De routekaart naar sereniteit

blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogBlockchain uitgelegd

De routekaart naar sereniteit

Wat is Serenity, wat zijn de plannen voor Ethereum 2.0 en wanneer zal het gebeuren? Door ConsenSys 16 mei 2019 Geplaatst op 16 mei 2019

routekaart

De geschiedenis van Ethereum is er een geweest van consistente verbeteringen en upgrades van het kernprotocol. Na de Constantinopel-upgrade in februari en de aanstaande Istanbul hard fork nadert de Ethereum-gemeenschap Serenity, de uiteindelijke en laatste iteratie in de evolutie van Ethereum. Sereniteit – in detail uitgelegd in Vitalik’s Devcon-toespraak van 2018 – vindt plaats in meerdere fasen, elk naar schatting een jaar uit elkaar. Ethereum 2.0 – zoals Serenity ook wel wordt genoemd – wordt geleid door vijf ontwerpprincipes: eenvoud, veerkracht, levensduur, beveiliging en decentralisatie. De geleidelijke benadering van Serenity is bedoeld om ervoor te zorgen dat alle principes worden ontwikkeld en gehandhaafd, waardoor Ethereum verder wordt gepositioneerd als marktleider in op blockchain gebaseerde oplossingen.

De weg naar sereniteit

Maar eerst – Istanbul

Vóór Serenity is Istanbul momenteel de laatste geplande hard fork na de upgrade van Constantinopel in februari van dit jaar. Istanbul wordt geschat op oktober 2019, en die zijn er momenteel 11 EIP’s voorgesteld voor opname in de vork, inclusief EIP 1057 [ProgPoW].

De kwestie van ProgPoW is al een tijdje zwaar besproken in de Ethereum-gemeenschap. De EIP stelt voor om het mining-algoritme van het protocol over te schakelen naar ProgPoW, een algoritme dat het voordeel van ASIC’s ten opzichte van GPU’s wat betreft mijnefficiëntie verkleint. ASIC’s (Application-Specific Integrated Circuits) en GPU’s (Graphics Processing Units) zijn beide stukjes hardware die worden gebruikt om crypto te minen. ASIC’s zijn zeer gespecialiseerde hardware die doorgaans efficiënter crypto mijnen en dus meer winst opleveren. Ze zijn echter muntspecifiek, wat betekent dat een Bitcoin ASIC alleen van toepassing is op de Bitcoin-blockchain en een Ethereum ASIC alleen van toepassing is op de Ethereum-blockchain. Hoewel ze effectief zijn, zijn ASIC’s duur en moeilijker te verkrijgen, wat mogelijk leidt tot centralisatierisico’s als de mining pool beperkt wordt tot degenen die in staat zijn om ASIC’s te bemachtigen (zo luidt het argument). GPU’s zijn daarentegen algemene rekenhulpmiddelen en kunnen worden gebruikt voor complexe berekeningen voor een aantal computationele gebruiksscenario’s. In tegenstelling tot ASIC’s kunnen GPU’s worden gebruikt om elke munt te minen en zijn ze over het algemeen overal verkrijgbaar. Ze hebben echter niet dezelfde gespecialiseerde rekenkracht als ASIC’s en zijn daarom doorgaans minder efficiënt en minder winstgevend dan ASIC’s. Indien goedgekeurd, zou EIP 1057 het ProgPoW-algoritme implementeren, dat een ASIC-resistent algoritme is, waardoor de efficiëntie van ASIC’s ten opzichte van GPU’s effectief wordt verwijderd en ze even effectief worden bij het minen van Ether, en bijgevolg de decentralisatie van het netwerk (nogmaals, dus het argument gaat). De kernontwikkelaars van Ethereum lijken ProgPoW in het algemeen te ondersteunen, maar hebben audits van het algoritme door derden uitgevoerd voordat ze een definitieve beslissing namen.

Een overzicht van de Serenity roadmap.

Fase 0: The Beacon Chain | 2019

Verwacht in 2019, zal de eerste fase van Serenity de uitrol van de Beacon Chain zien. De Beacon Chain is een Proof of Stake blockchain en markeert de uitvoering van de lang geplande omschakeling van proof of work naar proof of stake consensusmechanisme. De Beacon Chain wordt rechtop gezet en loopt naast de originele Ethereum PoW-ketting, zodat de continuïteit van de kettingen niet wordt onderbroken. In zijn vroegste vorm heeft de Beacon Chain drie primaire verantwoordelijkheden:

Beheer van het proof of stake-mechanisme


Proof of Stake is het consensusmechanisme waarin het netwerk ETH inzet (in tegenstelling tot het besteden van energie aan de mijne) om door te gaan met het afronden van blokken..

Verwerking van crosslinks

Crosslinks zijn de belangrijkste manier waarop de Beacon Chain de staat van scherfkettingen kan bepalen en beveiligen. Shard chains worden uitgebracht in Phase 1, dus deze update is ter voorbereiding op Phase 1.

Directe consensus en finaliteit

De Beacon-keten zorgt voor finaliteit via PoS en (wat voorheen bekend stond als) Casper FFG. PoS dicteert dat 2/3 van de validators ETH moet inzetten in het volgende blok, wat betekent dat de financiële prikkel veel riskanter is voor potentiële kwaadwillende actoren.

