ConsenSys Labs kondigt investering in atpar aan

blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogPersbericht

ConsenSys Labs kondigt investering in atpar aan

Het team achter ACTUS Protocol krijgt ondersteuning om infrastructuur te creëren voor interoperabele financiële activa. door ConsenSysNovember 11, 2019Geplaatst op november 11, 2019

Zürich, Zwitserland en New York, VS.– ConsenSys Labs heeft vandaag een investering aangekondigd in atpar, het in Zwitserland gevestigde team dat financiële applicaties van bankkwaliteit levert via de ontwikkeling van het ACTUS-protocol. Als een van de toonaangevende investeerders in Ethereum ondersteunt ConsenSys projecten met het potentieel om acceptatie te stimuleren waar het ecosysteem het meeste potentieel ziet: financiële dienstverlening en bankieren.. 

Financiële activa vormen de kern van elke financiële dienst en het op een transparante en interoperabele manier vertegenwoordigen van deze activa op Ethereum is een belangrijke belofte van de open finance-beweging. Om deze belofte waar te maken, is het ACTUS-protocol een open source-raamwerk voor de uitgifte van financiële instrumenten van bankkwaliteit op een uniforme manier voor alle activaklassen. atpar heeft zijn slimme contractsysteem voor het ACTUS-protocol open source gemaakt GitHub en een demo-portaal is beschikbaar op het Ethereum-testnet.  

Het ACTUS Protocol smart contract framework vertegenwoordigt financiële activa en hun logica op Ethereum als modulaire, “Lego” -achtige bouwstenen met sjablonen die kunnen worden geparametriseerd om bijna elk financieel instrument te vertegenwoordigen, van hypotheken en obligaties tot derivaten en meer. In plaats van vanaf nul te bouwen, kunnen ontwikkelaars werken met gebruiksklare financiële contracten die machinaal leesbare uniforme term sheets en het verplichtingenschema van het instrument bevatten. Verder behandelt het ACTUS-protocol onderhoudsaspecten zoals uitgifte, registratie en actualisering van statusveranderingen, fractionering en pooling van activa, verdeling van fondsen en vereenvoudigt het de rapportage en analyse van activa en portefeuilles aanzienlijk. De uitgebreide infrastructuur van atpar biedt financiële instellingen de mogelijkheid om de levenscyclus van financiële activa te beheren en te onderhouden tegen een fractie van de huidige kosten. 

Aangezien de ontwikkelingen in gedecentraliseerde financiering (DeFi) een branchepiek hebben bereikt met alleen al meer dan $ 600 miljoen opgesloten in de Ethereum-blockchain, zet ConsenSys zich in om te investeren in projecten die de uiteindelijke migratie van de triljoen-dollar financiële markten naar blockchain-netwerken zullen versnellen. Op dezelfde manier heeft de acceptatie van de ERC-20-standaard de mogelijkheid van netwerkbrede tokenisatie ontgrendeld door het gemakkelijk te maken om het ene ERC-20-token in te wisselen voor een ander en te gebruiken voor portefeuilles en uitwisselingen, zo beoogt het ACTUS-protocol dezelfde interoperabiliteit mogelijk te maken voor financiële activa. In combinatie met de ERC-2222 fondsendistributiestandaard – die een gezamenlijke inspanning was onder leiding van atpar – financiële activa zullen de aanzienlijke integratie- en gegevensafstemmingskosten van de huidige legacysystemen omzeilen.  

