5 redenen waarom Enterprise Ethereum zoveel meer is dan een DLT

U bent dus een beslisser bij uw bedrijf en u heeft gehoord van blockchain-projecten voor bedrijven – steeds meer bedrijven werken samen in bedrijfsnetwerken om gedeelde bedrijfsprocessen te stroomlijnen, zoals het beheren van gegevens, het volgen van transacties en het traceren van echte goederen..

Maar misschien vraag je je af: “Waarom gebruik je niet gewoon een gedeelde database?”

De reden waarom niet is het ‘wie’-probleem – het probleem van netwerkbeheer. In een gedistribueerde database die door meerdere organisaties wordt gedeeld, komt governance neer op vier hoofdvragen:

 • Wie is eigenlijk de eigenaar van de gegevens?
 • Die afdwingt dat er niet met de gegevens is geknoeid?
 • Wie in het zakelijke netwerk heeft de bevoegdheid om gegevens te wijzigen of te verwijderen?
 • Wie maakt en beheert de applicatielaag waarmee alle partijen de laatste transacties kunnen valideren?

Een blockchain lost het ‘wie’-probleem op door een gedeeld netwerk op te zetten waarin alle deelnemers het eens zijn over eigenaarschap en betrokkenheid. Leden van een blockchain-netwerk hosten het gezamenlijk en gelijkelijk op een gedecentraliseerde manier. De praktische vraag is: wat zijn de daadwerkelijke zakelijke voordelen en inkomstenkansen van enterprise blockchain-oplossingen, en specifiek Ethereum?

Een korte uitleg: wat is Enterprise Ethereum?

De meeste mensen weten dat Ethereum een ​​openbaar blockchain-netwerk is dat miljarden dollars aan waarde verhandelt. Maar veel mensen weten niet dat de Ethereum-codebase ook door ondernemingen over de hele wereld wordt gebruikt om zakelijke blockchain-netwerken te vormen. Veel van deze privé, geautoriseerde Ethereum-instanties staan ​​los van de openbare keten, hoewel ze een optie hebben om een ​​brug te slaan naar gegevens of waarde op het belangrijkste openbare Ethereum-netwerk.

Voor de goede orde, er is geen enkel product met de naam ‘Enterprise Ethereum’. We gebruiken de term hier om holistisch te verwijzen naar blockchains die zijn gebouwd met behulp van gemodificeerde Ethereum-clients, zoals ConsenSys Quorum, die tegemoetkomen aan de specifieke behoeften van ondernemingen, zoals meer privacy, prestaties en schaalbaarheid, evenals machtigingen en beheercontroles..

De Enterprise Ethereum Alliance, ‘s Werelds grootste blockchain-initiatief, onderscheidt Enterprise Ethereum-implementaties als’ uitbreidingen van openbare Ethereum die ondernemingsgerichte toevoegingen bieden, waaronder de mogelijkheid om privétransacties uit te voeren, lidmaatschap af te dwingen (toestemming) en transactiedoorvoer te schalen. Privétransacties zijn transacties waarbij de metadata of payloadgegevens alleen kunnen worden gelezen door partijen die aan die transacties deelnemen. “

Nog een belangrijk feit dat veel mensen niet weten: Enterprise Ethereum-netwerken hebben niet te maken met dezelfde schaal- of privacybeperkingen als openbare Ethereum. Ze kunnen veel sneller transacties uitvoeren dan de 15-20 TPS die worden gerapporteerd op openbare Ethereum, omdat de netwerkgrootte kleiner is en gaslimieten en blokgroottes kunnen worden aangepast om meer transacties per blok mogelijk te maken, op te schalen naar zoveel transacties per seconde als andere bedrijfsoplossingen en DLT’s. Adhara heeft 400 TPS gerapporteerd op een banknetwerk met acht knooppunten dat de South African Reserve Bank omvat, die we later in dit artikel uitvoerig zullen bespreken. Bovendien kunnen Ethereum-netwerken van particuliere ondernemingen de vertrouwelijkheid van transacties van deelnemers, voorwaarden en gegevens op schaal handhaven.

Enterprise Ethereum versus DLT’s

Hyperledger Fabric en R3’s Corda zijn de andere twee bedrijfsoplossingen die op dit gebied erkenning hebben gekregen. Enterprise Ethereum, Fabric en Corda hebben allemaal veel van dezelfde doelen, waaronder een betere gegevenscoördinatie tussen gedeelde grootboeken. We hebben grote bewondering voor zowel Hyperledger als R3 en hun bijdragen aan de behoeften van bedrijven, en we vinden manieren om samen te werken aan de missie van enterprise blockchain.

