ConsenSys Codefi lanceert het universele token voor activa en betalingen

blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogCodefi

ConsenSys Codefi lanceert het universele token voor activa en betalingen

door Nicole Adarme 29 september 2020 Geplaatst op 29 september 2020

ramon salinero vEE00Hx5d0Q unsplash

Ethereum-standaarden uitbreiden om een ​​veel breder scala aan gebruiksscenario’s te dekken

Registreer u voor ons webinar om meer te weten te komen over de Universal Token

De Ethereum-blockchain is naar voren gekomen als een basis voor een vertrouwd digitaal transactienetwerk dat nieuwe oplossingen voor handel en financiën mogelijk maakt. Kritisch voor deze nieuwe oplossingen is het proces van activatokenisering, waarbij activa (of de rechten / claims op activa) worden omgezet in een native digitale weergave, ‘een token’..

Tokenization is een van de belangrijkste innovaties van Ethereum-technologie. Veel op blockchain gebaseerde producten vertrouwen op tokens om financiële instrumenten te modelleren, real-world activa te vertegenwoordigen of stimuleringsstructuren te creëren die de netwerkcoördinatie en -beheer verbeteren.

In de afgelopen jaren heeft ConsenSys miljarden dollars in waarde getoken door middel van een verscheidenheid aan activatypen, waaronder activa die nieuwe bedrijfsontwerpen aandrijven – zoals Activate’s Proof-of-Use Feature – en activa uitgegeven door meer gevestigde industrieën – zoals Mata Capital’s vastgoedbeleggingsinstrumenten.

Vandaag introduceren we het Universeel token voor activa en betalingen, een geheel nieuwe tokenstandaard ontworpen door ConsenSys Codefi. De Universal Token is ontwikkeld door de teams achter de meest geavanceerde tokenisatieprojecten van ConsenSys na drie jaar blockchain-lessen. Dit product is ontworpen om een ​​veel breder scala aan gebruiksscenario’s mogelijk te maken dan bestaande tokenstandaarden en kan elk activum of betaalinstrument op de Ethereum-blockchain vertegenwoordigen. Het is compatibel met bestaande, meest populaire Ethereum-standaarden, zoals de standaarden voor fungible, niet-fungible en hybride tokens.

Schermopname 29-09-2020 om 10.33.13 uur.png


Hoe zijn we hier gekomen?

Voor elk van onze projecten evalueert het Codefi-team het probleem bij de hand, de adresseerbare markten die baat zouden hebben bij een oplossing, het regelgevingslandschap en hoe andere innovators deze problemen proberen op te lossen (met of zonder blockchain). Zodra het kritieke probleem is geïdentificeerd, zijn we in staat om complexe bedrijfsprocessen te destilleren in op blockchain gebaseerde modellen die vervolgens worden gecodeerd in slimme contracten.

Vanaf het begin van ons allereerste tokenisatieproject hebben we geleerd dat verschillende gebruiksscenario’s verschillende tokenfuncties en gedragingen vereisen:

  • Voor digitale tweelingen (of representaties van activa uit de echte wereld) moeten we ervoor zorgen dat elke fysieke beweging naadloos wordt gekoppeld aan de digitale wereld.

  • Voor financiële instrumenten moeten tokens kunnen worden vastgehouden of overgedragen volgens bestaande regelgeving en zakelijke workflows.

  • Voor de meeste activa moeten we nadenken over hoe we bepaalde gegevens of kenmerken privé kunnen maken met betrekking tot bepaalde netwerkleden. We moeten ook zorgen voor interoperabiliteit tussen de grootboeken.

  • Voor gedecentraliseerde financiële gebruikssituaties moeten we de controle van emittenten over het activum beperken, de naleving decentraliseren en ervoor zorgen dat het activum interoperabel blijft met alle andere DeFi-protocollen en slimme contracten.

Al deze specifieke gedragingen brengen interessante technische uitdagingen met zich mee, vooral op het gebied van interoperabiliteit. Een antwoord had kunnen zijn om voor elk project opnieuw een smart contract te maken en het elke keer te laten controleren. Dit was echter onpraktisch, omdat het creëren en controleren van slimme contracten een aanzienlijke hoeveelheid tijd, geld en middelen voor ontwikkelaars vereist. In plaats daarvan was de ontwikkeling van een enkel slim contract dat werkt voor alle soorten gebruiksscenario’s en activa de efficiëntere, schaalbare en veiligere keuze.

In de afgelopen drie jaar hebben we hetzelfde smart contract keer op keer aangepast, gemeten en verfijnd. Tegenwoordig zijn we ervan overtuigd dat het effectief zal voldoen aan de meeste vereisten in zowel gecentraliseerde als gedecentraliseerde financiële toepassingen.

Bezoek de Github-opslagplaats voor het universele token

Een evolutie in Ethereum Token Standards

Met het universele token voor activa en betalingen:

  • Instellingen kunnen de volledige zeggenschap behouden over de activa die ze uitgeven. Dit is essentieel om de identiteit van de tokenhouder bij te houden, te voorkomen dat actoren op de geblokkeerde lijst toegang krijgen tot bepaalde activa en om ervoor te zorgen dat overdrachten altijd in overeenstemming zijn. Mochten deze instellingen er in de toekomst voor kiezen om te communiceren met DeFi-protocollen, dan zullen ze deze controles ook kunnen verwijderen of decentraliseren en kunnen ze profiteren van de composability van DeFi-netwerken..

  • Ondernemingen en ontwikkelaars zijn gemachtigd om elk type activum of betaalinstrument op de Ethereum-blockchain uit te geven, of het nu een DeFi-derivaat, lening of hypotheek is, een CBDC voor detailhandel of groothandel, een factuur of magazijnontvangstbewijs, elk type financieel instrument of zelfs een inbaar of game-item.

    Geschreven door het deskundige tokenisatieteam van Codefi Assets

Lees meer over het universele token voor activa en betalingen via ons on-demand webinar.

Kijk nu

Asset ManagementProductaankondigingTokenizationUniversal TokenNieuwsbriefSchrijf je in voor onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map