De Ethereum 2.0 Beacon Chain is er. Wat nu?

blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogBlockchain uitgelegd

De Ethereum 2.0 Beacon Chain is er. Wat nu?

Naast Ethereum wordt een enorme nieuwe structuur gebouwd. De kern van deze structuur is de Beacon Chain, die het consensusmodel hervormt van Proof of work naar Proof of Stake. Door James Beck 1 december 2020 Geplaatst op 1 december 2020

Sereniteit nu 2

Het eerste blok kwam uit Validator 19026, met de raadselachtige graffiti: “Mr F was here.” Twaalf seconden later kwam het volgende blok, graffiti die aangeeft dat de validator zich mogelijk in bevindt Zug, Zwitserland. De Eth2 Beacon Chain groeide gestaag, blok voor blok elke 12 seconden. Toen kwam de volgende hindernis: zouden er genoeg validators online zijn om de eerste Epoch af te ronden? Ja! 82,27% van de validators bevestigde de geldigheid van Epoch 0, de spreekwoordelijke begane grond van de Beacon Chain. Het eerste tijdperk werd onveranderlijk voltooid. Eth2 is hier; Sereniteit nu!

Bron: Beaconcha.in

Toegegeven, de opwinding voor deze eerste grote stap bij het lanceren van de Eth2 Beacon Chain kan verloren gaan bij degenen die niet volledig doordrenkt zijn van het technische lexicon van Eth2 – slots, tijdperken, finaliteit? Hoewel de voorwaarden nieuw zijn voor Eth2, zijn de concepten niet nieuw voor degenen die iets over blockchains weten. Meer dan 21.063 validators van over de hele wereld (denk aan knooppunten in een netwerk) waren online om het erover eens te zijn dat de eerste blokken in een nieuwe keten geldig zijn. Deze nieuwe keten heet Ethereum 2.0’s Beacon Chain, die het netwerk coördineert en Proof of Stake in Ethereum introduceert. 

Wat zal de Beacon Chain doen??

Beschouw de Beacon Chain als een grote vuurtoren die boven een blauwe zee van transactiegegevens uittorent. Het is constant bezig met het scannen, valideren, het verzamelen van stemmen en het uitdelen van beloningen aan de validators die correct getuigen van blokkades, het aftrekken van beloningen voor degenen die niet online zijn, en het snijden van de ETH van kwaadwillende actoren. 

Vuurtoren van Alexandrië - Ancient History EncyclopediaEen artistieke impressie van de vuurtoren van Alexandrië, gebouwd c. 300 – c. 280 BCE en een van de zeven wonderen van de antieke wereld. Bron: Ubisoft Entertainment SA

De bakenketen verandert niets aan het Ethereum dat u vandaag gebruikt. Je kunt nog steeds ETH naar een vriend sturen, tokens inwisselen MetaMask of Uniswap, speel met je Axies, mint NFT’s op Mintbase, en opbrengst boerderij op uw favoriete DeFi-protocol. Ethereum zoals u het kent, is nog steeds live en volledig functioneel, en zal dat blijven totdat het fuseert met de nieuwe Eth2-blockchain en een afzonderlijke scherf wordt. Ondertussen wordt naast Ethereum een ​​enorme nieuwe structuur gebouwd. De kern van deze structuur is de Beacon Chain, die het consensusmodel hervormt van Proof of work naar Proof of Stake. De Beacon Chain is nu in leven, en op het moment van schrijven, 20 epochs in (een epoch is 6,4 minuten lang, en elk epoch bevat 32 willekeurig toegewezen validators om een ​​blok in elk slot voor te stellen). 

De Beacon Chain is het coördinatiemechanisme van het nieuwe netwerk, verantwoordelijk voor het maken van nieuwe blokken, ervoor zorgen dat die nieuwe blokken geldig zijn en validators belonen met ETH voor het veilig houden van het netwerk. Proof of Stake maakt al lang deel uit van de roadmap van Ethereum en pakt enkele van de zwakke punten van Proof of Work-blockchains aan, zoals toegankelijkheid, centralisatie en schaalbaarheid. In plaats van dat mijnwerkers energie besteden aan het valideren van blokken, stellen willekeurig geselecteerde validators (elk met hun inzet van 32 ETH) nieuwe blokken voor, waarop wordt gestemd door andere validators. Elk blok bevat een bron van willekeur, die wordt gemengd met de andere willekeurige gegevens in het tijdperk. 

De volgende: Shard Chains


Met het Beacon Chain en Proof of Stake-systeem nu op zijn plaats, begint de volgende fase van Ethereum 2.0 scherf ketens, die de datacapaciteit van Ethereum zal upgraden, waardoor het netwerk sneller en schaalbaarder wordt. Sharding als concept is niet nieuw voor Ethereum. Het is een veelgebruikte database- of zoekmachinetechniek om enorme hoeveelheden gegevens op te splitsen in kleinere stukjes. Ethereum 2.0 zal de netwerkbelasting over 64 afzonderlijke shards verdelen.