Maar wat onderscheidt Enterprise Ethereum als de krachtigste en meest veelzijdige blockchain voor bedrijven?

We concentreren ons op vijf redenen – van technische specificaties tot real-world proof-punten – waarom Enterprise Ethereum specifiek boven de enterprise blockchain-menigte staat.

1. Enterprise Ethereum heeft toegang tot openbare Ethereum, het meest veilige en ontwikkelde blockchain-platform en ecosysteem ter wereld.

Enterprise Ethereum profiteert van de hoeveelheid innovatie die plaatsvindt op openbare Ethereum, wat onvermijdelijk sneller is vanwege meer deelname – iets dat gewoon niet kan worden gezegd door andere gedistribueerde grootboekoplossingen.


Sinds 2015 hebben miljoenen mensen miljarden dollars aan ETH gekocht op openbare Ethereum. Maar nog belangrijker is dat honderdduizenden ontwikkelaars – misschien wel miljoenen – hebben overgebouwd 2.000 gedecentraliseerde applicaties op Ethereum, evenals de meest geavanceerde infrastructuur en meest robuuste enablement-tools voor de ontwikkeling van blockchain-oplossingen, inclusief testnets zoals Rinkeby en ontwikkelomgevingen zoals Truffel. Dit heeft van het openbare Ethereum-netwerk het meest real-world geteste, veerkrachtige en geavanceerde blockchain-ontwikkelingsplatform ter wereld gemaakt..

Dus hoe komt de ontwikkeling op het openbare mainnet ten goede aan Enterprise Ethereum??

Om te beginnen, door te bouwen met Ethereum, kunnen bedrijfsoplossingen snel updates voor Ethereum overnemen en profiteren van de innovaties van het hele ecosysteem. Ze krijgen ook toegang tot zoveel meer ….

Een brug naar de hoofdketen

Ethereum biedt bedrijfsnetwerken één belangrijk ding dat de andere bedrijfsoplossingen niet hebben: optionele toegang tot deze enorme, actieve, hoogwaardige openbare blockchain en alle delen van het ecosysteem. Waarom is dit belangrijk?

In de toekomst kan de toegang van Enterprise Ethereum-netwerken tot de openbare keten worden gezien als analoog aan de toegang van een intranet tot het internet van vandaag, waar gebruikers achter beveiligingsfirewalls nog steeds toegang hebben tot alle of bepaalde delen van het internet. In het geval van blockchain hebben bedrijfsnetwerken toegang tot het Ethereum “mainnet” via een bridge, en kunnen ze kiezen waarmee ze willen communiceren in de hoofdketen. Deze interoperabiliteit met het Ethereum-mainnet maakt gegevensopslag mogelijk over de blockchain en privécloud met aanpasbare privacy en schaalbaarheid.

Door verbinding te maken met de hoofdketen is er ook compatibiliteit met en toegang tot:

 • andere open-source of zakelijke blockchain-netwerken
 • bredere markten en gebruikers
 • data of bestuurslogica
 • duizenden dApps

dApps, volgens de Ethereum Foundation, zijn “niet te stoppen applicaties” die zijn gebouwd om “precies te werken zoals geprogrammeerd, zonder enige mogelijkheid van downtime, censuur, fraude of tussenkomst van derden”. De onstuitbaarheid komt van de decentralisatie van het openbare netwerk dat wordt beheerd door duizenden knooppunten die het netwerk veilig opslaan, zonder een enkel storingspunt. Voorbeelden van nuttige dApps voor ondernemingen zijn OpenLaw, een manier om de uitvoering van juridische contracten te automatiseren, en Balans3, een boekhoudkundig en financieel beheerplatform voor digitale activa. En nu, Hyperledger Besu is de eerste enterprise-client die compatibel is met de openbare keten.

Al deze toegang maakt toekomstige projectaanpassingen en uitbreidingen mogelijk – waardoor op Ethereum gebaseerde bedrijfsoplossingen effectief toekomstbestendig worden. Andere zakelijke DLT-aanbiedingen hebben momenteel alleen gesloten netwerken, wat bedrijfsmodellen, tools en groei beperkt.

Geschillenbeslechting, arbitrage en afdwingbaarheid

Overbruggen naar een hoofdketen is ook een manier om verantwoording toe te voegen en de regels van een particulier netwerk af te dwingen. In een gesloten privaat netwerk kunnen regels, voorwaarden en contractuele afspraken vooraf op zeer gecoördineerde wijze worden vastgelegd. Maar als er sprake is van slecht gedrag of enige vorm van fout of onenigheid over de huidige staat, hoe wordt een partij dan bestraft en worden de regels gehandhaafd? En hoe kunnen overheidsinstanties, zoals overheidsinstanties of andere partijen, automatisch en betrouwbaar controleren op naleving??

