blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogNieuws

De State of Stablecoins 2019

Met meer dan 200 stablecoins om uit te kiezen, is hier alles wat je moet weten over een van de meest actieve sectoren in blockchaintechnologie door ConsenSys 16 augustus 2019 Geplaatst op 16 augustus 2019

stablecoins


2019 is een enorm jaar gebleken voor de ontwikkeling van stablecoins en gedecentraliseerde financiering, vooral met betrekking tot projecten die zijn gebouwd op de Ethereum-blockchain. Een uitstekend en gedegen rapport van Blokkeergegevens, voortbouwend op recent werk van Blockchain.com, Stable Report en ConsenSys, ondernam een ​​uitgebreide studie van het huidige ecosysteem van stablecoins en ontdekte een schat aan opmerkelijke inzichten.

Enkele hoogtepunten: Ten eerste zijn er sinds begin 2017 meer dan 200 projecten aangekondigd, maar slechts 30% moet nog publiekelijk worden gelanceerd, met 66 openbare en actieve stablecoins in omloop op het moment van schrijven. Het rapport verklaarde verder dat 2019/2010 waarschijnlijk het grootste jaar tot nu toe zal zijn met betrekking tot het live gaan van stablecoins..

Van de stablecoins die zijn gelanceerd, wordt 50% van alle actieve stablecoins ontwikkeld op het Ethereum-netwerk. Verder zijn door USD gesteunde stablecoins zoals Tether, Coinbase’s USDCoin en Gemini’s Gemini Dollar het meest actief, terwijl die met goud het meest waarschijnlijk hebben gefaald. Van alle bestaande stablecoins heeft Tether het meeste geld binnengehaald, met meer dan $ 1 miljard opgehaald via een IEO dit jaar.

Stabiele munt 101

Om te beginnen is hier wat achtergrondinformatie over stablecoins zoals vermeld in de originele State of Stablecoins van ConsenSys (geschreven door Nathan Sexer).

Stablecoins zijn crypto-activa die een stabiele waarde behouden ten opzichte van een richtprijs (bijvoorbeeld USD). Stablecoins zijn ontworpen voor elke (gedecentraliseerde) applicatie die een lage vluchtigheidsdrempel vereist om levensvatbaar te zijn op een blockchain.

Volatiliteit verhindert de wijdverbreide acceptatie van cryptocurrencies als waardeopslag. Omdat ze onderhevig zijn aan enorme schommelingen, zijn ze geen geschikt ruilmiddel of rekeneenheid. Inderdaad, geen enkel bedrijf zou ooit digitale valuta accepteren als hun waarde de dag erna drastisch kan dalen.

Volatiliteit maakt het ook moeilijker voor iemand om een ​​valuta als een “eenheid” te accepteren, aangezien er geen algemene acceptatie is over hoeveel het waard is of zal zijn. Een meeteenheid moet per definitie stabiel blijven. Dus volatiliteit transformeert wat bedoeld was als cryptocurrencies in speculatieve crypto-activa. Met minder volatiliteit hebben crypto-activa mogelijk al een veel breder publiek bereikt.

Volatiliteit heeft een aantal oorzaken, waaronder:

 • voortdurend veranderende publieke perceptie
 • opkomende markten
 • statisch monetair beleid
 • ongereguleerde markten

Gebruiksscenario’s van Stablecoin

Voorbeelden van toepassingen waarbij de vluchtigheid moet worden verminderd:

 1. Overmaking, om prijsdelta’s te dekken terwijl betalingen worden verwerkt
 2. Handel & Betalingen, voor elk bedrijf om dagelijkse betalingen te accepteren, fiat of crypto’s om volatiliteit te vermijden
 3. Salarissen & Huurprijzen of andere terugkerende betalingen
 4. Kredietverlening & Voorspellingsmarkten (uitgiften op lange termijn)
 5. Handel & Vermogensbeheer. In dit geval zijn stablecoins nodig omdat ze:

  • Maak de coupure van handelsparen mogelijk in Amerikaanse dollars in plaats van in bitcoin of ether

  • Blootstelling aan fiat-tarieven mogelijk maken (anders dan ETH of BTC)

  • Zorg voor een gemakkelijkere zichtbaarheid en acceptatie door simpelweg fluctuaties in fiats weer te geven

  • Maak arbitragemogelijkheden mogelijk

 6. Waardeopslag, voor afdekking op lange termijn: bijv. mijnwerkers om terugkerende kosten te dekken en een stabiel inkomen te garanderen

Met andere woorden, iedereen die wil profiteren van de voordelen van blockchain-technologie (transparantie, veiligheid, onveranderlijkheid …) zonder de garanties (bv. Vertrouwen en stabiliteit) van fiat-valuta te verliezen, heeft een stabiele cryptocurrency nodig..

