blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogPersbericht

ConsenSys kondigt Codefi Blockchain-besturingssysteem voor financiën aan

De nieuwe productsuite deelt drie projecten die de breedte van zijn platform demonstreren. door ConsenSys 23 september 2019 Geplaatst op 23 september 2019

ConsenSys Codefi held


London, Verenigd Koninkrijk – Eerder deze maand onthulde ConsenSys ConsenSys Codefi, een ‘besturingssysteem’ dat bestaat uit tools en services om iedereen te helpen – van financiële instellingen en grote ondernemingen tot ondernemers, ontwikkelaars en gedecentraliseerde netwerken – om te profiteren van de digitale transformatie van de infrastructuur, productie, en distributiewaardeketens in handel en financiën. Codefi is gebouwd op Ethereum en biedt de mogelijkheid om bedrijfsprocessen, betalingen en activa zoals aandelen, leningen en onroerend goed te digitaliseren.

ConsenSys Codefi is een veelzijdige oplossing met het potentieel om waarde te ontsluiten in een breed scala van industrieën, waardoor klanten:

  • Integreer blockchain-native authenticiteit, schaarste en programmeerbaarheid in workflows en activa, waardoor governance, compliance en systeemprikkels mogelijk worden gemaakt via veilige API’s en schaalbare, aanpasbare software
  • Activeer digitale financiële instrumenten om markten te creëren en te laten groeien met potentieel voor meer liquiditeit, lagere kapitaalkosten, toegang tot een bredere investeerders- en kapitaalbasis en een betere afstemming van stimulansen tussen belanghebbenden
  • Maak gebruik van de baanbrekende innovatie van het Ethereum-ecosysteem om compatibele, productieklare blockchain-oplossingen te creëren voor use-cases in commerciële en financiële sectoren

Als een van de eerste bedrijven die productieklare blockchain-oplossingen ontwierp, heeft ConsenSys miljarden dollars aan digitale activa tokenized, waaronder een breed scala aan consumentenproducten, valuta’s, onroerend goed en financiële instrumenten, en heeft het software en infrastructuur gecreëerd die dit mogelijk hebben gemaakt. tientallen miljarden dollars aan op blockchain gebaseerde transacties. ConsenSys heeft samengewerkt met overheden, grote ondernemingen, startups en ontwikkelaars om bedrijfsprocessen en waardevolle winkels te digitaliseren, waardoor hun real-world attributen worden gecodificeerd en fractioneel eigendom, uitgebreide productlijnen en nieuwe stimuleringsmodellen in bedrijfsnetwerken mogelijk wordt gemaakt.. 

Om de complexiteit en wereldwijde schaal van het bedrijf te weerspiegelen, zal Codefi gezamenlijk worden geleid door het in Londen gevestigde bedrijf Lex Sokolin en in New York gevestigd Pat Berarducci als Global Fintech Co-Heads. 

“Door gebruik te maken van Ethereum-technologie om bedrijfsprocessen en activa te digitaliseren, heeft ConsenSys herhaaldelijk real-life oplossingen geleverd die zoveel beter zijn – compliant, betrouwbaarder en kosteneffectiever – dat het duidelijk is dat dit de toekomst is van commercie en financiën, ”Zegt Patrick Berarducci, ConsenSys ‘Global Fintech Co-Head. “Maar om het correct te doen, en het toekomstbestendig te maken, moet je echt alles optimaliseren, van bedrijfsprocessen tot compliance, infrastructuur en protocollagen. Dat is echt moeilijk, en daarom introduceren we Codefi. Om het voor iedereen gemakkelijker te maken en uiteindelijk de toekomst van gedecentraliseerde handel en financiën te versnellen. “

Lex Sokolin voegde toe: “In het afgelopen decennium hebben innovaties in Fintech en de digitale transformatie van de financiële sector geleid tot een bredere toegang tot financiële producten. Dit is een krachtige trend: meer mensen en organisaties kunnen op een betaalbare manier betalen, sparen, lenen en investeren. Met de wereldwijde acceptatie van Ethereum als de programmeerbare blockchain bij uitstek, zien we een enorme kans om klanten te helpen profiteren van de volgende generatie financiële infrastructuur, door Codefi te gebruiken om de kosten van de productie van financiële producten te verlagen en deze op schaal in te zetten. ” 

Codefi is sinds begin 2019 in stealth-ontwikkeling en bestaat uit een aantal nieuwe en bestaande teams die Fintech-oplossingen bouwen onder een uniforme Finance en Commerce-bedrijfstak met ConsenSys.. 

