Contents

Overzicht

Het tijdperk van digitale valuta is aangebroken.

Tegenwoordig staat de betalingsinfrastructuur voor tal van uitdagingen: 

  • Centrale banken in G7-landen geven meer dan $ 50 miljard per jaar uit aan de clearing en afwikkeling van effecten.
  • Grensoverschrijdende betalingen blijven afhankelijk van correspondent banksystemen die een eeuw geleden zijn gebouwd. Ze zijn traag, kostbaar en missen transparantie.
  • Het gebruik van fysiek contant geld neemt aanzienlijk af en nieuwe betaalmiddelen, zoals Weegschaal en de Chinese digitale Yuan, zijn in opkomst.
  • En 1,7 miljard volwassenen over de hele wereld blijven onder de bank.

Codefi Payments biedt een oplossing. We helpen centrale banken, financiële instellingen en bedrijven om wholesale-, retail- en grensoverschrijdende betalingen te verbeteren met een nieuwe betalingsinfrastructuur, gebouwd op Ethereum. Onze oplossing voor het verrekenen van digitale valuta is het product van zes jaar technologische ontwikkeling en is gebaseerd op ons werk met zes centrale bank-piloten voor digitale valuta (CBDC)..

Vind nationale valuta, retailtransacties, wereldwijde overboekingen en grensoverschrijdende overmakingen opnieuw uit met CBDC’s en stablecoins die zijn gebouwd met Codefi Payments.

BetalingenStack

Productvoordelen
Groothandel digitale valuta

Bouw een betalingsinfrastructuur die digitale activa ondersteunt

Gedeelde infrastructuur


Creëer een infrastructuur waarop meerdere belanghebbenden services kunnen ontwikkelen en implementeren. Verwijder de afhankelijkheden tussen verouderde IT-systemen en stimuleer innovatie door nieuwe diensten en bedrijfsmodellen te ontsluiten.

Programmeerbaar geld

Configureer bedrijfslogica (bijv. Levering versus betaling, betaling versus betaling) binnen het geldactief zelf om de behoefte aan verwerking en afstemming drastisch te verminderen.

Onmiddellijke afwikkeling

Activeer real-time afwikkeling zonder tegenpartijrisico’s.

Systeeminteroperabiliteit

Maak verbinding met bestaande betalingslagen en oplossingen.

codefi betalingen beneftis build

Digitale retailvaluta

Omarm digitaal geld voor een steeds meer digitale economie

 

Inclusieve toegang

Verhoog de financiële toegang door een universeel betaalmiddel te creëren dat kan worden gebruikt door de 1,7 miljard mensen met een onderbank over de hele wereld.

Operationele efficiëntie

Promoot peer-to-peer-transacties om kosten, wrijvingen en afhankelijkheid van tussenpersonen te verminderen.

Programmeerbaar geld

Configureer rentetarieven, betalings- en aanhouddrempels en andere betalingslogica voor retailbetalingen in het geldactief zelf om de verwerkings- en afstemmingsvereisten drastisch te verminderen.

Portemonnee-draagbaarheid

Geen vendor lock-in meer. Verander net zo gemakkelijk van portefeuilleprovider als van telecomoperator met behoud van hetzelfde telefoonnummer.

Omarm digitaal geld voor een steeds meer digitale economieGrensoverschrijdende digitale valuta

Maak grensoverschrijdende betalingen sneller, goedkoper, transparanter en inclusiever

Tegen 2027 wordt verwacht dat grensoverschrijdende betalingen meer dan $ 250 biljoen zullen bedragen, tegenover $ 150 biljoen in 2017. Het oude banksysteem zal deze volumes niet ondersteunen, waardoor het vernieuwen van de betalingsinfrastructuur een topprioriteit is geworden voor de G20..

Vereenvoudigde transacties

Stuur net zo gemakkelijk geld over de hele wereld als u een e-mail verstuurt.

Naadloze integratie

Maak betalingen gemakkelijk en sociaal door stablecoins op te nemen in digitale applicaties en sterke netwerken op te bouwen.