Soorten Stablecoins

Er zijn drie hoofdcategorieën van stablecoins – allemaal zeer goed gedetailleerd in de eerder genoemde overzichten, die we zullen gebruiken om te categoriseren in de volgende mapping:

staat van stablecoins 01door Haseeb Qureshi, “Stablecoins: een prijsstabiele cryptocurrency ontwerpen”

Fiat onderpand

IOU “Gecentraliseerde” stabiele munten / gedekt door fiat-valuta’s of door onderpand gedekte grondstoffen. Voorbeelden hiervan zijn Tether, USD Coin, Gemini en Digix.

Crypto-onderpand

IOU “Gedecentraliseerde” stablecoins / gedekt door crypto en / of meerdere activa, gedekt door onderpand. Voorbeelden van dit soort stablecoin zijn MakerDAO, Steem en Alchemint.

Zonder onderpand

Seigniorage-aandelen / gedecentraliseerde bank / algoritmische stabilisatiemechanismen. Voorbeelden van dit soort stablecoin zijn Terra, Ampleforth en Element Zero

De meest populaire blockchain voor Stablecoins

Ethereum is de duidelijke leider van stablecoin met 33 stablecoins die bovenop het protocol zijn ontwikkeld. Bitshares staat op de tweede plaats met 8 stablecoins en Stellar rondt het pakket af op de derde plaats met 6 stablecoins. De dominantie van Ethereum is te wijten aan een aantal redenen. Ten eerste profiteerde Ethereum van zijn first-mover-voordeel en vroege projecten zoals MakerDAO kozen ervoor om dai bovenop Ethereum uit te geven. Ten tweede profiteren stablecoins op Ethereum van een robuuste bestaande infrastructuur en het gemak van het gebruik van ERC20-tokenstandaarden.

Er is bijvoorbeeld al compatibiliteit met portefeuilles, uitwisselingen en analysetools zoals Alethio, Etherscan, MyCrypto en meer. Wanneer nieuwe stablecoins van plan zijn om snel uit te breiden en te groeien, is het gemakkelijker om dit op Ethereum te doen in tegenstelling tot andere blockchains. De enterprise-versies van Ethereum, zoals Quorum gebruikt door JP Morgan, hebben Ethereum verder ontwikkeld als de belangrijkste kandidaat voor de uitgifte van stablecoin.

staat van stablecoins 02Via BlockData

Stablecoin-financiering

staat van stablecoins 04Via BlockData

Het eerste uitwisselingsaanbod was populair in 2019 als een nieuwe manier om kapitaal aan te trekken in de crypto-industrie. Met name voltooide Tether een IEO waarmee meer dan $ 1 miljard dollar werd opgehaald. Terwijl Tether veel van zijn concurrentie overschaduwde op het gebied van fondsenwerving, hebben andere top stablecoins-projecten en -bedrijven de afgelopen twee jaar nog steeds meer dan $ 500 miljoen dollar aan kapitaal opgehaald. De USD Coin van Coinbase heeft bijvoorbeeld meer dan $ 200 miljoen opgehaald via drie financieringsrondes.staat van stablecoins 03

Durfkapitalisten begrijpen dat als een stablecoin slaagt, deze indrukwekkende winsten kan genereren. Topbedrijven, zoals Digital Currency Group, Blockchain Capital en Andreessen Horowitz hebben zwaar geïnvesteerd in crypto, met name in stablecoins. In feite wordt bijna de helft van alle actieve stablecoins gedekt door durfkapitaal.

