Wat zijn de voordelen van blockchain bij de overheid en de publieke sector?

Een op blockchain gebaseerde digitale overheid kan gegevens beschermen, processen stroomlijnen en fraude, verspilling en misbruik verminderen en tegelijkertijd het vertrouwen en de verantwoordingsplicht vergroten. Volgens een op blockchain gebaseerd overheidsmodel delen individuen, bedrijven en overheden middelen via een gedistribueerd grootboek dat is beveiligd met cryptografie. Deze structuur elimineert een single point of failure en beschermt inherent gevoelige gegevens van burgers en overheden.

Een op blockchain gebaseerde overheid heeft het potentieel om oude pijnpunten op te lossen en de volgende voordelen mogelijk te maken:

  • Veilige opslag van overheids-, burger- en bedrijfsgegevens
  • Vermindering van arbeidsintensieve processen 
  • Vermindering van buitensporige kosten in verband met het beheren van verantwoording
  • Minder kans op corruptie en misbruik
  • Meer vertrouwen in de overheid en online civiele systemen

Het gedistribueerde grootboekformaat kan worden gebruikt om een ​​reeks toepassingen van de overheid en de publieke sector te ondersteunen, waaronder digitale valuta / betalingen, landregistratie, identiteitsbeheer, traceerbaarheid van de toeleveringsketen, gezondheidszorg, bedrijfsregistratie, belastingheffing, stemmen (verkiezingen en volmacht) en beheer van juridische entiteiten.

Real-world blockchain-applicaties

Hoe gebruiken regeringen Blockchain op dit moment??

Meer regeringen doen mee aan de race om regelgevende wetgeving goed te keuren en beginnen elke dag met proefprojecten rond blockchaintechnologie. Overheden kunnen blockchaintechnologie gebruiken om cyberveiligheid te bieden, procesoptimalisatie te bieden en hyperconnected services te integreren en tegelijkertijd het vertrouwen en de verantwoording te versterken.

Dit is een lijst met administraties die blockchain-projecten over de hele wereld hebben gelanceerd of zich voorbereiden om blockchain-projecten te lanceren.

Lees verderHoe gebruiken regeringen Blockchain op dit moment?Webinar op aanvraag

Referentiebeheer voor overheid en ondernemingen

Beveiliging en identiteit zijn complexe en voortdurend veranderende vraagstukken voor zowel ondernemingen als overheidssystemen. Op blockchain gebaseerde oplossingen bieden uitzonderlijk nut bij het oplossen van identiteits- en digitale systemen. Dit webinar, getiteld Credential Management for Government and Enterprise, biedt een algemeen overzicht van waar identiteitsbeheer vandaag de dag is, hoe we hier terecht zijn gekomen en hoe we kunnen overstappen naar de volgende fase en verder, terwijl we ervoor zorgen dat we gebruik maken van de bestaande architectuur en infrastructuur.

Kijk nuReferentiebeheer voor overheid en ondernemingen

Enterprise Blockchain-oplossingen voor de overheid

Een Enterprise Ethereum-oplossing voor de overheid

Met behulp van onze volledige stapel enterprise-tools bouwt ConsenSys het blockchain-besturingssysteem voor organisaties in de publieke sector. Onze bedrijfsoplossing voor de overheid maakt gebruik van OpenLaw slimme contracten, Treum asset management oplossing, de uPort identiteitsbeheeroplossing en procesautomatisering van Pantheon en Kaleido

Onze oplossing biedt een particuliere bedrijfsketen die speciaal voor de overheid is ontwikkeld. Het biedt de mogelijkheid om verschillende toegangsniveaus toe te wijzen aan geautoriseerde gebruikers, waardoor onafhankelijke validatie van transacties en bewerkingen wordt gegarandeerd die volledige veiligheid en verantwoording garanderen en tegelijkertijd voldoen aan relevante privacynormen. 