Bedrijven kunnen een privésysteem beheren, maar een koppeling maken met een openbaar netwerk, wat de volledige voordelen biedt van een privé gecontroleerd netwerk, maar met openbare handhaving.

Deelnemers aan ondernemingsnetwerken hoeven hun privéketens niet te vrijwaren tegen het herschrijven van de geschiedenis of het wijzigen van de regels van het netwerk, omdat ze in plaats daarvan kunnen verankeren aan de mainchain Ethereum om zich publiekelijk te committeren aan de regels van hun privéketen.

Rootlaagbeveiliging

De hoofdketen kan ook worden gebruikt om activa op een privénetwerk te beveiligen, waarbij het kleinere netwerk als zijketen kan dienen en de hoofdketen als kluis. Activa kunnen worden overgedragen tussen de hoofdketen en een verbonden netwerk met behulp van de Plasma-zijketens of Plasma Cash, zodat de zijketen niet op zichzelf hoeft te vertrouwen voor volledig vertrouwen en veiligheid, vooral als consumenten of klanten interactie moeten hebben met hoogwaardige activa in een toegestane manier, zoals voor het escrowen van leningen. Dit geeft een sidechain of privénetwerk de volledige beveiliging van de multi-duizend knooppunten, real-world geteste, gedecentraliseerde basislaag van openbare Ethereum, en maakt het ook mogelijk dat het bedrijfsnetwerk potentieel heeft voor meer interactie met meer partijen en markten..

Technische architectuur: één uniform grootboekoverzicht

Net als openbare Ethereum, geven Enterprise Ethereum-implementaties een enkele, uniforme weergave van het opgeslagen grootboek van hun netwerk weer. Dit enkele grootboek kan een oneindig aantal gebruiksscenario’s ondersteunen, waardoor aanvullende privacy- en schaalbaarheidsoplossingen bovenop het protocol kunnen worden gebouwd zonder beperkingen op eigendom. Andere bedrijfsoplossingen bouwen deze aspecten in het protocol zelf in. Corda is geen enkele DLT – in feite noemt Corda zichzelf niet eens een blockchain – en de meeste Fabric-implementaties zijn multi-channel, wat gelijk staat aan gesplitste grootboeken. Dit kan leiden tot aanpassings- en schaalproblemen, omdat het ingewikkeld wordt om een ​​groot aantal gecodeerde kanalen tegelijkertijd te onderhouden.

Geen enkel ander bedrijfsnetwerk heeft de publiek-eerste geschiedenis van Ethereum, die de nadruk legt op open source-omgevingen en veelzijdige markten die aanpasbare, geautoriseerde interactie tussen meerdere spelers mogelijk maken: netwerkdeelnemers, gebruikers, validators en ontwikkelaars.

2. Enterprise Ethereum heeft het goedkoopste bedrijfsmodel en is snel inzetbaar.

Ethereum’s open-source codebase en flexibele platform stelt Enterprise Ethereum in staat om een ​​goedkoop bedrijfsmodel te hebben door de vendor lock-in en de afhankelijkheid van een enkele grote oplossingsleverancier uit te roeien wiens bedrijfsmodel is om te upsellen en te voeden met diepe afhankelijkheden zoals cloud- en adviesdiensten.

Private, geautoriseerde Ethereum-netwerken kunnen binnen enkele weken worden opgezet – een fractie van de tijd in vergelijking met andere, moeilijk te onderhouden oplossingen. Bovendien heeft Ethereum zichzelf al meer dan drie jaar bewezen op duizenden knooppunten op het openbare mainnet. En er worden voortdurend nieuwe zakelijke oplossingen gelanceerd, zoals alles-in-één blockchain-oplossingen voor zakelijke platforms zoals die van Kaleido Blockchain zakelijke cloud, een SaaS-platform voor het bouwen en uitvoeren van blockchain-oplossingen voor bedrijven. Gemodificeerde Ethereum-clients zoals ConsenSys Quorum stellen bedrijven in staat om binnen enkele minuten bedrijfsnetwerkoplossingen te creëren, testen en implementeren.