Het aantal stablecoins is de afgelopen twee jaar snel gegroeid. Dus hoewel de baanbrekende stablecoins, zoals Tether, TrustToken en Dai nog steeds een overheersend marktaandeel hebben, komt de concurrentie snel dichterbij. Zeker, niet al deze projecten zullen slagen, maar de drastische toename van stablecoins in de afgelopen twee jaar toont duidelijk aan dat veel individuen, ondernemers en bedrijven geloven dat stablecoins een grote impact op de wereld zullen hebben..

staat van stablecoins 05Via BlockData

Hieronder vindt u een niet-uitputtende lijst van stablecoins die momenteel live of in productie zijn:

IOU gecentraliseerde, door onderpand gesteunde stabiele munten

Gesteund door fiat (of traditionele activa) reserves

USDCoin: De aan dollar gekoppelde valuta van Coinbase.

Gemini Dollar: USD-gekoppelde stablecoin ondersteund door de Gemini-beurs.

Tether: USD-gesteunde stabiele tokens (USDT) gebouwd op Omni, marktleider.

TrueUSD (door TrustToken-team): Door USD gesteunde stabiele cryptocurrency (TUSD) gericht op transparantie, gebouwd op Ethereum.

Digix gouden tokens: Gold-Stable tokens (DGX​1DGX = 1 gram goud in een kluis in Singapore.

EURS (door Stasis): door Fiat onderpand EIP-20 stabiel token ondersteund door EUR, met verificatiestromen, ondersteund door STASIS.

Globcoin.io: Stablecoins (GLX) gekoppeld aan een mand met fiat-valuta’s die in bewaring worden gehouden.

PAX: USD-gekoppelde stablecoin ondersteund door Paxos Standard.

Monerium: Monerium, gevestigd in Reykjavik, is goedgekeurd door de financiële toezichthoudende autoriteit van IJsland en wordt ondersteund door een pakket financiële instrumenten.

StrongholdUSD: Een aan USD gekoppelde stablecoin door de financiële dienstverlening van Stronghold.

Jibrel (door Jibrel Network): Stablecoins (jUSD, jEUR …) ondersteund door een breed scala aan activa, gebouwd op de Ethereum-blockchain.

PHI (door dfinity-network): IOU stablecoins (PHI) gedekt door algoritmische onderpand voor leningen.

Saga: Asset-backed cryptocurrency (SGA) aangehouden met een reserve aangehouden bij een gereguleerde bankinstelling, stabiel ten opzichte van SDR (mandje met valuta’s).

PHP Bitspark: Een stablecoin van de Bitspark-beurs, gekoppeld aan de Filippijnse peso.

GBT: Een door goud gesteunde stalcloin van Hellogold

Weegschaal: Gemaakt door Facebook en wordt naar verwachting in 2020 gelanceerd, ondersteund door een ‘mandje met financiële activa’.

Stabiel: Reserve-backed stablecoins (StableUSD) met een aanbod aangepast via open-marktoperaties.

Native tokens van eToro: De in Gibraltar gevestigde beurs heeft een reeks stablecoins gelanceerd die zijn gekoppeld aan wereldwijde valuta’s, waaronder de eToro Roebel (RUBX) en eToro Yuan (CNYX)

THBEX: Geïntroduceerd door Everex, THBEX is een stablecoin gekoppeld aan Thai Bhat

Bolwerk USD (door Stronghold & IBM): USD-token ondersteund door meerdere fiat-valuta’s op basis van het Stellar-netwerk, gegarandeerd door de Federal Deposit Insurance Corporation.

USD Munt (door Circle & CENTER): Fiat-tokens (USDC) voor cryptobetalingen en -handel (met CENTRUM, een raamwerk voor stablecoins-project met real-world activareserves, uitgegeven door CENTER-netwerkleden en gecontroleerd door CENTER).

X8valuta: Stabiele cryptocurrency (X8X) ondersteund door een mand met fiat-valuta’s en fysieke goudreserve.

“Semi-gedecentraliseerde”, door onderpand gesteunde stabiele munten

Gesteund door crypto-activa.

Bitshares: Stabiele cryptocurrency (Smarctoins: BitUSD, BitCNY) met waarde die wordt gedekt door meerdere activa (inclusief crypto’s) met behulp van afgeleide instrumenten.

Havven.io: Stablecoins (nUSD) gedekt door vergoedingen, een gedistribueerde onderpandpool en uitgiftemechanismen).

MakerDAO: Gedecentraliseerd systeem dat stablecoins uitgeeft (DAI), stabiel ten opzichte van ETH en ondersteund door meerdere activa (voorlopig alleen ETH, maar het doel is om een ​​versie met meerdere onderpand te openen). Onderhouden door MKR-houders. Gelijk te stellen met afgeleide instrumenten.

