blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogNieuws

Alles wat u moet weten over de Blockchain-communitypunten van Reddit

De voorpagina van internet gebruikt Ethereum voor een proefprogramma van zijn nieuwe reputatiesysteem. Dit is wat het betekent voor Redditors en voor de reguliere acceptatie van blockchain. Door Coogan Brennan 28 mei 2020 Geplaatst op 28 mei 2020

reddit community punten held


Een paar weken geleden kondigde Reddit een nieuw pilotprogramma aan dat is gebouwd op Ethereum. Het is geweldig nieuws voor adoptie en we wilden wat meer op de achtergrond graven …

Wat is Reddit ook alweer?

Reddit is een verzameling discussieforums (genaamd subreddits) over verschillende onderwerpen waar leden berichten kunnen up- of downstemmen. Het heeft een enorme (en toegewijde) gebruikersbasis met 430 miljoen maandelijkse actieve gebruikers en 150 miljoen bezochte pagina’s per dag. Reddit roept zichzelf uit als ‘de voorpagina van het internet’ en het is een beetje waar: virale video’s en verhalen die je op Buzzfeed leest of op lokaal nieuws ziet, komen vaak van Reddit.

Naast zijn enorme populariteit en invloed, is het belangrijk om het reputatiesysteem van Reddit voor zijn gebruikers, genaamd Karma. Als je een bericht plaatst en het krijgt een hoop upvotes, dan krijg je meer Karma-punten. Als je bericht wordt neergestemd, krijg je minder. Karma is een begeerde statistiek, omdat hierdoor het aantal mensen dat uw berichten te zien krijgt, kan toenemen. Het is ook een punt van trots voor gebruikers. Meer Karma betekent dat je Reddit al een tijdje gebruikt en dat mensen je berichten steunen.

karmapijl 1

Wat zijn community-punten?

Eerder deze maand, Reddit bekend gemaakt ze lanceerden een proefprogramma met de naam Community-punten. Community-punten, in de woorden van Reddit, stellen gebruikers in staat om “punten te verdienen door bij te dragen aan de community, bijvoorbeeld door hoogwaardige posts en commentaren in te dienen.” 

Klinkt als het bestaande Karma-reputatiesysteem, toch? Nou, er is een twist. Reddit heeft zijn Community Points gebouwd op Ethereum, het blockchain-netwerk. Community Points worden digitaal weergegeven als tokens op de blockchain: 1 Community Point op Reddit wordt gespiegeld door 1 Community Point op de Ethereum blockchain.

Waarom zijn community-punten op de blockchain?

Alexis Ohanian, echtgenoot van Serena Williams en medeoprichter van Reddit, gelooft in cryptocurrencies en blockchain-netwerken. Zijn durfkapitaalbedrijf was een van de eerste financiers van Coinbase, nu een van de meest populaire cryptocurrency-producten. Hij is een constante supporter en cheerleader voor cryptocurrencies.

De uitlegger voor het Community Points-programma beschrijft het huidige landschap van internet als ver verwijderd van de ‘vrije grens’ die het was toen het voor het eerst begon. 

vrije grens

Het beschrijft vervolgens de consolidatie van internet in ommuurde platforms, die gebruikers in de val lokten en beperkte mogelijkheden.

muren

Ten slotte wordt er gesproken over het potentieel voor gebruikers om hun “eigendom van de grens” terug te vorderen, vermoedelijk via blockchain-netwerken.

eigendom

Voor nu lijkt het erop dat Reddit hoopt de acceptatie van blockchain te stimuleren door op te treden als een mainstream onboarding-tool tussen zijn enorme publiek en de Ethereum-blockchain.. 

consensys plexus pictogram rond Bekijk ons ​​webinar “Intro to Web3”. Kijk maar

Hoe ziet deze release eruit??

Omdat dit een pilotprogramma is, implementeert Reddit alleen Community Points op twee subreddits: r / cryptovaluta (1 miljoen abonnees) en r / FortNiteBR (1,3 miljoen abonnees). Elke subreddit heeft een ander logo dat de punten vertegenwoordigt, r / Cryptocurrency’s zijn “Manen” en r / FortNiteBR’s zijn “Bakstenen”.

De communitypunten van een gebruiker worden opgeslagen in een ‘kluis’, die alleen beschikbaar is in de mobiele Reddit-app. De kluis bevat de privé- en openbare sleutels van een gebruiker die worden gebruikt om tokens op het Ethereum-netwerk te claimen, te verhandelen of uit te geven. Moons and Bricks worden maandelijks verdeeld op basis van de deelname van een gebruiker aan de subreddit en verschijnen in de Vault. Gebruikers kunnen de Vault-functie van Reddit gebruiken of hun tokens naar een Ethereum portemonnee.

Moons and Bricks hebben hun eigen slimme contracten (afzonderlijke programma’s geïmplementeerd op de Ethereum-blockchain) geïmplementeerd op Ethereum. Ervan uitgaande dat het algemeen wordt uitgerold, zou elke subreddit zijn eigen slimme contract hebben op de Ethereum-blockchain.

Waarom is dit zo belangrijk??

Blockchain is nog steeds niet algemeen geaccepteerd en het programma van Reddit stelt blockchain bloot aan een groter publiek. Reddit heeft niet alleen een groot gebruikersbestand, maar het heeft ook een echte culturele cache vanwege zijn unieke positie op internet. Het feit dat ze blockchain en Ethereum gebruiken, is echt spannend.

Reddit heeft ook een solide onboarding-ervaring voor zijn gebruikers gecreëerd door ze door het opzetten van een kluis te leiden en blockchain rechtstreeks te integreren met twee populaire subreddits. Ze gebruiken een proces dat metatransacties wordt genoemd (waarover u hier meer kunt lezen) om het soms lastige proces van het indienen van Ethereum-transacties te vergemakkelijken.. 

Reddit doet dit ook met (althans gedeeltelijk) de idealistische bedoeling om mee te helpen bouwen aan de bredere blockchain- en internetgemeenschap. Ethereum identificeren als de beste plaats om van deze intenties gebruik te maken, is een grote blijk van vertrouwen voor zowel blockchain als Ethereum.

Wat is het volgende?

Het pilotprogramma loopt tot en met zomer 2020. Het Community Points-team heeft een Bug Bounty op het algemene Community Points-systeem, gericht op de Maan en Steen contracten.

Er zijn al een paar echt interessante lessen:

Dit is een uitstekende ontwikkeling voor openbare blockchains in het algemeen en Ethereum in het bijzonder. Het is een geweldige use case van een bedrijf met een enorm publiek. Ze gebruiken hun technische kennis om een ​​gemakkelijke instap in Ethereum mogelijk te maken. De mogelijke cross-over met FortNite zou fenomenaal zijn. Het hele project is – om het in een taal te zeggen die Redditors zou begrijpen – verbazingwekkende ballen.

We kunnen niet wachten om te zien wat er daarna gebeurt.

Wilt u meer blockchain-uitsplitsingen rechtstreeks in uw inbox?

Abonneer u op de ConsenSys-nieuwsbrief voor het laatste blockchain-nieuws en -analyse. Schrijf je in Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Ethereum Q3 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Ecosysteemrapport uitzettenVerslag doen van

Ethereum 2.0-ecosysteemrapport

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerkenGids

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwtWebinar

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwt

Centrale banken en de toekomst van geldWit papier

Centrale banken en de toekomst van geld

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me