De toekomst is hier

Singaporese financiële instellingen staan ​​bekend om hun efficiëntie. Hun openbaar beleid wordt geëxporteerd als een blauwdruk voor andere centrale systemen over de hele wereld. Onlangs is de Monetary Authority of Singapore (MAS) begonnen met het onderzoeken van de mogelijkheden van gedistribueerde grootboektechnologie met betrekking tot financiële en banktoepassingen.

MAS werkte samen met een aantal financiële instellingen en enterprise blockchain-technologiebedrijven, waaronder ConsenSys Solutions en JP Morgan’s Quorum om Project Ubin te creëren. Het implementeerde met succes real-time bruto-afwikkelingssystemen (RTGS) met volledige transactieprivacy en finaliteit van afwikkeling, terwijl single point of failure werd voorkomen. Project Ubin heeft de institutionele infrastructuur in Singapore effectief opnieuw ontworpen door blockchain-platforms te implementeren.

Door te experimenteren met technologieën die tot doel hebben de transparantie te vergroten en de efficiëntie te verhogen, geeft MAS aan dat het klaar is om zijn gevestigde processen toekomstbestendig te maken. Door Project Ubin te lanceren, verstevigt MAS hun rechtmatige plaats in de voorhoede van bankinnovatie en marktleiderschap.

 

De uitdaging


Wat is de rol van centrale instellingen in een wereld waarin cryptocurrencies en tokenization mainstream worden? MAS probeerde deze vraag te beantwoorden door een ontdekkingsproject te lanceren om use-cases voor centrale banken te onderzoeken.

 

De Enterprise Ethereum-oplossing

MAS lanceerde een driefasenoefening in samenwerking met een consortium van internationale banken, gedistribueerde grootboektechnologieën en blockchain-providers.

Fase 1 bestond uit een onderzoek en haalbaarheidsstudie rond de mogelijke toepassingen van blockchain-technologie.

De studie onderzocht:

  • Voordelen en valkuilen van het tokeniseren van valuta van de centrale bank
  • Optimaliseren van betalingsafwikkeling tussen deelnemende lokale banken
  • Stappen om grensoverschrijdende transacties mogelijk te maken
  • Effectieve methoden om betalingen te digitaliseren

Fase 2 was gericht op het gebruik van blockchain-platforms en tokenisatie in het dagelijkse vereffenings- en verrekeningsproces om RTGS mogelijk te maken.

Fase 3 onderzocht de mogelijkheden van een tokenized nationale valuta en realiseerde grensoverschrijdende betalingen via blockchain-technologie.

 

Doelen behaald

Tijdens fase 2 werkte MAS samen met ConsenSys Solutions en het Quorum enterprise blockchain-platform van JP Morgan. Samen hebben ze met succes aangetoond hoe een symbolische Singaporese dollar zou kunnen functioneren als een middel voor dagelijkse interbancaire afwikkeling.

Het succes van het project staat voor een transformatie van het internationale financiële landschap. De resultaten van Project Ubin bewijzen dat interbancaire transacties, grensoverschrijdende overmakingen en tokenized effecten kunnen worden verrekend met gedistribueerde grootboektechnologie met volledige afwikkeling en transactieprivacy. Verdere werkzaamheden aan dit initiatief hebben tot doel de afwikkelingstijd terug te brengen van T + 3 of T + 2 naar T + 0. Het verkorten van de afwikkelingstijd maakt de oorspronkelijke belofte van het gedecentraliseerde internet van waarde waar door het bevel voor een transactie en de uitvoering van die transactie gelijktijdig te laten plaatsvinden en RTGS effectief mogelijk te maken..

Aan het einde van fase 2 bood MAS open-source toegang tot de code en ondersteunende informatie uit de oefening. De South African Reserve Bank (SARB) gebruikte deze kennis en gedeelde codebase om Project Khokha te bouwen. Project Khoka is een ander baanbrekend blockchain-initiatief van ConsenSys Solutions dat het transactievolume en de veerkracht van het netwerk vergroot, terwijl de vertrouwelijkheidsvereisten voor realtime bruto afwikkeling in stand worden gehouden..

Project Khokha werd later erkend door de Central Bank Publication als de “Best Distributed Ledger Initiative” van 2018. Door zijn bevindingen te delen, heeft MAS actief de wereldwijde acceptatie van blockchain-oplossingen door financiële instellingen aangemoedigd.

“DLT heeft potentieel getoond om financiële transacties en processen transparanter, veerkrachtiger en tegen lagere kosten te maken. Het project is bedoeld om MAS en de industrie te helpen de technologie en de mogelijke voordelen die deze kan opleveren door praktische experimenten beter te begrijpen. Dit is met het uiteindelijke doel om eenvoudiger te gebruiken en efficiëntere alternatieven te ontwikkelen voor de huidige systemen op basis van door de centrale bank uitgegeven tokens. ” 

-De Monetaire Autoriteit van Singapore

Technologiepartners

quorum 3

Lees meer over Project Ubin

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me