ConsenSys Codefi lanceert een Filecoin DeFi-brug en opslagmarkt

blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogCodefi Activeren

ConsenSys Codefi lanceert een Filecoin DeFi-brug en opslagmarkt

door James BeckOktober 1, 2020Geplaatst op 1 oktober 2020

Ophelia Home Desktop 1

Het gedecentraliseerde opslagecosysteem van Filecoin zal deze maand mainnet lanceren met een door Codefi Activate aangedreven marktplaatsapp en een Ethereum-gekoppeld uitleenprotocol

Gedecentraliseerde opslag is een cruciaal onderdeel van de Web 3.0-architectuur. Een van de meest veelbelovende en ambitieuze projecten om het economische en opslagparadigma van gegevens uit te dagen, is Filecoin. Dit peer-to-peer-netwerk zorgt voor snellere en goedkopere opslag van gegevens, vermindert de afhankelijkheid van gecentraliseerde servers en maakt zelfs offline toegang tot internet mogelijk. Inherent aan het ontwerp van Filecoin is een marktplaats voor gedecentraliseerde opslag.

Van het uitlenen en lenen van platforms tot stablecoins en tokenized BTC, het snelgroeiende Ethereum Decentralized Finance (DeFi) -ecosysteem heeft een uitgebreid netwerk van geïntegreerde protocollen en financiële instrumenten gelanceerd die meer dan $ 11 miljard vertegenwoordigen. ConsenSys Codefi, dat tokenisatie-, handels- en complianceproducten levert voor de DeFi-sector, heeft ondersteuning toegevoegd voor Filecoin en zal zijn Activeren platform om de lancering van het Filecoin-netwerk te katalyseren.

Vandaag zijn we verheugd om een ​​eerste glimp te geven van hoe Codefi Activate zal helpen om de acceptatie van het Filecoin-netwerk te versnellen. Ten eerste stelt Filecoin Storage gebruikers met hosting nodig om de beste opslagprijzen te vinden bij de meest gerenommeerde mijnwerkers. Ten tweede zal de Filecoin DeFi Bridge liquide markten mogelijk maken voor het lenen en lenen van Filecoin op de robuuste DeFi-markten van Ethereum om ervoor te zorgen dat een toereikende en liquide voorraad Filecoin beschikbaar is voor gebruik op het Filecoin-netwerk..

Hoe Filecoin werkt

Op het Filecoin-netwerk betalen gebruikers opslagmijnen om hun bestanden op te slaan. (Merk op dat Filecoin een complementair protocol is voor IPFS; het verschil is dat Filecoin opslag stimuleert en daarom sterkere persistentiegaranties biedt.) Opslagminers op Filecoin draaien software en hardware om bestanden op te slaan voor klanten en krijgen hiervoor een vergoeding in de eigen cryptocurrency ( FIL). De blockchain van Filecoin registreert transacties om FIL te verzenden en te ontvangen, samen met bewijzen van opslagminers dat ze hun bestanden correct opslaan. Typische bestandstypen zijn onder meer archiefgegevens – dus het is voor altijd persistent – en gedecentraliseerde webapplicaties.

Het Filecoin-mainnet wordt officieel gelanceerd op het tijdperk 148.888, wat naar verwachting rond 15 oktober 2020 zal plaatsvinden. Codefi Activate zal twee producten aanbieden om essentiële bruikbaarheid te bieden aan de vroege marktdynamiek van het Filecoin-mainnet. Filecoin-opslag, een robuuste Filecoin-mijnwerkersmarktplaats, helpt datamijnwerkers om de beste prijzen te bieden en klanten om door de beste prijzen van dataproviders te bladeren. Cruciaal voor de vroege economische prikkels van het netwerk zijn de Filecoin DeFi Bridge tussen de FIL-cryptocurrency van Filecoin en Ethereum, waardoor houders van Filecoin hun FIL kunnen tokeniseren in op Ethereum gebaseerde DeFi-protocollen. Deze tools zijn voor iedereen toegankelijk via intuïtieve Codefi-interfaces die inzichten in de netwerkstatistieken en -gegevens van Filecoin combineren met een naadloze stroom naar het uitlenen / lenen van FIL of het sluiten van opslagdeals..