Een goed voorbeeld komt van Kaleido. De kleine & Medium Business Exchange (SMBX), dat een op blockchain gebaseerde beurs biedt voor het uitgeven, kopen en verkopen van obligaties van kleine bedrijven aan gemeenschapsbeleggers, gebruikt Kaleido om zijn eigen blockchain-oplossing te ondersteunen. “Aangezien we deze marktplaats beheren namens de SMBX-gemeenschap, heeft Kaleido ons geholpen om onze oplossing in een fractie van de tijd en tegen een fractie van de kosten op de markt te brengen”, zegt Benjamin Lozano, CEO van SMBX..

Een ander Kaleido-voorbeeld is Komgo, een geavanceerd handels- en financieringsnetwerk voor grondstoffen dat bestaat uit wereldwijde instellingen zoals Citi, ING en Koch Supply & Trading, MUFG Bank, Societe Generale, Credit Agricole Group, BNP Paribas, Shell en anderen. “Door voort te bouwen op een open blockchain-systeem, kan Komgo kiezen uit de beste protocollen die in ontwikkeling zijn in het hele ecosysteem en bestaande bouwstenen gebruiken voor een geoptimaliseerde oplossing”, aldus Souleïma Baddi, Chief Executive Officer van Komgo. “Nu de proof of concepts en pilots achter de rug zijn, zal Kaleido ons helpen om in een zeer snel tempo productieklare producten te leveren voor een groot aantal deelnemers.”

Tegelijkertijd willen sommige bedrijven vaak een full-service implementatiepartner en zijn er nu ook Enterprise Ethereum-oplossingen en ondersteuningsproviders in elke markt over de hele wereld, inclusief de vier grote adviesbureaus en ConsenSys Solutions. Deze bedrijven bieden diensten variërend van proof-of-concepts tot productieklare blockchain-netwerken tot integratie in legacysystemen en voortdurende ondersteuning.

3. Enterprise Ethereum brengt deelnemers op één lijn en ontsluit kapitaal door middel van digitalisering van activa.

Enterprise Ethereum heeft het meest geavanceerde platform voor het digitaliseren of ‘tokeniseren’ van activa op de markt, afkomstig van de ERC-20-tokens die op openbare Ethereum worden gebruikt. Tokenization is om drie redenen aanzienlijk gunstig.

Allereerst geeft het omzetten van een fiat of een activum in een digitaal activum bedrijven de mogelijkheid voor veilige, schaalbare en snelle overdracht van activa. Activa die in een digitaal formaat zijn geregistreerd, kunnen veel sneller worden overgedragen en gevolgd, terwijl een hoog beveiligingsniveau wordt bereikt, tijd en geld wordt bespaard en nieuwe inkomstenpaden worden geopend.

Kijk naar het voorbeeld van Project Khokha, gebouwd door Adhara als een op maat gemaakte implementatie van Quorum. Khokha is een blockchain-netwerk voor interbancaire transactie-afwikkeling dat fiat veilig tokeniseert en deze privé en snel overdraagt ​​aan een andere partij in een netwerk, waarbij wordt voldaan aan de nationale bankregelgeving. Het platform kan prestaties tot op de milliseconde meten.

wereldwijde bankfinanciering

Er zijn acht bankentiteiten in het Khokha blockchain-netwerk die nu sneller transacties uitvoeren met de vereiste beveiliging dan ooit tevoren, waardoor ze uren tijd en miljoenen dollars besparen voor zowel henzelf als hun klanten. Alle banken worden gestimuleerd om het blockchain-netwerk topprestaties te laten leveren, en kunnen nu zoeken naar andere manieren om operaties onderling te verdelen op manieren die voorheen ondenkbaar waren. Adhara heeft ook privacy in de transacties ingebouwd op een niveau dat niet mogelijk is op openbare Ethereum.

Meerdere bedrijven komen samen op een blockchain om een ​​gedeeld proces te optimaliseren. Dit kan de kosten rond vertrouwen drastisch verlagen, terwijl de beveiliging en controle rond vertrouwensoperaties tussen entiteiten, zoals het delen van gegevens, digitale transacties en juridische overeenkomsten, wordt verbeterd..

De tweede reden waarom de digitalisering van activa een grote kans voor ondernemingen is, is dat het nieuwe investeringsmodellen en eigen vermogen opent. Het eigendom van echte activa kan worden ‘gefractioneerd’. Tokenization maakt aandelen beschikbaar voor alle deelnemers op een platform, inclusief bedrijven, investeerders, ontwikkelaars en gebruikers, waardoor de kansen in het hele ecosysteem toenemen.

