blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogCodefi Activeren

Bewijs van gebruik: netwerken activeren via gecodeerde deelname

door Mara Schmiedt 19 december 2019 Geplaatst op 19 december 2019

Bewijs van gebruik


Heeft u zich ooit afgevraagd hoe wordt voorkomen dat domeinmakelaars grote aantallen handelsmerkdomeinen oogsten zonder daadwerkelijk bij te dragen aan een bredere waardecreatie? Merkhouders moeten hun gebruik bewijzen. Op dezelfde manier zou het distribueren van digitale toegangs- en onderhoudsrechten voor een gedecentraliseerd netwerk een programmeerbare standaard moeten volgen om ervoor te zorgen dat tokens in de handen van daadwerkelijke gebruikers terechtkomen. Daarom bevat Activate bij elke tokenlancering wat we ‘Bewijs van gebruik’ noemen. 

  • Bewijs van gebruik vereist dat gebruikers die tokens claimen of kopen tijdens een lancering, actief ‘gebruik bewijzen’ voordat ze deze mogen overdragen of inwisselen voor alternatieve doeleinden 

  • Van een deelnemer kan bijvoorbeeld worden verlangd dat hij zijn gekochte tokens 90 dagen delegeert voordat hij deze buiten het netwerk kan overdragen

  • Het distribueren van tokens onder belanghebbenden met afgestemde prikkels is van cruciaal belang om passieve speculatie te minimaliseren, terwijl ervoor wordt gezorgd dat netwerken bij de lancering effectief worden opgestart

Een korte geschiedenis 

Open protocollen zijn een essentieel onderdeel van de digitale wereld van vandaag en hun verspreiding is van cruciaal belang om een ​​meer open, innovatieve en transparante wereld van morgen te creëren. Toch wordt het aanmoedigen van hun creatie en onderhoud bemoeilijkt door de moeilijkheid om ze met traditionele middelen te gelde te maken. Token economieën bieden een nieuwe manier om het creëren en onderhouden van open protocollen te stimuleren en hun evolutie te sturen. 

Het lanceren van een op tokens gebaseerd open protocol is inherent anders dan het opzetten van een digitaal bedrijf of het op de markt brengen van een softwareproduct. Het vereist een effectieve manier om de native toegangs- en servicerechten van een netwerk te distribueren – geformaliseerd door digitale middelen die bekend staan ​​als ‘utility-tokens’ – op een manier die voldoende beveiliging, decentralisatie en prestatienormen oplevert. Als gevolg hiervan is het optimaliseren van de initiële tokenverdeling onder de juiste belanghebbenden een cruciale stap voor het effectief opstarten en versterken van de levensvatbaarheid van een netwerk op de lange termijn..

In de afgelopen twee jaar zagen we een snelle stijging van het aantal lanceringen van tokens, voornamelijk gekoppeld aan openbare financieringsmechanismen zoals ICO’s en IEO’s. De stormloop van 2016-2018 werd gekenmerkt door irrationele uitbundigheid, gevolgd door aantoonbaar even irrationele scepsis – een symptomatische oorzaak van het falen van marktcoördinatie als gevolg van baanbrekende experimenten in het licht van het ontbreken van regelgevende en industriële normen.   

(Bron: Richard Davies, 2013)

(Bron: Richard Davies, 2013)

  1. Gebrek aan nut: Een belangrijk onderdeel van de waarde die door het token wordt gecreëerd, is het nut ervan. Als het goed is ontworpen, zorgt dit ervoor dat de waarde van de tokens groeit naast de acceptatie of het succes van het gegeven project. Een token dat geen nut heeft, hetzij door (slecht) ontwerp of als gevolg van een voortijdige distributie, zal zijn prijs uitsluitend op basis van speculatie zien.

  2. Marktirrationaliteit: Marktirrationaliteit in combinatie met het ontbreken van een volwassen fundamentele waarderingsmethodologie resulteert in een volatiele spreiding van de opbrengsten wanneer liquiditeitskanalen zoals beurshandel worden geopend. Of het nu gaat om tulpen of penningen, we hebben de neiging om “onze intelligentie te besteden aan het anticiperen op wat de gemiddelde mening verwacht dat de gemiddelde mening is”. (Keynes, 1936) 

  3. Speculatieve bedoeling: Als een bijdragende factor en een gevolg van het bovenstaande, trekt de verkoop van tokens vaak hordes kopers in de detailhandel aan die passieve speculatie aangaan zonder daadwerkelijk tokens te gebruiken voor het beoogde doel..

