Blockchain-connectiviteit met Codefi Orchestrate

blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogOntwikkelaars

Blockchain-connectiviteit met Codefi Orchestrate

door ConsenSys20 mei 2020Geplaatst op 20 mei 2020

Codefi Orchestrate

Verbind eenvoudig bedrijfstoepassingen met een Ethereum-netwerk

Blockchain POC’s (Proof of Concepts) nemen toe in tal van industrieën. Toch worstelen veel instellingen met het levensvatbaar en kosteneffectief maken van de oplossingen. Waarom? Omdat het bouwen van een bedrijfsoplossing die samenwerkt met blockchain-netwerken een complexe onderneming kan zijn.

Hier zijn enkele belangrijke overwegingen wanneer u uw bedrijfstoepassingen wilt verbinden met uw Ethereum-netwerk, en manieren om deze op te lossen met behulp van Codefi Orchestrate.

Beveiligingsbehoeften 

Privésleutels 

Privésleutels vormen het hart van elk gedecentraliseerd netwerk en vereisen aanvullende bescherming om ervoor te zorgen dat ze niet in gevaar komen. Door een veilige kluis-enclave te gebruiken die roterende sleutels en strikte toestemming gebruikt, kunt u ervoor zorgen dat uw sleutels privé blijven. 

persoonlijke sleutels orkestreren

Codefi Orchestrate biedt compatibiliteit met beveiligde opslagsystemen zoals Hashicorp Vault, waarin privésleutels ofwel in het geheugen leven bij het ondertekenen van een transactie of versleuteld op schijf worden opgeslagen, waardoor de mogelijkheden van een privésleutel die in gevaar wordt gebracht enorm worden beperkt. Hashicorp Vault is een goede keuze voor het opslaan van de meeste privésleutels die dagelijks worden gebruikt (bijv. Privésleutel van een investeerder in een gedecentraliseerd financieel systeem) en biedt een goede balans tussen beveiliging, gebruikerservaring en infrastructuurkosten. 

Voor meer informatie over Private Keys en Orchestrate leest u de blogpost “Hoe Codefi Orchestrate 4 belangrijke beveiligingsuitdagingen voor ondernemingen oplost Blockchain-oplossingen​.

Slimme contractaudits


Slimme contracten slaan uw gegevens op en verwerken ze. Eventuele bugs of kwetsbaarheden kunnen rampzalig zijn voor uw blockchain-oplossing. Hier zijn enkele vragen om ervoor te zorgen dat u de antwoorden heeft op:

 1. Is het slimme contract geïmplementeerd met de juiste code??

2. Is de implementatie van het slimme contract veilig, d.w.z. geen achterdeurtjes voor mogelijke aanvallen?

Orchestrate zal binnenkort integreren met MythX, een robuuste beveiligings-API die automatisch kwetsbaarheden in slimme contracten controleert en markeert waarvan de code beschikbaar is in het Orchestrate-contractregister.

Omgevingen zonder fouten

Systeemstoringen en downtime kunnen buitengewoon kostbaar zijn. Volgens Gartner bedragen de gemiddelde kosten van downtime voor een bedrijfsnetwerk ongeveer $ 5.600 per minuut. Hier leest u hoe u uw potentiële kosten voor de uitvaltijd van uw blockchain-netwerk kunt berekenen:

Kosten van downtime (per uur) = Gederfde omzet + verloren productiviteit + herstelkosten + immateriële kosten

Verloren omzet = omzet / uur x uitvaltijd (uur) x uptime (%)

Sterk gereguleerde bedrijfstakken kunnen ook boetes en extra kosten met zich meebrengen.

Mogelijke transactiefouten

Enkele overwegingen die gemakkelijk over het hoofd kunnen worden gezien, zijn:

  • Uw account heeft van tevoren geen geld
  • Gasprijzen stijgen, waardoor uw transacties niet kunnen worden gedolven

Door een functie voor kraanbeheer te hebben, helpt Codefi Orchestrate ervoor te zorgen dat uw transacties elke keer worden gecontroleerd en verzonden. 

Andere pijnpunten bij transacties zijn onder meer:

  • Verlies van transacties die nog niet zijn gedolven
  • Onherstelbare fouten zijn altijd een risico

Met de Transaction Manager van Orchestrate worden transacties consistent gecontroleerd en opnieuw uitgezonden als ze niet worden gemined. Foutcodes worden teruggestuurd naar gebruikers zodra er fouten optreden om mogelijke schade te beperken. 

Risico’s met een hoog volume & Hoge beschikbaarheid

Een batch transacties verzenden is niet altijd gemakkelijk. U wilt er zeker van zijn dat ze allemaal zijn doorgegaan, en in de juiste volgorde.

Codefi Orchestrate biedt een gescheiden, hoog beschikbare, gedistribueerde database om transactierisico’s bij te houden die buiten de keten zijn verzonden. Transacties en ontvangsten worden op orde gehouden met behulp van een enterprise message bus.

Een oplossing met hoge beschikbaarheid zorgt ook voor veerkracht en horizontale schaalbaarheid. Door microafhankelijkheden te verminderen, voorkomt Orchestrate gegevensverlies.

Leer meer over Codefi Orkestreren

Er komt veel kijken bij de ‘tussenin’ van uw Ethereum-platform en uw applicaties. Van transacties, slimme contracten, gas, nonce en meer – u wilt ervoor zorgen dat elk onderdeel wordt overwogen om gegevensverlies, beveiligingsinbreuken of andere risico’s te voorkomen. In toekomstige berichten zullen we bespreken hoe u de kosten van het bouwen van uw blockchain-oplossing kunt beheren en de productietijd kunt verkorten met slimme planning en Codefi Orchestrate.

Codefi Orchestrate 2.0 is nu beschikbaar. Voor vragen, demo’s of om te ontdekken hoe Orchestrate u kan helpen uw productietijd te verkorten, Neem contact op.

Neem contact met ons op

Codefi Codefi Orchestrate Enterprise Ethereum Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map