Alles wat u moet weten over digitale valuta van de centrale bank

blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogEnterprise Blockchain

Alles wat u moet weten over digitale valuta van de centrale bank

Lees de ConsenSys-whitepaper: “Centrale banken en de toekomst van geld” door ConsenSys24 januari 2020Geplaatst op 24 januari 2020

ConsenSys August Debouzy Blockchain-casestudy voor held van het aanbod van beveiligingstoken

Stablecoins – cryptocurrencies die een nominale waarde behouden of worden gedekt door fiatvaluta’s – zijn de afgelopen jaren in populariteit gegroeid, hand in hand met de explosieve groei van gedecentraliseerde financiering. Nu experimenteren grote financiële instellingen over de hele wereld, waaronder wereldwijde banken, met digitale valuta, en stablecoins bieden in tal van gevallen een ideale toegangsroute.. 

De Bank of England heeft officieel aangekondigd dat het de mogelijke voordelen van het implementeren van een digitale valuta zal onderzoeken. Ambtenaren van de Bank of England zullen de volgende banken ontmoeten om onderzoek te bundelen en de mogelijke implementatie van een digitale valuta van een centrale bank te bespreken:

 •  De Bank of Japan
 • De Europese Centrale Bank (ECB)
 • De Sveriges Riksbank
 • De Bank of Canada
 • De Zwitserse Nationale Bank en
 • De Bank voor Internationale Betalingen (BIB) 

Nieuwe whitepaper over digitale valuta van de centrale bank

In 2020 bracht ConsenSys in Davos een whitepaper uit met een praktisch voorstel voor digitale valuta van centrale banken op de Ethereum-blockchain: “Centrale banken en de toekomst van geld.” 

De whitepaper biedt ook een overzicht van de geschiedenis en de huidige staat van digitale valuta van de centrale bank, evenals een voorbeeld van hoe een CBDC zou kunnen worden ontworpen en gebouwd op de Ethereum-blockchain..

Wat zijn digitale valuta van de centrale bank? 

Digitale valuta van de centrale bank zijn digitale activa die worden verantwoord met behulp van één grootboek (al dan niet gedistribueerd) dat fungeert als een enkele bron van waarheid. Digitale valuta van de centrale bank vertegenwoordigen een claim op de centrale bank, vergelijkbaar met hoe bankbiljetten tegenwoordig functioneren. Ten slotte wordt de valuta door de centrale bank gecontroleerd – wat betekent dat het aanbod van CBDC volledig wordt gecontroleerd en bepaald door de centrale bank. Een CBDC verschilt van een traditionele cryptocurrency stablecoin waarbij de uitgifte niet wordt gecontroleerd door een bank, maar eerder door een groep individuen. 

De whitepaper geeft een overzicht van het potentieel en de risico’s van CBDC, evenals een voorbeeld van hoe een CBDC zou kunnen worden ontworpen en gebouwd op de Ethereum-blockchain. De bedoeling is om de lezer niet alleen een goede achtergrond te geven bij dit belangrijke onderwerp, maar ook – door middel van een concreet voorstel – een praktische kijk te geven op wat de implementatie van een CBDC zou kunnen inhouden..

Lees meer over de soorten digitale valuta van centrale banken in de whitepaper: “Central Banks and the Future of Money.”


De whitepaper behandelt ook andere onderwerpen, waaronder: 

 • Cryptocurrencies, stablecoins en de opkomst van digitaal geld
 • Inleiding tot digitale valuta van centrale banken
 • Voordelen van digitale valuta voor centrale banken en de economie
 • Vereisten voor een succesvolle implementatie van CDBC
 • Voorgestelde architectuur voor op Ethereum gebaseerd geld van de centrale bank

Een van de belangrijkste innovaties waar we vandaag getuige van zijn, zijn stablecoins of particulier uitgegeven cryptocurrencies die zijn gekoppeld aan een stabiel actief, die tegenwoordig een marktkapitalisatie hebben van meer dan $ 5 miljard USD, evenals het parallelle fenomeen van door de centrale bank uitgegeven digitale valuta, waarnaar gewoonlijk wordt verwezen als CBDC, die het onderwerp zijn van deze paper. Volgens de Bank of International Settlements kijkt meer dan 70% van de centrale banken naar de uitgifte van een digitale valuta op een blockchain. We denken dat dit een ontwikkeling is om toe te juichen.

Joseph Lubin

Waarom digitale valuta van de centrale bank belangrijk zijn?

Nu we aan de vooravond van een financiële en technologische revolutie zitten, staan ​​grote financiële instellingen klaar om te profiteren van verbeterde financiële diensten en interne operaties die de kosten verlagen en de efficiëntie verbeteren. Een wereld waarin CBDC’s een prominente plaats innemen, zal het mondiale monetaire beleid verbeteren door nieuwe instrumenten te bieden voor het beheersen van de geldhoeveelheid en naleving van de regelgeving. Individuen zullen profiteren van goedkopere overschrijvingen over de grenzen en realtime afwikkeling voor specifieke tegenpartijen. De echte waardecreatie zal echter voortkomen uit meer verbonden mondiale systemen die grensoverschrijdende innovatie en samenwerking zullen vergroten. 

ConsenSys blockchain in de toewijzing van openbare goederen wp cta

Meld u aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerkenGids

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Inleiding tot tokenisatieWebinar

Inleiding tot tokenisatie

De toekomst van digitale activa en defiWebinar

De toekomst van financiën: digitale activa en deFi

Wat is Enterprise EthereumWebinar

Wat is Enterprise Ethereum?

Centrale banken en de toekomst van geldWit papier

Centrale banken en de toekomst van geld

Komgo Blockchain voor Commodity Trade FinanceCase Stud

Komgo: Blockchain voor Commodity Trade Finance

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map