blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogEnterprise Blockchain

Citi en ConsenSys gebruiken Blockchain om de handel in grondstoffen te moderniseren

Citi’s Global Head of Commodity Trade Finance legt uit hoe enkele van ‘s werelds grootste instellingen samenkomen om een ​​end-to-end blockchain-oplossing voor de financiering van grondstoffenhandel te bouwen. Door ConsenSys 10 maart 2020 Gepost op 10 maart 2020

ConsenSys Citi blockchain-held voor handelsfinanciering

Onlangs opgenomen in Forbes ‘Blockchain 50-lijst, wordt het op Ethereum gebaseerde komgo-platform overgenomen door een groeiend aantal wereldwijde banken, grondstoffenhandelaren, energiebedrijven en andere belangrijke spelers in het ecosysteem van handelsfinanciering die vastbesloten zijn om de industrie naar de 21e te brengen eeuw. Van gedigitaliseerde kredietbrieven tot fraudebestendige gegevensuitwisseling, het platform helpt bij het vereenvoudigen, beveiligen en standaardiseren van activiteiten in de traditionele handelsfinancieringssector en ondersteunt het gebruik van blockchain voor de wereldhandel.. 

komgo werd gelanceerd in 2018 nadat 15 van enkele van ‘s werelds grootste banken, handelsbedrijven en oliegiganten samenkwamen in samenwerking met ConsenSys om uitdagingen aan te pakken zoals op papier gebaseerde verwerking, vertraagde afwikkeling van transacties, mogelijk dure factoring van facturen en gefragmenteerde record- tracking in handelsfinanciering. Het platform is de eerste blockchain-gebaseerde oplossing voor het ecosysteem voor grondstoffenhandel. 

komgo-logo's

Sinds de lancering heeft komgo $ 1 miljard aan financiering op het platform overtroffen en de tijd voor het uitgeven van een digitale kredietbrief teruggebracht van gemiddeld 10 dagen naar 1 uur. In 2019 introduceerde het platform Debiteurenkorting en Standby Letters of Credit en integreerde multinationale financiële en energie-instellingen buiten de oorspronkelijke aandeelhoudersgroep zoals TOTSA Oil Trading SA, SMBC en Lloyds Bank. 

komgo blijft samenwerken met ConsenSys om de ontwikkeling te versnellen en de acceptatie voor andere institutionele spelers in de commodity trading-markt te vereenvoudigen. We spraken onlangs met Kris Van Broekhoven, Global Head of Commodity Trade Finance bij Citi, een van de oprichtende investeerders van komgo, om de voordelen van blockchain in handelsfinanciering, de beweegredenen achter de investering van Citi en zijn visie voor het komgo-platform in 2020 en daarna. 

Hoe zou je het komgo-platform omschrijven??

komgo is een nieuw bedrijf dat zich toelegt op het bouwen van een volledig gedecentraliseerd digitaal platform voor end-to-end financiering van de handel in de grondstoffenindustrie. Via komgo kunnen kopers en verkopers van grondstoffen, evenals hun banken en dienstverleners, op een elektronische manier communiceren en gegevens uitwisselen. De backbone-infrastructuur maakt gebruik van blockchain-technologie om meer vertrouwen en veiligheid te bieden. Het platform is gebouwd voor integratie en gemakkelijke interoperabiliteit met vele backoffice-systemen van zijn gebruikers, evenals met andere bestaande platforms. Het doel is om een ​​one-stop-shop te ontwikkelen voor handelsfinanciering van grondstoffen die snelheid, efficiëntie en een eersteklas gebruikerservaring voor de industrie biedt.

Traditioneel wereldwijd handelsnetwerkTraditioneel wereldwijd handelsnetwerk


 

Blockchain-netwerk voor wereldwijde handelBlockchain-netwerk voor wereldwijde handel

Welk probleem probeert komgo op te lossen?

komgo streeft ernaar om verder te gaan dan het bestaande proces van commodity trade finance om te zetten in een digitaal proces. Om gebruikers te overtuigen om een ​​nieuwe manier van communiceren te gebruiken en om een ​​verschil te maken, moeten we echte pijnpunten voor gebruikers aan alle kanten van een transactie aanpakken. Dit kan verschillende vormen aannemen, waaronder het verwijderen van handmatige touchpoints. Dit helpt op zijn beurt om doorlooptijden te versnellen, gegevensafstemming te verbeteren en het risico op fraude en menselijke fouten te verminderen.

komgo heeft gewerkt aan een aantal opwindende functies die bedoeld zijn om de gebruikerservaring drastisch te verbeteren. komgo richtte zich aanvankelijk op kredietbrieven, financiering van debiteuren en KYC. Andere functies zoals voorraadfinanciering en automatische afstemming van elektronische documenten zullen later worden toegevoegd.

