Corruptie op financiële markten voorkomen: het verhaal van Monica Singer

blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogBlockchain uitgelegd

Corruptie op financiële markten voorkomen: het verhaal van Monica Singer

Monica deelt haar reis van CEO van Strate, een toonaangevende centrale effectenbewaarinstelling, om zich bij ConsenSys aan te sluiten om de adoptie van blockchain-technologie in Afrika te verdedigen. Door Lesa Moné 7 januari 2020 Gepost op 7 januari 2020

Monica Singer ConsenSys GmbH

Monica Singer leidde de digitaliseringsinspanningen op de Zuid-Afrikaanse financiële markten als CEO van Strate, een erkende centrale effectenbewaarinstelling (CSD).

Onder haar leiding passeerde Strate een recordaantal richtlijnen en wetgeving om processen te moderniseren, transparantie en efficiëntie te brengen en corruptie uit te bannen. Als resultaat, het World Economic Forum erkende Zuid-Afrika als de drie meest vooruitstrevende centrale effectenbewaarinstellingen in 2012. Zuid-Afrika stond ook op nummer 1 voor de regulering van effectenbeurzen.

Toen Monica blockchain ontdekte, had ze natuurlijk een brandend verlangen om de technologie in de lokale financiële markten te implementeren. Toch was haar bestuur zelfgenoegzaam, blij met de geboekte vooruitgang en had ze geen zin om een ​​nieuwe tool te implementeren. 

Monica hoefde maar één ding te doen.

Ze sprong op het schip.

Monica verliet haar zachte positie aan de top van de voedselketen en sloot zich aan bij de platte hiërarchie van ConsenSys om de acceptatie van blockchain-technologie in Afrika te verdedigen.

Dit is haar verhaal.

Monica Singer GIF ConsenSys GmbH

De reis om corruptie op de financiële markten uit te roeien, brengt Monica van Uruguay via Zuid-Afrika naar Washington DC. 


Ik verliet Uruguay op 21-jarige leeftijd om de liefde naar Zuid-Afrika te volgen. Bij aankomst merkte ik de ongelijkheid op tussen wit en zwart vanwege de gruwelijke apartheidswetten; corruptie en ongelijkheid hadden deze samenleving beschadigd. Ik kwam met niets in Zuid-Afrika aan, en ik moest er onder zeer moeilijke omstandigheden het beste van maken. Ik heb hard gewerkt als accountant en heb ‘s nachts gestudeerd om registeraccountant te worden. 

Na het afronden van de verplichte praktische werkervaring als auditor, nam ik een baan aan als technisch directeur van het Institute of Chartered Accountants. Deze functie gaf me de kans om de audit- en boekhoudnormen voor het beroep te onderzoeken. Het was erg de moeite waard. We hebben nieuwe wetgeving en normen aangenomen en governance opgesteld om corruptie op de financiële markten te voorkomen. 

Toen vroeg de Wereldbank me om adviseur te worden. Ik pakte mijn gezin in en vloog ze naar Washington, DC. Een deel van mijn mandaat was om te onderzoeken wat er bij de bank gebeurde toen het geld werd besteed aan projecten met sociale impact over de hele wereld. Ik kwam er al snel achter dat minder dan 40% van de middelen die werden uitgetrokken voor projecten met maatschappelijke impact daadwerkelijk op de juiste plek terechtkwamen. Ik ontdekte dat veel regeringen corrupt waren en dat er geen controles waren om ervoor te zorgen dat de uitbetalingen werden gecontroleerd en veilig werden bewaard. 

Ik raakte meteen geobsedeerd door het uitzoeken hoe we konden voorkomen dat het geld werd verduisterd.

In een poging transparantie te brengen in de door de Wereldbank verstrekte leningen, hebben we een checklist voor financiële verantwoording ontwikkeld voor de hulpontvangende landen. Het ontvangende land zou alle beoordelingen van de financiële verantwoording moeten afronden voordat uitbetalingen zouden kunnen plaatsvinden. Dit proces bewees de Wereldbank dat het ontvangende land de nodige controles zou hebben om de fondsen naar de beoogde bestemmingen te leiden. Nu realiseer ik me dat blockchain-technologie de ideale manier zou zijn om deze uitbetalingen in realtime te volgen.

Ik verhuisde terug naar Zuid-Afrika om de financiële markten te veranderen. ik sloot aan Strate als projectmanager en twee jaar later werd ik CEO. In 1996 werkten we volledig op papier. Er werden papieren aandeelbewijzen verrekend met cheques voor alle transacties op de effectenbeurs van Johannesburg. Het proces ging gepaard met vertragingen bij de afwikkeling, fraude en gemiste kansen op een hogere liquiditeit. De aandelenmarkt kwam bijna tot stilstand doordat beleggers het vertrouwen in het systeem verloren.

