Blockchain die de stad van de toekomst aandrijft

Slim Dubai wil van Dubai de gelukkigste stad op aarde maken. Deelname van alle belanghebbenden in de stad – inwoners, bezoekers, ondernemers, ouders en gezinnen – is een hoeksteen van de strategie. Dit doel zal worden bereikt door gebruik te maken van een breed scala aan technologieën, waaronder blockchain, AI, IoT, en door te focussen op drie strategische pijlers: overheidsefficiëntie, het creëren van de industrie en internationaal leiderschap..

In samenwerking met de particuliere sector en overheidspartners is Smart Dubai opgericht om een ​​efficiënte, naadloze, veilige en impactvolle stadservaring voor inwoners en bezoekers mogelijk te maken, te leveren en te promoten.

Om zijn strategische pijlers te bereiken, wil Smart Dubai initiatieven introduceren en partnerschappen ontwikkelen om bij te dragen aan de dimensies Smart Economy, Smart Living, Smart Governance, Smart Environment, Smart People en Smart Mobility..

“ Door Blockchain-technologie toe te passen, levert Dubai jaarlijks 5,5 miljard dirhams aan besparingen op in documentverwerking alleen al – gelijk aan de waarde van de Burj Khalifa elk jaar. ”

– Slim Dubai

Het doel

Dubai streeft ernaar om in 2021 de “eerste stad te zijn die volledig wordt aangedreven door blockchain”. Het Dubai Blockchain 2020-mandaat, aangevoerd door het Smart Dubai Office, stelt een roadmap op voor de introductie van blockchain-technologie in Dubai. De doelstellingen zijn onder meer: ​​efficiëntie bereiken door blockchain te gebruiken in 100% van de toepasselijke overheidsdiensten, een blockchain-ecosysteem te creëren en mogelijk te maken voor startups en bedrijven, en om een ​​wereldwijde opinieleider te worden door grensoverschrijdende blockchain-cases uit te proberen.

 

De Enterprise Ethereum-oplossing

Het Smart Dubai Office heeft een RFP uitgebracht en uit de veelheid aan haalbare kandidaten werd ConsenSys als partner gekozen. In slechts twee maanden van ideevorming voerde het team een ​​technische analyse op hoog niveau uit met overheidsinstanties, IT-teams, eigenaren van bedrijfsprocessen om kernvereisten te definiëren en besliste over de eerste gebruiksscenario’s: energie, onroerend goed, medisch, enz. ConsenSys voerde vervolgens uit. een analyse van de kerninfrastructuurbehoeften die nodig zijn om het blockchain-mandaat te ondersteunen. Deze analyse resulteerde in de creatie van een Blockchain Platform as a Service-blauwdruk, terwijl tegelijkertijd een pleidooi werd gehouden voor een blockchain-enabled digitale identiteit. Van daaruit is de UAEPass-pas gemaakt om te integreren met blockchain-netwerken. Ten slotte bouwde ConsenSys een sandbox-omgeving op Ethereum en hield een reeks van 40-60 workshops voor bureaus om prototypen en testen te starten.

 

Behaalde resultaten

Blockchain-platform als een service

Voor de versnelling en facilitering van prototyping van blockchain-oplossingen, de Blockchain-platform als een service werd opgericht in samenwerking met telco Du om alle overheidsinstanties de vrijheid te geven om te bouwen op een gedeeld raamwerk op basis van hun zakelijke behoeften. De BPaaS is een volledig beheerd, schaalbaar en veilig platform met goedkope toegang via een pay-as-you-go-model. BPaaS is officieel erkend door het Smart Dubai Office als een van de belangrijkste officiële hulpmiddelen om prototypingactiviteiten van overheidsinstanties te ondersteunen.

De Smart City University


Ontwikkeld in samenwerking met de Dubai Future Foundation, de Smart City University is een door blockchain aangedreven gedecentraliseerd leerplatform dat de ontwikkeling van digitale vaardigheden ondersteunt. Smart City University streeft ernaar het percentage digitaal geschoold talent in de VAE tegen 2020 te verhogen tot 10 procent, door de starre en silo-traditionele institutenroute te omzeilen.

Individuen kunnen gepersonaliseerde educatieve paden creëren, inclusief praktische werkprojecten, relevant leesmateriaal, conferenties, persoonlijke en online workshops die werken aan digitale certificeringen.

Papierloze strategie

Smart Dubai gaat papierloos. Dubai is bezig met het digitaliseren van de 1 miljard vellen papier die elk jaar worden geproduceerd door alle diensten te digitaliseren, inclusief visumaanvragen, factuurbetalingen en licentieverlengingen. Deze eerdere records worden nu veilig afgehandeld met behulp van blockchain-technologie.

ConsenSys-oplossingen

Meld u aan voor een enterprise blockchain-consult

ConsenSys Solutions brengt blockchain naar het bedrijfsleven. We helpen ondernemingen, overheden, non-profitorganisaties en startups over de hele wereld bij het bouwen, testen en implementeren van publieke en private blockchain-oplossingen.

Maak contact met een Blockchain-expertMeld u aan voor een enterprise blockchain-consult

Lees meer over Smart Dubai

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me