blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogNieuws

6 Blockchain-afhaalrestaurants van Ethereal Virtual Summit 2020

De belangrijkste citaten, inzichten en voorspellingen van marktleiders over de toekomst van Ethereum, ontwikkeling van dapp, acceptatie door ondernemingen, DeFi en meer. door ConsenSys8 mei 2020Geplaatst op 8 mei 2020

etherische virtuele blogheld


“Ethereum is waarschijnlijk het enige dat taal overstijgt, geslacht overstijgt, religie overstijgt, locatie overstijgt. Het is een gemeenschappelijke taal waar mensen zich omheen hebben verzameld. Ik denk niet dat er veel van kunnen zijn – mogelijk slechts één. “

Collin Myers, wereldwijde productstrategie, ConsenSys Codefi

In de afgelopen twee dagen kwamen meer dan 200 ontwikkelaars, ondernemers, bedrijfsveteranen en toonaangevende geesten uit het hele blockchain-ecosysteem samen voor de allereerste Ethereal Virtual Summit. Hun missie: debatteren, samenwerken en de bredere cryptogemeenschap informeren over de belangrijkste ontwikkelingen in de pijplijn voor 2020, en op elke laag van de stack, van Eth2-uitzetten tot zakelijke toestemming tot DeFi-applicaties. Als er één algemene afhaalmaaltijd is, is het dat niets – geen pest, geen uitval, geen vertraagde videostream – de gemeenschap zal stoppen in hun poging om blockchain mainstream te maken. Zoals Joe Lubin benadrukte in zijn gesprek met Mike Novogratz, moeten de revolutionairen en de evolutionisten samenwerken om “de wijsheid van de berg naar de mensen te brengen”. 

In de komende dagen zullen we afzonderlijke video-opnamen uitbrengen, zodat u gemiste sessies kunt terugvinden en ook uw favorieten opnieuw kunt bezoeken. In de tussentijd zijn hier de top 6 afhaalrestaurants van de twee drukke dagen vol interviews, panels, demo’s en meer. 

1. De economische schokken van COVID-19 maken mensen bewust van het potentieel van digitale activa.

“COVID is het borstelvuur dat plaats maakt voor de groene scheuten.” 

Angie Lau, hoofdredacteur van Forkast.News

Veel mensen, vooral de cryptogemeenschap, zien de huidige wereldwijde economische crisis als een wake-up call voor systeemverandering, vooral rond de financiële infrastructuur. Het idee van “digitale schaarste” en ETH als “economische bandbreedte” is in gesprekken opgedoken over de problemen van het drukken van geld en de devaluatie van de dollar. Zoals Mike Novogratz uitlegde: “COVID heeft een fiscale en monetaire reactie ontketend zoals we nog nooit eerder hebben gezien.” En niet per se een effectieve. Om die reden heeft Central Bank Digital Currency (CBDC) de aandacht getrokken in de banksector als een aantrekkelijke blockchaintoepassing voor het stroomlijnen van betalingsrails en het vergroten van financiële toegang voor individuele burgers. Met de aanstaande Bitcoin-halvering en Ethereum’s eigen schaarstemechanismen rond ETH-aanbod, zien velen ons unieke economische moment als een keerpunt voor blockchain en digitale activa om wereldwijde aandacht te trekken..

consensys plexus pictogram rond Schrijf u in voor ons aanstaande webinar over CBDC en stablecoins. Registreren

2. Ethereum 2.0 Phase 0 is de meest verwachte netwerkontwikkeling van 2020.

“We zijn al op het punt waar Eth1 een paar maanden voor de lancering was.” 

Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum

Fase 0, de eerste fase van Ethereum 2.0, is de Beacon Chain, het hart van het Eth2-systeem. Fase 1 is aan het versnipperen, waarin de Ethereum-blockchain wordt “opgesplitst” in 64 verschillende parallelle ketens. Joe Lubin benadrukte dat Ethereum 2.0 “vrijwel onmiddellijk echt nuttig zal zijn.” Zoals Vitalik uitlegde: “Eth2 zal de transactiekosten met een factor 100 verlagen, waardoor meer operaties tegen lagere kosten kunnen plaatsvinden.” Eth1 zal uiteindelijk bestaan ​​als zijn eigen scherf op het Eth2-netwerk. 

In afwachting van fase 0 en de economie van het nieuwe consensusmechanisme, was uitzetten ook top of mind. Mara Schmiedt van ConsenSys Codefi en Carl Beekhuizen van The Ethereum Foundation introduceerden de Ethereum 2.0 Launchpad, de officiële manier van EF om uw ETH voor Eth2 te storten. Het Launchpad is momenteel in actieve ontwikkeling voor testnet. 