Ten slotte kan een tokenized micro-economie netwerkdeelnemers op één lijn brengen, door stimulansen en verantwoordelijke en transparante governancesystemen toe te voegen. In een proces met meerdere bedrijven kunnen tokens bijvoorbeeld worden gebruikt als crypto-economische prikkel om snode activiteiten of slecht presterende deelnemers te bestraffen, terwijl beloningen worden gecreëerd voor bijdrage, ontwikkeling en deelname (d.w.z. voor verificatie en beschikbaarheid).

4. Enterprise Ethereum heeft het grootste enterprise-ecosysteem.

We hebben al vermeld dat Ethereum de grootste en meest actieve technische blockchain-community ter wereld heeft met meer dan 300.000 + ontwikkelaars en infrastructuurexperts over de hele wereld. 2.000 gedecentraliseerde applicaties (dApps). De Enterprise Ethereum Alliance is ook ‘s werelds grootste zakelijke blockchain-consortium met meer dan 450 leden, waaronder Microsoft, JP Morgan, Accenture, ING, Intel, Cisco en nog veel meer. Samen ontwikkelen de consumenten- en bedrijfsarena’s van Ethereum normen om interoperabiliteit te bevorderen en regelgeving te begeleiden om het toekomstige succes van blockchain te verzekeren.

5. Enterprise Ethereum maakt bedrijven toekomstbestendig.

toekomstbestendig

Toekomstbestendig maken gaat over het beschermen van uw bedrijf tegen veroudering. Eerder dit najaar hebben we drie casestudy’s onderzocht van bedrijven die niet konden innoveren en niet op de markt kwamen en daarom verloren gingen in de vuilnisbak van de geschiedenis. Met betrekking tot enterprise blockchain-oplossingen is toekomstbestendigheid van toepassing op drie dingen:

 • Ethereum zelf
 • De gegevens van uw bedrijf
 • Uw bedrijf zelf

Steeds meer bedrijven realiseren zich de kracht van het hele Ethereum-ecosysteem, zoals blijkt uit macrotrends van de exploderende groei van goedbetaalde blockchain engineering banen naar risicokapitaalinvesteringen. De pool van Ethereum-ontwikkelaars is groter dan welke andere blockchain-community dan ook, alleen gebaseerd op de meer dan 1 miljoen downloads van Truffle’s Ethereum-ontwikkelingsframeworks. Als je een blockchain-engineer wilt inhuren, kijk dan naar Ethereum. En in de woorden van TechRepublic, Ethereum is “in de eerste plaats een veilige manier om een ​​applicatie-ecosysteem van brandstof te voorzien.” Vanwege zijn omvang en diversiteit heeft Ethereum een ​​ingebouwd netwerkeffect. Bovendien is het de technologisch meest geavanceerde, productieklare blockchain geworden met het grootste ontwikkelaarsecosysteem, de meest actieve gemeenschap, de meeste bronnen en de op twee na hoogste marktkapitalisatie. Ethereum is meer toekomstbestendig dan welk ander protocol dan ook.

Ten tweede kan toekomstbestendigheid verwijzen naar de feitelijke functie van een blockchain. Een blockchain slaat gegevens onveranderlijk op en is een veiliger record dan een gecentraliseerde database van derden. Een blockchain houdt gegevens veilig, toekomstbestendig tegen corruptie. Op Ethereum zijn de gegevens van een bedrijf toekomstbestendig.

Ten slotte en het belangrijkste is toekomstbestendigheid wat besluitvormers op C-niveau zouden noemen: risicobeperking en langdurig succes voor hun bedrijf. Door Ethereum te kiezen boven andere oplossingen, kiezen bedrijven voor de blockchain met de grootste kans om het veiligste, best ontwikkelde, langstlevende blockchain-platform ter wereld te zijn. Ethereum is niet gebonden aan het lot of de bottom line van een enkel bedrijf of leverancier. Met Enterprise Ethereum maken CEO’s en CTO’s niet alleen hun bedrijfsnetwerken toekomstbestendig, maar ook hun bedrijven.

Conclusie: de beste delen van Ethereum

In de afgelopen 3+ jaar hebben openbare Ethereum en zijn ontwikkelaarsgemeenschap het meest flexibele, geteste en geavanceerde blockchain-platform gecreëerd om de wereld zo goed mogelijk in staat te stellen “niet te stoppen applicaties” te bouwen en aan te passen. Dit heeft de weg geëffend voor de zakelijke wereld om de beste delen van het openbare netwerk te gebruiken en aan te passen aan hun netwerkbehoeften, inclusief meer privacy en machtigingen en hogere transactiesnelheden. Maar het echte product van het Ethereum-ecosysteem zijn bedrijven die beter toekomstbestendig zijn om te slagen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map