Fase 1: Shard Chains | 2020

Shard-ketens zijn een kernfunctie voor toekomstige schaalbaarheid op het Ethereum-netwerk. Als algemeen concept verdeelt sharding de gegevensverwerkingsverantwoordelijkheid van een database (gedecentraliseerd of anderszins) over vele knooppunten, waardoor parallelle transacties, opslag en verwerking van informatie mogelijk is. Dit is in tegenstelling tot de bestaande Ethereum-hoofdketen, waarvoor elk volledig knooppunt moet worden verwerkt & valideer elke transactie.

Serenity Phase 1 behandelt de finaliteit en consensus over scherfketens. De scherfkettingen in Fase 1 van Serenity zullen meer een ‘testrun’ zijn voor scherfkettingen dan de release van een onmiddellijk schaalbare oplossing. De Beacon Chain houdt toezicht op de uitvoering van deze scherfkettingen. Een validator zet 32 ​​ETH in en wordt willekeurig toegewezen om te dienen als validator voor een specifieke shard-keten (de willekeur zorgt ervoor dat de toewijzing van validators aan shard-ketens niet voorspelbaar is, wat zou leiden tot een kans op manipulatie). Volgens de Ethereum 2.0-specificaties ondersteunt de Beacon Chain 1024 scherfketens, die elk worden gevalideerd door een verzameling van 128 knooppunten.

Fase 2: eWASM | 2020 of 2021

In fase 2 komt de functionaliteit van Ethereum 2.0 samen. Met de introductie van een nieuwe virtuele machine – Ethereum-flavored Web Assembly (eWASM) – evolueren scherfketens van vrij rudimentaire datamarkeringen naar volledig functionele transactieketens, die in staat zijn om het Ethereum-netwerk te schalen.

Om een ​​blockchain-ecosysteem te laten werken, moeten knooppunten transacties en slimme contracten op een virtuele machine uitvoeren. De virtuele machine van Ethereum 1.0 heette de Ethereum Virtual Machine (EVM). Met de overstap naar Ethereum 2.0 en de Beacon Chain wordt de virtuele machine van het netwerk geüpgraded naar eWASM, een virtuele machine gebaseerd op Web Assembly, die door het World Wide Web Consortium (W3C) wordt gedefinieerd als een open-source standaard. Omdat WASM een aantal coderingstalen ondersteunt, kan eWASM toestaan ​​dat slimme contracten geschreven in elke taal worden uitgevoerd op Ethereum, in tegenstelling tot alleen contracten die zijn geschreven in Solidity in de huidige EVM..

“Ethereum 1.x”

Het is belangrijk op te merken dat tijdens Serenity Phase 0, 1 en 2 de originele PoW Ethereum-keten niet verdwijnt. Het zal naast de Beacon Chain worden onderhouden, waarbij de mijnwerkers op de oorspronkelijke PoW-keten nog steeds worden beloond in ETH via traditionele vormen van mijnbouw. Geleidelijk aan, naarmate het ecosysteem overgaat op de Beacon Chain, kan de PoW-keten worden afgebouwd als de moeilijkheidsbom het computationeel overbodig maakt [“kan” omdat sommigen pleiten voor de permanente voortzetting ervan]. Terwijl de Beacon Chain wordt getest en bewezen, zullen er nog steeds verbeteringen worden aangebracht aan de originele Ethereum 1.0-ketting. Deze reeks upgrades en harde vorken wordt “Ethereum 1.x” genoemd en zal ervoor zorgen dat de huidige Ethereum-hoofdketen voortdurende upgrades ondergaat om te voldoen aan de vraag naar en het gebruik van ecosystemen naarmate de Beacon Chain schaalt.

Het team achter Ethereum 1.x bevindt zich nog in de vroege fasen van het opstellen van een roadmap, maar ze hebben drie overkoepelende doelen bepaald voor Ethereum 1.x-upgrades:

  1. Verbetering van de schaalbaarheid van het Mainnet door de tx / s-doorvoer te verhogen (bereikt met klantoptimalisaties die het mogelijk maken de blokkeergaslimiet aanzienlijk te verhogen)
  2. Zorg ervoor dat het gebruik van een volledig knooppunt duurzaam is door de schijfruimtevereisten te verminderen en af ​​te dekken met ‘staatskosten’
  3. Verbeterde ontwikkelaarservaring met VM-upgrades, waaronder eWASM en een ander transactiekostenmodel dat zou de algemene transactiekosten stabiliseren.
  4. Werken aan de finaliteit gadget om Ethereum 1.0 en 2.0 te koppelen door de Beacon Chain te gebruiken om Ethereum 1.x-blokken af ​​te ronden.

Meer informatie over Ethereum 1.x en het team achter de voortdurende verbeteringen en upgrades is te vinden hier en hier.

Fase 3: voortdurende verbetering | 2022

Na fase 2 begint de tijdlijn voor Ethereum minder specifiek te worden. Een daarvan is zeker: ontwikkelaars zullen blijven werken aan dringende zaken en het verbeteren van het protocol om te voldoen aan de groeiende eisen van blockchain-technologie. Onder de voortdurende verbeteringen die worden besproken: light client state protocol, koppeling met mainchain-beveiliging en superkwadratische of exponentiële sharding. En ergens verder dan “Ethereum 3.0”, de volgende fase in de consistente evolutie van Ethereum.

Wil je je blockchain-opleiding naar een hoger niveau tillen?

Ontdek onze blockchain trainingen →

Ethereum 2.0 Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer E-mailadres Exclusieve inhoudEthereum Q3 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerkenGids

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwtWebinar

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwt

Inleiding tot tokenisatieWebinar

Inleiding tot tokenisatie

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map