“Komgo streeft ernaar om verder te gaan dan het bestaande proces van handelsfinanciering van grondstoffen om te zetten in een digitale … komgo helpt om doorlooptijden te versnellen, gegevensafstemming te verbeteren en het risico op fraude en menselijke fouten te verminderen.”

Hoe is Citi betrokken bij komgo? 

Citi is een van de oprichtende investeerders van komgo. We hebben voor het eerst in het bedrijf geïnvesteerd toen het begin 2018 werd opgericht, en onlangs hebben we ons eigen vermogen aangevuld om het bedrijf verder te laten ontwikkelen. Aangezien de wereldwijde handelsactiviteiten van Citi de investering beheren, ben ik rechtstreeks betrokken bij de samenwerking met komgo. We hebben dat gedaan om de waarde die we voor komgo kunnen brengen te maximaliseren in de vroege fase van productontwikkeling en gebruikersbetrokkenheid. Citi besteedt, net als andere ondersteunende banken en bedrijven, tijd en middelen aan productontwikkelingsworkshops, IT- en beveiligingsbeoordelingen en deelt feedback van gebruikers. We zijn zelfs begonnen met het integreren van ons handelsverwerkingssysteem met komgo, zodat we nu al kortere doorlooptijden kunnen zien en de voordelen van komgo kunnen benutten..

Waarom koos Citi ervoor om zich bij komgo aan te sluiten??

Citi gaat er prat op een toonaangevende digitale bank te zijn, en blockchaintechnologie biedt geweldige mogelijkheden om de manier waarop banken en klanten tegenwoordig opereren te verbeteren. Als een van de grootste handelsbanken ter wereld, nemen we handelsdigitalisering zeer serieus. Al meer dan 100 jaar is de industrie sterk afhankelijk van de uitwisseling en handmatige verwerking van papieren documenten. Nu dient blockchain-technologie als een katalysator om de industrie te ontwrichten in de richting van de verwerking van elektronische gegevens. Banken en klanten willen een eenvoudige en elegante gebruikerservaring die wordt geleverd met digitale tools. En diezelfde banken en bedrijven moeten efficiëntieverbeteringen vinden om te helpen bij het verlagen van de kosten, het versnellen van doorlooptijden en het verminderen van fraude. Bij Citi zijn we zeer proactief in het implementeren van digitalisering en onze klanten verwachten dat wij een van de drijvende krachten zijn in dit veranderingsproces.

Omdat andere banken dit vergelijkbare doel nastreven, realiseerden we ons al vroeg dat dit veel sterker zou zijn als we ons verenigen en co-creëren met komgo. Door samen met andere banken en zakelijke gebruikers de markt bij elkaar te brengen en een oplossing te ontwikkelen, streven we naar meer. Dat is precies wat komgo zo interessant maakt: het is een van de weinige consortia die banken en corporates combineert als oprichters. De eerste groep omvat enkele van de grootste banken en bedrijven die actief zijn in de handel in grondstoffen. Op deze manier helpen we ervoor te zorgen dat de functies die komgo ontwikkelt, echt de pijnpunten aanpakken van een grote verscheidenheid aan gebruikers – buiten banken – en het platform heeft een aantal instellingen achter zich die zich ertoe verbinden transacties op het platform uit te voeren..

“Al meer dan 100 jaar is de industrie sterk afhankelijk van de uitwisseling en handmatige verwerking van papieren documenten. Nu dient blockchain-technologie als een katalysator om de industrie te ontwrichten in de richting van de verwerking van elektronische gegevens. ” 

Hoe heeft het lidmaatschap van komgo Citi en zijn klanten geprofiteerd?? 

In een wereld die zeer mondiaal is, blijft de markt zoeken naar efficiëntieverbeteringen om waarde te blijven bieden aan aandeelhouders. Gezien onze financiële kracht, ons brede scala aan oplossingen en wereldwijde toegang tot klanten, is Citi ideaal geplaatst om onze klanten door periodes van verandering en digitalisering te loodsen. Onze betrokkenheid bij komgo heeft veel interesse gewekt bij onze klanten. Digitalisering is een topprioriteit in veel van onze klantgesprekken, en eerlijk gezegd moet je direct betrokken zijn om echt te begrijpen wat er aan de hand is en om een ​​zinvolle dialoog over het onderwerp te voeren. Dat is wat komgo al naar Citi heeft gebracht. We hebben veel geleerd over blockchain, over wat gebruikers ertoe aanzet om hun gedrag te veranderen en hoe we pijnpunten kunnen helpen oplossen, niet alleen voor onszelf, maar ook voor het bredere ecosysteem..

