6 vragen die u moet stellen bij het overwegen van BlockchainTech voor ondernemingen

Blockchain is een van de meest veelbelovende technologische innovaties in de recente geschiedenis en heeft de aandacht getrokken van zowel innovatieve startups als legacy-instellingen. De lijst met toonaangevende ondernemingen die voortbouwen op de blockchain omvat technologieleiders (Microsoft), financiële instellingen (JP Morgan, Santander) en zelfs nationale overheden (Singapore, Dubai, Brazilië). Maar zoals met elke opkomende technologie, zijn er enkele specifieke en unieke eigenaardigheden en obstakels waarmee alle early adopters onderweg te maken zullen krijgen, waarvoor zelfs de slimste bedrijfsleiders die blockchain-oplossingen overwegen, moeten worden voorbereid..

1.Hoe plan je blockchain-projecten die het grootste nut bieden??

U moet het juiste probleem vinden voordat u de juiste oplossing kunt bouwen. Er zijn use-cases die ongelooflijke waarde kunnen creëren, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u de juiste heeft geselecteerd om de echte mogelijkheden van de technologie te demonstreren.

Voordat we iets bouwen bij ConsenSys, evalueren we de blockchain-use case om er zeker van te zijn dat er een rendement op de investering is. We doen dit door het bedrijfsproces en de use case in kaart te brengen voor specifieke blockchain-mogelijkheden: digitale handtekeningen, gedistribueerde onveranderlijke grootboeken, slimme contracten, tokenisatie en gedecentraliseerde identiteit. We streven alleen naar applicaties waarbij we kunnen aantonen hoe deze basis blockchain-bouwstenen aanzienlijke voordelen voor een applicatie opleveren en een reëel probleem oplossen.

Een sleutelelement voor succes is het bedenken van de toekomstige staat. Hoe kan het bedrijfsproces eruit zien als een gedecentraliseerd netwerk? Vaak zien deze netwerken er radicaal anders uit – en radicaal beter – dan de huidige bedrijfsprocessen, met veel minder stappen, tussenpersonen en kosten, maken ze kapitaal vrij en verbeteren ze de gebruikers- / klantervaring.

2. Welke technologie moet je gebruiken? Wat zijn de normen?

Bij ConsenSys bouwen we applicaties op de Ethereum blockchain; zowel het grotere openbare netwerk als particuliere Ethereum-blockchains. We gebruiken de Ethereum-blockchain om drie belangrijke redenen:

  • Ethereum is het enige gedecentraliseerde slimme contractplatform dat is ontworpen voor algemeen gebruik en vanaf het begin wereldwijd
  • Met Ethereum kunt u privéketens, gedecentraliseerde apps voor openbare ketens (DApps) en consortiumketens implementeren, zowel on-premise als in de cloud
  • Ethereum heeft wereldwijd de grootste ontwikkelaarspool, die het platform snel ontwikkelt, en biedt ondernemingen ook keuze op het gebied van implementatiepartners

3. Hoe stel je een blockchain-ontwikkelingsteam samen??

Het slechte nieuws is dat er simpelweg niet genoeg blockchain-ontwikkelaars zijn om aan de groeiende vraag. Het goede nieuws is dat het merendeel van de ontwikkeling van blockchain-applicaties in lijn ligt met de typische webontwikkeling (de blockchain-aspecten zijn slechts een deel van de algehele applicatie). Je hebt echter nog steeds een ervaren blockchain-architect in je team nodig om een ​​project tot een goed einde te brengen.

Bij ConsenSys hebben we een programma ontwikkeld – ConsenSys Academy – om ontwikkelaars over de hele wereld op te leiden tot blockchain-ontwikkelaars. Dit programma stellen we dit jaar in het vierde kwartaal beschikbaar voor ondernemingen. Later in deze serie bespreken we hoe u uw team kunt opbouwen, wat er nodig is om een ​​blockchain-ontwikkelaar te worden en onze aanstaande trainingsservices voor bedrijven.

4. Welke ondersteuning en services zijn er voor ondernemingen?

Voor ondernemingen is alleen het bouwen van de app niet voldoende. Applicaties moeten in productie worden geïmplementeerd en worden ondersteund. ConsenSys is gericht op het leveren van een ecosysteem van ondersteunende diensten en producten, variërend van ondersteuning voor ontwikkelaars tot systeemgezondheidscontroles en monitoring.

Ondersteuning voor ontwikkelaars omvat; i) beheerde kennisbanken voor blockchain-technologie, kerncomponenten en ontwikkelaarstools ii) community-ondersteuning via forums iii) live ondersteuning van technische ondersteuningsingenieurs inclusief break-fix.

Systeemondersteuning wordt aangeboden aan zakelijke klanten van ConsenSys op productiesystemen en wordt ontwikkeld voor ConsenSys-toepassingen.

5. Welke infrastructuur is beschikbaar om bovenop te bouwen?


Tot voor kort vereiste het ontwikkelen van een enterprise blockchain-oplossing dat je vanaf de grond af moest bouwen, maar dat begint te veranderen. De Enterprise Ethereum Alliance (EEA), een wereldwijd consortium van toonaangevende organisaties uit tal van domeinen die investeren in blockchain-technologie, werd opgericht om deze problemen aan te pakken.

Het EMA bouwt aan de industriestandaard, open source, gratis te gebruiken blockchain-oplossingen die de basis zullen vormen voor bedrijven in de toekomst. Werkgroepen kijken naar juridische aspecten van blockchains en slimme contracten, industriegebieden zoals het bankwezen en de toeleveringsketen, en natuurlijk kerntechnologische kwesties zoals privacy, toestemming en netwerknormen.

6. Welke technische stack en tools moeten uw ontwikkelaars gebruiken??

We organiseren veel hackathons en trainingsprogramma’s over de hele wereld. Een van de belangrijkste hindernissen die we in de leercurve zien, is de ‘ontwikkelaarsstapel’. Ontwikkelaars kunnen moeite hebben met het kiezen van hun tools en het optimaal configureren van hun omgeving. Dit is een gebied waar ConsenSys in het bijzonder en anderen in het ecosysteem zich op hebben gericht. Van infrastructuur naar portemonnees voor slimme contractaudits hebben we end-to-end tooling ontwikkeld, zodat bouwers kunnen blijven bouwen. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map