poker, maar alles (inclusief de randomisatie van kaarten) is gedecentraliseerd en controleerbaar met slimme Ethereum-contracten.
 10. Verken een aantal spellen en marktplaatsen via de MetaMask mobiele app. Persoonlijk vind ik My Crypto Heroes leuk omdat het veel van de innovatie laat zien die dit ecosysteem bouwt. Soms vergeet je dat de activa die worden gecreëerd, voor echt geld kunnen worden verkocht.
 11. Voltooid of uitgeven Gitcoin premies om open source-projecten te ondersteunen. Ik ben persoonlijk een grote fan van Gitcoin en de open source-gemeenschap. Als ik ooit crypto-rijk word, zal ik er zeker van zijn dat ik veel leuke open source premies zal creëren die mensen kunnen voltooien. Een andere kijk hierop is Ethlance
 12. Koop je eigen .eth domein. Uw complexe adres (dat er net zo raadselachtig uitziet als een IP-adres) aan een domeinnaam koppelen. Het is letterlijk de eerste applicatie die uitkwam, waarmee mensen die op DNS-domeinnamen of vroege e-mailadressen kraakten, zoveel mogelijk korte letters konden opkopen. Gelukkig kreeg ik clemens.eth in 2017.
 13. Maak een sociaal profiel aan waar je je Twitter- en github-accounts aan koppelt 3 doos . 3box heeft veel verbindingen met andere dapps opgebouwd als basisidentiteitslaag.
 14. Creëer en verkoop of koop collecties van NFT-illustraties via Super zeldzaam of Zeldzaam. Maak je eigen kunstwerk en verkoop het op het platform. Het is een prikbordmarktplaats voor bestellingen en het is moeilijk om de prijzen van illiquide activa te kennen, maar er zijn enkele getalenteerde artiesten. Ik denk dat veel mensen het ecosysteem ondersteunen door het te gebruiken en enkele collecties te kopen. 
 15. Bouw of koop een uniek Swether NFT (gemaakt door het Treum-team). De tijd is verstreken om nieuwe te maken, maar er is een marktplaats voor deze SWTR-ontwerpen Open zee.
 16. Blader door het eindeloze aantal NFT’s op Open zee. Er zijn andere NFT-marktplaatsen, maar ik denk dat deze de Ebay van NFT’s is geworden. Persoonlijk denk ik dat de toegevoegde waarde van NFT’s de conversie naar fysiek → digitaal is. Stel je voor dat de NFT die schaarste vertegenwoordigt, zou kunnen worden overgedragen aan een bedrijf dat een fysiek bezit creëert in ruil voor eigendom.
 17. Speel met Sushiswap. Onthoud dat het echt geld is en niet alleen op knoppen drukken en sushirolletjes kopen. Voor een buitenstaander is dit de gamification en duidelijke exploitatie van de verslavende werking van de gebruikerservaring die op DeFi wordt toegepast.
 18. Koop een heleboel willekeurige dingen op portemonnee.io. Ik herinner me dat ik Purse in 2016 gebruikte om het uit te testen. Het was een erg dure willekeurige Amazon-aankoop. Het is eigenlijk een briljante manier om een ​​marktplaats op te bouwen door te profiteren van een bull market BTC-run. De verdieners en kopers van uw goederen zouden de levering van de bestelling garanderen en BTC als betaling ontvangen terwijl ze hen doorverwijzen om de bestelling te plaatsen. Het platform houdt BTC niet echt op zijn boekhouding en vergemakkelijkt de uitvoering.
 19. Koop wat cadeaubonnen via eGifter. Er is ook Coinsbee of GiftToken, maar ik heb die nog niet gebruikt. Ik weet dat eGifter werkt en directe overdrachten doet.
 20. Omzetten naar STEEM en dien enkele verhalen in op het SteemIt-platform (zoals reddit) of DTube. ik heb een account uit 2016 toen ik ermee aan het spelen was.
 21. Downloaden Dappere browser en gebruik BAT om adverteerders te betalen. Er is een ingesloten cryptoportefeuille in de browser die u Basic Attention Tokens (BAT) geeft die kunnen worden beloond aan adverteerders van sites die u vaak bezoekt. Het is een geweldige manier om symbolische economie de advertentie-industrie opnieuw te bedraden.
