blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogNieuws

Alles wat u moet weten over de Istanbul Hard Fork

Ethereum’s volgende netwerkupgrade en wat er gaat komen. Door ConsenSys 22 november 2019 Geplaatst op 22 november 2019

Ethereum-held ConsenSys 2

De dag is bijna nabij, de 8e netwerkupgrade van Ethereum staat voor de deur. 

De 8e Ethereum-hard fork vindt plaats op 6 december 2019. Voor degenen die niet zo bekend zijn met de term hard fork, beschouw het proces als een “netwerkupgrade”. De exacte datum is onderhevig aan verandering als gevolg van variabele bloktijden en tijdzones. U kunt de Istanbul Hard Fork Countdown Clock op Etherscan. 

Istanbul is een van de vele harde vorken van Ethereum 1.x dat zal plaatsvinden vóór Ethereum 2.0. Ethereum’s overgang van het huidige consensusmechanisme voor proof of work naar het bewijs van consensus over de inzet. Het huidige vaste bloknummer voor de overgang is: Bloknummer: # 9069000. 

De verwachte datum voor de hard fork is vrijdag 6 december 2019.

Upgrades van Istanbul 

Istanbul brengt upgrades uit die de kosten van verschillende opcodes zullen veranderen om spam-blokkades te voorkomen en de algehele denial-of-service-aanvalsbestendigheid te verbeteren. Deze upgrade maakt een grotere Ethereum- en Zcash-interoperabiliteit mogelijk, evenals met andere op Equihash gebaseerde proof of work-cryptocurrencies. Er zullen verschillende wijzigingen zijn in opcodes (bewerkingscodes), die ook de schaalbaarheidsprestaties zullen verbeteren voor oplossingen die zijn gebaseerd op privacytechnologie zonder kennis, zoals SNARKs en STARKs. 

Geaccepteerde EIP’s

EIP’s zijn Ethereum-verbeteringsvoorstellen die vóór elke Ethereum-hardfork worden besproken en besproken. Iedereen kan een EIP schrijven en hun verbetering voorstellen voor het Ethereum-netwerk. In totaal werden 11 EIP’s voorgesteld voor de upgrade van Istanbul en werden er zes geselecteerd voor implementatie. Hieronder staan ​​de EIP’s die zijn geaccepteerd voor Istanbul: 

EIP-152: Voegt Blake2-compressiefunctie F precompileren toe. Deze EIP zorgt ervoor dat de BLAKE2b hash-functie en andere hoger-ronde 64-bit BLAKE2-varianten goedkoop op de EVM kunnen draaien, waardoor de interoperabiliteit tussen Ethereum en Zcash en andere op Equihash gebaseerde PoW-munten gemakkelijker wordt..


EIP-1108: Verlaag de alt_bn128 gaskosten voor precompileren, omdat rekenkundige precompiles met elliptische krommen momenteel te duur zijn. Het opnieuw prijzen van de precompiles zou een aantal privacyoplossingen en schaaloplossingen op Ethereum enorm helpen.

EIP-1344: Momenteel is er geen specificatie voor hoe ketting-ID wordt ingesteld voor een bepaald netwerk en vertrouwt in plaats daarvan op keuzes die handmatig zijn gemaakt door de klantimplementeerders en de ketengemeenschap. Dit EIP stelt voor om de ketting-ID te gebruiken om herhalingsaanvallen tussen verschillende ketens te voorkomen en het zou gunstig zijn om dezelfde mogelijkheid te hebben binnen slimme contracten bij het omgaan met handtekeningen, vooral met betrekking tot Layer 2-handtekeningschema’s. 

EIP-1844: De snelle groei van de Ethereum-staat heeft ervoor gezorgd dat bepaalde opcodes meer resource-intensief zijn dan voorheen. Daarom reproduceert dit EIP bepaalde opcodes om een ​​goed evenwicht te krijgen tussen gasuitgaven en verbruik van hulpbronnen. 