“Dit ding is ingewikkeld en ongelooflijk en opwindend”, zei Danny Ryan van de EF, die de complexiteit van het Eth2-systeem beschreef. “Als je het gaat doen, doe het dan goed.” De belangrijkste stap nu, naast testen, is gebruikers voorlichten over de basisprincipes, voordelen en risico’s van uitzetten. Het Codefi-team heeft onlangs een Ethereum 2.0 Staking Ecosystem Report gepubliceerd om de motivaties en zorgen te onderzoeken van ETH-houders die al dan niet van plan zijn om in te zetten. 

3. Ethereum 1.0 heeft oplossingen voor grote schaalvergroting. 

“Als je vandaag naar blockchain kijkt, is het net als computers vóór Apple … Met SKALE willen we dat blockchain mainstream wordt.”

Stan Kladko, CTO van SKALE Labs

Het SKALE-netwerk is een elastisch blockchain-netwerk van sidechains dat compatibel is met het Ethereum-mainnet en tot 2.000 transacties per seconde per ketting kan uitvoeren. Het team is van plan deze maand het SKALE-testnet te lanceren en bereidt zich de komende maanden voor op mainnet. Het SKALE-netwerk wordt gelanceerd op de Codefi Activeer platform, die een uniek tokenmechanisme gebruikt genaamd Proof of Use dat, zoals SKALE CEO Jack O’Holleran uitlegde, “ontworpen is rond netwerkgezondheid, waarbij dapps op de eerste plaats komen”. Zelfs met Eth2-updates om de hoek, bieden schaaloplossingen zoals SKALE een enorme kans voor Ethereum om op korte termijn aan de netwerkvraag te voldoen.

4. “Enterprise Ethereum” is gewoon Ethereum met de privacy- en compliance-add-ons die ondernemingen nodig hebben.

“Het is dezelfde technologie. Het is hoe je het implementeert, dat is anders. “

Yorke Rhodes, medeoprichter van Blockchain bij Microsoft

Met enkele belangrijke verbeteringen op het gebied van privacy en toestemming in de afgelopen jaren, gaan steeds meer bedrijven over op de open source Ethereum-blockchain voor het lanceren van goedkope, zeer programmeerbare, extreem veerkrachtige IT. “Laten we het zien als IT,” mijmerde John Wolpert. “Saaie oude bedrijfs-IT. Misschien is saai het nieuwe spannend. ” 

PegaSys, het protocol-engineeringteam bij ConsenSys, heeft vandaag aangekondigd dat de PegaSys Ethereum-suite – die Hyperledger Besu, PegaSys Plus en PegaSys Orchestrate omvat – beschikbaar zal zijn op de Microsoft Azure Marketplace. In aanvulling op, De Microsoft Blockchain Development Kit voor Ethereum ondersteunt nu Hyperledger Besu rechtstreeks. Deze nieuwe aanbiedingen zullen enterprise-ontwikkelaars helpen om gemakkelijk toegang te krijgen tot de platforms en tools die ze nodig hebben om private, geautoriseerde Ethereum-netwerken te bouwen die compatibel zijn met mainnet. Wolpert, die mede-oprichter was van het Baseline Protocol-initiatief, zette de voordelen van het Ethereum-mainnet in duidelijke bewoordingen: als u een onderneming bent, kunt u “het mainnet gebruiken als een berichtenbus om uw recordsysteem te verbinden met andermans systemen van Vermelding.”

“In 2015”, herinnert Wolpert zich, “waren we niet in staat om het woord‘ blockchain ’in het Amerikaanse bedrijfsleven uit te spreken. ” Gezien het aantal blockchain-vloeiende enterprise titans op Ethereal Virtual Summit in de afgelopen twee dagen, is het duidelijk dat dat allemaal is veranderd.  

5. Ontwikkelaars ontsluiten economische modellen die mensen verslaafd maken. Dapp-gebruikers runnen bedrijven rechtstreeks vanuit hun Ethereum-portemonnee. 

“Met Ethereum kan iedereen zijn eigen mini-bedrijfje op basis van digitale verzamelobjecten hebben. Het enige dat ze nodig hebben, is internet en een Ethereum-portemonnee. ” 

Jeffrey Zirlin, Growth Lead bij Axie Infinity

Blockchain-games zijn een krachtige Web3-onramp voor nieuwkomers geworden. Zoals Peter Kieltyka van Horizon Games opmerkte: “80% van onze gebruikersbasis bestaat uit mensen die nog nooit met blockchain hebben gewerkt.” Vooral spellen als ‘Speel om te verdienen’, zoals SkyWeaver, waarin gebruikers digitale verzamelobjecten kunnen maken en verhandelen, zijn populair. Met robuuste schaaloplossingen zoals SKALE aan de horizon, MetaMask mobiel in de maak, en de nieuwe economie van op Ethereum gebaseerde games, het dapp-ecosysteem staat klaar om dit jaar van de grond te komen. 