Codefi zal de volgende modules bevatten: 

ConsenSys Codefi

Het blockchain-besturingssysteem voor handel en financiën, gebouwd om bedrijfsprocessen te optimaliseren en het digitaliseren van activa en financiële instrumenten

Codefi-activa

Een platform voor het creëren, uitgeven en beheren van de levenscyclus van digitale activa, bijbehorende markten en digitale financiële instrumenten op openbare of geautoriseerde blockchain-netwerken

Codefi-betalingen

Een platform om cryptocurrency-betalingen en -inkomsten te verzenden, ontvangen en beheren binnen één dashboard

Codefi Networks

Een reeks tools waarmee iedereen tokens kan gebruiken en kan deelnemen aan gedecentraliseerde netwerken

Codefi-gegevens

Een data-, analyse- en risicobeheer-engine voor digitale activa, openbare blockchain-tokens en hun groeiende netwerken

Door gebruik te maken van de schaal en het bereik van ConsenSys, kan Codefi met verschillende organisatieprofielen werken – van grote instellingen en regelgevende instanties tot uitgevers van digitale veiligheid en onafhankelijke investeringsmanagers, tot ondernemers die protocollen voor gedecentraliseerde financiering ontwikkelen. Als de enige blockchain-provider die zowel openbare netwerken als private geautoriseerde blockchains kan bereiken, heeft Codefi vandaag drie projecten aangekondigd die de breedte van zijn platform demonstreren: (1) een pilotinitiatief voor landtitel-tokenisatie met het UK Her Majesty’s Land Registry, implementatie van tokenisatie van onroerendgoedeffecten voor Mata Capital, en (3) de lancering van een open, gedecentraliseerde risicobeoordelingsmethode voor leningen, de DeFi-score.  

1. Onderzoek naar tokenisatie van onroerendgoedactiva met het Digital Street Initiative van HMLR

ConsenSys werkte samen met HM Kadaster (HMLR) om een ​​proof of concept “Titeltoken” te ontwikkelen. Dit werk heeft geholpen om HMLR’s te informeren  Digitaal straatproject en de recente onderzoeksfase die naar tokenisatie kijkt. Consensys is lid van de open Digital Street-gemeenschap, die onderzoekt hoe opkomende technologieën verbeteringen en innovatie kunnen brengen in het landregistratieproces en de bredere industrie.

ConsenSys werkte samen met HM Kadaster om te laten zien hoe eigendom en investeringseigendom naadloos kunnen worden gevolgd en uitgewisseld via tokenisatie. Teams van de twee organisaties werkten samen om het Title Token proof of concept te bouwen, waarbij ConsenSys technisch advies gaf over tokenisatieconcepten. 

“De software van ConsenSys Digital Assets verlaagt de belemmeringen voor het uitgeven, bezitten en verhandelen van digitale activa zoals onroerend goed voor mensen en organisaties. Op Ethereum gebaseerde beveiligingstokens verlagen de transactie- en operationele kosten in handel en financiën drastisch en automatiseren het afwikkelingsproces op transparante wijze door middel van slimme contracten. Conforme tokens worden gecodeerd volgens de wettelijke vereisten van hun rechtsgebied. Onze ervaring met tokenisatieprojecten voor landtitels in Dubai, Singapore en India, samen met de uitgifte van onroerendgoedtokens in de VS, onderstrepen de expertise van ons team en de volwassenheid van productplatforms die zijn gebouwd op opkomende open financiële protocollen ”, aldus Lex Sokolin, Global Fintech Co-Head bij ConsenSys.