Onze oplossing stelt burgers, inwoners en bedrijven in staat om deel te nemen en hun gegevens te beheren, waardoor een veilig systeem wordt gecreëerd dat de interactie tussen overheid en burger zal stroomlijnen, terwijl informatie wordt beveiligd tegen hacking en fraude..

De ConsenSys Government Stack

Naast onze veilige blockchain-architectuur bouwt ConsenSys een kernset van functionele elementen uit die een eerste set typische overheidsfuncties mogelijk maken.

  • Identiteitsbeheer: Met Sotara kunnen overheidsmedewerkers en burgers hun identiteit registreren op de blockchain, activa en beveiliging beheren, inloggegevens verzenden en aanvragen, transacties autoriseren en gegevens veilig beheren
  • Slimme regelgeving: Met Sotara kunnen agentschappen juridische documenten en voorschriften ontwerpen en creëren met fraudebestendige, op blockchain gebaseerde slimme contracten
  • Activabeheer en procesregistratie: Sotara zal overheidsprocessen modelleren en faciliteren en de mogelijkheid vergroten om digitale en fysieke activa te volgen
  • Budgettering en financieel beheer: Sotara zal overheidstransacties onmiddellijk en transparant volgen en afstemmen, waardoor de kosten drastisch worden verlaagd en de efficiëntie wordt verhoogd.

De interoperabiliteit van het platform zal aanvullende toepassingen mogelijk maken naarmate meer functies in de publieke sector overgaan op blockchain-gebaseerde oplossingen.

Spotlight-initiatief

Het Brooklyn-project

Een branchebreed initiatief onder leiding van Consensys ter bevordering van door munten aangedreven economische groei en consumentenbescherming. Het Brooklyn-project is gewijd aan de wet, regelgeving en beleid van blockchain.

Het Brooklyn-projectCasestudy over de overheid

EU Blockchain-observatorium & Forum: Blockchain-innovatie in Europa versnellen

Blockchain in de Europese Unie. Een initiatief onder leiding van de Europese Commissie met als doel de ontwikkeling van het blockchain-ecosysteem in de EU te ondersteunen en te versnellen.

EU Blockchain Observatory amp Forum Versnelling van blockchain-innovatie in Europa

Wat zijn de blockchain-use cases in de overheid en de publieke sector?

 

Welke impact heeft blockchain op slimme steden??

Een slimme stad gebruikt informatietechnologie en gegevens om fysieke, sociale en zakelijke infrastructuren te integreren en te beheren om de diensten aan haar inwoners te stroomlijnen en tegelijkertijd een efficiënt en optimaal gebruik van de beschikbare middelen te garanderen. In combinatie met technologieën, IoT, cloud computing en blockchain-technologie kunnen overheden innovatieve diensten en oplossingen leveren aan de burgers en lokale gemeenten. 

Blockchain kan het mechanisme bieden om een ​​veilige infrastructuur te creëren om deze functies te beheren. Het kan met name een veilige, interoperabele infrastructuur bieden waarmee alle smart city-diensten en -functies kunnen werken boven de momenteel voorziene niveaus. ConsenSys heeft gewerkt aan het realiseren van smart city-initiatieven in Dubai en Zug.

Casestudy over de overheid

Smart Dubai: blockchain gebruiken om een ​​naadloze stadservaring te creëren in de VAE

Blockchain voor slimme steden. Smart Dubai is een initiatief onder leiding van Zijne Hoogheid Sheikh Mohammad bin Rashid Al Maktoum, die van Dubai de gelukkigste stad op aarde wil maken door gebruik te maken van blockchain-, AI- en IoT-technologie.

Smart Dubai Blockchain gebruiken om een ​​naadloze stadservaring te creëren in de VAERegering & Identiteit Case Study

Zug Digital ID: introductie van burgerlijke identiteit op de blockchain

Blockchain voor de overheid. De Zug ID is een initiatief van de regering van Zug dat een digitale, gedecentraliseerde, soevereine identiteit verleent aan elk van haar burgers, zodat ze kunnen deelnemen aan overheidsgerelateerde activiteiten zoals zich laten verifiëren door stadsfunctionarissen, stemmen uitbrengen en toegang krijgen tot overheidsdiensten.. 