Volgens de Ethereum Foundation, “Shard chains zouden ergens in 2021 moeten worden verzonden, afhankelijk van hoe snel het werk daarna vordert de bakenketting wordt gelanceerd. Deze shards geven Ethereum meer capaciteit om gegevens op te slaan en er toegang toe te krijgen, maar ze worden niet gebruikt voor het uitvoeren van code. ” Het opzetten van de scherfketens van Ethereum 2.0 wordt in de technische roadmap Phase1 genoemd.

Uiteindelijk zal de Beacon Chain ook verantwoordelijk zijn voor het willekeurig toewijzen van stakers om shard chains te valideren. Dit betekent dat het voor stakers buitengewoon moeilijk is om samen te spannen en een scherf over te nemen (volgens Chih-Cheng Liang is de kans kleiner dan 1 op een biljoen​.

De grote fusie

Nadat het Ethereum 2.0-netwerk shard-ketens heeft opgezet, is de volgende grote stap het samenvoegen van het huidige Ethereum-mainnet met Ethereum 2.0. De laatste tijd is de term hiervoor “docking” geweest. Dit wordt een belangrijke gebeurtenis, want het markeert het officiële einde van Proof of Work op Ethereum, en kan eind 2021 of begin 2022 plaatsvinden.. 

Op dit moment is er nog veel onderzoek aan de gang, en de routekaart kan veranderen afhankelijk van wat de gemeenschap van Eth2-ontwikkelaars besluit als de beste weg voorwaarts. Gisteren publiceerde Mikhail Kalinin van de Teku-klant van ConsenSys een voorstel voor een uitvoerbare bakenketting. Afhankelijk van hoe dit voorstel wordt ontvangen en onderzocht, kan dit betekenen dat Eth1 kan worden samengevoegd met Eth2, waardoor Proof of Work wordt uitgeschakeld, zelfs voordat de sharding is voltooid. 

Zoals Ben uitlegt is zijn essentieel Eth2 Nieuwsbrief, “Dit maakt allemaal deel uit van de transitie van Eth2 naar een rollup-centric roadmap. Daartoe publiceerde een andere collega, Alexandre Belling Rollups op een data-sharded Ethereum 2: het koppelen van de beschikbaarheid van gegevens aan de uitvoering. Het gaat erom dat te bewijzen ‘dat de transacties die op de datascherven worden geplaatst, dezelfde zijn als de transacties die in de uitvoeringsscherven worden gebruikt, zonder deze transacties aan het slimme contract te verstrekken’. ”

Wanneer kunnen validators op de Beacon Chain beloningen verzamelen?

Zoals door velen in het Ethereum-ecosysteem is voorspeld, beginnen gecentraliseerde uitwisselingen te duiden op het aanbieden van staking-services aan Eth2. Codefi Staking heeft een API gebouwd voor beurzen, bewaarders en instellingen om hun klanten uit te zetten, zodat ze beloningen kunnen verdienen terwijl Eth2 veilig blijft. Coinbase onlangs aangekondigd die inzetbeloningen komen binnenkort. 

Iedereen die ETH heeft gecommitteerd om te staken en te valideren op de Beacon Chain, ging in de wetenschap dat ze deze ETH mogelijk pas konden intrekken in fase 1.5 of later. Er zijn echter al een aantal oplossingen die van pas kunnen komen voor stakers die meer liquiditeit willen. Met LiquidStake kunnen gebruikers bijvoorbeeld een USDC-lening afsluiten op hun ingezette ETH. Coinbase belooft de mogelijkheid om een ​​afgeleide versie van ETH op de ETH te verhandelen die een gebruiker in de Beacon Chain vergrendelt. 

Er zijn ook nieuwe voorstellen over hoe validator-inzetten en -beloningen in de toekomst uit de bakenketen kunnen worden teruggetrokken:

Weet wel, er komt geen nieuwe ETH op Ethereum. ETH is ETH, ongeacht Ethereum 1.0 of Ethereum 2.0. Er bestaat niet zoiets als “ETH2-tokens” (tsk tsk Coinbase), maar er zijn inderdaad plannen om afgeleide tokens te maken op basis van de ETH die is vergrendeld in het Beacon Chain smart contract. RocketPool is van plan om rETH uit te geven, dat zijn token-derivaten die een ingezette ETH op de Beacon Chain vertegenwoordigen. Het lijkt er ook op dat Coinbase en andere beurzen hetzelfde zullen doen. Maar voor degenen onder u die niet op Eth2 hebben ingezet, maakt u zich geen zorgen, er gebeurt niets met uw ETH. Als u een houder bent, zal de overgang naar Ethereum 2.0 plaatsvinden en zal uw ETH die is opgesloten in koude opslag dezelfde ETH zijn die een nieuw Ethereum 2.0-systeem kan gebruiken. 

Raadpleeg tot die tijd onze Eth2 Knowledge Base voor meer informatie over onze producten en de fasen van Eth2, abonneer u op de Teku-nieuwsbrief voor kritieke patches en releases, en neem een ​​abonnement op De Eth2-nieuwsbrief van Ben Edgington om op de hoogte te blijven van de laatste onderzoeken en ontwikkelingen. Gelukkig uitzetten. 

Ethereum 2.0 Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer E-mailadres Exclusieve inhoudEthereum Q3 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerkenGids

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwtWebinar

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwt

Inleiding tot tokenisatieWebinar

Inleiding tot tokenisatie

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map