2. Mata Capital implementeert, in samenwerking met ConsenSys en Screeb, een blockchain-platform voor de vastgoedfondsensector 

Mata hoofdstad, een onafhankelijke speler in het beheer van vastgoedbeleggingsfondsen met ongeveer 600 miljoen euro aan activa onder beheer, werkte in juli 2019 samen met ConsenSys en Screeb om de uitgifte en het beheer van de verwerking van effectenregisters voor zijn vastgoedbeleggingsproducten te optimaliseren. De lancering van dit nieuwe platform werd uitgevoerd in samenwerking met ConsenSys Codefi, een leider in de ontwikkeling van blockchain-softwareproducten, en Screeb Notaires, een notariskantoor in Frankrijk dat innovatieve projecten in de vastgoedsector ondersteunt.

“Tokenization zal ons in staat stellen om onze investeerders een betere liquiditeit te bieden, vooral op de secundaire markt”, zegt Baptiste Saint-Martin, productontwikkelingsmanager bij Mata Capital. “Innovatie vormt de kern van de strategie van Mata Capital, zoals geïllustreerd door de recente implementatie van een operationeel platform om al onze abonneegegevens te beveiligen”, voegt Souleymane-Jean Galadima toe, directeur van de innovatiepool en digitale activiteiten bij Mata Capital..

Dit nieuwe blockchain-platform zal worden gebruikt voor een vastgoedproject, gestructureerd in een clubdeal, gelegen in het 15e arrondissement van Parijs voor een investeringsvolume van 26 miljoen euro. “Dit wordt de grootste tokenized operatie in Europa”, zegt Baptiste Saint-Martin. In de toekomst zal het doel zijn om alle in aanmerking komende operaties van Mata Capital af te handelen, dat deze white label-oplossing ook wil aanbieden aan professionele partners in de financiële en / of vastgoedsector. Om dit project uit te voeren, vertrouwde Mata Capital op de expertise van ConsenSys en zijn kant-en-klare producten voor het tokeniseren van white label financiële activa. Met de producten van ConsenSys kunnen organisaties hun bedrijven eenvoudig verbinden met gedistribueerde netwerken, nieuwe blockchain-netwerken implementeren en beheren, transacties lezen en schrijven of digitale activa maken en beheren.

3. DeFi Score starten

ConsenSys Codefi lanceert DeFi Score, een initiatief om een ​​enkele maatstaf vast te stellen om code en financiële risico’s bij DeFi-leningen te evalueren. DeFi Score is een open-source, gemeenschapsgestuurde methodologie om gebruikers te helpen complexe vertrouwens- en risicokenmerken te evalueren door een multifactormodel te gebruiken dat slimme contracten, onderpand en liquiditeitsrisico’s analyseert. 

ConsenSys Codefi introduceert DeFi Score als een open-source methodologie op GitHub met een voorbeeldimplementatie om te volgen, en het aanmoedigen van Ethereum-ontwikkelaarsgemeenschappen om de methodologie uit te breiden, te testen en te gebruiken naarmate DeFi volwassener wordt. DeFi Score is ontwikkeld om verantwoorde kredietverlening te bevorderen en het begrip te vergroten rond technische en financiële risico’s die gepaard gaan met slimme contractleningsplatforms. Bekijk onze Medium-post voor meer informatie. 

Over ConsenSys:

ConsenSys is een blockchain-bedrijf dat zich toelegt op het transformeren van de digitale architectuur van de wereld naar een meer open, inclusief en veilig internet van waarde, gewoonlijk Web3 genoemd. Met een betrouwbaardere internetarchitectuur helpt ConsenSys bedrijven en overheden nieuwe bedrijfsmodellen en waarde te ontsluiten, efficiëntie te vergroten via een gedeelde IT-infrastructuur en moderne cryptografische methoden te gebruiken om persoonlijke gebruikersgegevens te beschermen. Door ons unieke wereldwijde bedrijf, bestaande uit een durfkapitaalfonds en een startup-incubator, de Enterprise Ethereum-adviesafdeling en een educatieve Academie, bouwt ConsenSys aan de gedecentraliseerde toekomst. 

Media contact:

[e-mail beveiligd]

VermogensbeheerKapitaalmarktenCodefiDeFiBetalingenProductaankondigingProductlanceringNieuwsbriefSchrijf je in voor onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Ethereum Q3 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Ecosysteemrapport uitzettenVerslag doen van

Ethereum 2.0-ecosysteemrapport

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerkenGids

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwtWebinar

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwt

Centrale banken en de toekomst van geldWit papier

Centrale banken en de toekomst van geld

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me