StatiCoin: Stablecoins ondersteund door ETH met een systeem dat speculanten combineert om tokens te kopen tegen hedgers die “stablecoins” (Staticoin) kopen om stabiliteit te creëren.

Alchemint: Stablecoins (SDUSD) gebouwd bovenop NEO, ondersteund door een pool van activa (fiats en cryptocurrencies).

Augmint: Digitale tokens (A-EUR, hun € stabiele token) gericht op fiat-valuta’s die hun mechanismen kopiëren met behulp van stabiliteitsreserves en slimme contracten.

Boreal (door aurora-dao): Stabiele crypto-activa (Boreals) ondersteund door een combinatie van etherreserves, schulden uit leningen en goedkeuring door dapp.

Celo: Stabiele tokens gekoppeld aan fiat-valuta’s, ondersteund door een gediversifieerde, overcollateraliseerde en controleerbare crypto-activareserve.

Evenwicht (EOSDT): een op EOS gebaseerde stablecoin gekoppeld aan 1USD en gedekt door andere digitale activa.

Reserveren (door Reserve Research Team): Tokens gestabiliseerd door crypto-activa vergrendeld in een slim contract, “volledig” gedecentraliseerd.

Sweetbridge: On-chain collateral-backed stablecoins (Bridgecoins).

Unum: Stabiele munten ondersteund door meerdere cryptocurrencies en eenvoudige reservemechanismen.

Seigniorage-aandelen

Handelend als een (gedeeltelijk) gedecentraliseerde bank en met elastische aanvoermechanismen. Betreft vaak een aantal onderpandposities, algoritmische voorschriften en complexe stabiliteitsmechanismen [Verdere lezingen hier

BitBay-ambtenaar: Cryptocurrency (BAY) bedoeld om te worden gestabiliseerd via een dynamische peg met behulp van ‘liquide’ en ‘bevroren’ tokens en gedecentraliseerde bestuursmechanismen.

NuBits: Cryptovaluta (USNBT) gestabiliseerd door uitgiftemechanismen en beurzen.

SteemDollar (door Steemit): Tokens (SBD) worden gestabiliseerd op de Steem-blockchain met een 1: 1 USD-omrekeningskoers – gebaseerd op een converteerbaar bankbiljetten-systeem.

Koolstof: Cryptocurrency gecontroleerd (Carbon) door een elastische levering via marktdeelnemers, mogelijk gemaakt door Hedera Hashgraph.

Corion: Cryptocurrency waarvan de prijs wordt gehandhaafd door een geautomatiseerde inflatie- / deflatiecontrole.

Fragmenten: Stabiele (lage volatiliteit) tokens (USD-fragment) met een controleerbare reserve en monetair leveringsbeleid.

Kowala (door Kowala Tech): cryptocurrency (kCoin) om stabiel te zijn tegen fiats, crypto’s en andere soorten activa die worden onderhouden met algoritmen en marktgebaseerde orakels.

Topl: Stabiele cryptocurrency (Polys) ondersteund door een mand met activa gestabiliseerd door de Topl-stichting die tokens uitgeeft en inwisselt.

Stal: Munten (STB) worden gestabiliseerd door een flexibele vraag en aanbod met mechanismen voor inflatiebeheersing.

StableUnit: Tokens waarvan de prijs wordt gehandhaafd via meerdere stabilisatiemechanismen waarbij een DAO betrokken is, cryptocurrenciesreserves die verschillende monetaire systemen toepassen.

TerraMoney: Cryptovaluta gekoppeld aan een mandje met valuta’s (bijv. SDR) en activa waarvan de waarde algoritmisch is gestabiliseerd; omvat gedecentraliseerde elastische toevoermechanismen.

Wilt u het laatste Ethereum-nieuws en -analyse rechtstreeks in uw inbox?

Abonneer u op de nieuwsbrieven van ConsenSys

CBDCDeFiPaymentsStablecoinNieuwsbriefSchrijf je in voor onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.E-mailadresExclusieve inhoudEthereum Q3 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Ecosysteemrapport uitzettenVerslag doen van

Ethereum 2.0-ecosysteemrapport

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerkenGids

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwtWebinar

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwt

Centrale banken en de toekomst van geldWit papier

Centrale banken en de toekomst van geld

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me