5 Blockchain-trends om in de gaten te houden tijdens de Virtual NY Blockchain Week van dit jaar – mei 2020

blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogEvenementen en conferenties

5 Blockchain-trends om in de gaten te houden tijdens de Virtual NY Blockchain Week van dit jaar – mei 2020

Honderden ecosysteemleiders zullen de nieuwste crypto-ontwikkelingen bespreken voor een wereldwijd publiek van 6-20 mei. Hier is waar u op moet letten. door ConsenSysApril 28, 2020Geplaatst op april 28, 2020

evs 2020 artikel uitgelichte afbeelding leeg

NY Blockchain Week 2020 begint volgende week officieel in virtuele vorm om het publiek over de hele wereld in staat te stellen af ​​te stemmen op de grootste week van het jaar voor de cryptosfeer. Programmering is volledig online en gratis voor alle registranten, met wereldwijd toegankelijke inhoud. De week gaat van start met een virtuele hackathon, mede georganiseerd door Ethereal Summit, Gitcoin en Consensus 2020, gevolgd door Ethereal Virtual Summit en Consensus Distributed. Als je je plek nog niet hebt veiliggesteld, volg dan de onderstaande links om je gratis te registreren:  

consensys plexus pictogram rond Reserveer vandaag nog uw gratis plekje op Ethereal Virtual Summit.

Zoals gebruikelijk in het blockchain-ecosysteem, werkt iedereen aan alles in alle lagen van de stack, zoals blijkt uit de meer dan 250 sprekers van de week en uitgebreide discussies, waaronder Ethereum 2.0-mijlpalen, DeFi-applicaties, acceptatie van blockchain voor bedrijven en meer. Hier zijn vijf onderwerpen in het bijzonder om op te letten waarvan we denken dat ze dit jaar de grootste inspanningen in de blockchain-ruimte zullen aangeven. 

1. Wat COVID-19 betekent voor de toekomst van wereldwijde infrastructuur

Velen zien dit unieke economische moment als een kans voor de blockchain-beweging om zichzelf in het wereldwijde bewustzijn te positioneren als een veerkrachtiger alternatief voor bestaande systemen, met name monetaire, financiële, medische en supply chain-infrastructuur. Crypto is, net als elke andere markt, getroffen door de wereldwijde economische schokken van de COVID-19-pandemie. De hoge beschikbaarheid van DeFi-protocollen via de markt neemt medio maart echter toe, evenals de toenemende vraag naar stablecoins en de economische bandbreedte van ETH, waardoor velen zich afvragen wat de correlatie is tussen traditionele en crypto-activa en waar mondiale marktdeelnemers op zoek gaan naar veilige havens in ons steeds veranderende risicolandschap. 

De crisis zou ook de acceptatie van digitale activa kunnen stimuleren voor institutionele spelers die de betalingsrails willen stroomlijnen en de toegang tot banken willen verbeteren. Een recent bulletin van de Bank voor Internationale Betalingen merkte op dat de behoefte aan betere financiële toegang tijdens COVID-19 de invoering van digitale valuta van de centrale bank (CBDC’s) zou kunnen versnellen. 

Ten slotte heeft ConsenSys Health, in samenwerking met Gitcoin, Hyperledger, One Million Devs en OpenMinded, een STOP COVID-19 Hackathon om zorgexperts en Web3-ontwikkelaars bij elkaar te brengen. De hackathon loopt door de Blockchain Week en de winnaars worden op 18 mei bekend gemaakt.

