De beste blockchain voor uw bedrijf in 2020: Enterprise Ethereum

  Waarom heeft uw bedrijf een blockchain-oplossing nodig??

  Blockchain-technologie is een essentieel onderdeel geworden van de bedrijfssoftwarestack voor organisaties die bedrijfsprocessen willen stroomlijnen en digitale activa willen uitgeven. Niet alle organisaties hebben een blockchain-oplossing nodig, maar voor degenen die dat wel doen, kan de technologie transformationeel zijn. Zoals onze stafchef Jeremy Millar opmerkt in 6 vragen die u kunt stellen bij het overwegen van blockchain-oplossingen voor ondernemingen: “U moet het juiste probleem vinden voordat u de juiste oplossing kunt bouwen.” Blockchains helpt bedrijven bij het oplossen van drie hoofdscenario’s:

  1. U moet gegevens efficiënt verwerken. 

  Een blockchain-platform dient als digitale laag voor de verwerking en coördinatie van informatie. De gedistribueerde architectuur en consensusmechanismen van blockchain-netwerken vergemakkelijken een efficiëntere gegevenscoördinatie dan op papier gebaseerde en gecentraliseerde systemen. Hoewel blockchain-technologie geavanceerde gegevenscoördinatie biedt, kunnen veel legacy-systemen worden geoptimaliseerd door een verbeterd ontwerp van gedistribueerde systemen. Blockchain-platforms zijn ontworpen voor volledig nieuwe zakelijke functionaliteiten die veel verder gaan dan informatieverwerking.

  2. U hebt vertrouwde transacties en veilige bedrijfsnetwerken nodig. 

  Blockchain-technologie is oorspronkelijk ontwikkeld om vertrouwen en overeenkomsten te digitaliseren, net zoals internettechnologieën informatie en de uitwisseling ervan hebben gedigitaliseerd. Het unieke ontwerp van een blockchain zorgt voor een onveranderlijk record van transacties die alle netwerkdeelnemers kunnen vertrouwen. Bovendien maken programmeerbare slimme contracten de automatisering van bedrijfslogica mogelijk, waardoor afstemming en afstemming tussen complexe bedrijfsnetwerken wordt vereenvoudigd. Een toenemend aantal Global 2000-bedrijven in grote industrieën zoals financiële dienstverlening en wereldhandel gebruiken al op blockchain gebaseerde platforms om bedrijfsconsortia te lanceren.

  3. U moet digitale activa maken, uitgeven en beheren. 

  De digitalisering van goederen en activa is naar voren gekomen als een van de meest opwindende zakelijke toepassingen van blockchain-technologie. De ingebouwde tokenisatiemogelijkheden van blockchain-netwerken zoals Ethereum stellen bedrijven in staat om digitale activa te creëren, uitgeven en beheren voor gebruiksscenario’s die zo breed zijn als de digitale valuta van de centrale bank en gefractioneerd onroerend goed. In de afgelopen jaren is een verscheidenheid aan open source en gepatenteerde blockchain- en gedistribueerde grootboektechnologieën ontwikkeld voor oplossingen voor digitale activa.

  Blockchain versus gedistribueerde ledger-technologieën (DLT’s)

  Een gedistribueerd grootboek is een database die over meerdere locaties wordt beheerd en die meerdere deelnemers ondersteunt. Een blockchain is een soort gedistribueerde grootboektechnologie met een unieke architectuur en aanvullende functionaliteiten. In tegenstelling tot traditionele DLT’s, gebruiken blockchains een ketting van cryptografisch beveiligde blokken om een ​​fraudebestendig record van transacties te creëren. De extra functionaliteiten van een zeer programmeerbare blockchain zoals Ethereum zijn onder meer: 

  • Creatie van digitale activa. Hoewel DLT’s een product in een digitaal formaat kunnen registreren, maken de native token-mogelijkheden van de Ethereum-blockchain de uitgifte en het beheer van volledig nieuwe en aanpasbare digitale activa en financiële instrumenten mogelijk..
  • Crypto-economische prikkels. DLT’s zijn oorspronkelijk niet ontworpen om cryptocurrencies op te nemen. Een blockchain maakt het mogelijk dat stimuleringsmechanismen in het protocol worden ingepast om positief netwerkgedrag te belonen en snode activiteiten te bestraffen.  
  • Interoperabiliteit. Omdat sommige DLT’s zijn gebouwd op eigen frameworks, kunnen gebruikers voor bepaalde functionaliteiten vendor lock-in ervaren. Met modulaire en open source blockchains zoals Ethereum kunnen bedrijven de technologie integreren in hun bestaande systemen en veilig communiceren via private en publieke blockchain-netwerken. Lees meer over blockchains en interoperabiliteit.

  Lees voor een volledige vergelijkende analyse onze tweedelige serie over blockchain vs. gedistribueerde grootboektechnologieën.  

  Hoe Hyperledger en Ethereum integreren

  Hyperledger is een wereldwijde en open source samenwerkingsinspanning die in 2015 is opgericht door The Linux Foundation om de ontwikkeling en implementatie van blockchain voor ondernemingen te ondersteunen. De Hyperledger-suite, ook wel bekend als de “broeikas”, omvat gedistribueerde grootboeken, bibliotheken en tools die allemaal open source zijn en gratis kunnen worden gedownload en gebruikt. De kas bestaat uit verschillende op Ethereum gebaseerde projecten, waaronder Hyperledger Besu, een geavanceerde Ethereum-client die werd bijgedragen door het protocoltechnische team van ConsenSys in 2019. Voor veel bedrijfsteams is Hyperledger een waardevolle omgeving voor actieve samenwerking, doorgelichte implementatieopties en best practices uit de branche.    