Mijn team en ik hebben de financiële markten van SA volledig gedigitaliseerd. Kort daarna behaalde de financiële markt van Zuid-Afrika een top 3-plek in Het Global Competitiveness Report 2012-2013 van het World Economic Forum. Zuid-Afrika stond ook op nummer 1 wat betreft de regelgeving voor effectenbeurzen. 

Bron: Global Competitiveness Report 2012-2013 van het World Economic Forum

Toen Satoshi me aan het huilen maakte

In 2015 woonde ik een conferentie bij en hoorde ik gefluister over Bitcoin en blockchain. Nieuwsgierig, ik heb de Bitcoin-whitepaper gedownload en het heeft mijn leven veranderd. Ik huilde. Dit was de formule waar ik mijn hele leven naar op zoek was! 

Ondanks ons succes had ik het constante gevoel dat, wat we ook deden op het gebied van controlecontroles van auditors en internationale normen voor risicobeheer, ze fraude nog steeds niet detecteren. Er zijn banken die nog steeds ten onder gaan en de inleggers verliezen al hun geld. Er zijn verzekeringsmaatschappijen die ten onder gaan en levenslange bijdragen bij zich dragen. Wat hebben we verkeerd gedaan? Wat kunnen we beter doen??

Vervolgens zei Satoshi: in plaats van de archieven te centraliseren en alle verantwoordelijkheid bij een centrale autoriteit en auditors te leggen om de nauwkeurigheid en eerlijke presentatie van de informatie te verzekeren, decentraliseer je de records in een onveranderlijk grootboek waar, in realtime, alle actoren hun eigen gegevens zullen hebben. informatie onder hun eigen controle. Blockchain maakte het letterlijk onmogelijk om vals te spelen. 

Het bedrijf dat ik runde, centraliseerde alle gegevens. We hadden lagen op lagen van tussenpersonen. Het was de enige haalbare iteratie van op papier gebaseerde transacties tot digitalisering. Maar nu heb ik een nieuwe manier gevonden: een nieuw hulpmiddel om aan mijn arsenaal toe te voegen. Mijn hele wereld veranderde na de whitepaper van Satoshi. Ik moest een manier vinden om blockchain naar de financiële markten van Zuid-Afrika te brengen. 

Mijn bestuur was blij met de vooruitgang die we bij Strate hebben geboekt en zag blockchain niet als de noodzakelijke volgende stap. Ze dachten dat ik mijn knikkers kwijt was. Trouw aan mezelf, was de enige optie die ik had om zelf af te treden en blockchain-technologie te evangeliseren. Ik heb Strate 19 jaar gerund.

Ik merk generatiekloven in de acceptatie van blockchain. Ik realiseer me dat het erg moeilijk is voor mijn generatie om blockchain-technologie te accepteren. We werden absoluut gehersenspoeld door te denken dat de enige manier om deze wereld te beschermen was om centrale banken, centrale autoriteiten en andere verborgen structuren te hebben. We hebben er nooit aan gedacht om de spaarders of investeerders meer macht te geven. Ze moesten van ons afhankelijk zijn, en wij zouden voor ze zorgen. Ik begrijp dat het een moeilijke verandering is om te conceptualiseren. Ik vind het vergelijkbaar met de paradigmaverschuiving toen mensen werd verteld dat de wereld eigenlijk niet plat was, maar rond.

Ik herinner me dat ik de eerste fax stuurde. Daarna zijn we overgestapt op e-mail. Voor onze leeftijd, de babyboomers, is deze technologie te moeilijk om je hoofd er omheen te wikkelen. Voor de jongere generatie is het een no-brainer. 

“Geen enkel probleem kan worden opgelost vanuit hetzelfde bewustzijnsniveau dat het heeft gecreëerd.”

– Albert Einstein

Bedenk wanneer Vitalik het slimme contract heeft gemaakt. Hij was 19. Hij zei jongens, nee, laten we de Bitcoin nemen en het verbeteren. Jongere mensen zijn de sleutel tot het implementeren van deze technologie. Alleen iemand die geen deel uitmaakt van deze realiteit, had zo’n ongelooflijk idee kunnen definiëren. Daarom werk ik graag met millennials. Ze hebben een ongelooflijk vermogen om volledig vrij te denken zonder rekening te houden met deze realiteit. Ik hoop lang genoeg te leven om de jongere generaties deze technologie te zien implementeren.

“Monica, rook je iets?”

Veel leidinggevenden denken: “Transparantie door ontwerp is gewoon niet mogelijk” of “Ik ga met pensioen voordat het wordt geïmplementeerd”, wat een ongelooflijk egoïstische benadering is. U gaat met pensioen, voert het niet uit en verlaat uw team zonder zelfs maar het voordeel van de opleiding van deze technologie? 

