blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogCodefi

De vergoedingen! DeFi schalen met Layer 2 Rollups

Rollups zullen een essentiële rol spelen in de Eth2-roadmap. Ontdek hoe ze vandaag DeFi-applicaties op Ethereum-schaal helpen. door James Beck, Lesa Moné 17 februari 2021 Geplaatst op 17 februari 2021

Q4 2020 DEFI REPORT blog 6 Download Rapport


Dit maakt deel uit van een serie artikelen uit ConsenSys Codefi’s Q4 2020 Ethereum DeFi Report. Download het volledige rapport voor meer informatie over tokenstandaarden voor activa en betalingen, NFT-marktplaatsen, sociale en community-tokens, flitsleningen, ingepakte Bitcoin en Filecoin, uitleenprojecten en meer.

Zelfs als Ethereum 2.0 gestaag vordert, worden de kosten voor interactie met DeFi-protocollen op Ethereum onbetaalbaar. De race is nu begonnen voor ontwikkelaars en gebruikers om Layer 2-protocollen (L2’s) te gaan gebruiken die verbinding maken met Ethereum om liquiditeit te ruilen, uit te lenen en te verstrekken. Het goede nieuws is dat de Eth2-roadmap afhankelijk is van rollups, een soort L2-methode voor schaalvergroting. Het betekent ook dat de meest populaire DeFi-protocollen vandaag hun applicaties op L2’s beginnen te testen, waarvan sommige al functioneel zijn voor het ruilen van ERC-20-tokens en $ 250 miljoen opgesloten in liquiditeit..

Rollups: testen met DeFi-applicaties

Als je ons advies aan het begin van het rapport hebt opgevolgd en een paar van deze DeFi-protocollen hebt getest, ben je misschien verrast door de gaskosten om een ​​transactie uit te voeren, een NFT te slaan of te communiceren met een protocol. Terwijl de gemeenschap een meer schaalbare en goedkopere Eth2 verwacht, protocollen Layer 2-batchtransacties voordat ze getuigen van het Ethereum-mainnet. 

Een van die Layer 2-technologie is rollups, die een groot deel van de reken- en opslaglast uit de blockchain halen en de chain net genoeg gebruiken om te profiteren van de veiligheidsgaranties. Loopring’s zkRollup-oplossing bevat nu meer dan $ 250 miljoen (meer dan $ 150 miljoen gewonnen in de eerste anderhalve maand van 2021).

Screen Shot 2021 02 17 om 4 02 45 uurBron: DeFi Pulse

Roll-ups beginnen ook gasverslindende DeFi-protocollen aan te trekken. Het derivatenplatform, Synthetix onlangs bekend gemaakt dat SNX-staking zou doorgaan Optimisme, die optimistische rollups gebruikt. Hun demo toonde een daling van de gaskosten met 143 keer (!) en een transactiebevestigingstijd van 0,3 seconden.

Uniswap demonstreerde de verbeteringen in de gebruikerservaring die mogelijk zijn met Optimism. Gaskosten voor swaps daalden met 10-100 keer, en transacties werden bevestigd in een razendsnelle 139 milliseconden. U kunt eigenlijk test het hier.

Screen Shot 2021 02 17 om 4 33 03 uurProberen de gamified demo van Uniswap on Optimism

Optimisme onlangs gelanceerd hun Optimistic Virtual Machine (OVM) – de backend voor Optimistic Rollup die volledige Ethereum Virtual Machine (EVM) -ondersteuning mogelijk maakt, en ook alle bestaande Ethereum dev-tools en bibliotheken ondersteunt, inclusief Solidity, Vyper, Truffel, Open Zeppelin, MetaMask, en Web3.js onder anderen.

Zoals Hayden Adams het uitdrukte,

“Stel je voor dat je geen wijzigingen hoeft aan te brengen in je slimme solidity-contracten om een ​​dApp native te laten werken op een Ethereum L2 met beveiliging van Ethereum, enorme schaalvergroting, geen problemen met de beschikbaarheid van gegevens en synchrone interoperabiliteit met andere DAPP’s op L2.”

