blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogCodefi Activeren

Codefi Activate lanceert de Filecoin-opslagapplicatie

door James Beck20 oktober 2020Geplaatst op 20 oktober 2020

Screenshot op 20 oktober 14 28 30

De Filecoin Storage-webapp en API, mogelijk gemaakt door Codefi Activate, maakt prijsbepaling voor gedecentraliseerde opslag mogelijk.

Vandaag Codefi Activeren gelanceerd Filecoin-opslag om het beste zicht te bieden op de gedecentraliseerde opslagmarkt van Filecoin, toegankelijk via een webapp en een API. Het doel is om prijsopsporing voor opslag op het Filecoin-netwerk eenvoudig en transparant te maken.

De Filecoin Storage-app bestaat uit een eenvoudige, doorzoekbare marktplaats waarmee ecosysteemdeelnemers een volledig beeld krijgen van de Filecoin-opslagmarkt en waarmee klanten de beste mijnwerkers voor hun behoeften kunnen filteren, sorteren en vinden. Filecoin-mijnwerkers, die gegevensopslagdiensten aanbieden, kunnen de app gebruiken om hun prijzen en beschikbaarheid aan te kondigen op een markt die wordt bezocht door klanten, die samenwerken met mijnwerkers om gegevens op te slaan en op te halen via opslagdeals.

Hoe de opslagmarkt van Filecoin werkt

Filecoin is een peer-to-peer-netwerk dat gegevens opslaat, met ingebouwde economische prikkels om ervoor te zorgen dat bestanden na verloop van tijd betrouwbaar worden opgeslagen. Gedecentraliseerde opslag is een cruciaal element van de Web3-stack, en het Filecoin Storage-platform op Codefi Activate zal een actieve marktplaats faciliteren voor de prijsstelling en aankoop van opslag in de eigen cryptocurrency van Filecoin, FIL. 

In Filecoin betalen gebruikers opslagmijnen om hun bestanden op te slaan. Mijnwerkers draaien software en hardware om bestanden voor klanten op te slaan en krijgen hiervoor een vergoeding. Iedereen die zijn bestanden wil opslaan of betaald wil worden voor het opslaan van bestanden van andere gebruikers, kan lid worden van Filecoin. Beschikbare opslagruimte en prijzen worden niet beheerd door een enkel bedrijf. In plaats daarvan faciliteert Filecoin open markten voor het opslaan en ophalen van bestanden waaraan iedereen kan deelnemen. 


Ontdek de Filecoin Storage-app op Codefi Activate

Filecoin Storage biedt een compleet overzicht van de Filecoin-opslagmarkt, toegankelijk via een webapp en een API. De app doorzoekt alle actieve mijnwerkers en slaat relevante informatie op, waaronder de account-ID van de mijnwerker, de opslagcapaciteit die ze aanbieden, de maandelijkse prijs per gibibyte, hun locatie en een reputatiescore..

Screenshot op 20 oktober 14-28-30.png

Reputatie is een score die de efficiëntie van opslagproviders weergeeft: hun vermogen om grote hoeveelheden opslag te bieden, nul tot laag fouten te onderhouden, deals te sluiten en concurrerende prijzen te handhaven. De score is op een schaal van 0-100, waarbij een score van 0 een mislukte opslagprovider weergeeft en een score van 100 de best mogelijke score. Inbegrepen in de score zijn het aantal geverifieerde actieve deals, fouten, beschikbaar aangeboden mijnvermogen en de vraagprijs voor de opslag van de mijnwerker in verhouding tot de mediaanprijs die op het netwerk wordt aangeboden. 

De huidige versie van de reputatiescore is een eenvoudige gewogen berekening op basis van: 

Screenshot op 20 oktober 16-01-21.png

Gebruikers die op zoek zijn naar opslag, kunnen de markt bevragen en naar een specifieke mijnwerker gaan om erachter te komen hoeveel succesvolle deals de mijnwerker heeft verwerkt, de fouten die ze hebben ondervonden, en zelfs rechtstreeks vanuit de applicatie een “opslagdeal” opbouwen. De opslagdeal kan vervolgens worden ingediend via een Lotus-client en, indien geaccepteerd, een actief contract starten op het Filecoin-netwerk.

Screenshot op 20 oktober 14-33-33.png

Volgende stappen

Codefi Activate is verheugd om bij te dragen aan de historische lancering van Filecoin en staat te popelen om de gemeenschap te ondersteunen en erbij te betrekken! Neem a.u.b. contact op als u vragen heeft of API-toegang wilt tot de Filecoin Storage-gegevens. En houd de lancering van de DeFi Bridge later dit kwartaal in de gaten.

Filecoin Storage is nu live!

Het Filecoin-netwerk mainnet is vorige week live gegaan en de Filecoin Storage-marktplaats is nu beschikbaar voor gebruik op Codefi Activate. 

Bekijk de opslagmarkt voor FIL

Over Codefi Activate

Codefi Activate is een platform dat de lancering van gedecentraliseerde netwerken vergemakkelijkt en de deelname van netwerkgebruikers versnelt. Haar missie is om de complexiteit van deelname aan gedecentraliseerde netwerken weg te nemen door interacties tussen netwerkgebruikers, enablers en makers te vergemakkelijken. Het Activate-dashboard biedt gebruikers een macro-economisch overzicht van het betreffende netwerk. Dit dashboard onderscheidt en presenteert live netwerkinformatie, zodat een gebruiker kan begrijpen welke volgende actie met zijn tokens moet worden ondernomen.

Aankondiging van de klantDeFiFilecoinFilecoin StorageNieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me