Wij zijn van mening dat het opzetten van een raamwerk van Token Launch Standards de eerste stap is om deze markt- en coördinatiefouten aan te pakken. Ondanks sterke vooruitgang en rijping in crypto-economisch ontwerp, ontbreekt het de meeste token-distributiemechanismen nog steeds aan een ingebouwd filtermechanisme dat distributie onder representatieve deelnemers aanmoedigt met uitgelijnde prikkels. Voer in…. Bewijs van gebruik!

Wat is een bewijs van gebruik?

Proof of Use is een programmeerbaar distributiemechanisme dat is ontworpen om de initiële distributie van tokens aan de juiste belanghebbenden te optimaliseren. Zoals de naam al doet vermoeden, is Bewijs van gebruik een functie die vereist dat gebruikers die tokens claimen of kopen tijdens een lancering, actief het gebruik van hun tokens op het netwerknetwerk “bewijzen” voordat ze deze mogen overdragen of inwisselen voor alternatieve doeleinden. Dit creëert een meetbaar stimuleringsmechanisme dat gericht is op het minimaliseren van passieve speculatie op symbolische waardering, terwijl de actieve bijdrage aan het netwerk wordt gemaximaliseerd. Het meewegen van zelfgekozen productieve inspanningen die verder gaan dan kapitaalinbreng in een verkoop of (pseudo) willekeurige selectie in een passieve airdrop is essentieel om:

  1. Maximaliseer de kans op naleving van de regelgeving door ervoor te zorgen dat een token wordt gebruikt voor het beoogde doel op het netwerk.

  2. Filter voor deelnemers die het meest waarschijnlijk zullen deelnemen aan het netwerk om speculatie op korte termijn, prijsvolatiliteit en dumping te ontmoedigen.

  3. Effectief opstarten van het netwerk bij de lancering, terwijl early adopters in staat worden gesteld om vertrouwd te raken met het netwerk en op tokens gebaseerde beloningen te verdienen voor hun inspanningen 

Hoe werkt het?

Proof of Use-vereisten worden gedefinieerd en automatisch afgedwongen op het slimme contractniveau. 

Als u bijvoorbeeld deelneemt aan onze aanstaande lancering van tokens, moet u uw gekochte tokens gedurende minimaal 90 dagen delegeren aan uw favoriete validator (s) voordat u ze buiten het netwerk kunt overdragen. Gedurende deze periode zullen alle tokenhouders die delegeren via het Activate-platform beloningen verdienen voor hun inspanningen. Dit is een manier waarop Activate deelname en netwerkactivering eenvoudig maakt!

Bewijs van gebruik is natuurlijk een adaptief mechanisme dat afhankelijk is van het gewenste token-distributiemodel en het ontwerp van het ondersteunde netwerk. Als deelnemer aan een interactieve airdrop moet u mogelijk voldoen aan de vereisten voor bewijs van gebruik om escrowed collateral in een lockdrop te ontgrendelen, zoals voorgesteld door NuCypher’s Worklock of de Tovenaar nadering. Evenzo kan het nodig zijn dat deelnemers aan een gedecentraliseerde beursintroductie hun gebruik bewijzen voordat ze op de witte lijst toegang krijgen tot een uniswap-liquiditeitspool..

Gevolgtrekking 

Bij Activate is het onze missie om een ​​gemeenschap van individuen aan te trekken en op te bouwen die het belang erkennen van collectief deelnemen en hun tokens aan het werk zetten. Daarom is Proof of Use een kernpijler van de leidende methodologie van Activate. 

Blijf op de hoogte voor meer informatie over Bewijs van gebruik en hoe dit zal worden gebruikt om het netwerk van onze eerste lanceringspartner te beveiligen!

Geschreven door Mara Schmiedt 

Meld u aan en ontdek meer over onze aanstaande netwerklancering op www.activate.codefi.network

Gedecentraliseerde netwerkenDeFiIndustry InsightProof-of-useNieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me