ConsenSys lanceert de Codefi Data API

blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogCodefi-gegevens

ConsenSys lanceert de Codefi Data API

door Nicole Adarme1 april 2020Geplaatst op 1 april 2020

Functiegegevens

Wij bij ConsenSys Codefi Data hebben onze Codefi Data API uitgebracht als een manier voor Decentralized Finance (DeFi) -gebruikers en -deelnemers om directe en realtime toegang te krijgen tot DeFi-ratings en risicogegevens zoals slim contractrisico, liquiditeit, onderpand en centralisatie. 

We hebben informatie verzameld over DeFi-uitleenprotocollen en slimme contracten, zodat de gegevens logischer zijn voor gebruikers en dapps. Ons DeFi Score-team heeft informatie verzameld en gesynthetiseerd die momenteel verspreid is over meerdere bronnen in een verrijkt datamodel dat nu beschikbaar is voor de gemeenschap om direct te gebruiken. Met deze API kunnen ontwikkelaars, investeerders, bedrijven en DeFi-enthousiastelingen nu deze DeFi-risicogegevens ophalen in een eenvoudig te integreren formaat dat hun projecten beter ondersteunt, zonder dat ze een aangepaste indexeringsinfrastructuur hoeven te bouwen of onderhouden..

Wij zijn van mening dat het ware potentieel van open gedecentraliseerde financiering absolute zichtbaarheid en transparantie tussen protocollen is om te begrijpen wat, hoe en waarom de dingen zijn zoals ze zijn, of het nu gaat om rentetarieven of verschillende gedecentraliseerde financiële producten. Daarom hebben we het ConsenSys Codefi Data-platform gebouwd om gebruikers nauwkeurige en bruikbare gegevens te bieden die de toekomst van financiële diensten mogelijk maken. We lanceren de Codefi Data API om die DeFi-gegevens voor onze gebruikers toegankelijk te maken in een gebruiksvriendelijke, machinaal leesbare indeling. 

Een van de kernprincipes van ons team is ondersteuning en ontwikkeling van de gemeenschap. Het is voor ons cruciaal dat de DeFi-gemeenschap zich bezighoudt met en voortbouwt op onze gegevens en scoremethodologie. Om deze reden heeft onze API een servicelaag die gratis te gebruiken is. Gedecentraliseerde financiering groeit snel, maar we zien onszelf nog steeds in de grotere testfase, aangezien het ecosysteem laat zien wat er mogelijk is met DeFi. Codefi Data is gepassioneerd over het brengen van meer transparantie, en dus verantwoordelijkheid, en dus volwassenheid in onze ruimte, en we houden ervan om elk van deze DeFi-protocollen te volgen terwijl ze verschijnen en groeien.

Registreer nu voor toegang tot de ConsenSys Codefi Data API!

Waarom DeFi-gegevens belangrijk zijn

Voor alle deelnemers aan financiële markten is toegang tot betrouwbare, bruikbare gegevens de basis voor financiële analyse en besluitvorming. Het vinden van de juiste gegevens is echter zelden eenvoudig, en in traditionele financiële markten zijn hele bedrijfstakken gebouwd op het zoeken, organiseren en beheren van gegevens voor klanten om meer geavanceerde, gegevensgestuurde beslissingen te nemen. Pre-trade-analyse, activawaardering, portfoliobeheer, transactie-uitvoering, post-trade-afwikkeling, risicobeheer, portfolieverwerking, prestatierapportage en naleving van regelgeving worden allemaal aangestuurd door machinaal leesbare gegevens. 

Dit geldt evenzeer voor het opkomende DeFi-ecosysteem. Cryptofondsen, cryptohandelaren, gebruikers van uitleenplatforms, netwerkdeelnemers en de platforms en transactielocaties die door deze investeerders worden gebruikt, hebben allemaal kwaliteitsgegevens nodig om weloverwogen beslissingen te nemen. Gegevens blijven cruciaal om investeringsopties te analyseren, algoritmen te creëren, liquiditeit te vinden, transacties uit te voeren, prestaties te beoordelen, te voldoen aan nalevingsvereisten en portefeuilles te beheren. Voor DeFi kunnen deze gegevens moeilijk toegankelijk zijn en kunnen ze zowel on- als off-chain bestaan. 


Met de eerste lancering van de ConsenSys Codefi Data API, hebt u nu toegang tot de DeFi Score-beoordeling en essentiële onderliggende gegevenselementen van het on-chain en off-chain leenprotocol die input zijn voor die rating. 

Bron: ConsenSys Codefi DeFi Score

Bron: ConsenSys Codefi DeFi Score

De DeFi-score 

Oorspronkelijk bedacht door een team bij ConsenSys, de DeFi-score is een open source-methodologie voor het kwantificeren van risico’s in toestemmingsloze kredietpools, en is ontwikkeld om transparantie en begrip te bevorderen rond de technische en financiële risico’s die van invloed zijn op de DeFi-kredietmarkten. De DeFi-score biedt één enkele, consistent vergelijkbare waarde voor het meten van protocolrisico’s, op basis van factoren zoals slim contractrisico, onderpand en liquiditeit. Het model geeft een gemakkelijk te begrijpen score van 0–10 weer die aan gebruikers kan worden gepresenteerd of in andere systemen kan worden geïntegreerd. 

Door de DeFi Score-beoordelingsgegevens beschikbaar te maken via de Codefi Data API, ontstaat een krachtige manier voor DeFi-gegevens en -analyses om ons ecosysteem te verrijken. We werken bijvoorbeeld samen met CoinGecko, een toonaangevende leverancier van cryptomarktanalyse, om DeFi-risicogerelateerde gegevens te verstrekken om hun gebruikers een meer holistische vergelijking van hun DeFi-kredietopties te bieden. Hun gebruikers profiteren nu van het aanvullende inzicht dat wordt geboden door de DeFi Score-beoordelingen die zijn geïntegreerd in het Earn-platform van CoinGecko.

Bron: CoinGecko Earn Platform

Bron: CoinGecko Earn Platform

In de komende maanden zal de Codefi Data API aanvullende digitale activa en DeFi-gegevens bevatten, op basis van bestaande ConsenSys-platforms en externe bronnen. We zijn verheugd om deze API vandaag vrij te geven en om van u te horen welk soort gegevens u op ons platform en in uw leven wilt zien. De Codefi Data API maakt al deze datasets beschikbaar vanuit één gebruiksvriendelijk API-eindpunt.

Neem hier contact op om toegang te krijgen tot de Codefi Data API. Bezoek onze site hier voor meer informatie over de API en wat deze inhoudt. Doe mee met onze DeFi Score Telegram-groep hier. 

Will Janensch, Codefi Data Business Lead

Chris Wessels, technisch hoofd gegevens van Codefi

Jordan Lyall, DeFi Score Product Lead 

Productaankondiging Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map