  De Hyperledger-kas omvatte verschillende op Ethereum gebaseerde projecten Source https www hyperledger org-projectenDe Hyperledger-kas omvat verschillende op Ethereum gebaseerde projecten. Bron: https://www.hyperledger.org/projects

  Wat zijn de voordelen van Enterprise Ethereum?


  Ethereum is een open source blockchain-platform en de meest actief ontwikkelde blockchain ter wereld. Enterprise Ethereum verwijst naar private, consortium- en hybride implementaties van de Ethereum-codebase voor zakelijke toepassingen. Vanwege zijn flexibiliteit en extreem veilige architectuur biedt Enterprise Ethereum unieke voordelen voor bedrijven die blockchain-oplossingen overwegen: 

  • Ongeëvenaarde programmeerbaarheid. De slimme contracten van Ethereum bieden grenzeloze indelingen om bedrijfslogica rechtstreeks in het protocol te coderen, waardoor bedrijven de afstemming, compliance, rapportage en meer kunnen automatiseren..
  • Geavanceerde privacy en toestemming. Ethereum-platforms zoals Hyperledger Besu bieden geavanceerde beveiligingsmaatregelen, zodat bedrijven netwerktoegang kunnen configureren en vertrouwelijke transacties kunnen garanderen. Lees meer over blockchain-netwerktoestemmingen en privétransacties.    
  • Snelle tokenisatie. Met de native tokenization-mogelijkheden van Ethereum kunnen bedrijven eenvoudig grote activa fractionaliseren, hun productlijn uitbreiden en nieuwe stimuleringsmodellen ontgrendelen op zowel consumenten- als institutioneel niveau.
  • Voordelige, snelle implementatie. De open source-codebase van Ethereum helpt bedrijven om een ​​goedkoop bedrijfsmodel te handhaven en vendor lock-in te voorkomen. Alles-in-één zakelijke platforms zoals ConsenSys Quorum versnellen de productietijd van maanden tot weken. 
  • Prestaties van productiekwaliteit. Geen enkel ander blockchain-netwerk heeft gepresteerd op het volume en de schaal van het Ethereum-netwerk. Private Ethereum-netwerken bieden aanpasbare toestemming, onmiddellijke finaliteit, schaalbaarheid en altijd beschikbare betrouwbaarheid, met de mogelijkheid om te communiceren met het openbare Ethereum-netwerk. 

  Lees voor meer informatie over de bewezen voordelen van Ethereum voor ondernemingen 11 manieren waarop Ethereum van voordeel kan zijn voor ondernemingen en 5 redenen waarom Enterprise Ethereum meer is dan een DLT.

  Belangrijkste factoren voor een succesvolle blockchain-oplossing

  De ontwerpbeslissingen die u aan het begin van uw implementatielevenscyclus neemt, hebben verstrekkende gevolgen voor uw productietijd en de mogelijke impact van uw blockchain-oplossing. Voor een volledige lijst met de belangrijkste technische en niet-technische factoren voor uw platformkeuze, leest u 30 Blockchain Platform technische factoren en 30 Blockchain Platform Business Factors. Bekijk ook ons ​​stuk over design thinking en hoe je blockchain-complexiteit in producten kunt verbergen. Hier is een gedestilleerde lijst met de 10 belangrijkste overwegingen in uw ontdekkingsproces: 

  • ROI. Wat is het rendement op de investering van uw blockchain-use case??
  • Platform. Welk platform is gebouwd om aan uw specifieke functionele eisen te voldoen?
  • Eenvoudige integratie. Is de technologie compatibel met uw bestaande systemen??
  • Prestatie. Heeft het platform bewezen veilig op schaal te kunnen werken??
  • Netwerk toestemming. Moet u netwerktoegang configureren voor een bedrijfsconsortium met meerdere partijen?? 
  • Privétransacties. Heeft u privacymechanismen nodig om ervoor te zorgen dat transactiegegevens vertrouwelijk blijven?? 
  • Ondersteuning. Heeft u ondersteunende diensten en doorlopend onderhoud nodig??
  • Standaarden. Komt de technologiestack overeen met industriestandaarden en specificaties??
  • Ontwikkeling. Hoe stel je een blockchain-ontwikkelingsteam samen??
  • Tooling. Welke infrastructuur-, middleware- en applicatielaagtools moeten uw ontwikkelaars gebruiken?

  Aan de slag met ConsenSys

  Ons wereldwijde Solutions-team helpt ondernemingen, overheden, non-profitorganisaties en startups bij het bouwen, testen en implementeren van publieke en private blockchain-oplossingen.

  Raadpleeg onze expertsAan de slag met ConsenSysInfrastructuurInfrastructuurInfrastructuurInfrastructuurInfrastructuur

  Bouw voort op onze complete open source blockchain-protocollaag voor bedrijven.

  Ga aan de slag met QuorumApplicationsToepassingenToepassingen

  Optimaliseer bedrijfsprocessen en creëer digitale activa op ons end-to-end blockchain-besturingssysteem. 

  Ga aan de slag met CodefiSecurityVeiligheidVeiligheid

  Verhoog de slimme contractbeveiliging en vermijd kostbare fouten met onze toonaangevende beveiligingsservice. 

  Ga aan de slag met Diligence

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map