Filecoin-opslag

Samen met de DeFi Bridge wordt Codefi Activate gelanceerd Filecoin-opslag om het beste beeld van de Filecoin-opslagmarkt te bieden, toegankelijk via een webapp en een API. Het doel is om prijsopsporing voor opslag op het Filecoin-netwerk eenvoudig en transparant te maken.

De Filecoin Storage-app zal bestaan ​​uit een eenvoudige, doorzoekbare marktplaats waarmee ecosysteemdeelnemers een volledig beeld krijgen van de Filecoin-opslagmarkt en waarmee klanten de beste mijnwerkers voor hun behoeften kunnen filteren, sorteren en vinden. Filecoin-mijnwerkers, die gegevensopslagdiensten aanbieden, kunnen de app gebruiken om hun prijzen en beschikbaarheid aan te kondigen op een markt die wordt bezocht door klanten, die samenwerken met mijnwerkers om gegevens op te slaan en op te halen via opslagdeals.

Beide apps zullen beschikbaar zijn via Codefi Activate, een platform dat de lancering van gedecentraliseerde netwerken mogelijk maakt en de deelname van netwerkgebruikers versnelt. Haar missie is om de complexiteit van deelname aan gedecentraliseerde netwerken weg te nemen door interacties tussen netwerkgebruikers, enablers en makers te vergemakkelijken. Het Activate-dashboard biedt gebruikers een macro-economisch overzicht van het betreffende netwerk. Dit dashboard onderscheidt en presenteert live netwerkinformatie, zodat een gebruiker kan begrijpen welke volgende actie met zijn tokens moet worden ondernomen.

Bestemmingspagina (desktop) .png

DeFi Bridge

De Filecoin DeFi Bridge verbindt Filecoin met het bloeiende DeFi financiële systeem op het Ethereum Mainnet. Het maakt conversie mogelijk van de Filecoin FIL-cryptocurrency naar ERC-20 tokenized FIL met behulp van een token-bridge aangedreven door Ren-protocol. Eenmaal op Ethereum kunnen FIL-houders en mijnwerkers hun tokenized FIL als onderpand deponeren in een DeFi-kredietmarkt om rente te verdienen of meer FIL te lenen om in te zetten voor opslagmijnactiviteiten.

Wanneer het Filecoin-mainnet wordt gelanceerd, zal het circulerende aanbod van FIL in eerste instantie laag zijn. Omdat netwerkgebruikers FIL moeten inzetten om opslagmijnen te runnen, is het verzekeren van een liquide aanvoer van FIL via deze kredietmarkten een cruciaal element om de opslagmarkt uit te bouwen en het netwerkgebruik te stimuleren. Door de mogelijkheid voor FIL-houders te introduceren om hun FIL te lenen en te lenen via de ERC-20-brug, zal de enorme pool van liquiditeit en economische activiteit in Ethereum DeFi beschikbaar komen voor het Filecoin-ecosysteem. Ethereum-native DeFi-gebruikers die geïnteresseerd zijn in het verhandelen van ingepakte Filecoin en het versnellen van de ontwikkeling van het netwerk, kunnen het door Codefi gebouwde platform gebruiken om op ETH gebaseerde activa als onderpand te deponeren, omwikkelde FIL te lenen en om te zetten naar native FIL om gegevens op te slaan of met het Filecoin-netwerk in contact te komen.

Ophelia - Home - Desktop (1) .png

Naar de markt gaan met Filecoin Mainnet

Het Codefi-team is verheugd om de langverwachte Mainnet-lancering van Filecoin medio oktober te ondersteunen met deze twee nieuwe aanbiedingen. Filecoin Storage gaat live met Mainnet, zodat miners en gebruikers meteen inzicht krijgen in de opslagmarkt, en Filecoin DeFi Bridge zal kort daarna beschikbaar zijn. Blijf de komende weken op de hoogte van updates over beide producten en bereid je voor op Filecoin Lancering!

Meld u aan voor Codefi-updates om op de hoogte te worden gesteld wanneer Filecoin Storage en Filecoin DeFi Bridge klaar zijn voor gebruik.

Aanmelden Aankondiging van de klantDeFiFilecoinFilecoin DeFi BridgeFilecoin StorageNieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map