EIP-2028: Voor het aanroepen van on-chain-gegevens moet gas worden betaald op het Ethereum-netwerk. Een deel van het EIP zal de gaskosten verlagen van de huidige waarde van 68 gas per byte naar 16 gas per byte, wat de bandbreedte zal helpen vergroten omdat er meer gegevens in een enkel blok passen. 

EIP-2200: Biedt een gestructureerde definitie van wijzigingen in de netto gasmeting voor SSTORE opcode, waardoor nieuwe toepassingen voor contractopslag mogelijk worden en buitensporige gaskosten worden verminderd wanneer deze niet overeenkomen met hoe de meeste implementatie werkt.

Voor Ethereum-gebruikers

Als u ether gebruikt of gebruikt met een van de volgende services, hoeft u niets te doen:

  • Houd ether vast of voer transacties uit via een mobiele portemonnee zoals MetaMask of Coinbase Wallet
  • Houd ether vast op een uitwisseling zoals Coinbase, Binance, Kraken, enz. 
  • Gebruik een hardware wallet zoals Ledger of Trezor. 

Sommige van deze services kunnen u informeren om aanvullende acties te ondernemen, zoals uw exchange, hardwareapparaat of wallet-service, dus zorg ervoor dat u deze volgt, indien van toepassing. 

Voor Node Runners

Ethereum is een gedecentraliseerd, peer-to-peer-netwerk, dus iedereen die momenteel Ethereum-infrastructuur gebruikt, moet zijn software bijwerken naar een Ethereum-clientversie die “fork-ready” is, en moet dit vóór 1 december doen..

Als u gebruikmaakt van Infura, dan zijn er geen wijzigingen nodig. Infura is klaar en u hoeft niets te doen. Infura draait al meer dan drie jaar een betrouwbare Ethereum-infrastructuur en heeft bewezen bedreven te zijn in het afhandelen van grootschalige updates tijdens netwerkhardforks. Zij zorgen voor de upgrade, zodat u door kunt gaan met het bouwen van geweldige software.

De volgende softwareversies komen eind september uit. Als u de vork mist en uw software niet op tijd upgradet, heeft u niet langer een nauwkeurig beeld van de bron van blockchain-gegevens. Als u de vork mist, moet u uw knooppunt opnieuw synchroniseren met de Ethereum-blockchain, wat uren of zelfs dagen kan duren.

Hoe Nodes “fork-ready” kunnen worden:
  1. Controleer regelmatig de clientpagina’s voor de aankondiging van de software-update:
  1. Bekijk het vork updates om te bepalen of er wijzigingen nodig zijn in uw applicaties, of dat gebruikers hierdoor worden beïnvloed.

  2. Update uw knooppunt voorafgaand aan het vorkblok.

Wat is het volgende? 

Er is een lijst met geplande Ethereum-hardforks na Istanbul als onderdeel van ETH 1.x, de uitgebreide reeks upgrades naar het Ethereum-mainnet bedoeld voor acceptatie op korte termijn. Meer informatie over Ethereum 1.x en het team achter de voortdurende verbeteringen en upgrades is te vinden hier en hier.

U kunt lezen over de routekaart naar Serenity (ETH 2.0) inclusief alle fasen om een ​​bewijs van inzet op Ethereum te verkrijgen. 

De eerste fase van Serenity zal de uitrol van de Beacon Chain zien, een Proof of Stake blockchain en zal de uitvoering markeren van de lang geplande omschakeling van proof of work naar proof of stake consensusmechanisme. De Beacon Chain wordt rechtop gezet en loopt naast de originele Ethereum PoW-ketting, zodat er geen onderbreking is in de continuïteit van de kettingen. Blijf op de hoogte voor toekomstige berichten over Ethereum-netwerkupgrades en het pad naar Serenity.  

Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Ethereum Q3 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Ecosysteemrapport uitzettenVerslag doen van

Ethereum 2.0-ecosysteemrapport

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerkenGids

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwtWebinar

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwt

Centrale banken en de toekomst van geldWit papier

Centrale banken en de toekomst van geld

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me