Zug Digital ID Introductie van burgerlijke identiteit op de blockchain

Hoe zal blockchain het centrale bankwezen beïnvloeden??

Realtime brutoverevening is het continue proces van afwikkeling van interbancaire betalingen in de administratie van de centrale bank, in tegenstelling tot afwikkeling aan het einde van elke dag. Blockchain maakt een aanzienlijke toename van het transactievolume en de veerkracht van het netwerk mogelijk, waardoor centrale banken RTGS in een sneller tempo kunnen verwerken, met verhoogde beveiliging. 

Bankieren & Casestudy over financiën

Project Ubin: onderzoek naar het potentieel van Distributed Ledger-technologie bij centrale banken

Blockchain voor bankieren. Project Ubin is een blockchain-inspanning van een consortium onder leiding van de Monetary Authority of Singapore die de institutionele infrastructuur opnieuw vormgeeft door realtime bruto-afwikkelingssystemen te implementeren met volledige transactieprivacy, definitieve afwikkeling en geen single point of failure.

Project Ubin Onderzoek naar het potentieel van Distributed Ledger-technologie bij centrale bankenBankieren & Casestudy over financiën

Project Khokha: de grenzen van RTGS verleggen met blockchain

Blockchain voor Central Banking. Project Khokha is een Enterprise Ethereum-oplossing ontwikkeld door de South African Reserve Bank, die het transactievolume en de veerkracht van het netwerk vergroot en tegelijkertijd de vertrouwelijkheidsvereisten voor realtime bruto afwikkeling handhaaft..

Project Khokha De grenzen van RTGS verleggen met blockchain

Hoe zal blockchain de validatie van onderwijs- en beroepskwalificaties stroomlijnen??

Door academische en professionele gegevens op een gecodeerde identiteitsportefeuille te bewaren, kunnen individuen de toegang tot hun gegevens beheren. Het stelt scholen, universiteiten en werkgevers ook in staat om “attesten” voor behaalde cursussen en werk te valideren. 

Welke invloed heeft blockchain-technologie op het volgen van vaccinaties??

Door vaccinatiegegevens op de blockchain te registreren, kunnen scholen, verzekeraars en medische zorgverleners vaccinaties snel valideren. Dit proces activeert automatisch overeenkomstige microbetalingen en delegeert toegang tot voordelen op basis van medische status.

Hoe zal blockchain-technologie het bijhouden van studieleningen en -beurzen beheren??

Slimme contracten kunnen worden geprogrammeerd om lening- en subsidieaanvragen te beheren, leningen te verstrekken en de naleving van de algemene voorwaarden te volgen. Deze geautomatiseerde prestatie-tracking maakt realtime gegevens mogelijk en zorgt voor meer transparantie, compliance en beveiliging.

Welke invloed heeft blockchain-technologie op de inning van loonbelasting??

Slimme contracten kunnen het belastinginningproces stroomlijnen door belastinggegevens te matchen met inkomenstransacties en door belasting- en socialezekerheidsaftrekposten te berekenen. Een blockchain-gebaseerd systeem draagt ​​automatisch netto salaris- en belastingbetalingen over aan hun respectievelijke ontvangers. Gecoördineerde automatisering zorgt voor efficiëntie, snelheid en veiligheid bij het innen van belastingen.

ConsenSys Real World Blockchain Case Studies-held

"Wij hebben als bedrijf en branche een unieke kans om het vertrouwen tussen mensen en instellingen te herstellen. Door vandaag verantwoordelijk te handelen, kunnen we ervoor zorgen dat we morgen collectief de vruchten kunnen plukken van deze krachtige technologie. “

Joe Lubin

Medeoprichter van Ethereum en oprichter van ConsenSys

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me