 

 

Bekijk ons ​​CBDC-webinarMaak grensoverschrijdende betalingen sneller, goedkoper, transparanter en inclusiever

CASESTUDIES

Bouw met Codefi Payments

Reserve Bank of Australia Partners met Commonwealth Bank National Australia Bank ConsenSys ampPersbericht Reserve Bank of Australia Partners met Commonwealth Bank, National Australia Bank, ConsenSys &…November 2020ConsenSys geselecteerd als technologiepartner door de Bank of Thailand voor CBDC-projectPersberichtConsenSys geselecteerd als technologiepartner door de Bank of Thailand voor CBDC-projectOktober 2020ConsenSys geselecteerd door Societe Generale Forge om technologie en expertise te leveren voor haar digitale valuta-experimenten van de centrale bankPersberichtConsenSys geselecteerd door Societe Generale – Forge levert technologie en expertise voor haar digitale valuta-experimenten van de centrale bank Oktober 2020ConsenSys geselecteerd door de Hong Kong Monetary Authority om fase twee van project Inthanon LionRock te leidenPersberichtConsenSys geselecteerd door de Hong Kong Monetary Authority om fase twee van project Inthanon-LionRock te leidenSeptember 2020

codefi betalingen binnenkort

Binnenkort beschikbaar

De CBDC Sandbox

Het uitgeven van een CBDC is geen eenvoudige taak. Centrale banken hebben vaak meer kennis van de beschikbare technologie nodig; ze moeten ervoor zorgen dat hun middelen waardevol worden gebruikt; en ze moeten toekomstbestendige systemen ontwerpen die breed zullen worden overgenomen door belanghebbenden.

Codefi Payments zal een CBDC Ecosystem-as-a-Service, een geautoriseerd netwerk of testomgeving die de functionaliteiten van een CBDC-platform biedt – inclusief Zero Knowledge Proofs voor privacy en rollups voor schaalbaarheid (tot 10.000 TPS). Ons doel is om de volgende mogelijkheden te bieden aan centrale banken en betalingsdienstaanbieders.

 

Onderzoek de kenmerken en processtromen van een CBDC-platform

Ontwerp een CBDC en test groothandels-, detailhandel- en grensoverschrijdende applicaties. Evalueer technologische afwegingen, zoals privacy versus schaalbaarheid. Onderzoek de interoperabiliteitsmogelijkheden.

 

Bepaal hoe de technologie beter kan voldoen aan institutionele vereisten

Maak samenwerking mogelijk tussen belanghebbenden uit de publieke en private sector. Zorg ervoor dat aan alle eisen van belanghebbenden wordt voldaan. Maak gebruik van de kennis van de gemeenschap.

 

Ontdek de rollen van verschillende belanghebbenden binnen het CBDC-ecosysteem

De sandbox zal een ecosysteem van technologiepartners omvatten. Particuliere bedrijven kunnen bestaande producten en diensten integreren en nieuwe bouwen die passen bij hun bedrijfsmodellen.

 

Maak gebruik van het thought leadership van ConsenSys over de toekomst van geld

ConsenSys is uniek gepositioneerd tussen publieke blockchain-innovatie en het enterprise blockchain-ecosysteem. We proberen de twee werelden te overbruggen met verbeterde financiële infrastructuur.

Ontwikkel interne mogelijkheden voor gedistribueerde grootboektechnologie

Voer nodes uit, test de veiligheid en betrouwbaarheid van het netwerk en leer de fijne kneepjes van de technologie kennen.

SCHRIJF JE IN VOOR DE CBDC-ZANDBAK

Vereenvoudig de creatie van een veilig betalingssysteem dat een brug slaat tussen traditionele en opkomende financiële markten

PRODUCTEIGENSCHAPPEN

Vereenvoudig de creatie van een veilig betalingssysteem dat een brug slaat tussen traditionele en opkomende financiële markten.

Voor centrale banken

Beheer de administratie van uw CBDC-platform

CBDC’s uitgeven en verzilveren

Distribueer CBDC’s naar gereguleerde instellingen (bijv. Commerciële banken, betalingsdienstaanbieders)

Monitor uitgegeven CBDC’s om afstemming met reserves te verzekeren

Monitor netwerkactiviteit

Zorg voor continu AML-CFT-conformiteit

Voor commerciële banken en betalingsdienstaanbieders

Koop CBDC’s

Gebruik CBDC’s voor groothandelstransacties

Verspreid CBDC’s onder het grote publiek

Retailgebruikers aan boord met identiteitsverificatie (KYC)

Beheer gereguleerde portefeuilles

Configureer CBDC-bedrijfslogica

Voor retailgebruikers

Maak een CBDC-portemonnee

Koop CBDC’s

Verzend en ontvang CBDC’s

Voer betalingen uit in stablecoin of cryptocurrency

Neem contact met ons op

Hoe het werkt

CBDC-platforms zullen een nieuwe afwikkelingsinfrastructuur bieden die end-to-end wereldwijde betalingen zal verbeteren

Hoe het werkt

HULPBRONNEN EN INZICHTEN

Meer informatie over CBDC’s

Wit papier

Centrale banken en de toekomst van digitaal geld

Een overzicht van de geschiedenis en huidige staat van CBDC, evenals een voorbeeld van hoe een CBDC zou kunnen worden ontworpen en gebouwd op de Ethereum-blockchain.

Download rapportCentrale banken en de toekomst van digitaal geld

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me