Wat zijn de voordelen van blockchain in sport en esports?

 • Interactie en ervaringen tussen fans verbeteren door betrokkenheid te stimuleren
 • Nieuwe verdienmodellen bieden via tokenized teams en verbeterde loyaliteitsprogramma’s  
 • Nieuwe markten creëren voor sportweddenschappen en het verhandelen van verzamelobjecten
 • Sporters in staat stellen hun prestaties via crowdfunding te financieren door middel van overeenkomsten voor het delen van inkomsten of loyaliteitsbeloningen

ConsenSys Sports vergemakkelijkt de ontwikkeling van interoperabele game-verzamelobjecten en herdefinieert hoe competities, teams, atleten en fans met elkaar omgaan.

 

Wat zijn de blockchain-use cases in sport en eSports?

Enterprise Ethereum-gebaseerde sporten en esports maken de volgende gebruiksscenario’s mogelijk:

 • Ontwikkeling van op blockchain gebaseerde identiteiten die gebruikers voordelen bieden in ruil voor het verstrekken van inzichtelijke en bruikbare gegevens aan organisaties.  
 • Stimulans en beloningen voor interactie met fans – creëer betere loyaliteitsprogramma’s tussen partners die fans motiveren om bepaalde acties uit te voeren of bepaalde goederen te kopen
 • Verificatie van de authenticiteit van memorabilia om fraude en namaakartikelen te verminderen
 • Ontwerp en productie van de volgende generatie verzamelobjecten met behulp van digitale infrastructuur
 • Creëren van markten voor het verhandelen van verzamelobjecten voor games (d.w.z. skins) en verbetering van de verhandelbaarheid van digitale goederen, skins en in-game items. 
 • Mogelijkheid voor atleten om hun eigen training te financieren in ruil voor toekomstige inkomsten, loyaliteitsprogramma’s of andere beloningen
 • Tokenized sport- of esports-teams die de liquiditeit van sportteams vergroten door meer investeerders in staat te stellen aandelen of onderdelen van organisaties te kopen. 

 

Hoe zal blockchain de identiteit van fans beïnvloeden??


Het creëren van op blockchain gebaseerde identiteiten ontgrendelt nieuwe en zinvolle ervaringen en creëert tegelijkertijd een ongekende nettowaarde in de vorm van hogere inkomsten van fans, crowdfunding van activa, digitale verzamelobjecten en verifieerbare superfan-sterrendom. 

Denk aan een verifieerbare superfan als een fanprofiel of een sportorganisatie die een vergunning heeft afgegeven. Sportorganisaties zouden meer inzichtelijke en bruikbare gegevens over hun fans kunnen verzamelen om betrokkenheid en inkomsten te stimuleren. 

Welke invloed heeft blockchain op het stimuleren en belonen van interactie met fans??

Op blockchain gebaseerde loyaliteitsbeloningsprogramma’s kunnen hogere niveaus van betrokkenheid stimuleren en realtime uitbetalingen en aflossingen bieden. Blockchain verbetert loyaliteitsbeloningen door een gebruikersidentiteit te creëren op alle digitale touchpoints en tegelijkertijd de handel in digitale activa mogelijk te maken. Beloningsprogramma’s die door Ethereum zijn ingeschakeld, kunnen bijvoorbeeld partnernetwerken creëren waarmee loyaliteitsbeloningen kunnen worden gebruikt met samenwerkende merken. 

Hoe zal blockchain de authenticatie van memorabilia beïnvloeden??

De sportmemorabilia-industrie van 5 miljard dollar is gebaseerd op een systeem van vertrouwen om de authenticiteit van elk speciaal item te verifiëren. Aan deze afhankelijkheid zal in de nabije toekomst een einde komen, aangezien getrainde authenticatoren met vergrootglazen en kritische ogen geen partij zijn voor onveranderlijke wiskunde. Blockchain-technologie heeft de mogelijkheid om individuele memorabilia hun eigen identiteit te geven voor authenticiteit en verificatiedoeleinden. 

Welke invloed heeft blockchain op digitale verzamelobjecten??

Organisaties kunnen digitale verzamelobjecten rechtstreeks aan hun fans genereren en verkopen, waardoor fans een nieuwe manier krijgen om hun evenementervaring en deelname tastbaar weer te geven.. 

Wat maakt digitale verzamelobjecten beter dan standaard verzamelobjecten: 

 • Schaarste: unieke digitale activa gemaakt in een beperkte hoeveelheid
 • Handel: verhandelbaar op een open markt om eigenaren te betrekken en nieuwe gebruikers te bereiken
 • Verificatie: authenticiteit kan worden geverifieerd, inclusief de eigendomsketen 
 • Reputatie: eigendom getuigt van affiniteit, toewijding en expertise
Welke invloed heeft blockchain op gaming en esports??

Gaming en esports zijn naar voren gekomen als een snel groeiend gebied van consumenteninteresse, vooral onder millennials en generatie z-gebruikers. Op blockchain gebaseerde games kunnen worden geprogrammeerd met getokeniseerde digitale activa. Deze digitale activa kunnen worden verhandeld binnen een game of extern op de openbare markt. 

Blockchain-technologie kan ook realtime sportweddenschappen creëren met aantoonbaar eerlijke resultaten. Ten slotte maakt Ethereum het gebruik van slimme contractgebaseerde uitbetalingen mogelijk, waardoor traditionele tussenpersonen die aanzienlijke besparingen ondergaan, worden geëlimineerd. 

Hoe zal blockchain de crowdfunding van atleten beïnvloeden??

Crowdfunding voor sporters door middel van gepersonaliseerde, geautomatiseerde contracten vormt een nieuwe financieringsbron die investeringen van fans en gemeenschappen mogelijk maakt. Traditionele financiering vereist doorgaans een ongunstig verlies aan eigen vermogen, kapitaalkosten of inkomsten voor derden. Een crowdsourcingplatform gebouwd met blockchain-technologie stelt een competitie en zijn spelers echter in staat om meer inkomsten te genereren en de betrokkenheid en loyaliteit van fans te volgen. 

Hoe zal blockchain de tokenisatie van teams beïnvloeden??

Ethereum stelt het publiek in staat om aandelen in het team te kopen die worden vertegenwoordigd door tokens, waardoor het eigendom wordt geopend voor de fanbase terwijl het rechtstreeks geld inzamelt zonder traditionele bedrijfssponsors. Teams kunnen geld inzamelen om talent te werven, stadions te verbeteren of andere kapitaalintensieve doelen te bereiken. Dit soort fondsenwerving helpt margeverlies voor makelaars en sponsors te voorkomen, terwijl het ook een nieuw niveau van gemeenschap, integratie en het genereren van inkomsten voor de fanbase biedt. Tokenized teamaandelen kunnen vrij op een open markt worden gekocht en verkocht, waardoor de eigendomsliquiditeit voor sportorganisaties toeneemt. Eigenaren van tokens hebben mogelijk de mogelijkheid om deel te nemen aan de financiële voordelen van organisaties, stadions of individuele sportteams.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me