Welke KPI’s u bijhoudt?

In het eerste jaar hebben we behoorlijk wat tijd en energie gestoken in het verfijnen van de IT-configuratie en -beveiliging. Een jaar later willen we beginnen met het bijhouden van KPI’s over de voortgang van komgo. We bewaken de investeringskosten van het platform om ervoor te zorgen dat het over de financiële mogelijkheden beschikt om te blijven doen wat we wilden doen, en we volgen de voortgang van de onboarding van gebruikers en feedback van klanten om de acceptatiegraad bij te houden, zodat we ons kunnen aanpassen voor optimale resultaten.

Wat heeft komgo tot nu toe bereikt? Wat zijn de volgende stappen?

In de afgelopen vier jaar is er veel herrie geweest rond pilots rond digitalisering en blockchain. Er zijn vragen gerezen over het feit dat blockchain slechts een modewoord is. Ik ben in dit opzicht meer geduldig dan sommige anderen. Als je er direct bij betrokken bent, besef je dat het tijd kost. Het is niet zo moeilijk om de potentiële voordelen van gedistribueerde grootboeken en het gebruik van elektronische gegevens op een rijtje te zetten. We hebben ook geleerd dat het niet eens zo moeilijk is om pilots te organiseren en te bewijzen dat de verwerking van digitale gegevens veel sneller en efficiënter is dan de handmatige verwerking van papieren documenten. We hebben het stadium bereikt waarin het lijkt dat de meeste marktspelers begrijpen waar blockchain over gaat en welke voordelen het kan opleveren. Maar het is een enorme stap om van POC naar een live productieplatform te gaan. 

komgo is opgericht in 2018. Het kostte ongeveer een jaar om de IT-infrastructuur te bouwen en te testen en een eerste set features te ontwikkelen die gebruikers aanspraken. 12 maanden om de infrastructuur te ontwikkelen is erg snel en een fantastische prestatie. Nu het platform operationeel is, verschuift de focus naar user onboarding. Dit is wanneer het echt interessant wordt. Terwijl gebruikers beginnen te communiceren met het nieuwe digitale platform, kijken we ernaar uit om nieuwe inzichten te verzamelen van actieve gebruikers, zodat we de functies verder kunnen ontwikkelen en verfijnen om hun pijnpunten beter op te lossen. Als nieuwe gebruikers zich aanmelden, verwachten we dat het platform grip zal krijgen en dat we een snelle toename van deals moeten zien die worden verwerkt. Zoals met alles wat nieuw is, zijn er vaak een paar early movers nodig om richting te geven aan de rest van de markt, en we zijn bereid daarin onze rol te spelen..

De wereld van morgen zal heel anders zijn dan die we vandaag hebben. Nieuwe technologie creëert nieuwe mogelijkheden en onze dagelijkse interactie met smartphones en sociale media schept hogere verwachtingen. Hoewel er veel ideeën en proof-of-concept zijn voor technologie, zullen er velen niet in productie komen. Maar ik geloof wel dat de markt over drie tot vijf jaar een nieuw ecosysteem zal vormen waarin gebruikers direct of via platforms digitaal met elkaar communiceren en data kunnen worden uitgewisseld tussen aparte maar verbonden platforms. In de wereld van grondstoffenfinanciering is dit nieuwe ecosysteem al in opkomst op het open financieringsplatform van komgo, evenals op Vakt, het post-trade executieplatform van Covantis voor landbouwgrondstoffen, en andere initiatieven op het gebied van verzending en verzekeringen. Alles bij elkaar zouden deze full-stack-integraties de verhoogde efficiëntie en de gebruikerservaring moeten brengen waar we vandaag van dromen. 

Lees onze gratis casestudy over komgo

Lees meer over ‘s werelds eerste blockchain-gebaseerde platform voor het ecosysteem voor grondstoffenhandel.

Lees de casestudy

Wereldwijde handel Komgo Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerkenGids

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Inleiding tot tokenisatieWebinar

Inleiding tot tokenisatie

De toekomst van digitale activa en defiWebinar

De toekomst van financiën: digitale activa en deFi

Wat is Enterprise EthereumWebinar

Wat is Enterprise Ethereum?

Centrale banken en de toekomst van geldWit papier

Centrale banken en de toekomst van geld

Komgo Blockchain voor Commodity Trade FinanceCase Stud

Komgo: Blockchain voor Commodity Trade Finance

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me