Het belangrijkste wat je nu moet doen, is dus de volgende generatie machtigen door ze te leren coderen. Ik werk nauw samen met Eseoghene Mentie in Lagos en inspireer kinderen om op afstand te leren coderen en werken.

Ik zou ook zeggen dat onze taal in Web3 veel te technisch is. We hebben veel te veel technische woorden. Spreek normaal! Gebruik de taal van de mensen met wie u praat. Als ik mijn presentaties geef, gebruik ik de taal van financiële markten. Ik presenteer journaalposten om de fouten in het huidige systeem versus de kansen met blockchain-technologie te laten zien. Als mensen het zien, kunnen ze gaan zien wat er mogelijk is. Omdat ze het snappen. Ik gebruik geen technische taal. Ik vertel ze niet over de blokken, hashes, soorten cryptografie, interoperabiliteit, niets. Houd het simpel en ze zullen het begrijpen.

Afrikaanse centrale banken zouden hun eigen munten moeten creëren, voordat Weegschaal de wereld verwoest. 

Op dit moment promoot ik het idee van centrale banken om hun eigen digitale valuta in Afrika uit te geven. Ik ben van mening dat alle centrale banken actie moeten ondernemen om hun recht op monetair beleid niet te verliezen als / wanneer mensen stoppen met het gebruik van hun uitgegeven fiatvaluta. Overstappen op digitale valuta kan voorkomen dat ze de controle verliezen over Weegschaal of andere stablecoins die worden gelanceerd.

Central Bank Digital Currency (CBDC) zal ook de controle over hun eigen vermogen teruggeven aan de inleggers, zonder het tegenpartijrisico te moeten lopen dat hun bankiers failliet gaan en de inleggers hun geld verliezen. De meeste ontwikkelingslanden kunnen zich geen depositoverzekering veroorloven. Gaat een bank failliet, dan verliezen de inleggers hun inleg. Dit mag in de toekomst nooit meer gebeuren.

Ik ben dol op het Bounties Network-programma, vooral het werk dat ze doen met Bounty for Basura. Maar wat als we proactieve premies hadden in plaats van reactionaire premies? Wat als we natuurbehoud stimuleren? De mensen die momenteel de bossen in de Amazone en Indonesië platbranden, krijgen geld van het verbranden van bomen om soja of palmolie te verbouwen. Mensen hebben honger. Ze hebben geld nodig. Ik begrijp de motivatie. 

Maar, als ik een premie zou kunnen geven aan elke inwoner van de Amazone, en zou zeggen: “Houd de bomen en je zult meer geld verdienen dan wanneer je ze omhakt en producten plant”, zou ik dat doen. De bomen zijn waardevoller dan wat ze planten, maar de bewoners profiteren niet direct van deze waarde. We zouden een premiesysteem kunnen creëren dat mensen meer geld geeft om hun omgeving / habitat in stand te houden, in plaats van het te vernietigen. We zouden bosbehoud kunnen stimuleren. Premies om niet te vernietigen, in plaats van premies om op te ruimen.  

“Wil je 1 miljoen Ethereum-ontwikkelaars? Kijk naar Afrika. “

– Monica Singer

Op dit moment ben ik bang dat het grootste deel van de ontwikkeling Afrika zal overslaan. Dit zou in feite een enorme gemiste kans zijn, Afrika heeft de grootste concentratie jonge mensen ter wereld. Als ze toegang krijgen tot wifi en een computer, kunnen ze worden opgeleid om deel uit te maken van het 1 miljoen ontwikkelaars die we zoeken naar Ethereum. Waar ze wonen, speelt niet langer een rol. Om deze reden organiseren we in 2020 ETH Lagos met de hulp van de Ethereum Foundation. 

Mijn reis om corruptie op de financiële markten uit te bannen, is rond

Mijn eerste baan was bij het South African Institute of Chartered Accountants van 1988 tot 1995. Nu, 31 jaar later, werd ik door de leden van het instituut tot lid van het bestuur gekozen. Er is mij vertrouwd om de hoogste principes van corporate governance toe te passen.

Om T.S. Eliot: ‘We zullen niet stoppen met onderzoeken. En het einde van al ons onderzoek zal zijn om aan te komen waar we begonnen zijn en de plek voor het eerst te kennen. “

Neem contact op met Monica Singer LinkedIn en Twitter.

Wilt u meer weten over de rol van CSD’s en Ethereum in gedecentraliseerde financiën?

Lees het artikel “Kapitaalmarkten bevorderen met blockchaintechnologie” →

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Ethereum Q3 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerkenGids

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwtWebinar

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwt

Inleiding tot tokenisatieWebinar

Inleiding tot tokenisatie

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map