Gerelateerde gesprekken:

 • 7 mei – Ethereal: “The Changing Crypto Narratives”
 • 7 mei – Ethereal: “CBDC’s in the Age of COVID-19”
 • 8 mei – Ethereal: “COVID-19 and Technology Roundtable Discussion”
 • 11 mei – Consensus: “Coronavirus, Blockchain en de zin van het leven”
 • 11 mei – Consensus: “Yves Mersch over digitale valuta van de centrale bank”
 • 12 mei – Consensus: “The Future of Fiat: Central Bank Digital Currencies”
2. Voorbereiding op Ethereum 2.0 fase 0

De ontwikkeling van Ethereum 2.0 is in een stroomversnelling gekomen en heeft de afgelopen weken enkele belangrijke mijlpalen bereikt. Prysmatic Labs lanceerde op vrijdag 17 april zijn Topaz Testnet, een volledig geconfigureerd Ethereum 2.0 Phase 0-testnet. In afwachting van Ethereum 2.0’s proof of stake economics, zal het ConsenSys Codefi-team ook de basisprincipes van het uitzetten van ETH doorlopen. Dag 2 van Ethereal Virtual Summit staat vol met back-to-back Eth2-gesprekken van toonaangevende ecosysteemstemmen zoals Ben Edgington (What’s New in Eth2), Evan Van Ness (Week in Ethereum), Danny Ryan (EF) en meer.

Gerelateerde gesprekken:

 • 8 mei – Ethereal: “Ethereum 2.0 naar fase 0 brengen in 2020”
 • 8 mei – Ethereal: “The Ethereum 2.0 Staking Panel”
 • 8 mei – Etherisch: “Heb je ETH? Dit is hoe je het inzet “
 • 8 mei – Ethereal: “Hoe Prysmatic Labs Eth 2.0 bouwt”
 • 8 mei – Ethereal: “The Transition from Eth1 to Eth2”
 • 8 mei – Ethereal: “Fireside Chat With SKALE Labs Co-Founders”
3. De weg naar deFi-massale adoptie

Het gedecentraliseerde financiële (DeFi) -ecosysteem bereikte op 6 februari van dit jaar zijn $ 1 miljard value-locked-in-DeFi-mijlpaal en is getuige geweest van een groeiende trend van gebruikersoverlap tussen protocollen, mogelijk gemaakt door de interoperabiliteit van op Ethereum gebaseerde DeFi-platforms. Velen zien DeFi als de gouden use case van blockchain-technologie, zowel vanwege de resonantie met de kernprincipes van decentralisatie, transparantie en composability, als vanwege de steeds beter wordende UX van DeFi-apps, die onboarding voor crypto-nieuwkomers radicaal hebben vereenvoudigd. . Het spel zonder verlies en besparing ZwembadSamen integreert zelfs met de rentedragende Dai-pool van het Compound-protocol, zodat een gelukkige deelnemer alle rente uit de prijzenpot kan winnen.   

Een andere grote ontwikkeling in de DeFi-ruimte is de toenemende decentralisatie van het Compound-protocol. Dat maakte het Compound-team eerder deze maand bekend gemeenschapsbestuur had officieel de admin vervangen. Na openbare tests zal het team het volledige bestuur aan de gemeenschap afstaan. 

Gerelateerde gesprekken:

 • 7 mei – Ethereal: “The Open Finance Value Proposition”
 • 7 mei – Ethereal: “DeFi’s moeilijke gesprekken”
 • 7 mei – Ethereal: “Een DeFi-platform exploiteren en laten groeien”
 • 7 mei – Ethereal: “Fireside Chat met de oprichter van Compound”
 • 8 mei – Ethereal: “Fireside Chat met Maker over de toekomst van DeF”
 • 8 mei – Ethereal: “DeFi brengen aan 1 miljard mensen”
 • 8 mei – Ethereal: “Breakout Innovations of DeFi”
 • 8 mei – Ethereal: “Living on DeFi: How We Fight Back”
 • 8 mei – Ethereal: “Fireside Chat With Wyre on the Future of DeFi”
 • 13 mei – Consensus: “DeFi Deep Dive”
4. De opkomst van gaming op Ethereum

DeFi is niet de enige applicatie die de interesse van zowel dapp-teams als gebruikers op Ethereum heeft gewekt. Sinds de hausse van CryptoKitties in 2017 is er een reeks andere op blockchain gebaseerde games op de markt verschenen, waaronder Gods Unchained, SkyWeaver, Axie Infinity en Neon District (zie de volledige lijst met op Ethereum gebaseerde spellen op State of the Dapps). Deze games staan ​​klaar om krachtige onramps te worden voor het blockchain-ecosysteem terwijl ze doorgaan met het opschalen en verbeteren van UX.

infura Lees hoe Horizon Games samenwerkte met Infura om SkyWeaver in productie te brengen.