Joseph Lubin, oprichter van ConsenSys en mede-oprichter van Ethereum deelde: “Samen hebben de technische specificatie van ACTUS en het financiële protocol van ACTUS het potentieel om de HTML en HTTP te zijn van de financiële laag van het gedecentraliseerde World Wide Web, waardoor bedrijven de problemen kunnen overwinnen. ommuurde tuin inefficiënties van ons huidige financiële systeem, die bedrijven en markten beperken tot gepatenteerde silosystemen. In de toekomst beoogt het ACTUS-protocol elk financieel contract ter wereld te definiëren met goed gedefinieerde inputs, outputs en algoritmen om de waardestromen te codificeren, elk weergegeven en ingekapseld in een op blockchain gebaseerde, juridisch bindende slimme overeenkomst. “

atpar is in februari 2019 opgericht door een divers team met jarenlange ervaring in het innoveren in financiële dienstverlening en gedecentraliseerde netwerken. Het atpar-team heeft het ACTUS-protocol opgericht om de rails te leggen voor de tokenisatie van cashflows op Ethereum, waardoor ontwikkelaars de tools krijgen om financiële diensten opnieuw uit te vinden op een open, interoperabele en wrijvingsloze infrastructuur. Het team bouwt voort op het bestaande ACTUS-normen (Algorithmic Contract Types Unified Standards), ontwikkeld door de financiële dienstensector en aangenomen als een industriestandaard voor het vertegenwoordigen van activa als reactie op de wereldwijde financiële crisis in 2008. 

“Intermodale containers hebben een revolutie teweeggebracht in de scheepvaartsector, atpar streeft ernaar deze efficiëntievoordelen te repliceren voor de financiële sector. Het ACTUS-protocol biedt de infrastructuur om alle belangrijke financiële activa in containers op te slaan en ze te beschrijven met uniforme, machinaal leesbare ‘vrachtdocumenten’. Het stelt financiële instellingen in staat om de productiekosten bijna tot nul te verlagen door het onderhoud en de rapportage van financiële activa gedurende hun hele levenscyclus te automatiseren “, aldus Michael Svoboda, CEO van atpar.

atpar wint aan kracht in zijn thuisland Zwitserland, waar ze onlangs werden geselecteerd als een van de 10 fintech-bedrijven om deel te nemen aan de 2019 Kickstart Accelerator-programma gelanceerd door Digital Switzerland. atpar’s deelname aan het Kickstart-cohort leidde tot een Proof-of-Concept met Swisscom, de grootste telecommunicatieprovider en exploitant van bankinfrastructuur in Zwitserland. Swisscom onderzoekt het ACTUS-protocol om oplossingen te creëren voor tokenized schuld voor de Zwitserse financiële sector. Daarnaast het Swiss Innovation Agency Innosuisse heeft de atpar team toe aan zijn kerncoachingsprogramma en kende het team een ​​beurs toe voor professionele ontwikkeling. 

De investering van ConsenSys Labs stelt het atpar-team in staat de ontwikkeling van het ACTUS-protocol over te zetten van het Ethereum-testnet naar het mainnet. 

Ga naar voor meer informatie over atpar en hoe u kunt bouwen met het ACTUS-protocol atpar.io en actus-protocol.io.


Meer over atpar:

atpar bouwt een financiële infrastructuur op Ethereum die uitgevende instellingen en aanbieders van uitgifteoplossingen in staat stelt om de volledige breedte van financiële activaklassen gedurende hun hele levenscyclus te tokeniseren en te beheren tegen een fractie van de huidige kosten.

Over ConsenSys Labs:

Consensys Labs investeert in ‘s werelds meest veelbelovende Web3-oprichters. Met investeringen in meer dan 78 bedrijven in 22 landen, richt Labs zich op het helpen van oprichters bij het opbouwen van een meer gedecentraliseerde en betrouwbare toekomst. Meer informatie op Labs.ConsenSys.net.

Media Contacten: 

[e-mail beveiligd]

Michael Svoboda, [e-mail beveiligd]

 

 

Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Ethereum Q3 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Ecosysteemrapport uitzettenVerslag doen van

Ethereum 2.0-ecosysteemrapport

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerkenGids

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwtWebinar

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwt

Centrale banken en de toekomst van geldWit papier

Centrale banken en de toekomst van geld

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map