 22. Stort ETH op verschillende collateralized on-chain leningen. Slimme contracten op de keten (bijv. Verbinding, Makerão CDP, Aave, etc) marktplaatsen voorzien van% rendement. Uw stortingen of zullen rente opleveren omdat ze als onderpand worden gebruikt. 
 23. Stort tokens bij Automatic Market Makers (AMM’s) als Liquidity Provider. Deze liquiditeitspools (bijv. Balancer, Kyber-netwerk, Curve Finance, Uniswap, enz.) bieden vergoedingen voor handelaren omdat u een liquiditeitsverschaffer bent. Dit is redelijk geavanceerd en wordt waarschijnlijk niet aanbevolen, tenzij u weet wat u doet. Ik denk niet dat je dit zou lezen als je al een professionele marketmaker was.
 24. Stort tokens in een Portfolio Management Service. U kunt gecentraliseerde services gebruiken, zoals een Robo-adviseur die zich over meerdere tokens verspreidt. Dit is vergelijkbaar met Private Banking, maar de rendementen zien er redelijk goed uit staked.us RAY. Ze sturen uw geld gewoon over meerdere uitleenplatforms. U kunt dit ook zelf doen door de prestaties van het uitleenplatform te vergelijken op defirate.com of met De defi-score van ConsenSys en Vergelijken. U kunt ook een beheerservice gebruiken zoals DefiSaver die zullen proberen uw hefboomwerking te behouden op basis van marktbewegingen om u te beschermen tegen liquidatie. 
 25. Investeer in stemrecht door ETH te storten in ruil voor Governance-tokens. Als u een van deze protocollen en marktplaatsen gebruikt, raad ik u ten zeerste aan om op zijn minst enig aandeel in de governance-tokens te hebben. Ze hebben niet alleen een zeer hoge opbrengst gehad, maar u kunt ook stemmen op hun platform en deelnemen aan hun aanbiedingen en roadmapfuncties. Ik heb er persoonlijk naar gekeken SNX, MKR, en AAVE (vorige LENDEN). Ik zie de deelname aan deze netwerken als “protocolpolitici” die zich inzetten voor rally’s en lijstjes.
 26. Converteer het naar een Stablecoin. Als u nerveus bent over de prijsschommelingen, is er altijd de mogelijkheid om uw tokens om te zetten naar USDC of DAI. Het vroege gebruik van stablecoins was om mensen op uitwisselingsplatforms te houden, maar nu is het een nieuwe rentedragende oprit voor services geworden.
 27. Koop een verzekering tegen contractbreuk met NexusMutual. Ik denk niet dat de meeste mensen dit zullen kopen, maar het is een interessante manier om naar een slim contractontwerppatroon te kijken. Het nieuwe token hier vertegenwoordigt een dekking voor uw bestaande blootstelling. Ik zou graag willen zien wat er gebeurt als er systematische uitbetalingen plaatsvinden.
 28. Doneer er een deel van. Ik denk dat de grote beurzen hier een optie voor hebben. ik weet Coinbase gebruikt www.givecrypto.org met directe integratie. 
 29. Beveilig het. Zorg ervoor dat u over de juiste bescherming tegen koude opslag beschikt Grootboek of Trezor en geback-upte wachtwoordzinnen voor herstel
 30. Schrijf een Crypto Will om er zeker van te zijn dat er een digitale erfenis is. Er zijn verschillende manieren om dit te doen en ik denk dat er een markt is voor het aanbieden van deze diensten met contracten voor sociaal herstel. ik weet de openlaw.io team heeft hier over nagedacht en we kunnen iets bouwen met vertrouwde bewarende diensten.

Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Ethereum Q3 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerkenGids

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwtWebinar


Hoe u een succesvol blockchain-product bouwt

Inleiding tot tokenisatieWebinar

Inleiding tot tokenisatie

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map