Rollups zijn essentieel voor Eth2

Rollups zullen een essentiële rol spelen in de Eth2-roadmap. Op dit moment gebruikt de Ethereum Virtual Machine (EVM) gasprijzen om de hoeveelheid gegevens, of staat, die op het open gedistribueerde netwerk wordt opgeslagen, te beperken. De EVM is krachtig, maar wordt opzettelijk beperkt. Rollups lossen dit op door de status buiten het kern-EVM-protocol te beheren. Dit is misschien wel een betere positie voor Eth2, want volgens Vitalik Buterin, “Het versnipperen van de beschikbaarheid van gegevens is veel veiliger dan het versnipperen van EVM-berekeningen.”

Nu de Eth2-onderzoeksgemeenschap op weg is naar de rollup centric roadmap, Shard chains op Eth2 hoeven alleen te zorgen voor de bestelgegevens. En misschien wel het belangrijkste voor de ervaring van Ethereum-gebruikers van vandaag, rollups betekenen dat de overstap naar Proof-of-Stake de huidige bibliotheken, tooling en dApps minimaal zal verstoren. Bekijk die van Ben Edgington recente post over hoe roll-ups passen in de Eth2-roadmap.

Hoe zit het met andere Layer 1 blockchain-protocollen?

Met hoge gaskosten op Ethereum, kunnen verschillende soorten blockchains in toenemende mate proberen om Ethereum-gebaseerde DeFi-applicaties aan te trekken. FTX, een populaire crypto-uitwisseling in Hong Kong, besloot om zijn gedecentraliseerde uitwisseling genaamd Serum op te bouwen Solana. In november 2020, Serum gegenereerd $ 111 miljoen in volume, aanzienlijk minder dan de $ 17 miljard in volume op Ethereum-gebaseerde DEXen in dezelfde maand, maar ook niet een te verwaarlozen bedrag.

Het door 1inch.exchange ondersteunde project, Mooniswap, besloot ook om mee te gaan met het Near Protocol voor zijn geautomatiseerde market maker (AMM) DEX. Sergej Kunz, de mede-oprichter van 1inch, beweerde, “Door voort te bouwen op NEAR, kunnen we experimenteren met sharding en voorbereid zijn op de komst van Ethereum 2.0.” 

Hoe zit het met Binance Smart Chain (BSC)? Ondanks de snelle groei van de totale waarde in de afgelopen weken, kan het BSC-model nauwelijks worden beschouwd als ‘gedecentraliseerde financiering’. BSC heeft slechts een klein aantal validators in hun Proof of Stake Authority-consensusmodel, en het gebeurt zo dat Binance ze allemaal bezit en beheert.

De netwerkeffecten en technische investeringen in Ethereum zijn belangrijke redenen waarom meer DeFi-applicaties niet snel hun slimme contracten in een nieuwe taal hebben herschreven voor een nieuw protocol. Dit is de reden waarom zoveel crypto-activa zoals Bitcoin en Filecoin worden getokeniseerd op Ethereum, een trend waarvan we verwachten dat deze in 2021 zal versnellen.Hoewel het snel groeit, is de totale omvang van de DeFi-markt relatief klein in vergelijking met andere commerciële en financiële markten. Veel van deze geavanceerde nieuwe soorten financiële producten en diensten zoeken aanvankelijke liquiditeit van de groepen handelaren die al bekend zijn met op Ethereum gebaseerde crypto-wallets, zoals MetaMask, een sterk trackrecord van netwerk uptime, robuuste controletools en -services, en on-chain datafeeds en orakels.  

Interoperabiliteit tussen blockchains blijft een actieve onderzoeksruimte. We denken dat de ernst van de activiteit van Ethereum meer activiteit zal stimuleren naar Layer 2-protocollen die al interoperabel zijn met Ethereum. Bovendien, aangezien Layer 2-technologieën zoals roll-ups in de Eth2 worden opgenomen routekaart, DeFi-applicaties kunnen beter afwachten om te zien hoe onderzoeksteams de uitvoering van cross-rollup-gegevens en consensus bepalen voordat ze te ver afwijken van de algemeen aanvaarde Ethereum-standaarden. 

DeFi Score Eth2Layer 2 Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me