Blockchain-apps gaan gebruiken met De crypto-portemonnee van MetaMask vandaag.

6. Beveiliging staat bij DeFi hoog in het vaandel.

“Ik denk niet dat het een slecht idee zou zijn om gemeenschapsaudits te gaan coördineren. We hebben er allemaal een aandeel in. ” 

Kyle Kistner, medeoprichter van bZx

Misschien was de overkoepelende vraag voor de DeFi-track op Ethereal de vraag van Jordan Lyall op dag 1 tijdens het panel ‘Challenges of Operating and Growing a DeFi Platform’: ‘Hoe stimuleren we innovatie en houden we gebruikers veilig?’ Het DeFi-ecosysteem bereikte eerder dit jaar zijn mijlpaal van een miljard dollar, maar kreeg ook te maken met een paar aanvallen en afwijkingen door de schokken op de wereldmarkt. Open source-tools zoals DeFi-score zijn ontstaan ​​om gebruikers te helpen platformrisico’s te meten rond factoren als centralisatie en liquiditeit. De algemene consensus was dat DeFi-protocolteams grondig gebruikersonderzoek en slimme contractaudits moeten uitvoeren, vooral omdat ze een groter volume zien. 

DeFi-protocollen zijn niet voor niets de meest actieve Ethereum-dapps. Spencer Noon van DTC Capital zei het duidelijk: “Finance is de eerste beste use case voor Ethereum.” Gedecentraliseerde financieringsplatforms zoals Compound en Uniswap hebben velen onder de indruk van hun samenstelbaarheid en toewijding aan volledige decentralisatie. Joe Lubin demonstreerde de DeFi-ruimte op dag 1 voor iedereen: “‘ Magisch lego voor internetgeld ’is slechts een stel protocollen voor uitlenen, verhandelen en lenen. Het is een dappere nieuwe wereld en we zullen hem allemaal zelf kunnen bedienen. ” IJverige beveiligingsmaatregelen en meer voorlichting en transparantie over platformrisico’s zouden die dappere nieuwe wereld beter bevaarbaar moeten maken voor nieuwkomers. 

consensys plexus pictogram rond Download ons Q1 2020 Ethereum DeFi-rapport downloaden

Bonus: Deepfake is misschien wel de volgende aardbeving op internet. 

“Er was VN-interventie nodig om deepfake-video te verwijderen.”

Kathryn Harrison, oprichter van DeepTrust Alliance

Kathryn Harrison heeft de show misschien gestolen toen ze het publiek schokte met goedkope nep- en diepgewortelde afbeeldingen waardoor haar livestream van YouTube werd gehaald (!), Waardoor waarschijnlijk de inhoudsmods van Google werden geactiveerd. De DeepTrust Alliance is een non-profitorganisatie en wereldwijde coalitie van belanghebbenden die blockchaintechnologie gebruikt om desinformatie en deepfakes te bestrijden. De schokkende presentatie van Kathryn herinnerde ons er krachtig aan dat, zoals Itamar Lesuisse van Argent eerder op de dag welsprekend vastlegde, “Decentralisatie niet alleen filosofisch is. Het gaat erom of mensen het platform zullen vertrouwen. ” En in het geval van deepfakes, of mensen de inhoud zullen vertrouwen. Gedecentraliseerde verificatiesystemen kunnen helpen bij het blootleggen van de huiveringwekkende gevallen van desinformatie en misleidende informatie die sommige Ethereal-kijkers misschien niet volgden vóór de lezing van Kathryn vandaag.

En zo gaat het gevecht verder. Tegen COVID-19. Tegen kwetsbare systemen. Tegen centralisatie. Tegen verkeerde informatie. Maar gisteren en vandaag is het harde bewijs geweest dat zo velen toegewijd zijn aan de strijd, en zo toegewijd als altijd. Heel erg bedankt voor het afstemmen en voor al je harde werk. Blijf daar veilig en blijf verbonden.  

Abonneer op onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste blockchain- en Ethereum-nieuws, producten, webinars en meer rechtstreeks in je inbox. Schrijf je in

CodefiDeFiEthereum 2.0MetaMaskQuorum Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Ethereum Q3 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Ecosysteemrapport uitzettenVerslag doen van

Ethereum 2.0-ecosysteemrapport

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerkenGids

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwtWebinar

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwt

Centrale banken en de toekomst van geldWit papier

Centrale banken en de toekomst van geld

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me