Gerelateerde gesprekken:

 • 7 mei – Ethereal: “De geschiedenis en toekomst van aan prijzen gekoppelde besparingen”
 • 7 mei – Ethereal: “The State of Gaming on Ethereum”
 • 7 mei – Ethereal: “Play-to-Earn Gaming”
 • 7 mei – Ethereal: “Making a Hit Game on Ethereum in 2020”
 • 8 mei – Ethereal: “Een schaalbaar, op STARK gebaseerd handelsplatform voor Gods Unchained”
5. Enterprise-interesse in Mainnet

Volgens een recente Forrester Report in opdracht van EY, die ondervraagden van bedrijfsleiders die blockchain-oplossingen verkenden, 43% van de leidinggevenden is “enigszins waarschijnlijk” en 32% is “zeer waarschijnlijk” om in de toekomst openbare blockchains te gebruiken. Het afgelopen jaar heeft de ontwikkelaarsgemeenschap van Ethereum grote vooruitgang geboekt bij het opbouwen van de privacy- en toestemmingsmogelijkheden die bedrijven nodig hebben, met name op het gebied van netwerktoegang en transactiegegevens. Aankondiging vorige maand van het Baseline Protocol Initiative en Hyperledger BesuDe voortdurende vooruitgang als een mainnet-compatibele Ethereum-client voor ondernemingen (onlangs gestemd voor actieve status) belooft ook veel goeds voor de toekomst van de acceptatie van openbare blockchain. 

Gerelateerde gesprekken:

 • 8 mei – Ethereal: “Fireside Chat met Microsoft en PegaSys”
 • 8 mei – Ethereal: “Hoe Ethereum baanbrekend is bij ondernemingen”
 • 12 mei – Consensus: “Programmeerbaar geld en de toekomst van Enterprise Blockchain”
 • 12 mei – Consensus: “Start een Enterprise Node, bouw een Blockchain Consortium”
 • 12 mei – Consensus: “Hyperledger”
Terugkijken, vooruitgaan

Het ecosysteem heeft een lange weg afgelegd sinds we de 7 grootste trends van Blockchain Week 2019 hebben samengevat. De afhaalrestaurants vorig jaar gingen over de behoefte aan antifragiele systemen, de opkomst van het DeFi-verhaal, de opkomst van privacyoplossingen en de groeiende interesse van bedrijven in blockchain oplossingen. Nu worden onze kwetsbare legacysystemen geconfronteerd met de stresstest van hun leven; DeFi is niet alleen een beweging, maar een rijk ecosysteem van onderling samenwerkende protocollen; en ondernemingen gaan verder dan blockchain PoC’s en maken zich op voor mainnet. Wie weet wat nog een jaar zal brengen in deze voortstuwende ruimte. 

Blijf daar veilig. We kunnen niet wachten om volgende week met jullie in contact te komen.

Bekijk de volledige agenda van Ethereal Virtual Summit

2 dagen aan niet te missen content van meer dan 100 leiders in het Ethereum-ecosysteem. Zie de agenda CBDCDeFiEthereum 2.0Hyperledger Besu Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Ethereum Q3 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Ecosysteemrapport uitzettenVerslag doen van

Ethereum 2.0-ecosysteemrapport

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwtWebinar

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwt

Hoe u een sociaal token maaktWebinar

Hoe u een sociaal token maakt

De toekomst van digitale activa en defiWebinar

De toekomst van financiën: digitale activa en deFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map