Blockchain voor Commodity Trade Finance: komgo Case Study

Het wereldwijde handels- en grondstoffenfinancieringsnetwerk katalyseren met Blockchain

Het eerste blockchain-gebaseerde platform ter wereld voor het ecosysteem voor grondstoffenhandel.

komgo fungeert als een enkele bron van waarheid, waardoor handelaren, vervoerders, banken en andere geautoriseerde deelnemers veilig transacties kunnen uitvoeren op een zeer efficiënte, gedigitaliseerde manier, wat resulteert in een branchebrede vereenvoudiging van operaties en gestandaardiseerde documentatie.

Slechts één jaar na de publieke lancering ondersteunt komgo bijna 1 miljard USD aan financiering die wordt verstrekt door netwerkleden. komgo wordt ondersteund door 15 van ‘s werelds grootste banken, handelsbedrijven en oliegiganten, en voegt in hoog tempo nieuwe leden toe.

 

 

De uitdaging

De snelle globalisering heeft het vermogen van de handelsfinancieringssector overtroffen om zijn systeem voor het bijhouden van records te standaardiseren en te digitaliseren. De uitwisseling van goederen – elk met zijn unieke voorschriften, verzendspecificaties en certificeringsvereisten – wordt momenteel beheerd over verschillende grenzen en rechtsgebieden heen met behulp van een ineffectief, probleemgevoelig, verouderd, op papier gebaseerd systeem voor het bijhouden van gegevens..

Tot deze problemen behoren miscommunicatie en fraude, beveiligingsproblemen, handmatige, repetitieve taken, lange verificatietijden en verliezen als gevolg van transactiekosten, factoring van facturen en vertraagde betaalmethoden. Het is historisch gezien een uitdaging geweest om significante technologische verbeteringen aan te brengen in handelsfinancieringsoperaties om verschillende redenen, waaronder het aantal verschillende belanghebbenden over de hele wereld en de complexiteit en het volume van zakelijke transacties. Gebroken processen en regulatiedissonantie dragen bij aan de Een kloof tussen vraag en aanbod van $ 1,5 biljoen dollar in de financiering van de wereldhandel

 

Zie Citi’s Global Head of Commodity Trade Finance uitleggen hoe enkele van ‘s werelds grootste instellingen samenkomen om een ​​end-to-end blockchain-oplossing te bouwen voor de financiering van grondstoffenhandel.

 

De Enterprise Ethereum-oplossing


komgo is een blockchain-gebaseerd handelsfinancieringsplatform en netwerkgebaseerd op het Quorum van JP Morgan. Het is verbonden met een ander live Ethereum-platform, VAKT, een blockchain-gebaseerd post-trade verwerkingsplatform voor grondstoffen. Het komgo-platform heeft een eigen documentoverdrachtsysteem genaamd Kite dat veilige overdracht mogelijk maakt zonder de inhoud aan komgo te onthullen. Dit raamwerk maakt gebruik van gedistribueerde grootboektechnologie om fraude aan te pakken, de efficiëntie te vergroten en de handel te digitaliseren. 

Het komgo-platform maakt een aanzienlijk grotere transparantie mogelijk, terwijl de “privacy by design” -architectuur privé-peer-to-peer-transacties mogelijk maakt. Dit ontwerpmodel vergroot het vertrouwen radicaal en versnelt de toegang tot handelsfinanciering door operationele procedures te verminderen en het risico op mislukkingen en fraude in de hele sector te verkleinen. Geautoriseerde partijen zijn onder meer banken, commodity traders, energiebedrijven, inspectiebedrijven en het bredere ecosysteem van deelnemers. 

komgo werkte samen met ConsenSys en Kaleido om hun blockchain-oplossing te ontwikkelen en zichzelf in versneld tempo te ‘produceren’ voor een groot aantal deelnemers. Enterprise blockchain maakt een fraudebestendig KYC-record mogelijk dat voldoet aan de antiwitwasregelgeving (AML); het maakt gebruik van een gedeeld grootboek om de toegang tot nauwkeurige informatie in het hele ecosysteem te verbeteren, en het biedt persoonlijke gegevensuitwisseling op basis van machtigingen. 

Komgo was in staat om in een paar maanden tijd een beveiligd digitaal platform in te zetten waar geautoriseerde partijen gegevens kunnen opslaan, transacties kunnen uitwisselen en berichten kunnen versturen op basis van machtigingen.. 

  • Kostenbesparende: komgo zorgt voor een geschatte toename van de cashflowwinst van 30-40% in de hele productieketen dankzij gestroomlijnde operaties. Het platform zal naar verwachting een verlaging van de operationele kosten met 20-50% mogelijk maken, in afwachting van acceptatie in de hele industrie. Verhoogde winsten verwacht naarmate het project vordert. 

  • Eenvoud: Het komgo-netwerk stelt banken, handelaren en andere deelnemers in staat om allemaal transacties uit te voeren met dezelfde beveiligde software, wat resulteert in een industriebrede vereenvoudiging van operaties en communicatie op een schaal die nooit eerder mogelijk was.

  • Efficiëntie: Het komgo-netwerk is een gedecentraliseerde oplossing voor het delen van informatie. Documentatie en gegevens worden rechtstreeks gedeeld tussen transactiedeelnemers met onveranderlijke, transparante tijdstempels, waardoor de vertragingstijd met derden wordt weggenomen.

  • Veiligheid: komgo’s op blockchain gebaseerde software zorgt ervoor dat er niet met gegevens kan worden geknoeid, dat deze niet kan worden gemanipuleerd of zoekgeraakt. Bovendien wordt de toegang tot bepaalde informatie streng gecontroleerd, zodat alleen geselecteerde deelnemers relevante documentatie kunnen inzien.

komgo wordt ondersteund door 15 van ‘s werelds grootste handels- en financieringsmaatschappijen voor grondstoffen: ABN-AMRO, BNP Paribas, Krediet Agricole, Citi, Gunvor, ING, Koch Supply & Handel, Macquarie, Mercuria, MUFG Bank, Natixis, Rabobank, SGS, Shell, Societe Generale.

komgo handelsquote

“De lancering van Komgo SA benadrukt een gedeelde visie op industriële innovatie en onderstreept de voortdurende toewijding van de leden om een ​​echt open en efficiënter netwerk op te bouwen binnen de handel in grondstoffen.”

Souleima Baddi

CEO van komgo

Doelen behaald

 

Casestudy bankwezen, financiën en internationale handel

Download de casestudy over komgo

Een rapport van 20 pagina’s met details over de problemen in de branche die worden aangepakt, de Enterprise Ethereum-oplossing en de resultaten die door komgo zijn behaald.

Download casestudyDownload de casestudy over komgo

Technologiepartners

kaleido logo nieuw

Lees meer over komgo

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map